Aktuálně: 1 857 inzerátů280 701 diskuzních příspěvků20 036 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 15:11:47 xxx.xxx.172.108
Leithian:

Já tam budu nakupovat dal. Co si dělá v soukromí je mi úplně sumak. Z knihkupectví má prostě největší a nejlepší výběr. At prodejny ci eshop. Luxor mu nemůže konkurovat. Jedine prodejna na Václaváku stojí za něco a eshop mizerie. Knihcentrum ma eshop a výběr stejnej ale zas málo poboček. Kosmase a další neberu v uvahu tam je to tragedie. Pokud nechci kraviny typu steelova nebo nejnovější severskou detektivku. Plus jako jeden ze dvou bere sodexo. Kazdej rok od firmy desitka tak se to hned rozfrca v dobrovskym 😁 ted co zavedli prodej “vadnych” knih tam najdu i svoje milované perličky za nejlepší ceny. Takže mě je kauza vite kde a dost lidem nejspis taky

No jo, Ty jsi totiž knihomol, to píšu v dobrém!😉👍

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 12:24:00 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

Porody…ne přímo tohle, ale roztržená rodička v důsledku velkého dítěte, které prý musí porodit, když předtím porodila trojčata(císařem, pochopitelně) vykrvácela na sále. Bylo to za komoušů, z nemocnicí se taky soudili, pochopitelně zbytečně. Dítě, holčička přežila.

No, znám ještě hrůznější případ…ale já jej sem radši ani psát nebudu. 

Občas se fakt dějí neskutečná provinění. Je jasné, že žádný lékař (zdravotník) to neudělá schválně, ale holt v takovéto profesi se ty chyby neodpouštějí…

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 12:21:33 xxx.xxx.172.108
Doron:

Paráda! Herpesin zabere, a ne že ne!

A dá se hodně podpořit těmi vitamíny, jestlipa je betete🙂?

Poron pronesla prokletí pásáku? Paráda!👍

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 18:20:13 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

To byla nadsázka. Protože on je z těch bolínků, co letí hned s každou prkotinou, aniž by první něco zkusil sám. Výsledek: prst mu stejně uřezali, takže: přišel pozdě…by to nebylo. 

Když jsme teda tady u těch lidských nemocí a různých pochybení, tak jsem dnes nechtěně zhlédla šílené video. Kristellerova exprese při porodu velkého plodu u rodičky v Olomouci. Následky: Ruptura dělohy a dítě v coma vigile. Kristeller je zakázán mnoho desítek let. Odkaz ani dávat nebudu… 😢

Soud se špitálem o odškodnění se tuším stále táhne (dlouhé roky).

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 18:15:59 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

Souhlas.

Ne, že by to sem patřilo ale: máme v jezeře ryby, co jsem kdysi před lety jako malé zachránila před suchem. Bělice. Je jich asi 15ks a už mají skoro 50cm. Sežerou všechno, na co narazí. Viděla jsem jak zabily žábu, užovku, kosa, co sednul na kámen na kraji. Když byl Viktorek malý, bála jsem se ho tam pustit napít. Teď jsem byla v aqua prodejně koupit bakterie a měli tam cca 12cm červené karasy a 8cm žluté perlíny. Neodolala jsem, i když muž je zásadně proti barevným rybám, ale byly strašně milené. Hodila jsem je tam bokem, u výtoku, kde by byly v bezpečí, kdyby tam zůstaly. Vyplaval jeden červený karásek na okraj jezera a viděla jsem bělice, jak se na něj vrhly a rvaly ho za ploutvičky. Málem mě šlak trefil. Zajel pod žabince na okraji, ony za ním, víc jsem neviděla. Za cca týden jsem zahlédla tři perlíny ve výtoku, včera tři karasy(byli 5 a 5ks nevím, kolik jich tedy ještě je) V přírodě jsou prostě predátoři. I ti, co na to nevypadají. Kdo vidí jako predátora jen kočku, měl by se víc dívat kolem sebe. 

Ať to tu zkusím trochu zklidnit: U vás se Raduš používá slovo milené? 

