Ahoj Orino, já vím s kým píšu :-). Jen prostě nemůžu souhlasit s názorem, který tu šíříte. Ale protože zadavateli je tahle naše diskuse na nic, napíši svůj názor naposledy a jdu od toho.
Srovnání se psy považuji za zbytečné, když budu mít dobře pracovně vedené rodiče, prodám štěně lidem, kteří jsou líní a nic s ním dělat nebudou, a pak budou chtít krýt, vyberou protějšek zase z dobré pracovní linie, ráda si od nich štěně vezmu, protože geny zůstnou i bez rozvíjení člověkem, jen nebudou prokázané.
Vím, co musí splňovat výstavní andulka, že nejde jen o velikost, ale taky o postavu, kresbu................ :-) Ale vaše tvrzení, že výstavní andulka je jen ta, která se účastní výstav, považuji za naprostý nesmysl. :-(
Přeji hezký podzimní den u volier :-)
Teda s Vámi je to těžké :-(. Už název tohoto fora znamená, že slouží skupině přátel, kteří se tu skoro každý večer scházejí na místním chatu, vtipkují spolu, dobře se baví .......... tak proč sem vnášíte ironii a nepřátelskou atmosféru? Už to neřešte, běžte si poučovat a tvářit se ublíženě někam jinam :-(.
Haló, vy dva, proberte to večer na chatu, do fora to nepatří, sem se vkládají fotečky, které vyplynou z aktuální diskuse na chatu, nebo ji motivují.
Pro Ruza5: koukni na aymarky :-)
Já vám dnes musím něco ukázat, splnila jsem si sen,koupila jsem si k handikapovanému samečkovi králováka samičku :-), teda taky handikap, ale papoušek je štěstím bez sebe :-).
Ahoj, myslím, že teď není důležité moralizovat, všichni víme, jak končí spousta mazlíčků, z jejichž prvních měsíců doma existuje spousta nadšených fotek, videí a diskusí. Je třeba ho nejlépe umístit vzhledem k jeho možnostem. Takže pro zadavatelku, jste hodná, že vám jeho osud není úplně lhostejný. Je trochu zvláštní, že vyškubává zrovna ocasní pera, nemůže jen přepeřovat? Důležité je, za jakých podmínek ho chce majitelka prodat dál. Blo by dobré zjistit její představu a podat inzerát, pokud na něm nebudete chtít nijak vydělat a cena bude nízká, jistě ho umístíte znovu, nejlépe zase jako mazlíka. Do chovu samozřejmě může být umístěn, ale pokud je ochočený, bude mu s lidskou pozorností lépe.
Výborné téma, a je dobré upozornit i na to, že určitě tu někdo u některého ne zrovna vhodného druhu napíše, že ho má doma a že je úžasný,a je třeba to brát jako vyjímku potvrzující pravidlo.
Dám příklad: ROZELA PENANT, nádherný robusní pták, který každého začátečníka uchvátí barvou.
Znám třeba chovatele, který ručně dokrmil z nouze mládě PENANTA, píská všechny možné melodie z mobilu, mluví pár slov, mazlí se............pokud ho nechá přes den v blízkosti volier chovných párů, je nervózní a nešťastný.
A moje zkušenost s penanty, je taková, na mazlíčky jsou nevhodní, hodně a velmi rychle létají, jsou to často agresivní divočáci, moc si nehrají a v malé kleci nudou neskutečně trpí.