Aktuálně: 2 341 inzerátů269 700 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 04.10.2025, 14:38:02 xxx:xxx.d91c:b901

My jsme dneska vyrazili (nečekaně 😃) směr Vizovická vrchovina. Od května mi ty krpály tak chyběly, že jsem tam už druhej víkend po sobě. 😃

Parking jsme si našli u Švehlovo hájenky, je tam menší lesní plácek na pár aut, kde v půl osmé ráno nebyla ani noha. Vyházet psy, nechat vysrajdit, zapřáhnout a tradá směr rozhledna Vartovna. Pak zpátky dolů do údolí, nahoru na hřeben, dolů do údolí, nahoru na hřeben a tak pořád dokola. 😂

Výlet byl boží.  Prvního člověka jsme potkali někde na jedenáctém kilometru, jinak ani noha, max koně a kravky. O půl kilometru dál přišla krize. Před námi krpál a nohám už se tak moc nechtělo. Další kilometr jsem se motala po cestě jak špína v kýblu a modlila se, ať už tam budem. K hrdinství mě dovedla až vyhlídka, na které byli hasiči a mrtě dětí a pouštěli draky. Přece se před nima nebudu plazit.  😂 Hrdinství mi vydrželo jen za roh do lesa a pod další krpál. 😂 

Naštěstí už jsme se blížili k civilizaci a tak jsme sem tam někoho potkali, uhnuli mu do lesa, prohodili pár slov a to mi pomohlo překonat další kilometr. Pár set metrů od auta jsme našli krásnou kládu, na kterou jsem si konečně sedla a podělila se se smečkou o oběd. 😁 Zbýval krátký sestup do doliny a konečně auto. 😂

Měla jsem trochu depréze z toho, že jsme před mým posledním covidem chodili 17-18km a po covidu jsem při čtrnácti mrtvá. Ale na druhou stranu ty krpály, co po covidu lezeme, ty se s tou naší chřibskou a hostýnskou poloplackou nedají srovnat. 🫣😃

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 28.09.2025, 19:17:39 xxx.xxx.57.94

🐾 Ploština - rozhledna Vysoké pole 🐾

V sobotu jsem přišla na to, že se dá autem zajet až k památníku Ploština. A tak byl plán na neděli jasnej. 😍 Hodit všechno za hlavu a hurá do lesa, páč tam se dá myslet jen na dvě věci - jak je tam krásně a jestli nezdechnu než dojdu k autu. 😂

Cesta byla pravda trochu delší - skoro 80 km. Ale co by člověk pro to dobití baterek neudělal. Na dálnici bylo vidět, jak jsou Hostýnky v mlze, ale nám krásně svítilo sluníčko. Jen ve Zlíně jsme sjeli do inverze, ale za Zlínem už vykukovalo sluníčko a bylo jasný, že nás čeká nádherný výlet. 🌞

Na Ploštině nebyla ani noha a místa na parkování habakuk. Takže vyložit psy a tradá do lesa. Nasrala jsem se hned na prvním kilometru, páč jsem si strčila do cesty pěknej krpál. Jen proto, že se mi nechtělo jít na okolo delší trasou. 😂 

Za krpálem ale cesta ubíhala parádně, všude klid, sem tam houbař. Došli jsme zadem až do Vysokého pole, kde jsme teda vzbudili půlku vsi. Nechápu, proč musej mít za plotem každej dva uřvaný čokle. 😆 Za vsí jsme si to štrádovali krásným kopečkem k rozhledně, kde bylo fakt, ale fakt mega nádherně! 🏞️🏔️

U rozhledny jsem uvázala psy, sebrala všechnu odvahu a rozhodla se vylézt nahoru. 😃 No, trochu se mi klepaly kolena, ale dala jsem to. 😆

Dole další snídaně a pak hurá přes údolí zase zpátky k autu. Poslední dva kilometry jsem měla trochu krizičku, ale nakonec jsme to statečně došli. 🫡

Výlet teda super a stálo za to si tam dojet. Fotek mám mraky a to jsem skrz ubývající baterku nefotila vše, co bych chtěla. 📸

Ps: Ta růžová šipka na fotce je naše zaparkovaný auto. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 22.09.2025, 14:19:40 xxx:xxx.b928:1201
Vahine:

Jak má chůdě vyplazený jazýček, to musí taky hodně bolet! Jak je to teď s Merry? Taky mě to zajímá, jestli se operuje nebo jen fixace a klid?

