Je to ale divný, copak ta skruž nebyla nijak vyvýšená ?
Někdy vloni jsem šla přes louku, kousek od nás, a málem do podobné díry zahučela taky. jediné, co mě napadlo bylo, nastavět do ní souše, aby bylo vidět, že tam něco je. Abych tam příště nespadla.
My tak šli kdysi s kámoškou na okraji Brna na výlet se psy. Vraceli jsme se přes takový palouček, který měl z jedné strany stavení a plot a z druhé říčku. Jdeme, plkáme a tehdy Máfo zůstal někde za námi. Tak se otočím a pes zmizel. Zničeho nic tam prostě nebyl. Tak já hysterickej záchvat, křičela jsem jeho jméno a najednou se uprostřed paloučku objevila v trávě hlava. Normálně tam byl sklep po nějakém domě a on jak šel, tak tam spadl. Naštěstí tam byl kovový žebřík - takový ty skoby ve zdi a Máfo po nich začal šplhat nahoru. 🙄
My jsme se dneska zabahnili okolo vodní nádrže Jestřabice. Byla jsem tam už v červenci a to bylo krásně sucho. Byla jsem tam i na Štědrý den a to bylo docela sněhu a tak jsem mokro přisuzovala spíš tomu. Dneska bylo úplný teplo a tak nás čekalo pěkný bahno. 😂
Měla jsem dost náročný týden v práci a tak jsem byla docela ráda, že se holky nevědomky spojily a chtěly jít taky. Jinak jsem to po zazvonění budíku zabalila, udělala si postelovou neděli a psi měli utrum. 🥺
Nakonec jsme úspěšně proběhly bahnem skvělých 14,5 kiláčku. 😂
Pět bab, čtrnáct psů. 🐾
Začínaly jsme opět u Jeleního dvora. To byla zvěř daleko. Ale když jsme se vraceli, tak tam byli paovce hřívnaté, mufloni, daňci a samozřejmě prasata. 🐗 A tak to měli psi i se zážitkem. 😁
Hele já někde před pár dny četla komentář nějakého chlapa, který psal, že se zkoušel nad mapou zeptat kyvadla a že mu tvrdí, že je Otík spadený někde v šachtě, odkud nemůže vylézt…
Já na takový věci moc nevěřím, ale teda tohle mě dostalo..
Jo jinak mi Zásilkovna ztratila balík ze Spokojeného psa. Po velmi neuspokojivém hovoru s virtuální asistentkou jsem kontaktovala spokojeného psa ať si s nimi udělají pořádek😃. Paní mi slíbila, že ho zkusi dohledat a pokud ne tak mi odešlou objednávku znovu.
Hele nevím, jestli to ještě funguje.. Ale když virtuální asistence na Zásilkovně pořád dokola opakujete chci mluvit s operátorem, chci operátora a tak furt dokola, tak nakonec vyměkne a přepojí to na živého člověka.
Dostala 8 měsíční podmínku s odkladem na 3 roky. Padly také dva zákazy činnosti, a to pětiletý pro právnickou osobu Domov na konci cesty, a šestiletý pro Lenku Pelinkovou jako fyzickou osobu. Znamená to, že nejenže nesmí provozovat Domov na konci cesty, ale nesmí se zapojit ani do činnosti žádného jiného spolku zabývajících se péčí o zvířata.
Naložila jsem psy do auta už v šest ráno a doufala jsem, že na vyhlídku Pardus dorazíme se svítáním. 🏞️ Bohužel 673 m n.m. se ukázalo jako velmi málo na to, abychom přelezli mlhu, která Hostýnky pokryla. 🙄
A tak jsme se většinu ze třinácti kilometrů prošli v mlze. Sluníčko se ukázalo jen na Holém vrchu a tak jsme na horizontu zamávali Kelčskému Javorníku a sestoupili zpátky do mlhy. 🌫️
Sněhu bylo tak akorát a konečně jsem vyzkoušela i nesmeky. Moje z čajny stojí úplně za pikaču a tak se ptám - ťůristi máte tip na nesmeky, které se co dvěstě metrů nesmeknou z boty? 😂
Blbý je, že na těch klinikách nebude žádnej slušnej a zkušenej doktor dělat noční. Nemaj důvod. Takže noční odsírají nezkušení mladí doktoři, co ledva vylezli školu. No a blbý je i to, že na takových klinikách musíte ve všech úkonech zaplatit všechny lidi, od uklízečky až po kominíka a musíte zaplatit všechny drahé přístroje a jejich provoz, i když je u své návštěvy nevyužijete.
