Aktuálně: 2 693 inzerátů263 193 diskuzních příspěvků19 190 uživatelů

Příspěvky uživatele

Vahine

Vahine
Vahine 15.05.2025, 18:49:24 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.05.2025, 18:44:20

No z jedné trochy paštiky to asi nebude u tak velkého psa, ale imunita je ASI oslabená u Dráčka?

Vahine
Vahine 15.05.2025, 18:34:52 xxx.xxx.191.9
Sarah01:

Tak Dragouš má zase hotspot, tentokrát na pacce mezi prsty, venčit za deště nebudeme. ☹️

No a nedostal něco nového v krmení nebo pamlsky jiné? Běloušovi jsem tuhle zkoušela hmyzí z Kr.Hulín a taky packa mezi polštářky úplně do červenofialová rozlízaná. Takže granule jsem darovala, nasadila límec, když byl sám doma a pár dní to trvalo než se toho tělo zbavilo…neměl něco nového?? Co teda límec a sudocrem? Tím jsem to běloušovi vysušila….

No ale tohle bude asi jiné, to je zapařenina česky, že?

Vahine
Vahine 15.05.2025, 18:13:02 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.05.2025, 18:03:54

Dobře si to pamatuju, jak jste to v ten čas psala ☝️

Vahine
Vahine 15.05.2025, 18:08:46 xxx.xxx.191.9
Sardullah:

A ten tlak jsem nemyslela stresem…jako, že jsem z něčeho vynervovaná…spíš jako reakci těla na nějakou bolest …asi jsem se špatně vyjádřila..

Ano je to synkopa…to jsem si teda teď musela vygůglit..

Nejčastější příčinou synkopy je přechodné snížení tlaku krve

Dále do této skupiny synkop řadíme synkopy situační, vyprovokované typickými situacemi snižujícími tlak krve, jako jsou bolest, odběr krve

Takže přechodné snížení tlaku krve vyprovokované třeba bolestí… mě se to stane i když se třeba říznu nebo hodně bouchnu…to už si preventivně rovnou lehnu na zem…abych sebou náhodou nesekla.

Sardullah, mám to stejně. Naposledy v úterý při střevní chřipce jsem nevěděla, jestli mám sedět, držet lavor nebo ležet, abych neomdlela. Měla jsem to tak vždycky. S táborem ve 13 letech( pravěk) jsme byli jednou na zámku Frýdlant a když jsem spadla v těch leštících patoflích na roh dřevěných schodů, omdlela jsem a vzbudila jsem se na exponátu, kam mne položila průvodkyně s naší vedoucí…jdu to hledat, protože před lety jsem se na tu pohovku jela podívat a fotila jsem ji 😀

Obrázek Obrázek Obrázek
Vahine
Vahine 15.05.2025, 14:19:25 xxx.xxx.250.9
šavlozubka:

Taky jezdíme s dětmi. Ale už jsem i na začátečnických českých řekách za ty roky viděla (a zažila) takový situace, že mi vesta nepřijde jako přehnaná opatrnost. 

Taky bych běloušovi vestu pořídila, ale on a do vody? Tss Povídá mi: si se pomátla paničko! Já, kterej obchází i kaluže ☝️ v žádném případě…jsem pes a ne vodní želva…jen jednou omočil v rybníce kotníky a nikdy víc…

Vahine
Vahine 15.05.2025, 12:35:31 xxx.xxx.250.9
efe:

Původ neznáme, jen víme, že je napůl mops. Na kastraci se chystáme, brali jsme si jí jako půlroční štěně. 

Oni to vetové říkají napůl v žertu, že by to bylo super ozdravení do chovu mopse. 

A tak to jo, mopse samo nezapře, že byl přítomen 😊 na kastraci jste se museli upsat dle podmínek tedy asi…tak držím palce 🍀 a ať bříško hezky zašijou, jako u holčičky Zrzavců onehdy 😉

Vahine
Vahine 15.05.2025, 11:43:56 xxx.xxx.250.9
efe:

Jo naši Elišku do chovu doporučujou sami veterináři 😀 protože má funkční dýchací cesty…

A to, žeje Eliška a její máma/táta všehochuť, to jim nevadí?🤦‍♀️ Nebo znáte Efe její původ? A kastrovaná Eliška je? Jestli ne, zajímalo by mě, který útulek nekastruje…

jinak samozřejmě u Eli ten čumáček má několik výhod, a to nejen oukej dýchací cesty, ale i fakt, že je ještě krásná ❤️

Vahine
Vahine 14.05.2025, 19:35:29 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 14.05.2025, 18:58:27

Taky se mi stalo, že pán, když viděl, jak si bělouš hezky hraje s jeho papírovou bílou kníračkou, zalitoval, že nemůžou mít štěňátka. Líbil se mu. No říkala jsem, že by to nebylo dobré, i kdyby to šlo…že je alergik a má reflux. Dál jsem to nerozváděla, že by to nebylo dobré tak, jako tak. 🤷‍♀️😉

