Aktuálně: 2 330 inzerátů269 827 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 26.06.2025, 19:28:34 xxx.xxx.129.250

Pojem zelenina není botanický, ale zelinářský. Proto je možné uvádět pea jako zeleninu i luštěninu.

Čeština to teda rozlišuje (hrášek = mladý hrách = zelenina, oproti tomu hrách = zralé zrno = luštěnina), ale jestli to chápe i překladatel toho složení, na to bych si nevsadila.

Plus teda hrášek jako zelenina může být i celý lusk, kdežto hrách jsou výlučně vyluštěná zrna, ale to už je fakt spíš detail. 

Tím ty granule nijak neobhajuju, jen vysvětluju, kde se ten dojem, že by ty granule mohly být bez luštěnin, vzal.

Varaxi
Varaxi 26.06.2025, 19:16:26 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 25.06.2025, 20:48:55

Ježišmarjá, já nepíšu, že to ty kočky žraly, já píšu, že to hrabaly ven. Co s tím dělaly a proč to hrabaly, jestli jim to smrdělo, když se chtěly slunit, nebo to vykutaly omylem, když se snažily zahrabat bobek, nevím. O poškrábaném autě nevím, ale bratrancova patnáctiletá kočka na stará kolena drápy přestala zatahovat a podrápané je všechno - gauč, stůl, venkovní posezení. Nejsou to moje věci, tak je mi to jedno, ostatně můj pes má na kontě taky pár zářezů, takže… 

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 18:26:46 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 25.06.2025, 18:12:38

Přesně takhle to měl Axi. 🙂 Honil kočky po zahradě, ale zásadně tak, aby žádnou nedohnal. 

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 17:46:52 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 17:24:17

Pod schody v záhonu růží zahrabané v mulčovací kůře. Jsou to kočičince, na to vemte jed. A ta teritoria můžete vysvětlit těm kočkám, když tu jich bylo víc než lidí. To si na to ty kočky fakt nehrály. Teď už asi jo, vídám na zahradě jen ty samé kočky dokola, ale kde je překočkováno, tam nějaké běžné zákony neplatí. 

Hele, já si nestěžuju, jak je to teď. Já takto opravdu v pohodě žít dokážu. Ale jak to bylo, to bylo fakt strašné. A nedivím se, že někomu vadí i stávající stav. 

A co se týče toho anglického trávníku, tak ten nemáme ani omylem, ale co mám zvíře, sekám nejbližší okolí domu častěji. Kvůli klíšťatům. Jo, v sadu kosíme párkrát do roka a tak, ale je to o rovnováze. 

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 16:27:11 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.06.2025, 16:16:21

V lecčems máte částečně pravdu, ale - co mi má jakákoli kočka, která není moje, co kálet po zahradě? Já se nehroutím z každého výkalu, co najdu, ale nedivím se, že to někoho sejří. 

A ještě budu sypat písek do vlastní zahrady, aby se mi tam ty kočky scházely z celé dědiny. Já jsem hodně šiblá, ale tak moc zas ne. 

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 15:13:05 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.06.2025, 12:09:11

No je, no. Jak ta překočkočkovaná situace, tak to, co se těm kočkám stalo. 😪

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 12:01:29 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.06.2025, 10:39:34

Mně vadí psi i kočky. A jak jsem psala vedle, kdo nemá svá zvířata zajištěná, nemůže se divit, když zmizí. 

Chápu kočky myšilivky ve stájích, chápu ulovenou kunu na zahradě. Ale vně plotu mají mít prostor divoká zvířata a uvnitř vlastního plotu mám mít zas prostor já a moje zvířata.

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 11:45:14 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 25.06.2025, 09:59:59

Taková sláva, a tady se to jen tak oznámí, bez fotky s dortem. Určitě nedostal ani hobla, že?

Jsou hrozní, ti současní majitelé.

Varaxi
Varaxi 25.06.2025, 09:14:02 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 25.06.2025, 07:25:57

My rozhodně každý den nezaléváme a už vůbec ne dvakrát. Na to prostě nemáme vodu a upřímně ani čas a náladu.

