což by se tě týkalo taky.
tak by se to nějak muselo prostě udělat, já nic takovýho po lidech nikdy chtít nebudu!!
což by se tě týkalo taky.
tak by se to nějak muselo prostě udělat, já nic takovýho po lidech nikdy chtít nebudu!!
tak.
Nedovedu si přestavit žít dál s vědomím, že jsem ohařům utekla a j emi jedno,cos nima bude.
Já to vím - však jsem si tam taky poslala humanitární pomoc- sehnala jsem zdravotnický potřeby, kapačky, léky od našeho veta, žrádlo a přifařila to k dalšímu transportu. Jenže pro mě je rozdíl Ukrajina, kde lidi žili, prostě žili normálně a Dubaj a přistěhovalci užívající si luxusu, který při prvním prdnutí berou hromadně kramle
A pak že nerostou…😀
😂
Nene?? Tak našla??? Gratuluju. Krásnej kus teda.
a budem ako nova
Aby Vás pak ale Zoranko spoznal?? 😀
Teď nemůžu najít, jak tu někdo zmiňoval ty tuším statkové směsi - co je tím myšleno?
No není to peklo tohle se mnou???? 😀 Je, páč - Vracím se v myšlenkách k tý Miffuně, šak budu mít holky jen čtyři, 25 kg pytel za necelých sedm stováků mě nezrujnuje a líbí se mi ta směs zrníček, kterou budou tím pádem mít. Pokud to tedy bude vypadat opravdu tak jak to je na tý fotce. Takový to na mě působí přirozenější, než grancle.
když budu počítat cca 120 g na den a slepici , tak mi to vydrží asi na měsíc a půl. ??
Uvidím, kolik toho sežerou. Plus grit, plus to, co jim budu dávat mimo tuhle dávku. Jestli tomu dobře rozumím, nic dalšího bych teoreticky dávat nemusela???? Ani vitamíny, ani ty žrací kameny už tam jsou v té směsi taky (Pšenice, kukuřice, sojová moučka, uhličitan vápenatý, milo zrno, ječmen, opékané sójové boby, triticale, zelený hrášek, sójové boby ohřívané parou, mušle, pruhovaná slunečnicová jádra, žaludeční kameny, slunečnicová moučka, rostlinný olej, pšeničné otruby, otruby z řepy cukrové, otruby z cukrové řepy, melasa z cukrové řepy, fosforečnan vápenatý, chlorid sodný) Nicméně ten grit stejně koupím, páč co kdyby na nějakou nevyzbylo, ž ejo. Mně se to líbí víc než ty granulovaný krmení, nebo ty sypký. Pletu se?
Tak už to asi mám - v těch druhých Sedmihorkových, co mám v merku je psáno, že tam je
Dihydrogenfosforečnan vápenatý, Chlorid sodný, Hydrogenuhličitan sodný.
a to by mělo být v cajku
Ne dala jsem jim jen ty skelety nasekaný na kousky, masa tam sice bylo dost, ale ne přehršel. bylo vidět, že je to bavilo- i to dobývání, že si to musely obrat, zmizlo úplně všechno.
Sem si našla, že tohle jsou ty špatný konzervanty :
E 201 Sorban sodný E 209 Heptyl p-hydroxybenzoát E 225 Siřičitan draselný E 236 Kyselina mravenčí E 237 Mravenčan sodný E 238 Mravenčan vápenatý E 240 Formaldehyd E 264 Octan amonný E 265 Kyselina octová bezvodá (anhydrid k. octové) E 266 Octan sodný, bezvodý
tak budu hledat podle čísel no.
My lidi jsme fakt, fakt šmejdi. Luxus, nádhera , ťuťuňunu žvížátka a jak jde do tuhýho, tak ….
Dík, říkala jsem si to tak nějak, ale jsem neználek, tak, abych to nepoto, že by to ho měly moc. Ale říkám si, že mají tak všechno v základu, že jim nejspíš neublížím. Sousedka má starostí až nad hlavu, slípky jsou to poslední, tak to můžu vylepšit já. Tak jako tak mi občas dá nějaký vajíčko, tak jí s tím pomůžu.
