V Kostelci nad Orlicí byl zámek zavřený, tak jim tam Bělouš za trest počůral v parku kládu 🐶, byl hrozný hííc, tak měl chladící vestu a v Častolovicích byl s námi opět na prohlídce i spolu s fenkou motýla. Nejdřív jsem si říkala, jestli to není Kiliánek, protože panička byla blond 😉
Jsme tu na kávě a slečinky se přišly na nás ještě jednou podívat …zvědavky. Teď to setkání už probíhalo mnohem lépe, ale foto nemám, páč jsem si je drbala a už jsou zase fuč, poletuchy 🐶
Dnes jsme navštívili zámek Doudleby a na prohlídku zdejšího zámku mohou i psi. Před pokladnou se na nás vyřítily zpoza rohu dvě zámecké slečinky rasy Bernský salašnický pes a protože jsem je nečekala a lekla se, Bělouš jim po svém vynadal. Zámecký pán je hned odvolal, byly jen zvědavé no….a já se styděla, že děláme ostudu 🙈 mám jen jedno foto z interiéru.
Dneska jsme našlapali celkem 13 km, byli jsme na hradě Potštejn a lesem to bylo občas do pěkného krpálu, přes klestí, potůček a běloušek statečně šlapal. Kočárek jsme použili jen na úseky po silnici a pak po městě po cestě zpět. Na prohlídce s námi byli dvě pěkné a hodné fenečky, tak to nám bělouš sršel energií, pak se opaloval u pískoviště, ale zato na zastávce busu na cestě zpět, po těch krpálech, doslova usnul vsedě s náhubkem na čumáku. Viz foto….a teď už spinká v boudině.
Ahoj, muj pes ma na zadni tlapce mezi prsty neco, co se mi moc nelibi. Vsiml jsem si toho pred par dny, vlhcenym ubrouskem jsem mu to ocistil a ted se divam, ze to tam ma porad. Neni to nejaka infekce? Nedrbe si to, asi ho to nesvedi. Ostatni mista mezi drapky ma suche, ciste a nezarudle. Ani jinde na tele nema nic neobvykleho. Proti parazitum dostava Frontpro, tento mesic Nextguard.
Vsadila bych se, že fakt osina, taky vidím vstup. Neodkladně běžte na veterinu, když už je to několik dnů. Osina totiž cestuje pomalu pohybem psa vzhůru a je nutné ji vyndat, bez veterináře ji po několika dnech ven sami nedostanete. Akce je to bolestivá, vezměte psovi na veterinu náhubek. Pro Vás i ostatní doporučuji, jít na veterinu, co nejdřív od chvíle, kdy na toto přijdete. U prvního psa stačilo nepatrně narušit kůži a osinu vyndat pinzetou, ale u současného psa už byla osina výš a bylo to náročnější pro všechny. Hodně zdaru! 🌷
Běloušek se venčí v Rychnově nad Kněžnou a okolí. Kočárek se osvědčuje, bez něj bychom těch 10 km neušli. Asi tak půlku se vezl, vedro hrozný i v lese je hic. O obědě v nóbl hotelu se šel běloušek pomazlit s P. Töpferem a Jitka Sedláčková říkala, ať si dám na něj pozor, aby mi ho nevzal, že pejsky miluje 😀 bezva lidi.
Můžu to třeba sdílet na FB, ale bohužel já sama kapacity nemám. Teď mám na hlídání svůj odchov z Béček, je vidět, že slečna byla zvyklá na hodně aktivit s páníky, ale u mě to mít nebude, jednak plno práce na zahradě a pak moji vlastní chlupáči. Psovi se teď rozjel obrovský hotspot na vnitřní straně stehna, denně ošetřování, venčit ho nemůžu, takže se strašně nudí a vymýšlí, jak se k bebíčku dostat. Musela jsem pořídit větší límec. Aspoň je mi teď jasný, že tři psi jsou strop, čtvrtého už bych nedala. ☹️
Moc gratuluju, jsou rozkošný, ty dvě aquabely uprostřed, jdou na to synchronně, vidíte ty pacičky, jak stejně mačkají cecíky a vůbec ta tělíčka…to je taková radost a nádhera 🤗😍 ať jsou všichni zdraví! 🙋♀️
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 15.06.2025, 17:03:32
Je moc krásnej a má pěknou srst! I když ofocená fotka, tak vidím tu nádhernou hustou náprsenku, srst se leskne i tak. To kdybyste měla dnešní kvalitní fotku, tak nám to snad vypálí oči ta záře. Fešák! ☝️🍀
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.06.2025, 09:39:44
Ano, souhlasím s Tebou.. i pro mne byla samozřejmost, že jsem si maminku vzala z nemocnice po operaci bydlet k nám domů, abych o ni mohla pečovat v rámci možností, souhlasila s tím a byla ráda, tak to bylo i pro všechny veselejší, nemohla by už být ve svém bytě sama. Moje děti byly v té době ještě školáci. Péče byla časem náročnější, ale zvládly jsme to s maminkou spolu, až do konce, který lékaři odhadli celkem přesně. Bohužel. Ráda jsem jí posloužila, pak i jejímu bratrovi, který žil sám…tak to mám prostě v sobě nastavené. Ale dnešní mladí to tak moc nemají…ale jistě jsou i vyjímky.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 15.06.2025, 08:15:19
Bobi, nedivím se, že jste na tom takhle, to by nervově složilo i mě. Rozumím tomu a umít si to představit, i když, jak se říká ve Vašich botách nechodím…ale přesně takhle “ochotný” jsou a tutově budou i Ty moje, už teď se to rýsuje. 🤷♀️ Ach jo, myslela jsem, že to bude u Vás doma, po návratu z nemocnice, radostnější. Není, ale může být…možná. Nevím vůbec, Bobi, jestli by to bylo možné, ale nemohla byste si zařídit placený úklid, aby jste se doma cítila líp? Já vím, asi by to chtělo notnou dávku sebezapření, abyste tam snesla někoho cizího, ale zkuste si to představit.…nebo možná nějaká mladší kámoška, která by byla ochotná? Jsou nějaké takové možnosti?
Škoda, že nejsem blíž, těšilo by mě, udělat Vám radost. Doma mě ten úklid neba 🙈, ale tohle by bylo jiné…Vy byste mi dala zpětnou vazbu (úsměv), a to se hnedle líp pracuje 😉
Posílám fotku pro Váš úsměv, jak vnučka s běloušem perou 😃