Oblastní záležitost nebo Tvůj newspeak? 😉

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 17:35:42 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

Chápu. Naprosto. Naposled strejda. Před dvěma měsíci mu natekl a začal hnisat malíček. Obvoďák si s tím nevěděl rady, respective asi nechtěl ordinovat ATB, tak pátral, co by to mohlo být. Pátral tolikrát, že strejda skončil na poliklinice s malíčkem černým a další dva prsty až kotník nateklé. Čistění a ořezávání malíčku tak dlouho, až na něm nezůstalo maso. Tak že musí jít uřezat, aby to nešlo na ty další prsty. Jel do nemocnice. Mezitím si vzpomněl, že si do něj asi týden před tím něco píchnul. Jestli jim to tam říkal, to nevím, řekl to jen mamce(své ségře) V nemocnici je napadl problém s cévama. Cukrovku tedy nemá, ani křečáky na rozdíl od nás, zbytku rodiny. Udělali mu CT s kontrastem cév, prý je má jak mimino. Poslali výsledky do Olomouce, na nějaké vyšší, speciální pracoviště. Uřízli mu malíček. Z Olomouce si ho vyžádali, ještě na další speciální vyšetření a zjistili, že má ucpanou cévu někde u kotníku, rovnou mu tam dali stent, že už to bude OK. Je to cca měsíc, malíček se pořád nevyhojil. Na kontrole v nemocnici mu ti, co mu tvrdili, že má cévy dobré na to řekli, že se to nehojí, protože má špatné cévy. Nohy má jak majolenka, nikdy neměl žádný problém. Navíc má nově ten stent. Trochu si myslím, že si z něj udělali pokusného králíka a stent ani nepotřeboval. A hlavně: tři pracoviště, každé jiný nález, jiné (opačné) zjištění. Kde je pravda? Měl si tam dát ..černou mast" a měl by ještě malíček😉

"Měl si tam dát ..černou mast" a měl by ještě malíček…"

To nemůžeš vědět, čímž určitě neříkám, že se nedějí šílená pochybení - ve vet medicíně i v té humánní. Je to smutné…

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 17:25:55 xxx.xxx.172.108
Rapotačka:

Chápu, ale fakt tam nechodím, když OPRAVDU nemusím.😇

I když se to možná nezdá, tak já Vás také plně chápu a moje osobní nastavení je stejné… 😀

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 17:20:36 xxx.xxx.172.108
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.07.2023, 17:01:00

Teda pardon. Přátelíme se…ale teď jsem Tě vůbec nepochopila stran vkládání těch příspěvků jakožto “anonymních”. Při jednom příspěvku se to stane, u druhého třeba taky, ale vkládat je opakovaně jako anonymní - proč...?? 

Je to zbytečné, když se zde známe. Toť můj názor.

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 15:00:02 xxx.xxx.172.108
Rapotačka:

Díky všem😊.

Vidím to tak nějak stejně

.https://www.facebook.com/photo/?fbid=723346369800437&set=a.430151279119949

Ano i ne…😉

Zrovna teď užíváte lék, který ničí virus, co Vám způsobil ten Herpes zoster… 

Edit: Celá skupina antibiotik, virostatik, fungicidních léčiv atd. likviduje původce nemoci…

Zas na druhou stranu třeba na malignity cytostatika samozřejmě jsou toxická i vůči zdravým buňkám. Uznávám velmi např. fytoterapii, ale někdy jen s ní zkrátka nevystačíte.

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 14:57:13 xxx.xxx.172.108
biaca:

Dneska na mobilu na mě vykoukla tahle fotka, úplně jsem na ní zapomněla. 

Obrázek

Nádhera Biaco! Smaragdová  kukadla… 👍

Který z Tvých kocourů to je?

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 14:45:40 xxx.xxx.172.108
Doron:

Teraristi to vědí 😊.

Já vím, ale podle mě je to…jak to říct…mně by se také nelíbilo, kdyby sem někdo vkládal videa, jak nějaký predátor požírá kočky.

Víš jak to myslím…?