Jinak já mám s hospitalizací na jedné vyhlášené vyškovské klinice tak otřesnou zkušenost, že už bych psa přes noc nenechala bez mého dozoru prostě nikde krom své dvorní vetky. Protože jak byl doktor schopnej se chovat ke staré feně jen proto, aby mě donutil ji tam nechat a sypat peníze… 🤮
Na cestě je fortiflora nebo něco jiného? Běloušovi ta fortiflora chutná, bere ji jako pamlsek a vet mi ji schválila. Ať je ta Bambulka už dobrá víc než jen měsíc! 🌷 pamatuju, že naposledy to bylo na začátku prosince, co jsem držela palce…že jo.
Já kopu taky za FortiFlora. ♥️
Nejlepší probiotika ever. A že jsem jich vyzkoušela.🐾
Nemám tu zkušenost. Jezdila jsem tam vloni poměrně často (na to, že to mám cca 40 km) a nikdy jsem tam nepotkala víc jak pár lidí. Ale je fakt, že si nevybírám časy ala v neděli v poledne jedeme všichni na výlet. 😂
Díky za tipy, ta druhá trasa by asi byla ideální. 👍 Jezdím tam ke kamarádce a zatím jsme byly jen v Blatinách, to je les severně hned za vsí. Vůbec mě nenapadlo, že kousek dál už je Rakovecké údolí.
Ta druhá kratší trasa vede přes brod, kterej se při větší vodě nedá moc přeskákat. Ale o kousek blíž je mostek přes potok, kde se to dá přejít. Akorát ten výstup zpátky na cestu je krátce trochu krkolomný.
Sedmého ledna o půlnoci skončila po půl roce uzavírka Rakoveckého údolí a já hned osmého psala správci místních lesů, jestli jako konečně fakt? 😯😳
A ono fakt! 🥰
Směr nedělního výletu byl tak naprosto jasný! 🗺️
V noci a ráno u nás fičák jako kráva, až jsem si říkala, esi se na to nevybodnout. 🤣 Ale kámoška nepsala a tak jsem náš plán na sraz v 8:30 u údolí považovala za naprosto platný. 🥳
Ráno povenčit psy, naházet je do auta bez toho, abych je zabila za nadšené ječení a tradá vyrazit na cestu. 🚗
Po příjezdu na místo fičák třistakrát takový, tak jsme se zabalili do bund a vyrazili na cestu. Naštěstí v údolí většinu trasy nefoukalo 🌬️🌪️, i když zima byla slušná a ledovka ještě lepší. 🤣
Celých třináct kilometrů se na střídačku ozývalo hýkání leknutím 🤣, jak nám to parádně jezdilo. Prasata v okolí cesty z toho musela mít slušnou podívanou. 🤣
Já i Ivetka jsme skončily každá jednou na kolenách. Jen Jirka to nakonec ustál bez ztráty kytičky. Ale psi teda taky padali jak hrušky, až jsme z toho měli záchvaty smíchu. 😂
Hlavně, že nesmeky jsem celou cestu táhla v batohu. 🤣
Ale výlet parádní, Rakovecké údolí je vichřicemi vesměs nedotčeno a my už se těšíme, až tam vyrazíme znovu. 🤩
U nás nosí lehkou bundu jen pantáta. Táhne mu na devět, zespod odjakživa neměl moc srsti. Na výletě vychází bez bundy, ale nesu ji v batohu a když na něm vidím tepelnej diskomfort, tak mu ji obleču.
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 07.01.2025, 14:04:25
Ak som sa zle vyjadrila - nemajú problém povedať, že mali s Vami sex (aj keď Vás budú vidieť prvýkrát v živote) a ich rodičia, príbuzní, kamaráti to dosvedčia…
Tpč já si při tom předešlém příspěvku myslela, že toho policajta fakt přeblafla. A ne, že si to z fleku vymyslí. To je k zblutí…
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 06.01.2025, 11:11:52
Je fajn, že máte možnost u nás v ČR možnost poukázat alespoň na Chánov. I tak ale není ani zdaleka v tak katastrofálním stavu, jako jsou osady na východě Slovenska, kde se žije ve slumech. Ve 21. století, v centru Evropy.
Nicméně ani poukazováním na problém jinde se nestane to, že by problém na východě SR zmizel.
A pokojně na mě nereagujte. Já si Vaše reakce nežádala a ani mi nijak nebude chybět člověk, který se tváří, že osady na východě SR nejsou problém a je tam vlastně všechno v cajku. 😀