Dík, budu tohle mít na mysli, to je přesně to , co zmiňuje Assil, zatím v tomhle ohledu u nás dobrý a doufám, že dlouho, bude. Pak je přesně výhoda té flexiny, kterou já rozhodně nezatracuju, je to dobrý nástroj v rukách, které vědí, co drží.
Dík, budu tohle mít na mysli, to je přesně to , co zmiňuje Assil, zatím v tomhle ohledu u nás dobrý a doufám, že dlouho, bude. Pak je přesně výhoda té flexiny, kterou já rozhodně nezatracuju, je to dobrý nástroj v rukách, které vědí, co drží.
Hurá! Tak dobrý, dobrý, to my si počkáme, jen teď víme, že Horsana někde neleží vykrvácená, nebo nemocná. Přežijte a na horách si užijte.
To relativně asi bude směřovat k Zorankovi, odhaduju.
Tak on je zatím při smyslech a jak říkám, je od malička zvyklý si mě hlídat, leckdy se teď naopak motá pod nohama, jako to dělávala Bubrdlína a já ho posílám vpřed. Tím jak jsem cvičená od Tali, jsem zvyklá si hlídat u psa vzdálenost a on odbíhavej není. A když vyloženě zaburácím - a to už taky díky Tali umím výborně, tak ho zastavím.
Svatá každá manželka, která muži pouze zavolá a nesáhne po kulovnici 😀 😀 . Ne, dělám si legraci, nicméně si dovedu představit, co Vámi probíhalo a též to, jak bych do toho telefonu řvala, pokud bych to smykem nevzala rovnou domů. Hlavně ale, že se nestalo žádné neštěstí. Koukám, že se poslední dobou daří. Daňča, na tý druhý fotce vypadá jak statkářka, nevím proč, ale vypadá 😀
Pískátka on myslím neslyší - testovala jsem na hračkách. slyší určitý tóny v mojí blízkosti, ostré sssššš, kterým upozorňuju, že okamžitě mě kontaktuj, tlesknutí vnímá. U nás je hodně volného prostoru a jak říkám, on se jednak drží, druhak hlásí, kam nevidím, jsme stejně zvyklý, že jdou povinně u mne.
dík, to jsem netušila, že za tím stála církev. Brala jsem to tak, že jednak prachy za kožešiny, jednak to, aby člověk pán tvorstva náhodou o něco nepřišel, resp. aby měl život jednodušší, když tu není tak velký predátor. Čekala bych ale, že v dnešní době, kdy toho o přírodě a jejím fungování, již víme mnohem více, než tehdy se - spešl tady, kde jsou lidé od zvířat a tedy bych očekávala, že něco málo třeba vědět budou, že tady prostě nenarazím na výkřiky hubit, vyhubit, my tu vlky nechceme. Od začátku tu všichni, kdo mají v hlavě to šedé říkají, že na regulaci bude muset jednou dojít. Ano svět se od dob kdysi dávných změnil, krajina se změnila, život v ní je jiný, ale místo pro vlka tu bylo, je a mělo by být vždy. On to člověk neví, ale von ho potřebuje.
Jo, je výhoda, když má člověk psa navázaného na sebe.
Předkové vybili vlky, protože to byla nutnost
Cože to?? Orionko, nene, že nene?
A…….to vám přijde jako vhodné řešení? S ohledem na přírodu, na to jak funguje, či jak by fungovat měla????? Jako že opravdu? Pokud ano, tak to mě překvapuje.
Jo, tohle mi přijde jako lepší varianta a i bude silnější, logicky, tedy účinnější myslím.
