Aktuálně: 2 189 inzerátů287 485 diskuzních příspěvků20 541 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 15.06.2026, 11:09:10 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.06.2026, 10:33:25

Pr…..čic.

ta dubová kůra to jsem nemyslela, jako řešení, že by to vyřešila, ale pro své svíravé, hojivé vlastnosti, že by mohla pomáhat?? Ta forma gelu by to nemáčela, jako když člověk používá nálev.

Je to svinstvo ☹️

Zrzavci
Zrzavci 15.06.2026, 11:06:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janea z 15.06.2026, 10:33:04

Dobrý chovatel se o svém výběru rodičovského páru třebas rozepíše, proč si toho a toho psa pro svou fenu vybral. Rodiče mého současného ohaře jsou zcela nepříbuzní, vyptala jsem se na povahu otce, který byl importován…….. musíte se také ptát, ne jen pasivně přijímat informace. Člověk se musí pídit. 

Zrzavci
Zrzavci 15.06.2026, 10:32:45 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 15.06.2026, 10:23:17

Pro mě je chovatelský záměr o tom, že chovatel chce, aby je ho štěňata

*byla zdravá - tedy vybírá rodiče zdravé a s potvrzenými testy

*odpovídala co nejvíce standardu /rozumnému standardu bez přehnaných znaků vedoucích k ničení zdraví plemene / tedy aby buď oba jedinci byli co nejvíc dokonalí a nebo , mám -li jinak vhodného jedince, aby jeho partner “dorovnal” to, co není top.

*povahou  odpovídala co nejvíc plemeni - tedy zase vybírám rodiče, kteří nesou tu povahu pro plemeno typickou.

*přínos nové - kvalitní krve

*a v neposlední řadě i výběr budoucích majitelů - tedy, že mi není jedno kam štěně půjde, pečlivě vybírám a ta nadějná štěňata pak směřuju k majitelům, kteří mají zájem chovat dál.

Zrzavci
Zrzavci 15.06.2026, 10:07:47 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.06.2026, 09:52:30

Asi jo jo jo.  Mě -neznalce koček - mate to rychlý švihání, to je zpravidla upozornění před výbuchem. ale jak píšu výš - ušiska stojí rovně, nejsou do strany, což je jasnej signál, že ten výbuch už je za rohem.

Musí to být masakr, když se rvou kočky.

Zrzavci
Zrzavci 15.06.2026, 10:06:25 xxx.xxx.226.6

Já jsem si uvědomila jednu věc - při tom mávání ocáskem  - nemá vlastně uši do strany! Což beru taky jako signál, že kočka vybuchne, takže to je evidentně jiný máchání ocáskem. Asi člověka zmate to švihání… Ftipný je, jak při tom Bonnie stihne jí oblemtat ušiska, jako potvrzení toho, že jde o hru a kočka to akceptuje, že jasný. 

Je to boží video, dneska mi ho potřeba, uvidím ho asi ještě 600x. A je to výbornej studijní matryjáál! Dík.

Zrzavci
Zrzavci 15.06.2026, 09:49:53 xxx.xxx.226.6

Tak to je pěkně pitomý tohle teda ☹️ . Já se v tichosti radovala, že se nic neděje. Věřím, že hlavně Vy taky. Myslíte, že by teď mohl lék zabírt míň? Když naopak byla pauza  a tělo si od něj odpočinulo? tak doufejme, že to bude opačně.  držím palce.

Zrzavci
Zrzavci 15.06.2026, 09:21:15 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 15.06.2026, 08:55:39

Zvláštní že? Pro mě ten ocas je první a jasný ukazatel toho, že si má jeden dát pozor, či spíš stopku, jinak bude zahlušen a roztrhán se stejnou intenzitou jako daňový přiznání. A………… vono to tak není vždy.  Zvláštní, ta mezidruhová komunikace.

Zrzavci
Zrzavci 15.06.2026, 08:34:01 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 14.06.2026, 22:58:23

Hilfééééééééé😂 to je dvojka tohleto!!! 😀 dík za výrazné zlepšení nálady 😀

Zajímalo by mě…. když kočka švihá takhle ocasem, bývá to povětšinou znak nelibosti a že dotyčný velmi brzo dostane na budku, tady to neplatí………. naučila se kočka používat ten ocas po psím? hmmm. toť pro mne otázečka.

Zrzavci
Zrzavci 13.06.2026, 16:14:24 xxx:xxx.34e4:a60e

Bude dobrej.

hm, četla jsem, neměla jsem z toho dobrej pocit. Pořízení psa- čistá hovadina, takhle se pes přece nepořizuje, a pak? Ten přístup při venčení? Jak dlouho byl pes bez koše, než na něj došlo, než došlo na nějaký lepší zajištění, než… než. Popravdě jsem strašně moc ráda, že ač jsme je měli nedaleko a do společných míst jsme evidentně chodilí, tak, že jsme je nepotkali. Já jsem z té knížky neměla vůbec dobrý pocit. Představa, že takového psa nechává pobíhat po zahrádce, nemá ho pod kontrolou a pes si tak jako přeskočí ten plůtek…………… Možná jsem četla špatně, ale fakt jsem ráda, že jsme měli to štěstí je nepotkat. 

Zrzavci
Zrzavci 13.06.2026, 15:27:15 xxx:xxx.34e4:a60e
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 13.06.2026, 11:04:33

No, já jsem taky vycházela z toho, že s PP je, nepsala to někde?

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 20:45:06 xxx:xxx.667a:2f0b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 19:15:48

1. útulkajda Bubiška - byla z Troji

2. byla z Hodonína

Kdybych si bývala byla jistá - že to v naší situaci zvládneme, přišla by bývala byla před tím  fenka od Impact, kterou jsem si vyhlídla,  ale pořád jsem váhala, jestli to můžeme zvládnout, kdyby něco. mezitím se našli skvělí noví majitelé pro fenku, na kterou jsem koukala. 

