Aktuálně: 1 894 inzerátů281 822 diskuzních příspěvků20 119 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:10:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 07:56:41

A ma 24 rokov, no. A neskonci dobre, ked ju hodia na Bazos… Je krasna a dobrucka. A biela, mno. Roky ju poznam, to vidite, ze to je slachticna, ze je ina ako ostatne kone.

Jestli jsou síly, peníze, krmivo a péče a chuť, tak pokud člověk cítí, že se srdce pohnulo, tak … jen to musí dobře rozmyslet, aby pak nebyl v klinči.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:09:26 xxx.xxx.226.6

Já to vidím jako Buggyra - proč tam nejde nejdřív vpustit koníky? A až udělají základ tak pak do toho vlítnout?

iška je pěkná jitrnice teda

No ale zima byla tuhá, musela se zasádlit 😀

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:05:48 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2026, 07:19:01

Dokonca vyjednaval, ze ohlavku nie, ze by este ostal vonku, smrad maly 😂

ach bože, já to vidím, toho šprčka s ofinou… je to krásný tohleto číst, když si člověk vzpomene, jak jste o něm psala poprvé.

No, Lurdy…rok proste len bol, zil, ucil sa, pozoroval.

, tak som to respektovala.

však tohle je funkční, vysoce funkční - když to vezmu u psů. Netlačit, respektovat a domlouvat se, posouvat se po malých krůčcích. 

Koně, který si berete přesně tohle potřebujou v množství větším, než jiným. Každý si něčím prošel a tady na pastvině mají svobodu /n ojo, no Něha - takže větší než menší 😀 /, klid, zázemí, péči a člověka kterýmu můžou věřit. To je velký bohatstvíčko. 

Oni nejako vedia, ze mali ludkovia su ini, to je velmi zaujimave.

vědí  a vědí to kolikrát i ti, co lidi vůbec nemusí. měli na Xaverově takovýho bělouše, mně byly tehdy tak čtyři roky? asi , vzala jsem mámě čáru a skončila nějak u něj. Neudělal mi nic, stájníci se ho báli a máma měla infarkt. Ale jasně, spoléhat se na to nedá.

tak vsetci boli taki zvlastne pokojni, driemkali.

no ono je to jiný, než s dospělákem, tak to je trošánek unaví + já si myslím, že oni ty  děti, jak jsou ještě čistý, tak s nima umí komunikovat tím tichým kanálem, co zvířata mají, takže to pak taky zaměstná hlavu, která pak odpočívá.

Cukr - to je velký platidlo, veliký!!  😀

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 08:52:31 xxx.xxx.226.6

Divně to ta příroda zařídila - celou zimu to organismus vydrží a pak? Když přijde naděje, život….. je to škoda. Tohle by měla vyladit. Průběh zimy okáčko, to je náročný, ale vzít život v tenhle moment, to je pěkně blbě vymyšlený.

Buggyro - jo, jo, to je dobře, to je  nutný zaklínadlo!!

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 21:31:19 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 25.03.2026, 21:20:25

Jak dlouho tam,Verun, pracujete? Moje sestra dělala sociální pracovnici v nemocnici a tak vím, že tenhle obor je taky velmi náročná práce. Obdivuji ty, kteří ji dělají dobře, s pochopením.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 13:44:04 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.03.2026, 13:36:23

Jo, přesně, pro potěchu oka - až teda “nasrstěj” páč předpokládám, že přijedou holoprtky. Přemýšlím nad tím počtem šest - že aby si to v tom kurníku líp zatopily. Vždycky stojím v tom výběhu a říkám si - to není tak malý. Pak tam jdu podruhý……….. a řikám si - no ale….  😀 😀  vyloženě schíza. Já vím, budu je pouštět ven, ale ve hře je období zimy, kdy je stihnu z voliéry vypustit ve všední den až před čtvrtou. Aby se mi tam nenudily 😀

Ad ty podprdelníky - si kamarádky neteř ušila pro svý dva zachráněný holuby. Takže jo, evidentně to jde, ale holub vejce nedává, že jo.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 13:11:23 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.03.2026, 13:03:02

No uvidíme. Já bych je zase i ráda po tý zahradě pouštěla - tím, že to nebudou nejspíš? “jen” slepice. Chtěla bych je naučit, že budou chodit pracovat do záhonů - zvýšenýho, ale to by se pak, až to tam opracujou s jarem a já zaseju, zasázím, právě muselo ohradit, aby mi tam nelezly. 

a mě baví je pozorovat, když jim třeba něco přinesu - řikám tomu terapie slepicí. Voni sou nadšený, že maj dobrůtku a vy nemusíte nic, žádná interakce, jen stojíte, vypnete si mozek, nic nemusíte a čučíte na ty stvoření, jak si tam nadšeně pobíhaj a něco si povídaj. kdyby slepice nebyla takový prase, jenž nemá estetického cítění a uleví si, kde ji napadne, byl by to ideální domácí mazlíček 😀

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 13:00:38 xxx.xxx.226.6

Jo jinak - kurnik už je vevnitř omítnutej - ladíme z čeho udělat dveře.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 12:59:56 xxx.xxx.226.6

Buggyra - díky

hm, tak se asi na ten česnek vykašlu, než bych něco sehnala, bude pozdě  a s nejistým výsledkem se mi asi?? nechce investovat čas a peníze jak vloni, takže budu muset k farmáři. Já mám stejně velkou spotřebu česneka, tak počkám, až budu mít těch záhonů víc a prdnu to tam s podzimem, to je větší jistota.

