ano, moje bývalá sousedka si konečně mohla znovu pořídit psa, je to člověk 60+ a taky ho má z útulku.
ano, moje bývalá sousedka si konečně mohla znovu pořídit psa, je to člověk 60+ a taky ho má z útulku.
Píše, že objeli. Ne projeli.
Každopádně, jak píše Buggyra, když budu o psa opravdu usilovat, zajedu tam, vezmu si psa ven, projdu se s ním…. a klidně tam pojedu znovu, jako za Bubiškou první, byla jsem tam třikrát. Za štěnětem takhle taky jedu několikrát. Jela jsem na blint do Hodonína , nevěděla jsem co a jak bude. Když chci, prostě konám. Nikdy se mě nikdo v útulku neptal na můj věk, pochybné spolky vyfiltrovávám, tam nejdu. Leda v případě nouze toho dotyčného psa. Když psa chci udělám klidně veletoč. Takhle to prostě mám. Naopak jsem si při návštěvě útulku všimla rodiny s nevhodným chováním ke štěněti, které měli vybrané a vzali si ho ven před útulek. Co jsem viděla, jsem řekla ošetřovatelům s tím, že tohle nejsou ani v nejmenším vhodní kandidáti. Štěně jim nevydali, vydali ho naopak mladé dvojici, která přišla posléze, vezli jsme je se štěndem kus cesty od útulku a bylo vidět, že tihle jsou ti praví.
měli je všichni pejsci které nám ukazovala.
Jo? Ona vám tam ty čipy načetla čtečkou?
A jak víte, že to je matka, že to je otec, a že otec není třeba otec té feny, nebo její bratr. Nevíte lautr vůbec nic.
Když to tak čtu………………. a představím si sebe………….. tak si nemyslím, že by si to měl vyzkoušet úplně každý, kdo zahradničí 😀 😀 . Ne já nejsem zrovna trpělivý člověk, vůbec. A tak máte asi pravdu, že to jednocení je vlastně nejjednodušší řešení. A ještě si z toho člověk uvaří polévku, nebo její základ - udělala jsem si magipastu.
Já zas nemám - asi bohužel - kdovíjaký latifundie, takže nákup semínek mě nezruinuje. A hlavně je to první, co si člověk může zjara neboli v únoru třeba 😀 na tu zahradu koupit, když ještě nic jinýho nemůže. Já mám vždycky radost, už se začnu tetelit 😀
A to s tím květákem…. to je ale dobrej nápad - nesežerou mi pak ale bělásci něco jinčího? Kedlubnu třebas?Nikdy jsem nepěstovala kedlubnu, letos prvně mám šest! 😀 a jednoho Giganta.
a ty semínka květáku to můžu prostě kdekoliv po zahradě kam svítí sluníčko, jako jen tak?????
Tady ale žádný boj nebude - dotyčná nemá jak bojovat. Nemá důkazy jak prokázat, že jí ta osoba nějaké štěně prodala. Může jedině objíždět města po republice, stoupnout si vždy na náměstí, vzít si megafon a vyvolávat:
“Haloo halooo, na vědomost se dává, že jaká si Beáta Pavlatová je množitelka, vydává se za někoho jiného (- jméno kterým se jí představila nemá cenu hlásit, to si baba zase změní.). Tak prosim vás všechny lidi světa, až se rozhodnete, že nutně musíte mít psa, jako ho mají úplně všichni, protože to je dneska móda, tak nebuďte tak padlí na hlavu jako já a něco si o tom zjistěte. Konec hlášení" a může jet zase o vesnici dál.
Fascinuje mne, jak si všichni posléze, co si to štěně dovezou domů, dokážou najít to, co předtím ne, to je velmi ftipné. Ne, není to ftipné, protože díky takovým lidem trpí zvířata.A to je velkej hnus.
Navíc - já nějak nevěřím tomu, že ten kdo objede VŠEMOŽNÉ útulky - opravdu útulky, ne pochybné spolky, tak že psa nedostane. Na to se mezi psama a útulkama pohybuju docela dlouho. Mezi všemožné útulky bude klidně patřit třeba Troja v Praze a tam žádné cavyky nejsou- pokud člověk není vyloženě jasně identifikovatelný jako problém.
Já si furt říkám, že tohle přece nemůžou uvést do praxe - tak je je to sešmudlaný, že to není realita. A pak si vzpomenu na naše veterináře a dojde mi to.
Kuwa a už mě ty lidi točej!!!!!!!!!!!!!!!! Já si tu sedím na rukou, abych nebyla fakt vulgární a tu čoudu co nakupuje u množky neposlala tam, kam patří - mezi bezmozky.
Velmi se omlouvám, velmi, velmi a ještě jednou velmi, ale v souvislosti s tím, kolik psů bylo v poslední době odebráno z množek, s tím, jak se teď pořád o množkách píše, tak koupit takto zvíře může jedině…………., víte kdo. A to už bych vulgární byla. A ještě píše jako prasnice.