A pak přišel zakrátko ten Hodonín a já už neváhala,  a zkusila zariskovat, protože to zvíře tam, bylo z pobytu v útulku opravdu zoufalé.  I tak předtím bylo dost telefonátů, dotazů, které mi přišly na mysl, konzultací, než jsme tam jeli. A dohoda, že když to nepůjde, tak to halt budeme řešit společnýma silama, ale zkusit se to musí.

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 20:32:13 xxx:xxx.667a:2f0b

Jehehééé - až teď čtu dodatečně tohle:

Snad pohyb Venuše v Byku, nebo erupce na Slunci, opravdu netuším.

To je ale naprosto přesný. A čeká vás naprosto odlišný svět, než byl donedávna, von vám nedá čas na to, abyste byla moc smutná. Dá vám čočku, nezastavíte se až do noci 😀 😀  Mám radost.

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 20:30:52 xxx:xxx.667a:2f0b

Bambule, Bambule, Bambulééééééééééééééé!

To je teda překvapeníčko.

Za první - nečekala jsem, že se dočkáme tak brzo!

A za druhní - že velký péf? A boxer! Těch moc nejni. Tak to je skvělý, že rozšířite jejich řady. Mají supr povahu. Je to skvělý!!! Gratuluju.

VÍTÁM TĚ PSÍ BOŽE SÍRIE A PŘEJI TI ŠČASTLIVÝ ŽIVOT. ŽE TAKOVÝ BUDE, PO BOKU MILUJÍCÍ PÁNČIČKY, JSEM SI JISTA.

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 18:59:33 xxx:xxx.667a:2f0b

No že je dlouho vipet, dlouho výmar vím, ale teda u  krysaříka jsem překvapená a popravdě - úplně  ho v tom dospělém psu nevidím, což neznamená, že to tak není, jasně.

edit - pro mě by to už bylo jako jiné plemeno, pražský krysařík je prostě takový, jakým býval kdysi pradávno a jak se ho podařilo vyšlechtit v době ne tak dávný. Tohle už je prostě někde jinde - kde se tam ta dlouhá srst dostala??

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 18:32:08 xxx:xxx.667a:2f0b

A protože teď to jídlo sleduji, došlo mi, že dítě ji tak trochu nenápadně prokrmuje.

heh, tak je to vždycky 😀, sem to říkala

Přinejhorším snížíme krmnou dávku i dítěti, aby si jídla vážilo a neházelo ho psovi 🤣 

😀 😀 😀 pomooooct, tomu se říká správná výchova, chudák malej, řekni mu, že si vždy může dojet k nám 😀

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 18:31:07 xxx:xxx.667a:2f0b
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 12.06.2026, 16:52:01

No zatím jsem vždy dostala na svoje otázky odpověď - a nebo řekli, že nevědí, ale třeba vyzkouší. Útulek Hodonín šel s Bubi vyzkoušet, jak se při venčení chová k fenám, šli se podívat i za kočkama, jen to nevyšlo. Vždy  jsem útulku řekla, proč jsem si toho psa vybrala, jak to chodí u nás, režim, výchova a přes co to doma neprojde. Vždy jsem dostala možnost si psa osahat - ano ten pes se chová jinak v útulku, jinak, AŽ se doma usadí. S tím nutno počítat, ale základ pro mě osobně potřebný jsem se vždy dozvěděla. A taky si osahala při venčení. Byla Troja, byl Hodonín, kdyby bývala byla situace u nás v tu dobu příznivá,  tak v RR by to bylo to stejné, odpovědi jsem dostala, a společné venčení je tam povinnost. Aby zase útulek viděl, jak se psem sedíme my. 

To je snad jasné, že člověk který nebude mít u psa autoritu, to má se psem blbý. To se stane nejen v útulku, ale i když si pořídí štěně. 

Jde o pár důležitých kroků, které si člověk musí uvědomit. Jaký jsem, co dokážu, co můžu nabídnout -stejné jako při výběru plemene, štěněte. Jsem-li začátečník těžko půjdu do bulla, co má problém se psy. Nebo takhle - vždy se najde jedinec ducha mdlého, který to zkusí a pokud je útulek taky ducha mdlého, tak mu ho vydá. A problém máme na cestě. Já ale mluvím z pozice  toho, kdo něco málo ví a k těm, co taky něco málo ví. Když člověk neví nic, snadno se dostane do problému, když si předem nezjistí.. Aby tomu tak nebylo, hodně to je na útulku, který by měl taky trochu rozklíčovat. A stejně tak člověk, který neví nic, by si měl sakra bedlivě číst popisky psů, pokud tam jsou. 

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 13:48:59 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 12.06.2026, 13:38:19

Já si totiž myslím, že jí na pozadí trvale běží program Kudy by se dalo odejít, kdyby to bylo třeba? Že má stále připravenou únikovou trasu, kdyby něco.

Ajo! To máš hlubokou pravdu!! Tohle ona má logicky stopro zakořeněný v sobě, musí mít, brouček malá. Jako fajn je, že to nejhorší už jste zvládly /když si vybavím, cos tehdy psala/

Bomba fotky, vidíš, já na tohle, cos s koťatama říkala, momentálně ani nevzdechla. Oni by si ji omotali kolem paciček, Boubeles neščastnou. Jako by nestačil malej dvounožec, ešče jí tam nasáčkujou todle! 😀

Ty vado vejce!!!

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 13:24:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 12.06.2026, 13:04:45

. Len biela pizda je asi stastna.

😂