Vahine
Vahine 13.05.2025, 10:16:18 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 13.05.2025, 09:46:19

Děkuji.🌷To s drápky,  jsem popisovala u předchozího bělouška, ten už 6 let není a stejně dlouho mám toho současného z útulku, byly mu asi 4 v té době. Ten je ještě celkem fit, i když teď to vypadalo, že asi zlobí srdce(dávivý kašel), ale nakonec to vet, po kardio vyšetř., zhodnotil, že to vypadá snad na metabolický problém svalů (rychlé starty, velké teplo a dlouhé procházky). Zabírá na něj koenzym Q10 obden, tak mám pokračovat a mám zkusit přidat 2x do týdne vit. E. Míčky na aport mají u nás teď hodně omezený provoz. Kočárek s náma pojede na dovolenou, abychom mu ulevili od dlouhých tras. Panička bude jinak nosit kočárek přes rameno, má jen 4 kila a dá se složit.

Vahine
Vahine 12.05.2025, 21:35:55 xxx.xxx.191.9
Skeeve:

To bylo, pokud se nepletu, ještě před vzkříšením Fauny, že psal někdo za Lupuse a Balu přece.. 

I dneska se jedna a táž osoba vydávala za kometu a za Xerxovou…zrovna tady v tomto tématu…stejná IP adresa

Vahine
Vahine 12.05.2025, 15:31:41 xxx.xxx.249.80

Bylo by fajn, kdyby registrovaní, až “půjdou kolem”, nepřehlédli anketu a odklikli, co je nejblíže jejich názoru.

Ať má anketa skutečnou vypovídací hodnotu…

Vahine
Vahine 12.05.2025, 15:00:40 xxx.xxx.249.80

Je to divný, že po sobě 3 a dost bolestivý ty drápky…naše vet tenkrát říkala, že ji to hned taky nenapadlo…a pak jednou řekla zkusíme nabrat štítku a bingo. Vychytala se dávka a pomalu to ustalo. Uvidíš no.

Vahine
Vahine 12.05.2025, 14:13:20 xxx.xxx.249.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.05.2025, 13:51:23

Bělouškovi prvnímu drápy nejdřív praskaly a pak padaly i celé, postupně všechny…u něj to bylo štítkou teda. Po nasazení léčby narostly a držely.

Nechci nic přivolávat,to ne…jen hlásím…

Vahine
Vahine 12.05.2025, 12:14:28 xxx.xxx.249.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 12.05.2025, 11:18:20

A co bambulky játra a ledviny, v jaké jsou kondici? Ptám se, kvůli tomu nechutenství, jestli není potřeba dietu ještě upravit  a třeba vynechat konzervy, které obsahují i vnitřnosti?? Moc Vám fandím, neryju, jen přemýšlím nahlas…🌷

Vahine
Vahine 12.05.2025, 11:50:38 xxx.xxx.249.80
bambule:

Milé ženy, musím se Vám svěřit, minulý týden v pondělí měla Bambule podepsaný rozsudek smrti. Po třech rychle po sobě jdoucích gastritidách, třech týdnech nechutenství a boje o každou aspoň zpola vyžranou misku, třech týdnech kdy dostávala inzulín jen někdy…..V pondělí jsem mluvila s naším veterinářem, domluvila utraceni, protože v pondělí ráno odmítla i pečené kuře, které ji do té doby aspoň trochu zajímalo. Doma jsem obeznámila rodinu, psa a začala přemýšlet kde vykopu hrob…. Ale zázraky se dějí a já nevím, který anděl při nás dvou stojí a jsem mu neskutečně vděčná. Bambule se od úterý chytla… sice jedeme na konzervách od Falca a Carnilove ( maso odmítá), ale to mi nevadí. Žere, dostává pravidelné dávky inzulínu a dokonce přibírá to co zhubla. Dostali jsme to co málokdo, společný čas navíc. A já jsem za to neskutečně vděčná. Vím, že vzhledem k její diagnóze to může být jen otázka pár týdnů, ale i tak jsem šťastná, že ještě nenastalo naše polední loučení… 

Obrázek

🙈 nenene, Bambulko zaber, hodně zaber..Falco konzervy jsou dobré a Ty jsi moc statečná a panička taky 🍀

Jj, princezna Pampeliška 🌞

Vahine
Vahine 11.05.2025, 22:50:18 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.05.2025, 21:59:26

Je to nádhera a ještě, když posuzuje někdo tak významný, tak musí vyloženě hřát u srdíčka..🌷 moc gratuluju Sarah!

Vahine
Vahine 11.05.2025, 17:32:15 xxx.xxx.191.9
Anonymní:

To už mají na ifauně 🙂

Proč jste se předtím vydával/a za kometu?? Už jsem se jednou ptala…

Všem anonymům jen přitěžujete v této anketě. ☝️