Jen pro upřesnění - je to spolek, který byl založený primárně na odchyty. Ale tuhle fenku odchytil a dali ji do adopce. A není to první případ. Takže je řadím mezi normální spolky - útulky.
Jinak beze zbytku souhlasím.
Jen pro upřesnění - je to spolek, který byl založený primárně na odchyty. Ale tuhle fenku odchytil a dali ji do adopce. A není to první případ. Takže je řadím mezi normální spolky - útulky.
Jinak beze zbytku souhlasím.
Neumím si představit člověka s rozumem, který by těmto přispěl. Bez ohledu na tento příspěvek. V našem oboru mínus milion bodů. Stačí lehce googlit. 👎👎👎
A přesně tohle jim nažene neznalé do náručí. Hysterie, utrácení, ichlo nám pomozte! 🤯
Nedomyšlená reportáž…
Hm, tohle mi teď naskočilo na zdi a je to přesně to, co jsem psala vejš. Jen jim udělali parádní reklamu a teď se to celý zvrtne přesně tam, kde to nechtěli mít..
Nedej bože, aby BADYánům tu fenu zabilo nějaký auto nebo něco. To jen přileje olej do ohně, že jiný kritizují a sami jsou neschopní.
Ono ale víš co, v tom objemu psů, co dovezou, prostě nějaký problémový procento bude. To je všude. U nás mám vypozorovaný na sto adopcí jeden sranec a to spoustu z potencionálních sranců vyselektuju. Podle těch komentářů tady těch psů musí být mraky a problémy vypadají spíše v jednotkách.
Já znám teda osobně jednu Rumunku, mají ji u nás ve městě a nijak problematicky se nejeví.
(PS: Jen tlachám u uklízení baráku. Ani Johanidesku, ani Nebelvíru neobhajuju, chraň Bůh. 😆)
Za prachy nebolí nic. 🤣
Fiona.Praha:Proti gustu, žádný dyšputát :-). Chceš mít doma tohle? Prosím, ale postav se k tomu čelem.
Proto bych zpřísnila pravidla pro dovoz, aby bylo jasné, kdo psa přivezl, kdo ho chtěl a je jeho majitelem a kdo si zajistí/zaplatí odchyt.
Víte o tom, že by se to muselo zavést plošně, včetně importu zvířat s PP a podobně? Zákon ala spolek, který přiveze…. prostě není reálný.
Jinak samozřejmě souhlas.
Ale čistě teoreticky - kdyby spolek zaplatil odchyt poprvé a pes znovu utekl díky jinému spolku, tak to bude platit kdo?
Podle té vlny podpory, co se zvedla na sockách, se právě bojím, že to bude mít přesně opačný efekt. Že jim vlastně pomohli k masivní reklamě, která nejvíc osloví právě zájemce, kteří nepřemýšlí - a těch je jak víme drtivá většina.
Hele tam je obrovský riziko, že se střely lekne, zpanikaří a začne zdrhat. Ten Sedan je podle mých zkušeností jistota - za předpokladu, že ode mě na pár metrů v klidu vydrží. Prostě s nejvyšší pravděpodobností postupně zgumovatí a lehne. Samozřejmě by nějaká paradoxní reakce mohla nastat. Ale chytit jí za postroj nemají šanci a do sklopce podle mě nevyleze. Na to už je moc chytrá a zkušená.
Pokud je ochotna vydržet ve společnosti člověka, jak vidno na videu, kde ji večer u silnice krmí, tak bych jí tam normálně lupla Sedan. Když jí budu párek házet půl hodiny po kolečku, tak nikam neodejde a v polovině bude v limbu. Ale radit těm chytrým hlavám stejně nemá smysl.
Můj názor je, že plakat nad tím, co mělo nebo nemělo být, je v tuto chvíli naprostá ztráta času a feně je to úplně jedno.
Mimochodem velmi se mi líbí napadání diskutujících, že za to, že fena poprvé utekla, může Nebelvíra a za to, že utekla teď z toho nezabezpečeného dvora může taky Nebelvíra. Brilantní logika.
Já upřímně doufám, že ta hlupka z BADY spolkne svoji hrdost, přestane tam paštěkovat po holkách z Nové Bani a fenu jim po odchycení osobně odveze. Protože co bylo, to bylo. Jednou se ale BADY pasovali na zachránce feny a vše, co se s fenou teď děje a bude se dít leží na jejich bedrech a je to jejich zodpovědnost. A taková nabídka se prostě neodmítá.
