No ale to je pupík! Otomilej 🙂
No ale to je pupík! Otomilej 🙂
viděla jsem ji takhle jednou, tak těžko soudit, ale myslím, že čistou vraždu v sobě nemá, to by nebylo tak rychlý, nešla po tom tak urputně 😀 . Neměla jsem o Mousese vyloženě strach, dalo by to práci a asi by to ve výsledku byl ten případ, kdy dobře - domácí kočka se dá, ale venku je to jiná. Vyžadovalo by to systematickou práci, furt, furt, furt - vydrilovat poslušnost a doma na tu dobu vodítko. Bubina taky takhle vypálila. Jen teda nehodila šíbru krz .😀 bože furt nechápu, jak to Boubeles dokázala.
nevěděli, i když i tam jim před plot skočila.
No tak to věděli,když jim tam přes plot skočila, tos zjistila zpětně, nebo ještě před? Náš ploto momentálně pro opravdovýho útěkáře není a vlastně ani výškou nikdy nebude, až bude nový. Takže to je věc, s kterou já počítám. I to byla jedna z věcí, kterou jsme s Rexíkem řešili, že ten plot -i vzhledem k jeho velikosti , kdy v pohodě projde, aby to nebyl problém, protože zase nemám teď kapacitu na to, hlídat, aby si nešel na výlet a řešit tohle.
No sáhla bych klidně po ostatní pro toho nejškaredějšího, bylo by mi to jedno, pro mě by nejškaredějším škaredou nebyl. Osud se zdál přihrát zrovna Rexíka - ani ten nebyl škaredý, ale i kdyby byl - myšleno zase pro ostatní, mně by to bylo jedno. Míním tím to, že prioritně nejsem ten typ, co bude vyhledávat třeba zrovna psy typu jakojork, ale když mi přijde do cesty, je mi to buřtik. Já vím, že nemůžu jít do bull psů, do pastevců, vím, že momentálně, kdyby to tedy situace dovolovala, což ne, tak ale nemám kapacitu řešit zdrhače, rváče a kousavýho psa. To jsou moje limity. Jo a nemůžu přivést domů psa, který bude lovit kočky, to Mousesovi neudělám. Jinak je to, myslím, buřtiček, jak bude pes vypadat, nebo se chovat.
aha! díky. No jestli jsem dobře koukala - zběžně zatím - tak nasazíno mají……….. tak by vykvést měly??? Budu hlídat. My jsme sice ne moc daleko od Prahé, ale zase takový tak trochu podhorský klima.
hehehe, píšem to stejný koukám.
Však žádný pes není přece šereda, ne? 🙂
Prostě je to pes, a je mi jedno jak vypadá. Neplánuju momentálně yorka nebo něco takovýho, vlastně tak jako Buggyra neplánuju nic konkrétního, co mi Centrální distribuce nadělí a bude-li to se mnou v souladu povahou a půjde-li to v dané situaci, tak prostě vítej. Nejsem člověk pro chlupaté psy, vůbec, protože jsem nezodpovědná s česáním, ale přijde-li mi do cesty chlupáč a bude zapotřebí mu dát domov, bude ho mít, jen ho prostě budu stříhat - což ostatně Rexík taky byl. A i kdyby měl křivý nohy, zuby, jednu nohu, tak pokud by to bývalo bylo šlo, tak byl u nás.
No a máte problém se vstáváním vyřešen 😀 jdu se podívat, jaké jsou to oči.
BaLu:Jak všechno tohle zjistí?
