Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.03.2026, 13:34:37
No tak ale myslíte, že tyhle velký servery jako bazoš a seznam, že tak jako tak nemají zaměstnance? A tudíž účetní? To nejspíš ne, takže najmout někoho, kdo to bude dělat takhle z domova, to by bylo podle mne to nejmenší. kdyby byl zájem, kdyby to měl v rukou někdo, komu na zvířatech záleží. Vezmu to podle sebe, vlastnila-li bych takovýhle server, byla by tohle jedna z mých priorit, přiskříponout jim zdroje. Právě proto, že jsem místem, kde se to nejlíp dá.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.03.2026, 13:42:29
Potíž je s tím stejná jako s el. obojkem…
jo.
a jako, že to samo hlídá tu vzdálenost, že člověk jako může jít…. pohodlně jkao hovado čumět do mobilu, psu se nevěnovat a neviditelný vodítko to vyřeší za něj. Výborný, fakt skvělý. chudáci psi.
Já si říkám, kdyby všechny inzertní servery nešly čistě jen po prachách a daly si s tím - co jde - práci a snažily se eleminovat tyhle hnusy, tak by jim to taky ztížilo situaci, však to přece jde, děláme to tady - jasně, něco může utéct, ale spoustu toho vyfiltrujeme. jde o to chtít.
Nevím, zda to pánové víte? Stránky jsou nějaké zasekané - zkoušeno na počítadle i v telefonu, tam se mi to vůbec nechytilo. Zasekává se to, nenačítá se to.?? mají to ostatní také tak?
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 18.03.2026, 09:41:20
No teď nedávno, třeba tak já nevím - max měsíc, možná ani ne, rána je to velká. V lese na stráni proti nám, ještě za světla/šera. Střelnice tam není, ani obora. Je to jako by střílel třeba na víc kusů. Když chybí, nebude pak s malou prodlevou přece střílet dál - nemá na co, ne? Možná jedině ti ptáci teda. Ale kdo by to tam u nás řešil, to mě nenapadá. Střelec je to podle mého jen jeden , psa s sebou nemá, to by bylo slyšet, kdyby hlásil. Jojoooo, curiosity killed the cat. 😀 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.03.2026, 08:40:36
A supr, tak vím, na co se připravit, nicméně zatím to zkoušet nebudu, ten zoban - měkkej, neměkkej …. je děsnej. Heh si pamatuju, jak jsme ve Vyškově krmili Pepíčka - krkavec v jejich malé místní ZOO. Člověk tam koupí krmení, který může dávat, takže to nebyla nějaká svévůle. Zašprcli jsme se pak právě u krkavce a že mu taky nabídneme…. první šel do frontový liniie drahá půle……. asi šestkrát tu ruku stáhnul - krkavec byl trpěliv - pak zavřel oči a nabídnul mu to. A byl překvapený, jak lehoulince si to on vzal! Pak jsem se odhodlala já, stejnej postup, a stejný překvápko. On byl tak jemnej, tak citlivě si to bral…….. pak mi teda sebral celej pytlik 😀 . Teda chtěl, čapnul to a přetahoval se se mnou. Bylo to úžasný. Miluju krkavce.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 18.03.2026, 09:15:33
a-há! Díky za vysvětlení. Mám ráda, když vím.
A můžu se ještě na něco zeptat? Zajímalo by mě, co znamenají opakované rány - dle mne jeden střelec, odpoledne, podvečer, kdyby to byla jedna rána a za ní jedna další, tak jasný - jeden kus, první rána nevyšla. Ale pak s malým odstupem následují třeba tři, čtyři další. Co to tam probíhá - proč střílí pak ještě několikrát? na co? Z logiky věci přece, když to bude netrefený kus, tak stejně mu pak zmizí, když to bude stádo, taky uteče…. tak jsem zvědavá, co to je. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.03.2026, 08:09:30
(a já po krmení přepočítávala prstíky…).
berou to navostro?
já zatím tu sousedovic krmím z misky, radši. Když vidím ten pohyb zobáku - rychlej a nemilosrdnej… 😀 Včera jsem jim zas z venčení přinesla pytel zelenýho. Překvapilo mě, že dají přednost trávě před ptačincem.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 18.03.2026, 07:59:47
Já se na slípky taky děsně těším. Už těch asi víc jak 25 let. A popravdě mě jakoby štve, že se teď de facto přiřadím k současnýmu davu, který tupě kopíruje něco, co někdo propaguje. Nejsem ráda ve stádu, který si někde něco přečte a protože je to rázem in, jdou do toho všichni. Ble. No co už, nenadělám s tím nic, hlavně, abych už se dočkala.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 17.03.2026, 20:18:49
. Viděli jste vyšší kazatelnu?
Heh, já nejdřív viděla fotky a říkala si, co to je za divnou vohrádku, na co to je? Pak mě napadla nějaká přízemní vyhlídka - pro děti, aby jako nespadly….divný, ale co, že jo, dneska už se dělaj divný věci. No ale , že tohle bude pro myslivce, tak to mě nenapadlo ani náhodou. To tam odtama má fakt přehled kolem sebe, kam střílí.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.03.2026, 06:49:39
Jo tak nějak přesně. Na mě ten vnitřek kurníku působí ne úplně pěkně prostě. Kulatý bidla, nad sebou a nějak tak pořádně nečistitelný. A divný pítka. Zas ale můžou ven, že jo. jen prostě - zas z těch slepic je továrna na vejce, na jejich pohodu myšleno není. “Hlavně, že sou ty vejce, který teď, mámo, prodáme zadraho! A bez práce. ”
Otrava napadla i mojí druhou polovinu. Není bylina, která by tohle dokázala? Nějaký lak, látka na vybavení ve výběhu, který by mohl kůň sloupat, pozřít…? No a nebo zlý člověk ☹️
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.03.2026, 18:54:01
To zní šíleně, hrozný pohled to musel být, hrozný. Já pořád říkám, že práce veterináře je hodně náročná, že někdy převažuje beznaděj a zmar ☹️ . Když si vzpomenete, dejte vědět, co bylo příčinou.
A o chvilu klopy klop, kopytka po stajni, Zoranek sa vybral na prieskum 🤭
Tak, a to je přesně to, co mám na mysli, on tu má skutečně svůj úkol a k tomu ten dar. A že mu ode mne vyřídíte pohlazení, že jo?