No, prostě běžíte a zpíváte, uděláte si takový rytmus a vlastně se vám líp dýchá, běží, protože to sladíte. Jak ti emerický vojáci ve filmech 😀
Nejhorší nebylo to zpívání, ale ty zpívaný jazykolamy, to byla tvrďárna 😀
No, prostě běžíte a zpíváte, uděláte si takový rytmus a vlastně se vám líp dýchá, běží, protože to sladíte. Jak ti emerický vojáci ve filmech 😀
Nejhorší nebylo to zpívání, ale ty zpívaný jazykolamy, to byla tvrďárna 😀
heh, tak jsem to poslední video právě pustila drahé půli. Tak prej: " Žjo, no to je drsoň!"
To je změna - z placatýho koníka na drsoně! 🙂
jen to v poslední době má prostě takový ustaraný.
no bať právě, voni starosti prostě člověka vycucnou, no. A pak…….když se to takhle povede a hlava dostane volno, nadechne se duše. Krása, krása a ta huba zkřečovaná, za to stojí.
rotože tam jezdí hodně těch prťat s poníky a jak nesnáším bytostně děti
řiká ta, která furt pro děti něco vymejšlí…. aha, tak pak to máte za trest, tu zkřečovanou hubu 😀
To se poddá to dejchání, nejlepší je u toho zpívat 😀. Ale fakt, proč myslíte, že v těch emerickejch filmech vojáci při běhání zpívaj? Když jsem běhala závodně a trénovalo se /ne sprinty, tam teda fakt ne 😀 /, tak jsme zpívávali jazykolamy _KrálovnaKláranaklavírhrála, královna….. od poklopu ku poklopu….jojoj, to ty kilometry kolem Xaverova pěkně utíkaly 😀
Tahle byla taková chuťově nakyslá nebo co, ne zkažená, byla pevná, ale prostě nebyla nic moc, tak jsem to holkám nakrájela, aby se zabavily, když za tím běhaly, páč jsem jim to porůznu rozhazovala. A jedna byla za plotem - je blbá, neví jak domů, neměla jsem čas ji nahánět, šla jsem s ohařema, tak jsem jí to procpala za ten plot, aby nepřišla zkrátka, než se sama dostaví dom 😀
Já naprosto miluju, když to osud takhle propojí
i se to tak moc líbilo, ona v životě asi moc radostí nemá, a zdá se, že se zamilovala do poníků, chce začít chodit dvakrát týdně a pomáhat mi s dětičkama…
Měla včera u koní a dneska v kanclu taky hubu jak žába a já pak taky měla hubu jak žába a pokud nás někdo nepřejel na jarním tahu, tak máme vykloubený čelisti doteď
Buggyro - zasloužíte řád zlatý žabí huby za ten nápad ji tam vzít.
Mně takhle po mým posledním povodňovým nápadu někomu pomoci, život přivál sice na dálku, ale to neva - do života stařičkou paní, neskutečně silnou a obdivuhodnou. A vždycky, když jí po nějaké době zavolám a strávíme spolu takhle na dálku notně času, mohla by mi Lucka Bílá velikost mé huby zdatně závidět. Nikdy jsme se s tou paní neviděly, ale jsme spolu. Je to krása a přeju ať máte vobě ty huby vykloubený vostošest!
já jsem běžela asi kilometr a ještě mi to nepřipadalo tak hrozný (jo, bylo to z kopce…) 🙂
jooooooooooooo běžet s větrem ve vlasech - to je pro duši hodně velká injekce. Gratuluju.
No už jen to vícebarevný samec, samice 😀 . No jasný podvod, hlásil jste to někdo jako závadný inzerát?
edit - už jsem nahlásila
Příčiny můžou být různé - buď špatná zkušenost-tedy bojí se, nebo naopak ten kontakt chce a proto štěká a nebo je to marná socializace.
