Tak. Sousedka krade.
Je to paní velice hloupá, ješitná, sobecká, které všichni ubližují. Třeba jsme stříkali stromy proti květopasům, a ona si vzala do hlavy, že jí kvůli tomu chcípl ořešák. Sama vyřvává, že máme stromy zasázené moc blízko plotu, ale ona je má zasazené metr daleko, kdežto my přes dva a půl metru. Na moji tetu, původem Slovenku, vyřvává, ať táhne domů na Východ, že ji nebude živit na daních v důchodu, což je vtipné, protože sousedka přes 30 let nepracuje, kdežto teta ano a tak živí teta ji. A když nás hnala před komisi kvůli tomu ořešáku, tak si spletla letopočet a do zápisu napsala rok 1912 místo 2012. Sousedi z druhé strany od ní z ní taky rostou. Mají bígla, a jeden den to je ludra, ona do něj strká smetákem přes plot, aby štěkal, a ona si mohla stěžovat; a druhý den se pohádala s někým jiným, tak je to pejsánek a přes ten samý plot ho krmí cukrem. No prostě je to ježibaba, která se neumí nehádat.
A tahleta paní vzala rýč a šla si potmě vyrýpnout k bratrancovi do oplocené předzahrádky sněženky. U toho pošlapala další kvítka a podupala hydroizolační fólie, které tam měl bratranec nachystané, takže není jisté, že nejsou nepoškozené. Jsou zprohýbané a od bláta a kamínků, takže se na to fakt vsadit nedá. Máme to natočené na kameru.
Já jsem si myslela, že ta paní je zlá, protože je hloupá a nešťastná. Protože nedokáže pochopit, že někdo má jiné priority, zájmy, standardy.
Ale na tom, že se nekrade, není co chápat.
Jako kdyby šla krást něco jiného, tak to i pochopím. Neomlouvalo by ji to, ale chápala bych to snáz. Ale sněženky? Proč, nač? Kvítko, které se samo rozlízá na každé druhé zahradě. Rostou i na takových těch travnatých pruzích, co bývají na vesnicích místo zpevněných chodníků. Jasně, ne v trsech, musela by si vydloubnout pár rostlinek, ale ono by se jí to za pár let rozrostlo. Zas tak stará, aby se toho nedožila, není.
A navíc jen nejde o to, co vzala, ale i o to, co zničila.
Jsem divná, že mě tohle vytáčí k nepříčetnosti?