A prosím můžu se zeptat ty konzervanty- jestli něco vyloženě sledovat? Mně nepadlo vůbec, že by tam něco takhle bylo, ale -jo je to logický.
Jo, Horsana je očividně masožravec, tělo není zvyklý.
radostna naladicka
takhle zrána vypadám taky, fšici už se - aji v práci - naučili na mě ráno nemluvit. Dnes ráno to porušil drahá půle. Zaspali jsme, výrazně zaspali, takže už bylo šécko jedno. A von jako , že tohle nemám dělat, se tím zaobírat - střihat nějaký camfoury od plyšových míčků, který jsem vyndala z batůžku, že pospícháme………… osvětlila jsem mu jasně, že pospíchat teď už nedává smysl a že si to potřebuju prostě vostříhat.
nemozem sa ani hnut,
mno, tak hlavně….. aby se zas o slovo nepřihlásila zdravá strava …."som sa v noci v lese spektakularne a opakovane zosrala."
to by pak bol ozajstný průser 😀
Já držim, i to co nemám. Aspoň, že to šlo dolů?
A to znamená, případně co? co se mu děje? Já se v tomhle nevyznám.
Tam je jedna která, když přijdu, tak dělá jóžing, hopiká a pobíhá a vyskakuje….. 😀 včera jsem ji našla uprchlou z výběha, čekala u těch vrátek ze sadu, kterýma tam chodím . Nesla jsem jim naklíčenou přenici v mističce, čupla jsem si na bobek a nechala jí, ať si vybere pár zrníček jen tak pro sebe, bez dohadování se s ostatníma. Asi mám slepičí nejku 😀
Já taky vždycky právě hned při vstupu rozhazuju povětšinou odpustky. a Když jim nesu něco, nějakou svačinku, naškubanou travičku, sypu to vždy v pásu, ne na jedno místo, aby se nepraly zbytečně, aby se k tomu mohla dostat každá. A těm dvěma ostýchavým to dávám úplně mimo ostatní rejdění.
Uvědomila jsem si, že díky těm pipinám nemám co dávat na kompost 😀 - trochu přeháním, ale je to fakt, spoustu toho natahám k nim. Musím se se sousedkou dohodnout, že bych si tam vždycky v barelu nabrala pšenku a dala jim naklíčit.
To asi nevadí, ne, že by měly klíčený celorok - však mají jen ten vydupanej výběh. Je to proti něčemu?
A ještě dotaz - mám ve svém seznamu napsáno, že maso jednou týdně, ale tyhle holky z vydupaného - že u nich nevadí, když jim mrsknu častějš?
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-vypustena-orlice-tonicka-kterou-15-let-sledovali-neprezila-souboj-40567421#source=hp&seq_no=1&dop_ab_variant=1651501&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=abtest302_asistent_url_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
to je škoda.☹️
JO a!! I fčéra zase vosum vajíček! Sousedi se sice už vrátili, ale prý si je mám ještě sebrat. To mám radost ale, helejte!! Jak malinko stačilo to těm holkám obohatit a zdvojnásobila jsem to. Ale mě stejně nevíc baví je pozorovat. Je to vlastně takovej nenáročnej mazlíček pro dny, kdy nic nechcete, vůbec nic, jen bejt a čučet. Oni taky nic nechtěj, když se teda prokopete do výběhu přes nános čekajících slepiček, který vědí, že nesete.
koukat na ty konzervanty
a jo - to asi máte hlubokou pravdu, ale já se v tomhle naprosto vůbec teda nevyznám, co je co, a co vadí a co ne :-/. U nás a u psů to řešit nemusím, psi dostávají syrový maso, my tak nějak normální stravu, kde o kvalitě vím, takže do tohodle vůbec nevidím ☹️
Má prosím někdo přehled, čemu se mám vyhýbat?
já jsem včera koukla jen v rychlosti, musím se podívat víc, díky