Aktuálně: 1 894 inzerátů281 820 diskuzních příspěvků20 119 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 01.04.2026, 10:01:18 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.04.2026, 09:40:18

Jojo, to je přesně Taliprtka, vyklouzne nejen z náhubku - ano právě bufet byl tím důvodem, proč ho nosila, ale taky z kšírů, to byl výbornej zážitek.

Ono takhle - podle mě pes, který tohle umí, tak tam je jediný - pojistit to přivázáním náhubku k obojku. A učit, nebufetit. I když se to nepovede naučit k dokonalosti, tak to - bráno podle Taliprtky - své opodstatnění má, protože to není tak šílený.

a teď jen jedna myšlenka - logicky hodně předčasná a možná i zbytečná, páč umíte s konima - ad to hraní, cvičení a něco kutění se psem, nesmí se zapomenout, že tohle jsou činnosti, který sbližujou. A to u psa z útulku budete potřebovat. I když bude mít svůj věk.  Obě Bubiny jedenáctiletý jsem, kromě základní poslušnosti, učila a naučila spoustu věcí. proto, že mě to baví, ale ! Vedlejším účinkem bylo to, že nás to propojovalo. Stejně tak Taliprtka - tam to bylo hodně markantní, že pro psa potížistu je velmi důležitý učit nejen ty základní ovladatelnosti, který potřebujeme, ale že se asi nejvíc staví na těch věcech nepodstatných, na kravinkách, tricích, kdy to není tolik o důslednosti. Nevím, zda to dobře vysvětluju??? Bylo toho hodně, co jsem Tali musela učit, aby se dalo fugnovat a bylo toho na ní /i na nás/ hodně, a tak ty kravinky byly takový odlehčení, nešlo o nic, když se to nedařilo. No a když se vrátím k těm Bubnikám mým starým - bylo na nich hrozně vidět, jak je těší to, že něco dokážou, jak jim rostlo sebevědomí. Bubi první, ta to jela ve velkým 😀 byla fakt nadšená, prostě vižla. Bubi druhá - tam byl nějaký strop, kdy se jí už nechtělo, ale byla ze sebe nadšená třeba z  toho, že se naučila něco “aportovat”, že si něčím může vydělávat mimo krmení . 😀 . Bavilo jí to, dodávalo sebevědomí, důležitost. Měla nejradši si takhle sednout, čučet a mudlat se na  louce, nebo si pobíhat po lesních cestách a vydělávat si na chléb svůj vezdejší tím, že se sama vrací…ale….. i přes svůj věk byla ráda, že má něco, kde se baví. (ach sem se zas dojmula, jak na ty dvě treperendy vzpomínám ) . Tak jsem to jen chtěla napsat, abyste věděla, pokud sama od koní nevíte - což myslí, že víte.

Zrzavci
Zrzavci 01.04.2026, 09:40:21 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.04.2026, 09:31:03

Museli by jít makat, a to se jim nechce.

Zrzavci
Zrzavci 01.04.2026, 09:34:16 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 01.04.2026, 09:30:09

Na všetko nie, ale na niečo sa hodia.

taky nejsem z těch, kteří hledají různý kouče a já nevím co, ale naprosto chápu, když si pr ojistotu Buggyra vezme někoho k ruce, když pro ten náhubek půjde. Nepředpokládá se, že tím odborníkem myslí Frantu Šustu, ale někoho ve svým okolí, kdo psa má a komu ona důvěřuje. Já bych si třeba, kdybych si pořizovala koŇa, rozhodně vzala na nákup i základních věcí svou koňokamarádku, protože o tom vím prtky a ona má koně asi dvěstě let.

Zrzavci
Zrzavci 01.04.2026, 09:04:02 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.04.2026, 08:45:07

No vida! Zdravá, hlavu pán přes frndy nezkoume, tak na to nemohl přijít 😀 GRATULUJU!!!

Zrzavci
Zrzavci 01.04.2026, 09:01:56 xxx.xxx.226.6

No - naši psi taky nemají novou misku, když k nám přijdou. Mám léta ty, které mi vyhovují , dokud se nerozbijou. Stejně tak se dědí obojky vodítka, postroje, pelíšky. Nekupuju každému příchozímu nové.  Nové kupuju, když se rozbije starý.  A psu je opravdu jedno, jestli dlabe z kastrolu, nebo z nový značkový misky, je mu jedno, co má na krku a na čem ho vedeme. Ony ty lonžky pro koně paradoxně vůbec nejsou špatný, jedna taková mě sakra ale zachraňovala s Taliprdnicí, protože byla měkkoučká a zároveň pevná, nespálila mi ruce a když mi to omotala ta splašilá flekatá kolem něčeho z mýho těla a škubla se mnou, tak mi ta část těla neodpadla.

Na košík nemusí být odborník, ale myslím, že vím, jak to Buggyra myslí - chce mít s sebou někoho, kdo koukne a řekne - jo , ten sedí, psovi v něm bude dobře, nebude tlačit, zívne si, bude ho mít pohodlný. Vídám spoustu psů s nevyhovujícíma košíkama, tak myslím, že je lepší se poradit s někým, kdo psa má, než koupit něco, co psu nevyhovuje. Košík není pro psa přirozená věc a když už ho musí mít, tak má být co nejvíc vyhovující. 

A myslím, že je opravdu mnohem důležitější, že dám psů zázemí, péči, lásku  a svou pozornost a čas, než jestli má nové vybavení, ne? Granule neposoudím, protože tím nekrmím, ale mám za to, že tím myslí Buggyra prostě nějaký střed.