Kočky žerou, co nemají, loví ptáky a plazy, hrabou mršiny z kompostu, roznášejí nemoci, nechávají za sebou výkaly, celé noci provřeští pod oknama. Ještě před pár lety tu byly tak přemnožené, že to nešlo. Nebylo možné vyjít ven na vlastní zahradu a nešlápnout do něčeho nevábného, strčit ruku do záhonku bez předchozí kontroly - a dětské pískoviště? To jsme museli přikrývat, když jsem si šla domů pro vodu nebo na záchod, protože ty mrchy mourovaté tam stihly udělat potřebu během pár desítek vteřin, i když si hned vedle hrál pětiletý synovec.

Teď jsem bydlela tři roky jinde a po návratu sem tu je na vesnici koček pět a půl. Nevím, co se s nimi stalo, a nepátrám po tom. Zmizely vlastně všechny ty vyhublé olysalé agresivní mrchy, hezké kočky s obojkem a rolničkou zůstaly, takže někdo musel dělat selekci. A i když sem tam nějakou vyplaším, když si hoví ve stínu bramborové nati, už to není žádný horor. Pískoviště stačí přikrýt na noc, ostatní problémy neregistruju. No, občas je exkrement pod schody, ale s tím se dá žít. Akorát ti ptáci a plazi, ti se neobnovili. A to pamatuju doby kočkové, kdy jsme měli psa, a na zahradě bylo ptáků bambilion. Takže i relativně málo koček stačí na to, aby ptáci vyvedli mladé v podstatě jen tam, kde jsou před kočkama chránění. Alespoň v našich podmínkách.

A jo, chápu kočky myšilovky na statcích, farmách a u stájí, ale pokud má někdo kočku u běžného rodinného domu, měl by ji mít zajištěnou jako každé jiné zvíře. A pokud nemá, nemůže se divit, když mu ta kočka občas zmizí. Ať jsou ty kočky očkované, odčervované, mají adekvátní veterinární péči, jsou krmené, čištěné, kontrolované, označené, ty nechovné kastrované a pojištěné.

Zkrátka ať se majitelé starají o blaho svých svěřenců. Vždyť dobré sousedské vztahy jsou v zájmu těch koček. Kdo neviděl kočku bez oka, protože zoufalý soused zkoušel vzduchovku, nebo neviděl kočku umírat na otrávené sardinky, ten nepochopí, jak hrozné to je. 

Jako fakt je to strašné. Doteď se mi o tom zdává. 

Varaxi
Varaxi 24.06.2025, 10:36:17 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jiri24 z 24.06.2025, 07:52:55

Tak ono není rozmnožení jaguárů totéž co chov jaguárů. Jasně, že to je regulované, aby se nepřemnožili a aby nepřevládly nějaké linie nad jinými. To by byl docela průser pro celý druh, když je tak omezený genofond. 

Ale úspěšný odchov v organizovaném chovu úspěchem je. 

Varaxi
Varaxi 19.06.2025, 11:47:46 xxx.xxx.168.223
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 19.06.2025, 08:23:37

A to není ani zdaleka vsechno. Oni se hájili, že na odkazovaných webech byla inzerce, takže se o konkurenci jednalo. Já jim napsala, že jsou lháři, protože malochov žádnou inzerci nemá a taky byl na černé listině. Navíc se ukázalo, že malochov byl zakázaný i v době, kdy jsem ten příspěvek psala, tj. letos v květnu. Tak jsem je pak ještě zdrbala za pokrytectví - hlásají, jak teď bude všechno jinak a při starém a jako před Švédem, ale ani se neobtěžují projít si cenzurovaná slova. Prostě výsměch. 