V každém případě je dobře, že na tom chcete pracovat, to je chválihodný. Bylo by fajn, kdyby bylo možné navštívit nějaký dobrý cvičák. Podívat se na recenze, domluvit se s nimi na tom, proč chcete na cvičák jít, co je za problém a že se tam nejdříve přijdete podívat sám. V klidu pozorovat, jak to tam probíhá a jak to vedou - dívat se třeba na to - zda lektor má přehled, jak kdo cvičí a opraví ho, jaký má přístup ke psům, zda dokáže majiteli vysvětlit co dělá špatně /protože je to zpravidla člověk, který to dělá špatně a nevede toho psa tak, jak je třeba/ a podívat se i na to, zda je třeba po hodině nějaké společné venčení a pokud ano, zda ho dotyčný lektor také dál řídí a nedopustí třeba to, aby jeden ze psů prudil ostatní, tlačil na ně, hrál si drsně…prostě zda má přehled. A pak si domluvit zkušební hodinu už se psem a vyzkoušet si tak, zda vám to tam bude vyhovovat. Přemýšlet a dívat se.
A sám se psem i pracovat na problému v reálu. Zapracovat na základní poslušnosti, aby pes zvládl nejdříve doma třeba chůzi u nohy, zastavení se, usednutí a oční kontakt s vámi. Až toto zvládne doma, přenést to ven - máte-li zahradu, nacvičit do dokonalosti na zahradě, pak se přesunout před branku a cvičit totéž venku - bez přítomnosti psů a jiných rušivých elementů. Až toto zvládne, můžete tohle cvičit v situaci, kdy je cizí pes ve vzdálenosti, kdy se ještě ten váš na vás dokáže soustředit. Až toto zvládne posouvat se blíž a blíž. Ideální by bylo mít pro začátek také někoho s vyrovnaným psem, na kterého ten váš nereaguje a cvičit to v jeho přítomnosti. Nebude to hned, ale když si s tím dáte práci, půjde to. Musíte se na to soustředit a kontinuálně na tom pracovat. Stačí po chvilkách, pes se nesmí unavit. Vždy nacvičit co potřebuji v domácím prostředí tak, aby to bylo spolehlivé a pes nechyboval a pak postupně přenášet do rušnějšího a rušnějšího prostředí,vždy po krůčku- ten dovést ke spolehlivosti a posunout se na další úroveň.
Jak dlouho pejska máte?
A já , já, páč sem zamilovaná až po uši, vidím otomilýho blbeška, co frajeří 😀 . Je sladkej jak mrkvovej dort. Zas jsem si to pustila a zas mám hubu velkou jak ta žába!
Omlouvám se za přiblblý výlef, leč nemohu si pomoci, láska si nevybírá 😀
A! tak třeba budu mít taky úspěch, včera jsem nestačila valit bulvy teda. Donesla jsem jim to nakrájený na kostičky a tak jako rozhazovala, aby se spravedlivě dostalo na šécky a to teda byla mela!!
Jo a víte co mě teda docela mrzí? že ten novej a krásnej kurnik budu muset hned zaneřádit tou křemelinou. takovej pěknej prostor a prdho, rozházim tam bordel! 😀
Jojo, masíčko….si budu muset pořídit pro začátek pinzetu, se budu bát, abych nepřišla o prsty. Už jsem si zvykla, že mi je občas ukousne flekatá až u lokte, ale ty zobáky jsou horší! Taky bych jim mohla začít péct sušenky, že jo? Peču ohaří, můžou bejt i slepičí, ne? 😀
A! A jooo - to mi nedošlo, že tady bude ale kakra rozdíl! To máte velkou pravdu. No! Tak to jsem zvědavá, na co já je teda budu cvičit. Asi na živý cvrčky 😀
UUUUUŽ mám dvě zásilky na cestě. Jednu krmítkovou a druhou snášecí a dveřní a křemelinovou. Zatim teda furt “moje” jediný slepice jsou ty u sousedů, kde mě ty starý doroty rozčilujou, protože pruděj ty mlaďasky, ale na mě si nepřindou. Doroty dostanou první, pak jdu dát mlaďaskám a jak se tam doroty řítěj, tak viděj, kdo je tady na dvorku pánem 😀 😀 . Mlaďasky jsou šécko plašanky takový. Ale dvě doroty už se naučily si brát zelený z ruky. Fčéra sem jim nesla vokurku - no panej to, to byl tanec svatýho víta. Tím pádem už vim, na co budu cvičit ty svoje holky nahatý. Na vokurky.
ančovičko taky díky za info o tom Acidomidu. Holky taky budou mít výběh na zelený, sice ne celodenní, dokud chodím do prasé, ale pak půjdou ven, zahrada a obecní. a až si je naučím, budou chodit s náma ven úplně.
