Miluju Vaše vychytávky a řešení 😀
Miluju Vaše vychytávky a řešení 😀
Čistit se musí ten žlábek napájecí okolo, tam se to znečišťuje nejvíc
jo, dík, jasný. Ale tak žlábek mají všechny asi? Teda když to není klasická kbelíková - takovej ten kbelík položenej na bok, tam to asi možná bude nejlepší, tam toho moc nezaletí. No ale furt to bude čistější než kastról? co jsem tak viděla vedle? Ty doroty do toho různě lezou, kopou do toho, je to hnusný. I když zase jasně - vezmu, vyleju, vypláchnu…. nic nerozdělávám…. Nebylo by nakonec ideální tu vodu dát na pletivo voliéry nějako? Tam by toho nemuselo moc napadat, jen co by měly na zobáku. Jen jestli dělají tak velký?
Když bude to krmítko v závětří, tak proč by utíkalo. To je zavěšené a visí
já to mám nějak spojené, že tu - či na fauně - kdosi, kdysi psal, že to není úplně fajn, ty zavěšeniny? Mýlím se?
Fiono - musíte si to právě nově nastavit i v té hlavě. Jednak , že to nebude ajncvajdraj, že to bude chtít možná hodně času, nevím, jak dlouho už tohle jede, ale každý den se v tom chování utvrzuje.
Proto právě já, abych tomu předešla mám přednastaven ten program , co jsem psala a to i u psů dospělých, útulkových, sekáčkových a nebo třeba i těch co hlídám - vždy je to tak, že pes nejdřív přijede, posedíme, páníčky vykopnu, ať jedou třeba na zmrzku a jdeme si hrát, pánící se vrátí, jdeme se projít…. a ten pes už ví, že ho tam nenechají, příště už to má jednodušší, i tak to pro něj pochopitelně není lehké. A než my odejdeme do práce, tak zase i my uděláme to, že na chvíli vypadnem, vrátíme se, vypadnem….. ono je to pro ně opravdu těžké, vezměte si, že jim přetočíme úplně celý život a když je to malinký ščenátko, jak si s tím má poradit, potřebuje čas na to aby zjistilo, že se nic neděje. to, že to předchozí štěňata zvládla bez projevů ale vůbec neznamená, že to pro ně nebylo ale kuwa těžký. Bylo, věřte tomu, že bylo.
A druhý co si musíte nastavit, kromě toho, že to zabere dobu a víkend na to rozhodně stačit nebude, je to, že to prostě dokážete, že ho to naučíte.
ve městě bude prostě agresivní
já bych to nenazvala agresivitou, to zvíře je vyděšený, zmatený, netuší, je připraveno preventivně bojovat o svůj život. Otázkou je, zda se ta žena sama snažila o kontakt, nebo šlo o blbou náhodu, kdy se zvíře cítili zatlačené do kouta.
ale aby napáječka vydržela čistá… no uvidíte.
No právě, musím vidět, já chci tu kbelíkovku, protože mi na výměnu a doplňování přijde nejjednodušší /zas se prý hůř čistí, když se to čistí pořádně,to říkali/ no jenže prostě menší není, pak už jsou ty bajonetový. A to člověk musí vzít rozebrat, odnést, naplnit, vrátit, sestavit…. . tady zvednu víko a doleju vodu - když to nebude na výměnu , či čištění.
To krmítko si teď na moje doporučení koupila sousedka, páč ty nový slepice jí to z těch pekáčů a spol vždycky vykopou ven, tady dobrý zatím. A to nemá nožičky. Nelezou do toho, nekaděj do toho. Takže zatím prej dobrý. To s těma nožičkama bude ještě lepší si myslím. Jednou za čas to prdnu šécko do nějaký nádoby , prosprchuju to a nechám uschnout.
Jo na grit budu mít takový to starý betonový dvojkrmítko. No a až bude víc času, třeba dojde na to , že v kurníku se udělají krmítko a pítko z roury na zdi. Zacvakne se to do držáků, vyndá, vyčistí….
Jo, já to závěsný krmítko nechci, páč to se bimbá, furt by jim to utíkalo, kdo chce jíst a chytat to žrádlo furt, co mi utiká 😀 , jo hračka zavěšenej klas jo, ale tohle mi přijde divný, stejně tak jsem vyloučila krmítka, kdy tam musí slepice vnořit hlavu, to je sice asi hodně protibordelózní, páč takhle nic nevyhodí, ale není to určitě příjemný.