O nestrannosti ČT bych mohla povídat.. Nás tenkrát asi zachránilo hlavně to, že na natáčení přijela i moje kamarádka a členka spolku. A když došlo na kameru, stoupla si kousek stranou, vzala telefon a začala celé natáčení nahrávat. 🤣 Kameraman napřed čuměl jak ♦️, co si to jako dovoluje. Ale já věřím, že nás to ochránilo od nějaké jejich manipulace. I tak to byla reportáž na objednávku z druhé strany - stejně jako v tomto případě.
(Ač tedy opakuji - o spolcích z této reportáže si nemyslím nic dobrého.)
Sarah01:To je ta, co už 2x zdrhla?
Jop, je to ta fena z reportáže, co už jim jednou rozebrala kotec. Dali ji do adopce a podle toho, co jsem se dočetla pod jedním příspěvkem, byla v noci sama na dvoře a prachsprostě se podhrabala pod vraty a vzala čouda.
Jako podle mě jsou ty dvě ze spolků z reportáži naprostí blázni a jen v nich mizí peníze a odkud sem tahaj psy je mi asi upřímně jedno, ale tohle byla teda hodně rychlá karma pro BADY z.s. 🫣
Hm, já teda nechci bejt za rejpala, ale docela mě překvapuje, že se fena od těch děsně neomylných a ze všech nejspravedlivějších BADY z.s. pohybuje sama kdesi mimo civilizaci po silnici. 🫣
Zcela zjevně je to fena z jejich reportáže a navíc to podle komentářů vypadá, že je tam celý den. Asi jim pošlu smetáček a lopatku, aby si mohli pozametat před svým prahem, než budou někoho tahat v televizi. 🤣 Páč tahat někoho za to, že dá asociála kdejakému jelitu, kterej mu pak uteče a sám dát asociála jelitu, kterýmu pak uteče. To mi nevychází. 🤷♀️😂
V okolí zvířecích farem už si letos ohňostroj nikdo neodpálí.
Tak tohle bylo velmi, velmi komické. 🤣
Jinak to tažení proti PP psům v poslední době od některých lidí je taky napřesdržku.
Jen tak na okraj. Já třeba mám problém doporučovat psy s PP už jen proto, že tam není od chovatelů adekvátní odezva. Člověk neustále propaguje psy s PP a když pak má nějaký chovatel nasdílet psa z útulku, tak děsnej problém…
Samozřejmě ne všichni, ale obecně to takto vnímám a setkávám se s tím stále dokola .
To je jak s množkama. Můžete na to stokrát upozorňovat… Baba z Odrovic jakou měla mediální masírku a stejně si pořídí koně. A tak dále. Nepamatuju snad jedinou reportáž, která by fakt něco takovýho dokázala změnit a když to řeknu hnusně, tak ty lidi akorát plýtvají svojí energií. Ta mašinérie je tak rozjetá, že to podle mě nezastaví ani to, když je budou tepat na hranicích. Max pomůžou tomu, aby teda bylo vše papírově v pořádku.
Já se upřímně divím té majitelce Sisi, že si dovolí lézt do televize a kňourat tam, že jim dvakrát utekla. 🤣
Ke Karlu Bobálovi chovám hlubokou úctu, ale ty otevřený dveře od cvingru a fena přímo před nima - to ve mě taky nevzbuzuje moc velkou důvěru. Stačila by pikosekunda a neudělal by nikdo nic. 🤐
Jinak asi nic novýho. Že je to byznys víme všichni, ale zájemce to stejně nezajímá a silně pochybuju, že reportáž něco změní.
V našem městě už info o zákazu proběhlo, ale ten randál, co byl včera večer… Tak budu doufat, že jsou občané uvědomělí a ví, že si to musejí odbouchat do prvního. 😆
Ne jako jsem upřímně ráda, že tohle moji psi nijak neřeší. 😏
Zrzavci:patnáctku
Víš, co bylo nejvtipnější? Šli jsme někde kolem dvanáctého kilometru okolo pivní budky, kde seděli tři pantáti a on se zaparkoval jednomu na klín a prohlásil, že v té kose už dál nejde. 😂 Volala jsem na něj snad třikrát, než se milostivě odlepil a pokračoval s náma.😂