Buggyra Já kupuji dvoukilovku křemeliny a vydrží mi rok.
dík, tak vzhledem k tomu, že máte mnohem víc slepic, než já, tak si s tím množstvím taky vystačím. I mi to potvrdila paní Drimlová. Takže cajk. Vzala jsem tedy od nich, když už tam dělám nákup - tak ať to jede jednou dopravou, ale jdu se podívat na ten odkaz co jste dala, díky moc.
list Acidomid taky nepoužívám, dávám do sypké směsi, kterou si melu, Roboran, nebo co seženu za minerálněvitamínovou směs
Supr, taky díky moc. Roboran už mi přišel - dvě kilovky mám. takže jsem to vymyslela dobře, podle toho, co fšicí píšete. A supr doporučení na tu vinařskou - já vím, že to tu kdysi dřív někdo zmiňoval, ale jak se v tom ještě neorientuju, tak jsem nevěděla co a jak, takže příště vezmu tak, jako píšete s Buggyrou.
děkuju všem moc za všechny konzultace, je to pro mě moc fajn a důležitý.
Jo a mám radost, při terénní úpravě vyndal můj drahý polovina jakýsi špendlíkovitý keřík, tak jsem ho holkám dala do rohu výběhu, zatím to vypadá, že přežil, budu ho stříhat a budou tam mít tak i křovisko.
Haloooooooooooo? Budoucí slepičářka v nesnázích! 😀
Jak velký balení Křemeliny mám koupit? Ešivá dobře chápu, je to jemný prášek, který naházím na stěny kurníku, trochu sýpnu do snáškovýho místa a něco do popeliště. Ale absolutně nemám představu kolik. Jak dlouho mi to vydrží? Mám vzít 1,5 kg balení, nebo 5 kg? Aby to zbytečně třeba nevlhlo?
Děkuju, děkuju, děkuju.
EDIT už nic, už sem to nevydržela a koupila to kilo a půl 😀
🤣
ty seš pako.
Ale chápu, tohle je přesně Tvůj styl, je to krása , že?
Souhlasím - Efe - to je krása, taková čistá něžnost a to taky právě nejsem na háčkované věci. Ale je opravdu krásný. Pro mě je tohle umělecký kousek.
Ach jo a jakou má prognózu? Já se v tomhle vůbec nevyznám.
JO! A má krom lásky tiež najhustšího a najkrajšího frajara pod Slnkom. Dobre sa to seskladalo.
ze sa neurologicky polepsil
no hej! Celkovo sa polepsil, je nejpolepšenější kůň co znám 🙂 . Mám fakt velkou radost.
Jak si tam hodí tou hlavičkou!
Viváááát pipina jeden sladká ryšavá nejkrásnější❤️ a zas mám hubu kolem celý hlavy. tohle přesně byla zpráva, kterou potřebuju, páč vyřizuju nepříjemnou věc a odběhla jsem od toho. Dobře jsem udělala, brouček malej, jak je živoučkej.
Redbull - že by? 😀 nemá tam křídla?
(Můžu se zeptat, jak je to s tou kobylkou?)
kdy tu práci udělá, ale prý mu to nemusím každý rok připomínat…
aj - jaj, má rada zní, zapřáhnout se za komprďák a prostě si ho odvléct na místo potřebné a zkusit se do toho pustit - což pro -vás nebývá problém. Otázka je, zda s NÍM pohne pohled na Vás, jak si šikovně poradíte i bez něj??? Zda jej to aktivuje?