tak základní info mívají už v útulku, když budu číst, že pes potřebuje pevný kvalitní plot, protože jinak bere kramle, tak už vím, že tohle ne /někdo jiný naopak jo/, když budu číst, že pes jen jako jedináček, protože… tak už vím, že tohle ne. Atd. ostatní si ověřím min. částečně, když si psa vezmu na procházku - klidně opakovaně /já jsem za první bubinkou jela do útulku několikrát, za druhou to byl risk, ale věděla jsem, že tam toho psa nemůžu nechat, nebo jí šlehne, bylo domluveno s útulkem, kdyby šla po kočce a nešlo s tím nic dělat, kdyby si feny nesedly a nešlo s tím nic dělat, buď by musela zpátky k nim, kdyby to byl jo průser, a nebo bych jí zaplatila hotel, depozit a hledala jiný domov, ale dohodly jsme se s ošetřovatelkou , že lepší to zkusit a když to bude fungovat, má pes vyřešeno a nezblázní se, a když ne, tak se to aspoň zkusilo a zapojím se do hledání domova ze své pozice já- dovezli jsme ji domů a od první vteřiny se jelo na plný kule na její i naší straně, kocour se vysvětlil rychle, bylo vidět, že to není za hranou, že to půjde, seznámení psů proběhlo venku, jsou to ohaři, byl předpoklad, že se to nepoto, vzali jsme si volno, aby byl dohled no a šlo to prostě/ . Při těch procházkách bude mít psa v merku, kdyby jí ho nedovolili vzít do jejího prostředí, najdu si v okolí koně, půjdu se podívat, jak ten pes reaguje, vyptám se jestli zkoušeli, jak to má třeba s kočkama, malýma zvířatama - jestli můžou psa vzít v rámci procházek sami někam tam, aby se vidělo, jak reaguje na ta zvířata, děti….. atd, atd. Tzn, něco se prostě dozvědět vždy jde dopředu a pak podle toho vybírat.
Přemýšlela jsem i o nějakém seniorovi z útulku…že bychom mu na dožití dali milující domov, ale….
Je to čistě jen o nastavení si v hlavě. Věřte mi. Není to tak, že se vás to nedotkne, ale máte se o co opřít, víte, že jste tý duši dala to nejcennější co jste mohla. Domov, náruč a svou lásku. I kdyby to bylo na týden, tak to za to stojí. A dostanete za to něco, co nikdy jindy ne. Mně víc, než ten odchdo bolí to, že to neudělám. Teď to udělat nemůžu, jsou pro to velký důvody, ale pořád, pořád mám v sobě výčitku, že to neudělám 🙂
Takže u toho křížence se stafordem bych třeba dost váhala.
a to děláte dobře, protože paní Megi by vám řekla, že nejvražednejší kombinace je bull s labrošem a NO.
Von ten belgičák taky může lovit.
Plán máte myslím, dobrý. vč. toho, že si psa několikrát vezmete na procházku a pokud útulek dovolí zajdete si s ním k vám, ke koním, budete si všímat jak se chová, jestli má aspoń malý zájem o to, co ho na druhém konci vodítka drží apod.
Jsme různí, nejsme kloni.
však jasně, můj drahá polovina je taky tzv. Augen Tier, jak tvrdí Tilda od Ramštajnů, neboli je pro něj důležitý vzhled /pak nechápu, proč si vzal domů něco jako já 😀 / . Já to tak nemám, pro mě je důležitější ten vnitřek, povaha, duše, abychom si sedli. Já kdyby fakt Tali nebyla blásen, který je svým projevem “nebezpečný” určitý velikosti psů - tedy, že je tak energická, že si nevšimne, že porazí, zašlápne, a trochu používala to, co jí kryje krk, tak bych fakt sáhla do útulku klidně pro menší nejškaredější stvoření, které nikdo nechce. Nekrásných starých psů je tam habakůk a doma by se takový prtě ztratilo. Ostatně nedávno na to skorem došlo , že jsem vzala psa z druhé ruky menší velikosti - zemřela majitelka, pes by skončil v útulku - jenže byl kastrovaný a Rumíček to pojal tak, že mu přijela domů háravá fenka, což paradoxně byl problém, zatímco s háravou fenou by nebyl problém to ukočírovat, neb jde o pár dní, tak s kastrátem, který neustále voní jako stále háravá fena, to úplně nejde, to by je fláklo oba. A byl to pes, prostě voříšek - přerostlý něcojakojork…….. prostě pes. S dokonalou povahou,opravdu dokonalou. No ale nešlo to, podařilo se mi sehnat mu báječný domov , kde přesně takovýho psa potřebovala starší dáma, aby mohla mít ještě pejska. Klaplo to všechno na jedničku, tak mě to pak mohlo přestat mrzet, nicméně bylo pro mě osobně důležitý, jakej ten pes je a ne jak vypadá. Byl skvělej. Pes zadarmo
😀
No nemusí, když si bude brát dospělého psa, může si oťukat to, co pro ni bude nejdůležitější - jak bude fungovat u koní, jak s dětma, jestli je spíš navázaný na lidi, není útěkář, rváč, lovec (má tam ty srny, co jí plundrujou latifundie………. ale tak možná, že pak ten lovec nakonec bude vyhovovat, co Buggyro?? 😀 - furt jim vyhrožuje, že je uloví )
Fiono - mně na tom taky až tak moc nesejde. Taky podle toho můj první pes vypadal 😀 . Důležitý pro mě bylo, že je to pes. A i teď , když prostě přijde jiný pes, než vižla, či ohař, tak ho prostě shůry pošlou, musí mi vstoupit nejen do cesty, ale taky do srdce, pak všechno funguje jak má. Až jednou nebudu mít na to, mít ohaře, prostě přijde domů ten pes, který mě osloví - vzhled v tom nehraje roli. Kdyby nebyla Taliprtka takovej pošuk, měla jsem v plánu před časem dát domov nějakýmu malýmu staříkovi a bylo by mi fučík, jak vypadá, jestli je to mops, voříšek, nebo jozefpčik. Ty úplně maličké asi ne, protože jsou moc rozbitní a pro mě to není kombinace s velkým psem. Jinak všechno jedno. Vižla mi vyhovuje svou povahou, ohař obecně , vižla z nich nejvíc.