Já sama za sebe bych se vrátila na úplný začátek. Odcházení do jiné místnosti a zároveň učení štěněte na pelíšek, kde chvilinku setrvá. -Až to zvládne, že mě nevidí a jsem v jiné místnosti, tak pak můžu odcházet z bytu.
S Tali - té bylo tehdy deset měsíců, když k nám přišla, jako kotcák, do paneláku, jsem pak, když jsme se moc neposouvali, sáhla k takovýmu zoufalýmu kroku - prostě jsem v bytě vcházela a vycházela z různých místností, v rychlém sledu za sebou, sem tam, támhle tůdlé, přicházela jsem, odcházela jsem, furt dokola z jedné místnosti do druhé, do další, do jiné, …. přes předsín, kde psi bivakují, až jí to tak unavilo, že se na to vyprdla. A já nachodila tisíc podzimních kilometrů v bytě. Předesílám, že tohle proběhlo , když tam byla jen ona sama, ne žádný druhý pes, jen ona a já.
Když přijde nový pes, jsem často po kavárnách a obchodech, prosedím dost času na schodech - stejně tak můj manžel, protože si vždy bereme půldny dovolené. jeden má ranní, druhý má odpolední. Tím pádem se pro každého ten týden natáhne na 14 dní, které máme pro toho psa k dispozici a tím pádem spoustu času a klid na učení. Je to velký proces pro štěně, aby se tohle naučilo. Hodně velký, mělo by se s tím právě dopředu počítat, vždy. Aspoň já to tak mám a pak jsem jen třeba příjemně překvapena.
Mám takový fígl, učím psy, aby se těšili, že konečně vypadnu. Otočím to. Mám pro psy něco, co moc chtějí, jídlo,hračku a to ještě vložím do krabičky, tu do krabičky, tu do krabičky…. , pes jde na pelíšek, já se oblékám, mám tuhle matrojšku připravenou, pes o ní ví,moc se těší, a učí se být na pelíšku a to, že matrojšku dostane až když řeknu vezmi. Dám matrojšku na zem, odpočítám tři-dva.jedna…vezmi. Slovo vezmi přichází s momentem, kdy zavírám dveře. Psi to milují i v dospělosti, to už teda nemám krabičky v kabičkách, nicméně, když si jich pár od čaje naschovávám, udělám jim tím velkou radost, protože jde nejen o odchodné, ale taky o řízenou demolici. A to každý pes velkmi rád.
No, tak to dělám já, neříkám, že to tak musí dělat všichni, jen jak mi to doposud fungovalo.
Nemyslím to zle.
Není každý pes stejný přece. to, že šest něco zvládne normálně neznamená, že to zvládne každý.
Proč těch 6 štěňat před ní neřvalo? Proč je ona a celý vrh uřvaný? Proč první vrh není?
Nevím proč, jen jsem myslela, že řešíte jak
Předtím 2 dny probíhaly krátké odchody a příchody, ale evidentně 2 dny byly málo, aby se projevila.
No a tady přesně já vidím problém. Za dva dny???? Vždy, ať je to štěně, či dospělý pes z útulku nebo prostě z druhé ruky, jako byla Tali, si bereme 14 dní, aby si štěně, pes nejdříve zvykli na to, že tohle je jeho nový doma. Z čeho to má poznat? Že těm psům může věřit? Vezme se štěně od mámy, ztratí svou smečku a hned má vědět, že tohle je jeho nová smečka? To víme my, lidi, ten pes ne. Tady je štěně se psy, ale jak víte, že si jimi ono samo uvnitř může být jisté? Za dva dny se dle mého spolehlivě pes na samotu teda nenaučí.
Napáječka ven 6 litrů je proto,že chci kbelíkovou, aby se to dobře doplňovalo a mělY dostatečnou zásobou vody, nechci ji dolívat každý den, obden stačí v chladných dnech, ne? No a menší prostě nemají, aby byla kbelíková a na nožičkách.
Dovnitř ty tři litry - zase chci to na nožičky a ale chci mít jistotu, že když to nevyjde měnit každý den, tak tam vodu mít budou.¨
Měnit vodu budu, to zase jako jo, ale může se stát, že to ten den nevyjde.
Krmítko - vypočítala jsem si, že když tabulkově sežere slepice tak max 150g, tak při počtu 4-6 slepic je to na den 900 g ( s rezervou, vím). No a tak by to měly tak na týden, kdyby něco. Zase chci to na nožičkách, tohle je z odolnýho plastu, něco by to mělo vydržet, ty dvoukilové jsou pro malou drůbež, já budu mít ty normální slepice.