Vyplazovala ho na kolemjdoucí, protože se jim smála, že se nese. 😂 Jirkova Mája z toho mohla vyskočit z kůže, že má páneček jinýho psa. 😂

Jinak po asi dvou kilometrech chtěla z batohu ven a nějak to rozchodila. Odpoledne si ještě při sedání dávala nohu bokem, ale dneska už zase chodí normálně. Nevím, co to bylo. Ta vyskočená patella je jen můj tip, že to bylo chvíli s jekotem a po třech a pak zase dobrý. Já teda původně myslela, že na louce šlápla na včelu, ale to ne. Měla nohu úplně skrčenou pod sebe, seděla celá nahrbená a točila se spíš po frndě. 🤷‍♀️ Blbý je, že byla v tu chvíli za námi, takže jsme to ani nikdo neviděli. Tak snad se to nebude opakovat. Protože luxace patelly nebo utržený vazy, to bych se na patnáct dvacet litrů ani nepodívala. 😏

Obrázek
impact
impact 22.09.2025, 08:39:24 xxx:xxx.b928:1201

My jsme konečně po měsíční pauze vyrazili v neděli na výlet a udělali si krásných takřka čtrnáct kiláčků z Kudlovické doliny, okolo Budačiny, Tabark, kolem trpasličího města a stromové kaple sepjatých dlaní a pak pěkně přes ten Kudlovický hřeben zpět k autu. 

Cesta byla plná zážitků. Hned ze startu se psi neskutečně zahnojili v obrovské kaluži plné bahna. Pak jsme lehce sešli z cesty, ale zase potkali super přístřešek, kde jsme si dali snídani. Kámoš si teda dřepl na cestu a hned vzápětí mu kolemběžící Rémin vyškubl housku a spolkl ji. 😂 Pak jsme potkali moooooooc trpaslíků a další zastávku si dali už u kaple. Kam se vetřela náhodná kolemjdoucí a psi si ani nevšimli, že se k nám někdo přidal. 😂 

A za kaplí nastala ta méně humorná část výletu, kdy si napřed Merry asi vyhodila patellu a skončila s neskutečným ječením chromá u kámoše v batohu. A za kopcem jsme ještě potkali ztracenýho vrčáka, kterýho kámoška naštěstí zahnala klackem. 🥵

Poslední dva kilometry se mi táhly jak smrad, protože ta měsíční pauza byla fakt dost poznat. 😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 19.09.2025, 13:41:19 xxx:xxx.1e01:2a01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.09.2025, 11:35:56

😆 🙋‍♀️

impact
impact 03.09.2025, 05:22:06 xxx:xxx.9d86:501
Doron:

Není on spíš brabantík 🙂?

Jinak doufám, že už je Vám líp !

Už je mi líp, děkuji. ❤️

impact
impact 31.08.2025, 06:33:15 xxx:xxx.9d86:501
Sarah01:

Jejda ho a já jsem si myslela, že už odešel navěky pryč. Tak přeju brzký uzdravení. 🍀 Není o co stát, zvlášť když ještě mělo být docela obstojný počasí na venčení.

Děkuji. ♥️ To jsme si to léto užili letos. Auto měsíc v servise, takže žádnej pořádnej vejlet a teď budu měsíc rozdejchávat plíce, než se vrátíme k našim túrám. A je po ambicích, že dáme do konce roku dvacítku. 🥵

Ale už mám po třech dnech chuť na kafe, to je dobrá zpráva. 😀

impact
impact 31.08.2025, 06:31:04 xxx:xxx.9d86:501
Vahine:

A jak se pěkně vybarvil covídek 😖 tak koukám průběh nic moc, protože Vy jste jinak neuvěřitelná čiperka. Brzo se uzdravte!🍀

Děkuji. ♥️

Probrala jsem se z toho nejhoršího až dneska. Teď už jen dozvuky kašle, návaly horka a dlouhá rekonvalescence. To bude ještě měsíc po mě, než ty plíce zase trochu rozdejchám. 😮‍💨

impact
impact 29.08.2025, 16:00:37 xxx:xxx.9d86:501
Sarah01:

Zrovna tento týden těžké zranění na silnici z Pradědu na Hvězdu, srážka cyklisty s koloběžkářkou. Holčina má zlomeninu pánve a cyklista prý otevřené zranění břicha. Co se týká cyklostezek, tak nejhorší je, že cyklisté nemají povinnost ji používat. A tu společnou i pro pěší ani používat nechtějí, nemůžou tam prý jezdit rychle.