Jooo oj! Vlčí máky - krása. A ty růže, ta první, ta mě uchvátila. Já bych kurnik už taky chtěla Růženu! Nemám, páč nejdřív plot, pak Růžena.
Vyrábět pásky… to je vidět, že jste mladá a plná ideálů
😂 já se NEMŮŽU SMÁT, ještě furt se při tom dusím.
Takže jako je to blbost to zkoušet? Přijdu o nervy, nebo to prostě nevyjde?
Teď jsem sila ředkvičky, které jsem ani netušila, že jsem koupila na pásku /hm, taky jich tam tím pádem bylo pár, je to dobrý tah/ no a vyšlo to dobře, pěkně jsou holky rozprdnutý do prostoru, pravidelně. Je ovšem pravdou, že ředkvičky takhle jdou pěkně sít i bez pásky, to ta mrkva….kdyby to šlo… tak jako nedává to smysl? Ztratím čas zbytečně?
Kdybyste kupovala psa z oficiální chov. stanice, těžko se vám stane, že se vám bude někdo představovat falešným jménem. Při pořizování zvířete je nutné si věci zjišťovat se stejnou intenzitou, s jakou si zjišťujete věci kolem koupi mobilu vč. toho, že si ověříte stránky prodejce. Jednoduchý princip. Kdyby neexistovali lidé jako Vy, nebudou existovat množky, kde trpí stovky psů. Kvůli vám tam trpí. To štěně se narodilo kvůli lidem jako jste Vy a co hůř, jeho matka tam trpí dál a dál trpět bude, protože se vždy najde někdo, jako jste Vy, kdo podobným lidem tuhle činnost umožní. Také jednoduchý princip.
Já si to u divokého zvířete vůbec nedovedu představit.To aby byl člověk kouzelník.
A jo! Heh, na to už jsem zapomněla. No ale to byla prostě jen zas nadsázka, to jsem se neptala na správnost, nebo tak, prostě jen, že když se tohle napíše, tak to je stejný jako ten pekyňák.
Ale ok, myslím, ze my dvě dokážeme žít v souladu, i když naše názory v souladu stoprocentně nejsou.
Jasně, že. Já vím, že máte pro češtinu velký cit.
nikdo neví, proč to je…
však co všechno nyní dýcháme? Schválně - kam mizí všechna ta ojetá hmota z pneumatik?? Zamyslel se nad tím někdy někdo?
Jakou vodu pijeme, co jíme. My ještě máme dobrý základy, ale generace po nás? A to nemluvím o hektolitrech energtáků, které se dnes pijí, jako běžná věc. U nás soused poměrně mladý kluk - syn je velmi hyper a prý v tom může hrát roli právě velké množství energeťáků, které do sebe dříve lil. a smysl by mi to dávalo. Když si jdeme koupit ráno kávu na pumpě, každý, opravdu každý, kdo se tam z určité generace řidičů zastaví, všichni jdou do chlaďáku a sáhnou okamžitě po tomhle sajrajtu. Nikdo si nevezme normální pití
Na ja, ale když slepici do bytu nejde, no. A na chalupě by prostoru bývalo bylo, ale co s holkama v zimě. A stopro by mi je tam někdo třeba přes týden ukradnul, to jsem nechtěla. Věděla jsem , že to jednou prostě klapnout musí.
No takže my si tady počkáme pěkně…. to je fajn, že to nebude za dvacet let, to je jen dobře, protože to už bych pro samou sklorézu nevěděla, na co to čekám 😀
To je hezký, to je hezký!!
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
Já čekat umim. Na slepice čekám už pětadvacátým rokem.
Já vím. Když mi odešel srdcový král, všechno jsem zaklapla, přestala jsem tehdy psát, nemohla jsem , vlastně jsem nemohla nic. A to jsem měla ještě Bubišku mou. Nechtěla jsem ani další štěně, protože jsem věděla, že prostě mu nedám to, co by mělo dostat - to vnitřní těšení se, spojení, radost z toho všeho……. páč v tom kráteru nebylo nic, zhola nic. A já jsem se trápila víc a víc. No a pak na mě drahá polovina udělal to šméčko - já už to psala mockrát. Že jako on chce. A tak jsem kývla s tím, že psa mu vychovám, bude jeho……..já na to nemám, uvnitř je tma. Tak přišel Štoudev - jak mu pak “říkala Bubi” v článcích, které následovaly. Říkala jsem mu, že mě to mrzí, že vůbec nevím, jak to s námi bude…..a pak Štoudev - neboli Rumíček - kašpar největší - začal dělat hrozný blbinky, když mě rozesmál, přitlačil na pilu a dostal mě tam, kam mě měl dostat.
Jsem dneska moc ráda za to šméčko, protože to bylo to, co mě zachránilo, abych se nesežrala bolestí a smutkem.
Moc Vám přeju Bambule, aby přišlo nějaký šméčko - klidně od Centrální distribuce - který pomůže. Ono to tak nevypadá v danou chvíli, sama to vím, ale pomůže. Držte se.
Zdravím Bambule, ráda Vás vidím.