Tož to mám vybraný takhle
Ven
https://www.hradsky-sunk.cz/zavesny-plastovy-zasobnik-6-kg-do-25-ks-slepic?_gl=1*1oq3m1c*_up*MQ..*_ga*MjE5ODE5OTc0LjE3NzQ4ODY4ODY.*_ga_B9XX7WR26S*czE3NzQ4ODY4ODUkbzEkZzAkdDE3NzQ4ODY4ODUkajYwJGwwJGgw
https://www.hradsky-sunk.cz/plovakova-napajecka-plast6-litru-na-nozkach?_gl=1*7z470i*_up*MQ..*_ga*OTA4ODc2MDgxLjE3NzQ4ODcwOTg.*_ga_B9XX7WR26S*czE3NzQ4ODcwOTgkbzEkZzAkdDE3NzQ4ODcwOTgkajYwJGwwJGgw
dovnitř
https://www.hradsky-sunk.cz/tubusove-krmitko-plastove-4-kg?_gl=1*l73sam*_up*MQ..*_ga*MjE5ODE5OTc0LjE3NzQ4ODY4ODY.*_ga_B9XX7WR26S*czE3NzQ4ODY4ODUkbzEkZzAkdDE3NzQ4ODY4ODUkajYwJGwwJGgw
https://www.hradsky-sunk.cz/napajecka-s-ruckou-vup-3-l?_gl=1*1vvd9xw*_up*MQ..*_ga*MTU2OTc2ODUxNS4xNzc0ODg3MTQ0*_ga_B9XX7WR26S*czE3NzQ4ODcxNDMkbzEkZzAkdDE3NzQ4ODcxNDMkajYwJGwwJGgw
všechno, co je menší, než jsem se dala, je pro menší drůbež. ¨
Tak co?
Jo a snáškový hnízda tedy 2x tohle
https://www.hradsky-sunk.cz/snaskove-hnizdo-plastove-g?_gl=1*1cttc6n*_up*MQ..*_ga*ODA0NzYzNzI1LjE3NzQ4ODcyNTg.*_ga_B9XX7WR26S*czE3NzQ4ODcyNTckbzEkZzAkdDE3NzQ4ODcyNTckajYwJGwwJGgw
s tím, že tam dám slámu a jen když to nepůjde, tak to bude s tím odkulením se vajíčka, kdy tam teda slámu dát nelze. No ale přijde mi to malé?
Ty dvířka , co tam má jsem odpískala, jsou čistě jen na baterku, madeinčína a nevim, nechci, aby tam zvostaly zalígrovaný, chci na elektriku a baterky jako zálohu, tak buď toho Drimla, nebo hledat dál.
a plus bych ráda měla připraveno jako pojistku pro velkém mrazy tohle (přijde mi to bezpečnější, než nějaké topeni´????:
https://www.hradsky-sunk.cz/keramicka-zarovka-60-wpower-heat?_gl=1*17rq4bz*_up*MQ..*_ga*MTI2MDA3OTc3Ni4xNzc0ODg3NDY5*_ga_B9XX7WR26S*czE3NzQ4ODc0NjkkbzEkZzAkdDE3NzQ4ODc0NjkkajYwJGwwJGgw
Huuuuuuu, krucinaaal
napsala jsem dlouhý elaborat a vymazala si ho. Tak až budu u počítadla, nemám na to dneska nerf, blbej den byl. ale díky moc osvětlí to a anecham si pak poradit
Tak já zkouším něco napsat, schválně zdá to bude psát bláboly. Zatím se to, zda se drží a píše to, přesně to, co já chci. Takže můžu volat Ssslllaaaavaaaaa ?? A díky, můžu psát líp než Já Patek , ty tady 😀
Jsem to asi blbě napsala? Myslím to, že přes noc si to nahřejou, zaprděj a prostě nechce se mi jim tam, když ještě budou chrápat v pět hodin ty dvířka zbytečně otvírat, když můžu nastavit otevření až v době, kdy se dá očekávat, že ladies půjdou ven. takže v zimě třeba půl osmá?