Edit -takže já myslím, že Buggyra bude řešit praktičnost, funkčnost s koňma a povahu, aby si sedli, vzhled nebude až tak podstatný.
No to nevím, jak by se zprocesovalo - abych ji mohla pouště ven a vracela se domů, než bych to vychovala, bude pozemek podminovanej. Já bych nejradši užovku - takže udělat hadinec, ALE! Na druhou stranu nechci hada na pozemku kvůli psům. Nemyslím si, že by mu ublížili, to ne, ale nechci zase, aby se učili, že had v okolí je normální věc, páč pak potká člověk zmiji a…. byla jsem ráda, když jsme v době dávné šli s Tali v lese a ač v tý době lovila - resp. by lovila 😀 , tak na hada nás upozornila způsobem, že jsem si zase říkala, sakra v tom psovi je tolik věcí přirozených a dobrých, že kdyby nebyla tak pohrkaná, je to dokonalej vůdčí pes.
taky bych se orosila, mít plne barák čivav, který si myslí, že maj největšího ruskýho pindika ve vesmíru…………….to by skolilo i hrocha 😀
Smrádě jedno namachrovaný, moc si ho bráchové rozmazlili.
Proč jen nejste u nás Buggyro, měla bysta ode mne taky seno zdarma. Snažila jsem se to tehdy udat po všech čertech. A to v době, kdy díky suchu bylo sena málo, drahé a ještě se kradlo. A ano, přesně, jak to nebylo v balících, neměl nikdo zájem. Zkusila jsem i útulek. a to bych bývala klidně u toho nakládání asistovala. Tak jsem to vzdala a sekám to prostě traktůrkem.
Fakt?? ☹️ nemůžou jen čekat? U nás taky to nekvete, ale připravený jsou.
No přesně, kdyby se bába potkala s vaší partičkou, obejde vás obloukem , kdežto u dcery…. No já ty lidi prostě nedávám, no. Do lesů se mnou.
Teď je vlhko, sluníčko, to by mohlo vzejít. A co nejhoršího se může stát? Tak to neporoste, no.
No! Pravda! Já to zas zbytečně komplikuju, jako vždycky. Co se stane? Max nic. Jsem kopyto. dík.
Tak jen na dálku fandím
dík, budu to potřebovat, vyhlásila jsem jim válku na zemi, pod zemí, na vodě, ve vodě i ve vzduchu. Ale zatím teda……….účinek malej, jen se přesune, neodchází. Snad , když vytrvám…
Kočku máme. Teda kocoura - půlku 😀 Loví všechno možný vč. potkanů, ale hraboše asi ne, nikdy jsem ho s ním neviděla a hlavně neubývají, ba naopak. Za námi je to opuštěný, takže tam je nic neruší a choděj pracovat k nám.
teď dva dny lilo, přetejkal barel u vchodu, tak jsem iniciativně vytáhla čerpadlo z podzemní nádrže, prdla ho do sudu a užij si chlapče studené vody………. poslala jsem mu to do vstupní džuzny u plotu. Jenže! to se nedostane asi do jeho bydliště, podle mě jsou tohle jen průchozí chodby??