Švéd pro mě fakt není takový problém, jako to chování adminů. A to se vůbec nezměnilo. Tak na co chtějí navazovat? Kdyby jim samotným na diskuzi záleželo, uloží si ji sami. Nemuseli by mi pak brečet do mailu, že nemají fotky a že mi za ně zaplatí. Můj právník říká, že přijímat peníze za něco, co není moje, je technicky krádež, neoprávněné obohacení nebo tak něco, takže co - oni vědí, že nejsem majitelem ani držitelem práv v žádném smyslu toho slova, přesto slibují finanční kompenzaci. A to je morálně v pořádku? Paní, my víme, že to auto máte z půjčovny, ale když nám je předáte, my Vám za to zaplatíme. Jsem divná, že mi to nepřipadá v pořádku?

Varaxi
Varaxi 19.06.2025, 11:22:29 xxx.xxx.168.223

V minulosti už to zabilo několik lidí v ČR. Tam šlo o to, že při rekonstrukci zmenšovali bazén, ale úplně dokonale ho neoddělili od dutiny, co vznikla po tom zmenšení. Do té dutiny se dostala voda s nákazou a pokaždé, když se z nějakých důvodů dostala voda zpátky do bazénu, někdo onemocněl. Ten bazén čistili, sanovali, dezinfikovali, ale o té dutině nevěděli, takže se problém zopakoval. 

Byl to tenkrát dost horor. Já to teda nepamatuju, to byla nějaká šedesátá, sedmdesátá léta. Ale umřelo hodně lidí. 

Určitě se dají dohledat podrobnosti. 

Varaxi
Varaxi 17.06.2025, 19:06:14 xxx.xxx.168.223

Pokud nemá město/obec vyhlášku o omezení chovu hospodářských zvířat, mohou sousedé chovat slepice.

Pokud zvířata netýrají, mohou je chovat stávajícím způsobem. 

Takže zbývá domluva. Pokud se nedomluvíte, zkuste do problému zatáhnout starostu a získat jeho podporu. Je ale možné, že majitelé drůbeže Vás i tak pošlou do háje zeleného, no.

Jako logicky, je v zájmu Vás všech, abyste se domluvili. Dobré sousedské vztahy jsou k nezaplacení. 

Varaxi
Varaxi 16.06.2025, 05:36:21 xxx.xxx.168.223
Ph:

ND uz tu zaznely, Simpsons zmizel z nabidky -zrejme po brexitu, za Essential je, ale uz chteji nesmysl ( za 10kg 1500,- ve velkoobchode).

Purizon - on vypada papirove dobre, ale 40%bilkovin je dost. Vim, ze se tim krmi dost, ale ja nemela odvahu. 

Simsons normálně v nabídce jsou, i když ta cena je teda vtipná.

Purizonů je více receptur, jsou i úplně bez obilovin i s relativně rozumným množstvím obilovin, takže za pozornost stojí. 

No jo, ty ceny jsou dost jinde, kde ty loňské sněhy jsou, kdy jsem na kvalitních granulích uživila skoro čtyřicetikilového psa za 800 až 1000 Kč s prstem v nose. 

Varaxi
Varaxi 15.06.2025, 19:46:54 xxx.xxx.168.223

Psa už pět, ne, šest let nemám. Takže moje info bude trochu zastatalé. Ale 40 procent masa je dost, fakt dost, a to asi jen tak nějaké granule mít nebudou. 

Z mé psí éry doporučuju Natural and Delicious, Simpsons, Essential, Purizon. Doporučila bych i dala i další, ale pro štěňata asi Magnusson nee. 

Varaxi
Varaxi 15.06.2025, 17:03:50 xxx.xxx.168.223

Aneta, chudák, nedostala pořádně nažrat. Ale to Vy napravíte.

Je na Slovensku taky zákon, že koza nesmí být chována sama? Budete jí pořizovat kamarádku?

Varaxi
Varaxi 13.06.2025, 21:04:02 xxx.xxx.129.250

A když už jsem byla v tom, udělala jsem i pár párků v rohlíku. Toto je z jednoho plechu. Ještě dopékám čtyři.

Obrázek
Varaxi
Varaxi 13.06.2025, 21:02:40 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.06.2025, 18:22:25

Tak já takto:

Obrázek