Zrzavci
Zrzavci 01.04.2026, 08:17:18 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 01.04.2026, 07:20:09

Já myslím, že tohle je pro Sarah důležitý téma - tak jako pro mne třeba ono honění zvěře, které jsem prostě Alušce vytkla, stejně, jako bych to vytkla někomu, kdo by sem třeba přišel a napsal to , co ona. Já  nemám nic proti Ivuš - ani jsem nevěděla, nebádala, zda je to vrh s PP a nebo bez PP, nicméně rozumím Sarah, že zareaguje. Protože ano, kdyby to napsal někdo , kdo ještě není zdejší, vytkne se mu to. Protože psů je jak……..víme kolik, víme taky, jak hodně z těch psů končívá a všichni se snažíme min. v rámci svýho okolí o osvětu. 

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 21:47:13 xxx:xxx.da1:a5c2
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 31.03.2026, 18:51:59

Taky držím palce, cysty někdy i zmizí. Měla jsem 7 cm a jednoho dne byla fuč, ptala jsem se tehdy svého doktora, zda na to mohl mít vliv homeolék, pravil, že nejspíš ne, že prostě někdy zmizej. Tak - AŤ ZMIZÍ ŠÉCKY CYSTY SVĚTA.

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 18:41:37 xxx:xxx.9405:168d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 31.03.2026, 16:45:27

co to pro Vás proboha znamená? Vůbec se neorientuju, je to řešitelné léky, operací?

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 13:25:13 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 31.03.2026, 13:08:14

Ok. díky, no nicméně 2x denně v pracovní dny to fakt nestihnu. Ale budou taky jen 4 či 6 kusů,  vody právě dostatek - na víc místech a budou i volně, navíc ta hlavní zásobárna vody bude na vekoformátové dlažbě před kurníkem -ale bokem od vchodu, takže tam nebude takový burdel, bude to ve stínu.

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 13:23:45 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 31.03.2026, 13:16:03

srážka s autem?

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 12:48:59 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 31.03.2026, 12:28:48

a kuwa!

Hodná, hodná musí  být Horsana. 

i aj mojho brata, ktory zas krvaca z nosa..Druhy den, ako ja…

měla jsem po novém roce takové období, hnula jsem se a lila krev, ráno, přes den, uprostřed spánku…. výborný to bylo, Pak se přidalo něco jako revmatickej zánět  v těle - tak to vnímám já, bylo to hnusný, mazala jsem k doktorce a do postele. Byla hodná a dělala hodnou nemocnou. Hodně jsem si odpočinula a vylepšilo se to. A rvala jsem se nějakejma vitamínama, pila protizánětlivej měsíček, bylinky. 

Buďte na sebe hodná, jinak to nepůjde.

Zoranko je šikovný pááán, je supr, že se to podařilo vyřešit. 

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 12:33:17 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.03.2026, 12:30:45

Nahlásila bych to hospodáři - mysliveckýmu - pokud toho sám není účasten, bude rád, že ví, si tak myslím.  Já jsem podivný nálezy vždy takhle hlásila, buď věděli, nebo byli rádi, že se dozvěděli.

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 12:31:10 xxx.xxx.226.6

mě fascinujou ty spolky , kde v podstatě člověk na jinýho psa, než štěně nenarazí, to je vám taková zajímavost…. a penízky se sypou a sypou….. halt i na psím neštěstí se dá tvrdě vydělávat.  A dneska i ten, co si chce vybrat psa s útulku musí být setsakramentsky v pozoru a bádat odkud ano a odkud ne.

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 12:27:55 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.03.2026, 12:10:52

Slušný!!!

A klobouk dolů, že jste to zvládla takhle pořešit. Si moc člověk nedovede představit (stejně jako Netvora u Plaky)

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 12:07:49 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2026, 11:56:16

Když odpálím všechno ostatní, tak jestli se tam povalujou zbytky prasat, tak jsou to extra hovada. Chápu, že se nepodaří dohledat, dobrý, však jako jo, příroda si poradí, prostředný stůl…. ale takhle hromadně? 😲 bych na to fakt i chtěla narazit. 

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 11:48:05 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2026, 09:20:33

Jo  smaltovanej hrnec mám, dokonce už ve výběhu, aby si zvykal 😀 Je bílej a je na něm kytička 😀 😀 😀 

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 11:08:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 31.03.2026, 10:56:34

Zeptala jsem se intronéta:

Platba v hotovosti je možná, nikoliv však povinná. Bankovní převod je i preferovaný pro transparentnost dědického řízení, píšou. Takže bych zavoalal notářce a řekla jí, že nechci takovou sumu nosit v hotovosti a provedeme převod na bankovní účet, a kdyby se cukala, tak volám na komoru. 

Zrzavci
Zrzavci 31.03.2026, 10:09:02 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2026, 09:20:33

Kyblíková napáječka položená na bok je zlo

áááá děkuju, vidíte a já, laika, bez zkušeností, bych si řekla, že tohle bude supr varianta, takže škrtám.

Proč mě kbelík vlastně jako takovej nenapadl? No asi jo, že to chci mít chráněný vlastně. A vím od Assil, že s tou kyblíkovou napaječkou je spokojená, tak snad to bude v cajku? Já jsem i panu Hradskýmu říkala, že jako velkoslepičářka se čtyřma slepicema potřebuju šecko mini 😀