Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 07.07.2025, 22:34:59
Hraběcí rady “sbírej to pod stromem” jsou mi k ničemu, snažím se, ale když foukne, prostě to padá.
Jo, na tuhle radu budu letos na podzim vzpomínat ve velkým. Ořešáky jsou nabušený vořechama. Zas to bude, že jen otevřu branku, tak ještě v civilu začnu cestou od auta, přes branku, zahradu, dvůr……sbírat jak blbá vořechy do připravenýho kyblíku, abych jich co nejvíc vysbírala, než tu krůtu flekatou vypustím ven. A ledva odemknu… zafouká větérek a prdprdprdprdprd……. je to dole. Asi to nemá cenu 😀
A já se tu rovnou pochlubím -sem ščastlivá - krásně mi jdou venku nakládačky. Huž jsme sežrali celou jednu mísu. A dozrávají mi rajčata. Sem bohatec. Brambory ve věži bramborujou, huž odkvetly, uvidíme, co bude uvnitř. Jsem čím dál tím zvědavější.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.07.2025, 09:58:47
Právě, že nenechá. Našteluje se inteligentně pod kamižoun a nende vylovit. proto je škoda, že ta stanice nikoho s vybavením nepošle. Třeba by byl majitel holubář taky právě rád, protože tam se mu fakt může něco stát, než se to pořeší. Pod kamižounem je sice v bezpečí před lidma, ale ne před predátorama a před pohybem kamionu.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.07.2025, 08:28:21
Tříkolku jsem chtěla navrhnout pro rapoťačku , předběhla jste mě. Drandí s tím u nás na vesnici jeden pán, paráda. Až přijde čas, taky si to pořídím. Kdysi to s jednou naší kamarádkou vypadalo nahnutě /ač ještě mladá - v tý době/, tak jsme si s holkama říkaly, že se na to složíme. Zatím dobrý, vystačí s berlema, nicméně tohle mi přijde převratná věc! a mělo by to být dotovaný zdravotní pojiš´tovnou, protože to těm, kteří to potřebujou, udělá život mnohem hezčí. Tím, ž emůžou ven - i do terénu, nejen nakoupit.
s tím se dá do teréna, kamarádka na tom jezdí taky do prasé s batůžkem a ano, jak píše kometa, haxny střídáte. Zvyknete si. A myslím, že když se za to dá zapřánout péf, aji poncli možete??
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 01.07.2025, 22:29:39
Hééj makarena!!! 😀 to důvěrně znám.
Obdivuju ty, kteří dokáží zastavit tzv. vnitřní dialog a usnout i když je to třeba kvůli starostem složitý. Mně to rejdí v makovici tak, že to zastavit neumím.
Updáte - podařilo se zjistit, že holub je z Polska Jelenia Gora, posílali info. Trochu mě mrzí přístup dvou záchranných stanic, té pražské i té středočeské. Doposud jsem nikdy neměla blbou zkušenost, ale ani jedna s tím nehodlá zabývat, v jedné řekli, že je unavený /ano to vím tady odsud taky/, ale bohužel je v místě, kde není v bezpečí a v druhé, že pokud ho někdo nechytí, tak nepřijedou :o :o . člověk by řekl, že se dá předpokládat, že laik to třeba nedokáže ten odchyt. Holub nelítá, chodí, vždycky někam zaleze. No, tak dneska je to třetí den - jak dlouho ještě může nabírat síly?
Ještě k tomu mamografu poznámka ze dvou odlišných zdrojů - ten tlak je tam tak veliký, že může dojít k tomu, že tlakem laicky řečeno,neumím to vysvětlit - prdne buňka, která by se jinak neaktivovala. A ze třetího zdroje - pokud je dobrý, zkušený a pečlivý sonografista uvidí to. Což potvrzuje i to, že po tom mamografu pak pošlou na sono. Aspoň tedy mně to tak potvrzuje. Třeba se mýlím. Zatím jsem nenašla odvahu jít.