Já bábě kupuju Flavobion. Má ho trvale už několik let s dalším
Příspěvky uživatele
janaa
Kastrace problém není,horší může být ta boule u konečníku. Jak je velká, kde přesně je atd. Může se to hůř hojit, určitě počítejte s lehkou mokrou stravou,aby pes nemusel moc tlačit, konečník a okolí budete muset udržovat v čistotě a ošetřovat,samozřejmostí je límec. Zda bude zhoubný nebo ne,uvidíte,pak záleží na tom,co za druh to případně bude,nenervujte se předem
Ostropestřec olej a kapky jsou něco jiného. Pokud to chcete vyloženě na játra, kupte kapky - tinkturu nebo tablety s účinnou látkou (jako nejúčinější je označován drcený,ale hůř se dávkuje a ne každý pes to sežere). Olej je spíš na srst, teoreticky játra taky může trochu podpořit,ale ten účinek není takový
Janae:Zrovna jehněčí nebo spíš ovce se nechá sehnat za pár korun, akorát to bude jen zabité zvíře, nebude napytlíkované. ALe zas k tomu bydou i vnitřnosti, což pes také ocení.
Já krmím granulema, ale hodně přikrmuji různým ořezem, co máme z ovcí, drůbeže, krávy, prasete….. No a kolikrát se i v běžných lidských obchodech nechá koupit maso za pár korun a je to kus masa, nic namletého. Teď jsme několikrát koupili kachny za 65 korun kilo, to nestojí ani kilo granulí a nejspíš ani kilo rohlíků.
A náš řezník také prodává různé ořezy masa pro psy, netuším cenu, ale vypadá to fakt pěkně, daleko líp než než různé ořezy ze zverimexů. Tak se zkuste poptat i u řezníků.
Jo, máme dva asi čtyřicetikilové psy.
Tak asi začátečník úplně nebude kupovat někde celý zvíře nebo člověk ve městě,co má malej mrazák…. to byl jen příklad,když má psa někdo se specifickejma potřebama
Kdybych měla psy krmit granulemi,aby aspoň trochu vyhovovaly mým představám,určitě bych utratila víc. Já mám svýho dodavatele,díky kterýmu krmím za hubičku, nicméně i když bych krmila masem od normálních dodavatelů,furt mě to vychází líp. Samozřejmě nepočítám psy,co musí mít zvláštní diety apod., pokud budu muset psovi kupovat jen jehněčí,tak se to prodraží,ale tak to by i na granulích bylo zas finančně taky jinde…..
Můžete vyzkoušet i bachovky - krizovou esenci. Určitě nic nezkazíte a uvidíte, zda pomůžou. Zrovna s jednou čubou taky baštíme😂
Na klíšťata doporučuju sprej od barona https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/ Když jsem teď měla březí čubinu, tak jsem jí před každou procházkou stříkala,plus pivovarský kvasnice, a k mému údivu fakt neměla klíště, a to lítala klasicky ve všech bordelech, houštinách atd
Můžete anonymně😉 ono v těhle případech není nad osobní zkušenost. Jedna věc je teorie,co by mělo nebo nemělo pomáhat, zabírat, druhá věc skutečnost a praxe
O žrádle už toho bylo napsáno dost,vážit,odměřovat, dát misku, za chvíli sebrat,odečítat pamlsky… každopádně osmiletá border kolie je pořád pes v nejlepších letech. Kompletně veterinárně proklepnutá je? Štítku má v pořádku? Kromě omezení žrádla je prostě nutné zvýšit aktivitu. Jestli ráda plave,tak ideální období na plavání máte. A pokud máte možnost,klidně bych zařadila i nějakou fyzioterapii v hydrovaně
Ten lak je na zpevnění drápů a výživu, aby neměly takovou tendenci se třepit a lámat. Zkusila bych i něco od energyvet, případně nějaký mediciální houby,mám s nima dobrou zkušenost. Držím palce, pro útěchu vás můžu ujistit,že to je pořád “sranda”, co se u nás děje a posledních pět šest týdnů, je už na mašli. Hlavně,že je to řešitelné, i když nepříjemné
I když sama na některé věci homeo používám,tak s tímhle vám,podle mě,opravdu nepomůžou. Ale určitě nic nezkazí.
V pěti měsících je pozdě. To se dává hned. Má je v tříslech nebo v břiše?
Nechte vyndat celý dráp včetně lůžka a poslat na biopsii. Tohle je fakt podle mě SLO,a potvrzení získáte jen biopsií
Hele,popíšu jiný příběh,netýká se drápů,ale pacek. Kdysi,před xx lety si Bára během zkoušek zarazila do tlapky nějaký kousek klacku bo čeho. Vytáhla jsem,ale nějaká část tam zůstala. Packa se podebrala,proběhla standartní léčba, vyčištění,atb. No a začalo nekonečný martirium,kdy se jí nejdřív jedna,postupně všechny packy v meziprstí zespodu začaly podebírat, od začervenání,až po hnisavé puchýřky,otevřenou tkáň… několikrát měla atb,koupalo se v šamponu, nějaký bylinky,nějaký mastičky…pak jsme se dohodli,že necháme jednu nohu dojít do nejhoršího stavu a z vnitřku puchýře uděláme rozbor a citlivost. Výsledek, x bakterií s různou citlivostí,který vetka zhodnotila jako naprosto běžný, a pak nějaká svině, která žije zašitá v bahně a na vzduchu “obživne”. Bohužel rezistentní na vše s jednou výjimkou,kde je nízká citlivost. V praxi prostě nevyhubitelné. Takže se s tím už x let pereme, máme období,kdy je klid, pak období,kdy se to zas rozjede. Celkový atb už nedáváme,když nemají efekt, ošetřujeme lokálně, jak preventivně, tak atb a kortikoidy,když se to zhorší.
Alčo,určitě neuškodí,ale pokud to chceš jako následně pro posílení po dobrání atb,tak bych určitě volila něco pro psy,přeci jen mají ten mikrobiom logicky jiný. Dobrý je probiovet od energy
Moc děkuju. Bude zas dobře,musí…
To není alergie. Vylijte si rondup na ruce a uvidíte,jak se budete cítit
No,ihned po aktivitě to normální je,druhej den ráno už ne… hele,jestli další stolice už jeok,tak bych to neřešila. Hlavně,že žere a těší se na to. Já teď řeším nežravost,a to je teda na palici😎
Plaka,to může být i z nějakého pádu. Kdysi jsem takhle pod mostem našla štěně,křížence jagoše,někdo ho shodil dolů. Jednu nohu měl venku z kyčle. Ta se v sedaci vrátila,vypadalo to dobře, a v pubertě mu začala vypadávat ta druhá. Jeli jsme k Duchkovi,udělaly se rentgeny, Duchek koukal na psa, na rentgeny,na psa, na rentgeny, a říkal,no,jsem rád,že ho vidím,protože podle těch rentgenů by neměl být schopen chodit. Kromě té vykloubeniny došlo tím pádem z mostu k mikrofrakturám v růstových zonach kyčlí,takže se přestaly vyvíjet. Naštěstí pes nechodí po rentgenech,ale po nohou, a pesan tu byl do 16
Fiona - oni si psi musí na to chrčení zvyknout🤣 když jsme si přivezli Kevina, tak si s ním tak týden nikdo nechtěl hrát,nechápali,proč na ně furt vrčí. Pak si zvykli a dneska milují každou chrčivou placatku
Tak jelenci u nás ale nejsou,resp. někde na Dobříši,a určitě nebudou v bílým stádečku. Tenké paroží mají siky,ale zase,nebude to stádo bílé zvěře.