Jestli nově,tak to může být jak daněk,tak jelen mlaďoch “špičák”
Už to vim!! už to vim a konečně se vyspim! Jsou to fakt jeleni. Dneska ráno jsem viděla, povalovat se jednoho, co už má rozpoznatelný paroží. Byl to jelen. Pokud to nebyl převlečenej kozel! 😀 😀Díky moc, mé zvědavosti se ulevilo.
a co je ale zajímavý, tak že jen tihle bílí exprti jsou schopný se za bílýho dne povalovat za plotem kousek od silnice. Normoš zvířata, co tam mají, tam člověk zahlédne jen občas a to v přirozenou dobu, brzo ráno po pátý, nebo pak k večeru, přes den, logicky, nikdy. Tihle jak jsou - asi??? - chovaní už jakou dobu lidma v oborách, tak to prostě neřešej. Hlavně ale, že já mám vyřešeno.
Efe Arbora má pravdu. Tělo má slušný schopnosti samoléčení a regenerace.
Nedá se to srovnat, s tím co máte Vy, bylo to moje prt, ale…. jak jsem si tehdy řízla blbě ten prst o konzervu a udělaly se mi tam ty “granule” o kterých psala Bodlinka a který zabraňovaly pořádný hybnosti a tak vůbec, tak já se snažila to rozcvičovat, masírovat, aby šly granule do kšá. Nedařilo se to, říkala jsem si, že měla Bodlinka teda pravdu a co už s tim….. no a před časem…… koukám, že vlastně jsem si toho vůbec nevšimla, neuvědomila sei to, ale …….granule sou skorem fuč, palec už nebolí a ohýbám ho.
Však máte tu sádru dole teprve chvilku, vona si ruka vzpomene.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 25.06.2025, 10:51:03
Mám to stejně. Kam nevidím, tam psi sami nejdou, buď je zastavím, nebo máme povel Seš daleko. On třeba i kůň za zatáčkou o kterém nevím, může mít problém a já nechci řešit, že se splašil kvůli mému psu kůň a sejmul jezdce, že na mého psa narazil někdo, kdo má ze psů totál paniku, že… že…
Každopádně moje chyba, nečekala jsem na dětském hřišti zajíce
Jo, to jsou ty momenty, kdy říkám, že stát se může vše a pak je přesně nutný to aktivně řešit a vyřešit.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.06.2025, 10:39:34
Nu ano, mně to vadí. Nevadí mi pochopitelně myši - to je jeho práce, to chválím a odměňuju, ale ptáci mi vadí a aktivně se snažím tomu zabránit, od mala - resp. od doby, kdy k nám od sousedů přišel ho “vedu” k tomu, že tohle ne.
Nemám problém se psem na volno, moji psi tak taky chodí, ale musí být ovladatelný a v blízkosti majitele. Nevědět, kde mám psa je pro mne prostě špatně. A to i pro jeho bezpečnost. Když bych odhlédla od ostatního.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 25.06.2025, 10:13:03
Aluško, upřímně - hodně často jste tady psala a já jsem na to reagovala už tehdy na If, jak Vaši psi se proběhnou za zajícem a tak. Tu pár kosáků a tak. To prostě, zlobte se na mne, nebo ne, je špatně. To, že máme psy, nemusí být na úkor jiných živých tvorů. Jistě, v životě se psy se může stát každému z nás ledaccos, ale pak je nutné to řešit. Alespoň tak to vidím já. I důchodkyně, který přivedu domů v jedenácti letech se učí, že nic se honit nebude a do té doby, prostě couraj se stopkou. I pro je jich bezpečnost. A když se mi Bubrdle, kvůli mojí nepozornosti , i se stopkou vysmekla z ruky a vypálila , tak jsem sakra kopla do vrtule a jela za ní.
Prostě si myslím, že psi bez dozoru jsou v přírodě špatně, protože to není ohleduplné vůči té přírodě. Pak si každý může říct, že je to zbytečný se takhle mordovat s čoklem na stopce, když jiní si s tím hlavou nelámou.
A ano, BaLu má pravdu, tohle tady napsat nově příchozí, tak ho rozcupujeme jak starej kalendář. A já budu klidně první. protože to prostě špatně je.
Včera večer jsme se vrátili domů z venčení, musela jsem chvíli na Tali čekat, než se k nám přidá. Když se dokohátala, nesla si zakrvácenou nohu koloucha. Dojedla ji na zahradě.
Jak to zní teď?
Jo a nikdo nezná naši historii s Tali i místo, kde se pohybujeme.
Dát to sem? seznam psích hřišť, který buduje Purina. Může být, že máte nějaké kolem sebe a nevíte to. Nezkoumala jsem to zatím dopodrobna, ale třebas je to dobrý místo, kam se svým psem vyrazit.?
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.06.2025, 09:00:31
Ne, to vůbec, mě jen takový lidi prostě vytočej svou blbostí. A v porovnání s tím včerejším setkáním mi to prostě nedalo. když tohle dokáže pochopit starý lesní muž, tak doktorka by snad taky mohla, čůza jedna. Že pak ty zvířata de facto trpí páč jich je habakůk a žijou, jak žijou, to jí jako nedochází.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.06.2025, 08:42:50
není žádná prostoduchá
je. Je prostoduchá. Na rozdíl od starýho pána, s kterým jsem se potkala včera v lesní chatce a který zachránil zuboženou britku, kterou někdo dobil a vyhodil. Protože pravil, že neví, jestli nepřivede třeba časem koťata. dohodli jsme se na tom, že pokud ano, kontaktuje mne, najdeme koťatům domov přes útulek a já zařídím, že kočku necháme kastrovat. Neměl s tím sebemenší problém. Má víc rozumu, empatie a citu, než celá doktorová.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 23.06.2025, 18:36:12
Ne, nejste. Přiznám se, že jsem se nad tímhle podivovala už na IF. Mohla jsem to kdysi s Tali udělat stejně, místo, abych lítala povětřím, jak Mery Popins, protože ona byla teda lovkyně a druhýkonec vodítka ji nezajímal, takže co chvíli mě fakt vláčela povětřím, po zemi… Nikdy nezapomenu na moment zoufalství, kdy jsem ji vedla v lese, po lesní cestě, s košíkem, na krátkým vodítku, aby nemohla žádnýmu zvířeti ublížit. A stejně ☹️ Skočila z cesty ten kousíček, co dovolovalo vodítko, migla tím náhubkem do borůvčí a zabila malýho ptáčka. Bylo mi fakt hrozně, protože v daný moment jsem neviděla ani tunel, natož nějaký blbý světlo v něm a hrozila se toho, jak budeme fungovat, žít, když ani takhle zabezpečenýmu psu nedokážu zabránit v tom, aby ublížil.
A ne, já tomu rozumím, že to člověku vadí, taky bych fakt nechtěla mít plný záhony kočičinců. A taky to Mouses nedovolí, může k nám jen jeden jeho kamarád. Ale prostě se sousedy a kočkama toho evidentně moc anonyme neuděláte, bránila bych se humánními prostředky. Ta voda mi přijde fajn a klidně s křikem.