Klikr používáme od jeho štěněčích let, ale tak jak se používá běžně, jako marker, ne na přivolávání. Navíc, to zas není tak výrazný zvuk, aby ho hluchnoucí pes vnímal na delší vzdálenost.Zatím vystačíme s tím tleskáním. Výhoda je, že je od malička učený se hlásit, sám od sebe, jen teď na větší vzdálenost, než mu to dojde, ale to u nás zatím není problém. On je velmi aktivní - zaplať pánbůh. POřád pracujeme ve všech ohledech a to on právě potřebuje.
připojení má přes konzervu kosteleckých párků,
😂😂😂😂😂😂😂😂😂
POMOOOOOOOOOOOOOCT, Hilfe!! Já se nemůžu smát takhle nahlas!!!! To nevysvětlím 😀 😀
Já už vidim, jak tim tankem rejdí díky kosteleckým párkům 😀 to mě zabije tohleto, natuty 😀
Jo, jo, to dělám taky, že tleskám. Je v podstatě překvapující, že tlesknutí je pro hluchnoucího psa výraznější, než třeba píšťalka, tu vlastně přestal vnímat hodně moc.
Když přijdu domů, rozsvítím. To je indikátor toho, že jsme doma. A Tali učíme, aby pro něj chodila. Zatím……. to teda úplně není vychytaný, ale náhodně se daří.
Jo, já vím, že se umí vyrovnávat. Bylo nicméně vidět, když to nastoupilo, že je jiný, že to vnímá. On je opravdu velmi, velmi komunikativní jedinec a podle mého, zpočátku žil v tom , že je jakoby mimo dění. Taky to nezjistíte hned, když jste s tím psem takhle napojení, to je paradoxně mínus v tomhle momentě. Karsivan má, už dlouho, ten s tím nějak výrazně asi nepohnul, ale zabrzdil trochu asi jo. Mně jde spíš o to, co jak kdo dělal, jak to říct?? Aby mu to usnadnil, či třeba nahradil tu zvukovou komunikaci resp. vynahradil to nastávající ticho. Já se možná neumím správně vyjádřit. Nejde mi o poslušnost jako takovou - jak říkám, máme gesta, nahrazuju momentálně gestem jeho oblíbený klikr s nímž rád pracoval. Možná třeba něco v tom duchu, jak toho hluchnoucího, ale aktivitu - učení se - milujícího psa, učit dál nové věci. Jo třeba takhle. Něco takového mám na mysli .
Jo, já vím, máme ho půjčený, nějak jsem se k tomu furt nedotlačila. Zrovna dneska jsme na tohle téma vedli v autě ráno rozhovor a jeden to házeli na druhýho, aby to udělala 😀
Moc díky, milá Plako, tak ať se meruňkobraní daří zamezit. Mně zas bude čekat čas ořechů, ale na to mám tu vychytávky. Ostatně, děvče zlatý! To by se dalo použít i na ty meruně. a stojí to nula, nula prt.
No přesně - s tím do toho podnikání jdete. Jedinej, kdo má min. náklady je pojišťovací agent, vystačí si v kůchni s notebookem z druhý ruky. Když to přeženu. Prostě kancelářská práce má, dle mého, ty nejmenší náklady, když ji mohu provozovat z domova.
No tohle na poličku není, ale zas moc místa to nezabere. A pracuje to dobře, řekla bych, líp než právě ty absorpční odvlhčovače - taky tam mám - klasicky Ceresit, kde se musí měnit ty tablety, vodu to bere, ale určitě ne v takovým objemu, jako tohle.
Naprosto souhlasím. Varaxi běžně komunikuje - na rozdíl od chovance tankisty - kulturním a civilizovaným způsobem. Když jsme se spolu neshodly, rozhodně to bylo ve vší slušnosti. A že se někdo k dotyčnému chová tak, jak se chová, vychází to opět jen a jen z jeho dosavadního způsobu prezentace, chování a hnusoty, kterou ze sebe vždy vypudí.
Co to?
Teď tomu nerozumím. Píšete z pohledu kupujícího, nebo podnikatele? Jak to, že si já stůl koupím jednou za život a maso musím kupovat pořád, souvisí s tím, že oba podnikatelé musí pořešit své náklady a investice? Naopak to z mého pohledu má snažší ten, jehož arktikl se kupuje častěji. má větší odbyt.