S komínovým efektem se očítá, v brzku dojde k provrtávání nově vyráběné střechy. A taky tam bude šoupací okénko.
projíždím to u Hradský Sunk - se mi nějak nedaří domluvit u Drimlů, abych jim vysvětlila, co potřebuju, tedy ven krmítko 6 kg, pítko 6 l, dovnitř 3 kg krmítko, voda nějaká taky menší objem, ale vše na nožičkách. Nejdřív mi říkali něco, teď mi zase říkali něco trochu jinak a vybrat si podle popisků je tam takový ne možný. Jsem krapet zmatená a to jde o jednoduchou záležitost. Já mám prostě nějakou představu a jsem si myslela, že řeknou ano , ne, místo toho todle. Oni mluví oba najednou a já se v tom prostě ztrácím - chyba na mojí straně vysílače, vím. Ten Hradský má ty popisky tak nějak lepší, líp se mi tam orientuje asi. No ale - mají tam dvířka - taky nejsou kovový, je to takový jednoduchý - má to tam i zábranu, že slepice nedostane přes záda, jestli je to pravda. Nemá s nimi někdo zkušenost - oproti ostatním je to výrazně levný, tak aby to nebylo kvalita na úkor ceny.
Jo, aj, to jsem si ve svý pohrkanosti neráčila povšimnouti, že na dotaz. Tak nic.
A co ta Drimlova dvířka? Mně se na tom líbí to, že nejsou z plechu, jsou lehká, tak trochu izolujou, je tam to nasvícení, před uzavřením. Ale Vy jste říkal, že se Vám rozbila, že jo? Mé druhé půli se nějak nepozdávají - no a já vím o technice prt. Zas to není za pár babek, tak aby člověk nesáhnul blbě.
Ha , supr díky za tohle:
Jen zvažte, zda není u kurníku moc tma, protože v zimě při zatažené obloze se mi dvířka opravdu otvírají třeba v půl deváté ráno
páč to by problém mohl být, je tam koruna ořešáku. Přesně pro tyhle postřehy se vždycky ptám. Takže budeme koukat po tom časování. Zavírání mě taky nebolí, to už budu doma a stejně je člověk půjde povětšinou zavést do výběhu a pak je tam zajdu zavřít úplně, nebo zkontrolovat, zda se dveře zavřely. Řeším právě čistě jen to otvírání, kdy po značnou část roku odjíždím za tmy a otvírat jim to takhle brzo nechci - zbytečně jim tam půjde kosa.
Řešila jsem teď urputně ty snáškový hnízda a furt oscilovala před tím hnízdem, kde vajíčko sice odjede do bezpečí, ale je to prostě stelirní umělej hnus, nic přirozenýho . A proti tomu mu stojej ty Vaše banánovky, kterým holky dávají přednost, páč podestýlka, že jo. A tak jsem to furt řešila až jsem to teď vymyslela. Já prostě koupím ty, kde může vejce odcestovat do bezpečí, ale budu tam dávat podestýlku a jen v případě, že by byly problémy, tak dámy halt budou v umělým prostředí komplet, koupím tam tu podlážku a jak vyprdnou vejce, vodejde jim to. Když budou šikovný, budou hezky na slámě. Co?
Taky jsem objevila síť proti krtkům
https://www.danub.cz/si-proti-krtkm-1x25m-30g-m2-5907719450988?sznaiid=7622938011733422912&sznclid=4tPV1dDX09fQ09PX0dTT0dHV19fb
a z ní vyrobím mobilní výběh, buď použiju roxory, nebo teda koupím tyčky umělohmotný a přiheftuju to életrickou stahovací páskou a budu mít výběh za půl darma! to je co?
No hurá, tak aspoň někdy se revanšuju já Vám za ty Vaše různý funkční improvizace.
Buggyra - souhlasím, včera do asi dvou hodin bylo velmi nevlídno. A proto jsme opékali buřty 😀 . Pak už jsem to vzala razantně, popadla jsem takový to udělátko na grilovní ryb, nacpala zbytek buřtů do toho a nahrubo to opekla v tom, neb nemám trpělivost v tom počasí opíkat buřtíčka za buřtíčkem. Dopíknutí už musel pak každý sám.
Nezasela a nezasadila jsem nic.
Hustý! Dobře jste udělala, zajímalo by mě, jakej to mělo doma průběh 😀 A svině nejste, ona kradla, ona vešla bez dovolení, bez zeptání na cizí pozemek a přivlastnila si něco, co není její. to je prostě KRÁDEŽ a ještě při tom poničila drahou věc.
zima
Železo nechybi? Moje drahej půle to měla kdyz jsem mu koupila zelezo a zacal ho jist, zlepsilo se to, uže nemrzne.
Mám dotaza - Jsou to tyhle dviřks? Tady je, zdá se maji??
https://chovatelskepotrebyuno.cz/automaticka-dvirka-brinsea-chick-safe-eco-komplet-s-dvirky/
A je lepsi mit to na stmívání jen, nebo se hodi vic nastavovat čas, což tady není.
Tohle muselo být hrozný.