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 13:43:29 xxx.xxx.172.108
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.07.2023, 09:16:06

Takováhle videa bych sem nedávala…

To se teraristům líbit nebude!🤔

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 13:41:48 xxx.xxx.172.108
Trickyvoo:

Ježíš, to jsou oči. Hned bych jí brala, ale dva psy by mi asi nikdo nehlídal. 

Hlavně k dítěti alergikovi mi přijde trochu moc pořizovat další alergen a to moje dítě tu alergii na psa fakt má 😊. 

Ahoj Trickyvoo!😉

Co jsem to četla za šílený příběh na veterině? Na jednu stranu chápu, že jsi psala, že ses styděla a šla nějakým zadním východem a tak. Ale Malina je stran veteriny tak moc bázlivá?🤔

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 13:38:47 xxx.xxx.172.108
balu:

Původní majitelé i s “babi” by potřebovali pořádně proplesknout. Tak snad boží mlýny budou mlít tak, aby to pocítili na citlivém místě. 

Feňulky je mi moc líto a držím jí palce. Bohužel, pomoct nemůžu. 

Mě ty její oči taky dostaly…😢

Snad karma zafunguje, a nemyslím ohřívač vody!😉

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 12:50:47 xxx.xxx.172.108
zofre:

jojo,  síť je žrout času😀

u koček je prý DM1 raritní / a třetí typ  po hormonech to též není/:

vrtal mi hlavou metformin:

https://www.researchgate.net/publication/8883421_Evaluation_of_the_Oral_Antihyperglycemic_Drug_Metformin_in_Normal_and_Diabetic_Cats

glipizid

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7660535/

určitě někde něco o těch PADech bude, a dokonce už  iglifloziny, Bexacat!

Bexacat bude první oficiální, myslím, ta ostatní byla nejspíš používána “of label”.

https://www.fda.gov/animal-veterinary/cvm-updates/fda-approves-first-oral-treatment-cats-diabetes-mellitus

a už fakt končím, i když mě to zajímá, má  priorita je tč jinde🙂

Pokud něco zjistíte, nebo veti, ráda si počtu🙂.

Zofre, pokud sem zase nakouknete, máte ode mě SZ. Budete-li mít chvíli a chuť, moc prosím o přečtení a event. odpověď.

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 12:47:53 xxx.xxx.172.108
Rapotačka:

Mívám - ne, 

měla jsem ho opakovaně, ale po letech …

Zdraví mi slouží-sloužilo

řekla bych skvěle. Stárnu a bude se to nejspíš sypat.

Klouby, oči atd.

Normální života běh - myslím.🙂

MOC na Vás myslím, ať jste brzy fit💐. Pásák není určitě “sranda”…

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 11:01:58 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

Jak se vám to vyvíjí? Lepší, horší, pokračuje to nějak? Vlastně…v jakovém stavu to máte teď?  Když vemu normoš opar, tak od vynálezu Zoviraxu se jeho průběh nedá srovnat s tím, čím jsem si procházela jako dítě. A taky četnost to asi ovlivnilo. Zatím co jsem ho mívala třeba 2x do měsíce(i mamka, ta téměř imrvere) tak teď je to max jednou do roka, spíš jednou za pár let a skoro o něm nevím.

Zovirax je totéž, co Herpesin, tedy co bere Rapotačka.

Já jednou usnula na slunci a opar normálně snad přes půl obličeje. Na infekčním si mě chtěli nechat, že šílený pásák a kdesi cosi. No, pak z toho byl Herpes simplex, ale obří, byl to děs… Taky jsem brala acyklovir celkově.

Rapotačko, pokud máte pásák opakovaně, máte asi něco s imunitou. Po doléčení bych být Vámi šla na nějaké komplexní vyšetření (a nemyslete si, já chodím k dr. úúúplně stejně nerada jako Vy)!

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 10:58:23 xxx.xxx.172.108
Rapotačka:

Musím pořád děkovat. 

DÍKY.

Jejda Rapotačko, čtu to až teď.

Pročpak jste nezavolala? Moc moc na Vás myslím a přeji rychlou úzdravu!🌹🌼

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 10:49:27 xxx.xxx.172.108
Doron:

Však už jsem tě zvala 😊!

Pozor pozor, já pak najedu na své staré časy a nezbavíš se mě… 😄