Já se radši asi o jménech moc rozepisovat nebudu?? Ešus, Rumíček, Tazy, Bubina, Baníček, Bubrdle, Mouses, Kostičík ….. atd. Ti všichni měli původně úplně normální jména Vlastně nejlíp na tom byl asi Murphy 😀
Chtěli jsme taky jednou, že by se pes mohl třeba jmenovat Cole - ale volejte pak na sídláku Kouleeee, to se mi moc nechtělo teda 😀
Nechodím tam, nekoukám tam , neptám se tam. Protože svou aktivitou tam nechci podporova jejich stránky. I zvědavost jí se tam podívat, tak činní. -aby pak mohli napsat, že jsou návštěvností nej stránky. Ne, nejdou, jsou to chudáci.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 23.06.2026, 22:13:54
když jsem v noci usedla na záchod, jak se postavila vedle na prádlo připravené do pračky a taky to pustila. Vypadala tak spokojeně, že přišla na to, proč tam prádlo je…
Po………….moooooooooooooooooooooooct, pomoct, šutříku tohle přebije i moje venční v medvídovám pyžamku na sídlišti!!!!
Varaxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimoVaraxi je úplně mimo
NENÍ, vůbec není a já jí za tohle téma děkuju. Taky půjdu k Ančovičce do kurzů, ano?
Fatia
Hrozně mě to štve, vlastně mě to pěkně se
hm, to jde asi nejspíš historicky za mnou, zavlekla jsem to já. Protože…..
protože si tykám s těmi, kterým důvěřuju a kterých si vážím. A pak tím pádem musím-li si tykat s někým, koho si hluboce nevážím -viz třeba zmiňovaná Leithan, tak to sundavá váhu toho tykání si s těmi, kterých si vážím , jestli to vysvětluju dobře. A naopak zase -vykáním, vyjadřuju určitou úctu, k těm kterých si vážím moc. Já vím, zní to hodně zamotaně, ale myslím, že ti, kteří to vnímají stejně, to chápou. Vykání prostě dovoluje rozlišovat - i když to tak na první dobrou nevypadá. Vykání může vyjádřit úctu a zárověň i pohrdání. Tykáni nikdy.
Tohle bude milé téma, děkuji za něj!
Já taky a moc. protože mě by to v mý hluboký omezenosti nenapadlo, takže dík Varaxi.
Velmi výstižná věta v které je shrnuto naprosto všechno, co vede k tomu, že život psí je tam, kde je:
Pes není pro každého, ale kdokoli jej může mít.
a ještě tohle:
Pes není věc, ale živá bytost se silnými emocemi, která je na nás stoprocentně závislá. Zatímco on pro nás znamená část života, my jsme jeho celým světem.
Sem hrdobec. Za dva dny jsem staráním o slepičky u sousedů zvýšila počet vajíček o dva kousky! A poprvní v životě jsem viděla miniaturní vajíčko! Od mlaďasky nějaký. Dneska měly holky ke sváče rybíz, salát a taky trochu kefíru.
Výborná scénka z tramvaje. Nastoupim a tady vyřváva do telefonu slovensky hovořící muž na celou tramvaje. Dotelefonuje a chvíli na to začne přesně před ním do telefonu vyřvávat Rom. Slovensky hovořící uřvanec se zcela neočekávaně začne podivovat co tu řve🤣
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 22.06.2026, 11:15:34
Strašná představa, ale chápu.
Pro mě bylo hrozný i to, jak tu psala Horsana o tom koni v tom “záchvatu”, jak tam bylo i podezření na vzteklinu, že musela tu hlavu oddělit. Já vím, že veterinář na to kouká asi jinak, ale pro mě je to - smekám, musí to být prostě nápor. A ešče v tom skafandru nebo v čem .
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 22.06.2026, 11:12:23
Jo, jo, já si to musela tehdy zkrátka nařídit. I tím, že to byly první momenty po příjezdu do nového domova a ona byla tak ščastná. Já měla takovej strach 🙂 a pak jsem si řekla tu větu, no. Prostě Carpe Diem.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 22.06.2026, 11:03:46
No bať. Však píšu, že Emerika je jiná země. Evidentně neomezených možností, co se zvířat týče ☹️ V Latinské škoda mluvit a Severní, tam je zvíře prostě spotřební zboží.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 22.06.2026, 10:43:48
ty vado, to by mě z ní šlehlo místo ní! He, he, pamatuju si, když jsem si přivezla Bubinku, rok byla ve venkovním kotci v útulku. První co udělala po příjezdu na chalupu, kam jsme jeli hned, bylo, že se vypleskla na nahřátej kačírek na záhonku. V pravý poledne, kdy to rvalo jen o trochu míň, než tyhle dny. Jí bylo jedenáct a já si vokusovala nehty, abych jí z toho kamení nehnala, páč jsem měla hroznej strach, že jí z toho vedra tam flákne. A pak sem si řekla - že i kdyby, tak si to prostě užila i když jen pro tuhle chvíli. No naštěstí nefláklo, broučka mýho malýho a strašila tu se mnou ještě habakůk času.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.06.2026, 10:43:12
Ano to bolí . Takže podle mě to není klidná a tichá smrt. Je v případě nouze- viz ty koně, kde jiné řešení není, rychlá, ale to je nouze. Ovšem počítat s tím, že takhle mi zvíře odejde hezky v klidu, to není úplně dobře. Znám člověka, kterému takhle pes odešel a sám říká, že to člověk nechce. Já se tomu vyhnula na poslední chvíli a jsem za to zatraceně vděčná. Smutné je, že zvířata do poslední chvíle klamou tělem, do poslední chvíle.
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 22.06.2026, 10:31:31
U nás se po buřině taky ochladilo, seděli jsme ve verandě a čučeli, jak cedí - hezké to bylo, ale mohlo cedit teda dýl. Lišáka poslat k nám. Mouses už se sice naučil tak trochu jít po hraboších, ale jako čtyři kousky nic moc. Omezila jsem švédský stůl k snídani a k večeři 😀
A máme novinku. Městské manýry - noví sousedé - mají akitu, lítá tady po silnici… nikde nikdo…pohodička.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.06.2026, 10:23:10
No jo, ale to je jiné, tam šla krev ven a nedráždila tkáně - prý velmi. Koukám na první pomoc:
Bolest je běžným příznakem vnitřního krvácení, protože krev velmi dráždí tkáně. Příznaky, jako je silná bolest břicha nebo silná bolest hlavy, by měl vždy vyhodnotit lékař. V některých oblastech těla může být bolest lokalizována do oblasti krvácení. U oblastí, jako je břicho, však umístění bolesti nemusí nutně odrážet oblast krvácení.