Tu ptačí síť znám, to je ale hrozná mrcha na manipulaci, jsme ji dávali s podzimem na chalupě přes jezírko kvůli listí. Tady na ta zařízení v odkazech už jsem tak nějak koukala, jestli se nedá nějakej levnej bazmek za pár korun sehnat. Ona mi kdysi Assil házela odkaz na to, co má. Já si to uložila a co myslíte? nemám ho tam 😀. budu potřebovat dvoje - jedno do zahrady, kde jim to budu nějak trošku asi - ještě nevím, uvidí se, jak budou fungovat - vymezovat, páč nechci, aby mi lezly do kytkozáhonů.  To ještě uvidím, ale stopro chci vymezit prostor za zahradou , na obecním, kde budou plnit funkci čistící čety a budou to tam likvidovat od plevelů. Tam dám teda tu ptačí síť asi pro jistotu přes, aby mi tam nechodil dravec shora.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 12:49:55 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.03.2026, 11:40:19

Ach Gustávo Tény! Prcek, kterýho zmršili, ani ohlávku se mu nedalo dát, ne? A tetkonc? Děti vozí,  a lítá si jak samostatná jednotka. Horsano, že vy tam máte Lurdy u Vás, že jo? 

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 12:45:58 xxx.xxx.226.6

No bať, však takhle si pročítáním a sem tam dotazem člověk nasbírá zkušenosti z praxe. Pamatuju si, jak jsem chodila na jedno fórum k ohařům ještě než jsem ohaře měla. A ptala jsem se na to, co jsem si načetla tak nějak někde - ono toho zase o tý vižle tehdy tolik nebylo někde k sehnání, takže ta diskuze pro mě byl nejlepší studnice informací, protože tam psali lidi svoje zážitky a zkušenosti přímo z praxe. Pamatuju si památnou větu - Nezapomeňte, že vižla není gaučolabrador, se nebude batolit někde kolem, má mít rozběháno 😀. Pro mě osobně je to, co lidi píšou takhle v diskuzi velkým zdrojem, víc než v odborných knihách, páč já mám problém odbornýmu jazyku porozumět. Nějaká vada v softvéru.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 11:53:40 xxx.xxx.226.6

Varaxi - ukázala bych jí záznam na kameře a chtěla úhradu za tu folii, protože to vona dáma neví, ale to je celkem drahá záležitost. A má-li skutečně fungovat, musí být neporušená.

Pizda jedna. Ta sousedka, ne folie.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 11:15:28 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.03.2026, 11:00:05

Nejste, jsem stejná, ba spíš horší, páč věkem a lidma vopotřebovaná, ale moc bych chtěla umět to, co píše Buggyra.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 11:14:47 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.03.2026, 11:09:54

Tak mě to jednou nakrklo, že jsem vzala vajíčka a jak otevřel dveře s hubou nafučenou, že mi zase něco vyčiní, tak jsem mu je vrazila do ruky a pěkně se usmála a popřála mu krásný den. Takhle třikrát. Pak přišel, jestli bychom mu nedali náruč sena pro psa do boudy na zimu. A najednou z nás byli kamarádi, a lepší monitorovací systém ke koním jsem si věru pořídit nemohla!

Kdybych byla tak moudrá jako Vy! A to ne to já hned jdu bojovat, páč mě na hlavu nikdo dělat nebude. A je mi to k ničemu………. nemohla bych k Vám na kurz nějakej? Klidně onlíne, to se dneska nosí.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 10:35:38 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.03.2026, 12:54:38

Jeee - Norisová??

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 10:32:01 xxx.xxx.226.6

Novinka je, ze si hryzie rany

hm, to jak ho to svědí. Dá se mu to něčím neutrálním matlat, aby mu to zas nepůsobilo problémy v hubě?Něco jako je dračí krev? To je hořký, to by mu mohlo vadit a neblemtal by si to a… teoreticky nemuselo škodit v tý hubě, je to na imunitu, kamarádka s úspěchem u psa teda, používá na hotspoty. Šlo by u koňa?

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 10:29:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.03.2026, 10:20:36

Tak v té hrůze, co píšete, aspoň, že ta vzteklina to nebyla. 

a co u Janajanajana?? Jak tam to vypadá?

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2026, 10:28:06 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.03.2026, 10:17:11

NEEEE, nevypadá hrozně, je krásnej. Je to ten nejkrásnější pacient, co známe!❤️

To je krása, že má kámošku, to je supr, supr, zas bude o důvod víc, aby se dával hošíček dohromady, musí zapůsobit, když už ržááá, jako velkej pán 😀

Mám radost,  mám radost, mám radost. A hlavně, že pomali začíná jíst víc.

Pipina jedna, jak von se vylepčuje. to si to vemte, co všecho už zvládnul, ležák jeden - 

sám se postaví.

jde se napást

zadupe ošetřovatelky,

zrasí si, blb jeden, nohu

má kámošku

dělá, že je velkej kůň

hlava mu roste

tetkon už enem aby taky mozek?má-li 😀 rostnul? Aby nebyl za blbečka 😀

Oj, to je věcí, co už zvládnul, pacoš co nosil kšandy a hnil zaživa. Ty rány vypadají dobře, ne?