Kolegyně dcera si tam na Pradědu na těch kolobkách potrhala játra po pádu. Nic moc hezkýho. A u nás postavili cyklostezku za miliony a všichni cyklisti jezdí po staru po polňačce. 😵‍💫 Takže můžeme buď jít po polňačce a pořád skákat do křoví a nebo jak králové sami po cyklostezce. 😂

No a ad venčení, abych neutíkala od tématu. Včera mě přepadl kámoš, co jsem ho už hodně dlouho neviděla, tak jdem akorát tak do zadele. Zvládám cestovat jen mezi sprchou a postelí. 🥵🥶🤯

Obrázek
impact
impact 25.08.2025, 16:32:59 xxx:xxx.103e:da01
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 25.08.2025, 16:25:23

A když jsem mu omylem šlápla na packu, tak vydal takovej ten strašnej zvuk. Jak normální psi zakvičí a tuty placatý čumáky zavřeští. Jsem si málem leknutím pustila do gatěk. 😂

impact
impact 25.08.2025, 16:20:47 xxx:xxx.103e:da01
efe:

Napište pls jakej je - je to povahově mopc? Tzn. šašek tajtrdlik, co miluje všechno živý?

Já v životě mopsa neměla, takže nedokážu posoudit. Ale jeblej je neskutečně. 😂

Velkej z něho měl málem infarkt, protože ten než se otočí čelem vzad, tak špunt udělá třicet koleček kolem dvorku. Malýho maj moc rádi moji teriéři, protože se s nima bude mydlit od rána do večera a to oni rádi. 

Jinak šašek a tajtrdlík na něj sedne opravdu pěkně. Je furt vysmátej a furt někde hopsá. 😀

Obrázek
impact
impact 25.08.2025, 15:31:45 xxx:xxx.103e:da01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 25.08.2025, 07:54:28

Bohužel jsem se k podobné situaci připletla taky. Chodím si k naší vetce jak domů a vůbec jsem nepochopila, že pejska na stole uspávají.. Doteklo mi to až hodně pozdě a i když je to už x let, stydím se do dneška… 🥺

impact
impact 25.08.2025, 15:29:18 xxx:xxx.103e:da01
efe:

Heeej, pojďme založit nový plémě - tohle je ideální oplodňovatel pro Élišku! 🤣

Je boží, nemít plnej stav, tak snad pro něj jedu…

Marja furt s plným stavem. 😂

impact
impact 25.08.2025, 15:28:25 xxx:xxx.103e:da01
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 25.08.2025, 10:14:53

Hodil. Proto ho sem nenápadka nahazuju. 🤣

impact
impact 25.08.2025, 15:28:02 xxx:xxx.103e:da01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 25.08.2025, 10:32:09

Já to nesnáším. 😄 Naštěstí to většinou stačí tak třikrát do roka. Oškubaní jsou jak slépky, ale do lesa je to fuk. BJ včera běžel ze dvora a jak proběhl po sluníčku, tak byly krásné vidět díry v srsti až na kůži. 😂 

impact
impact 25.08.2025, 08:46:56 xxx:xxx.103e:da01

My jsme nevenčili bo můj ukopnutej malíček se nevešel do boty. 😭

Ale využila jsem toho, že konečně není na dvoře osmdesát stupňů a z kudrnáčů jsem si vyrobila naháče. A teď chodím po baráku a pořád se jim směju. 😂

Vyfotila jsem jen BJe, ale takhle vypadala ještě i Maffi, Kevin a Čakyna. Jako dobře jsem si dala. 🥵 Zbytek měl aspoň stříhání drápků a kartáčování. ✂️🪮

A vrátil se nám péf (foto 3). Posloužil jako zábava na prázdniny a když z roztomilého štěněte vyrostl v nevychovanýho křížence berňáka, tak ho kopli do perdele. Ještě tu mám špenátko mopslátko, tak u nás bude o zábavu postaráno (foto 4). Rozdíl mezi nima je tak třicet kilo, tak se těším, až kluky dneska po práci seznámím. 😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 23.08.2025, 21:40:47 xxx:xxx.103e:da01
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 23.08.2025, 15:30:22

Moc držím palce, aby zdraví sloužilo a kilometry se podařily. ❤️

Na konci roku si dáme vědět, kolik km budeme mít.

Já si krom otočenýho kolene ještě dneska přivodila kvalitně ukopnutej malíček na noze. 😏 Tak asi půjdu do konce srpna akorát tak do zadele. 😏😂