Aktuálně: 1 894 inzerátů281 822 diskuzních příspěvků20 119 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:46:25 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.03.2026, 11:38:04

Moc děkuju, meldovali jsme nad tím doma oba. I proto, že v jednom z těch výběhu koňských u nás - to je ten, kde byli týraní koně, tak tam přesně javory jsou. Nevím teda momentálně přesně, který  z nich. A koně tam sice uhynuli, ale to bylo na nepéči a velmi špatný management. Teď jsou zaplaťkoňskejbůh odebraní a v útulku.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:24:43 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 27.03.2026, 11:17:26

Můžu Vám s těmi závazky nějak pomoct? Jestli chcete jet, tak nějak asistovat, abyste jet mohla.

SARAH BACHA! URČO BÉ CHTÍT RECIPROČNĚ POHLÍDAT ZVÍŘE!!! 😀 😀

Jeheheéééé 😂

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:23:16 xxx.xxx.226.6

Hlavou házela i minulý rok v tomhle období, ale určitě ne takhle moc, to jsme na nic nepřišli, dostala léky na alergii (hnojili pole kolem) a odeznělo to, teď tou hlavou blembá

A nebo možná je tam letos něco, co dráždí moc, nebo se toho ve vzduchu víc sešlo. Já si fakt ten svůj rypák furt něčím šmrdlám, jak mě ta špička svědí. Byla by to ta lepší varianta, než že to vychází z fyzický nepohody.

Tohle je pitomý, že se s nima člověk nedomluví, aby jim zvíře dali aspo%ň něco najevo. 

A to mi připomíná, že jsem před časem četla článek o mé vlastně neoblíbené AI, kdy jsem musela uznat, že v diagnostice se to hodit bude . A nejen lidské. Popisovali tam, ten způsob, jak se učí, jak si dává dohromady určité projevy a nemoci u koní, a že pak právě může pomoct - protože bude mít spustu informací, které může poskládat, ze zkušeností po celým světě. A tím pádem může posunout tu konkrétní diagnózu. Ve velkým v podstatě to, co tady na zvířecím fóru probíhá v malým měřítku.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:16:56 xxx.xxx.226.6

Mohla bych se na něco zeptat? od včera mi to vrtá hlavou. Ty javory . Jak je to možný? přece divoký koně se volně pohybujou krajinou, nikdo nedohlíží, co a kde. Jak to, že to u těch doma způsobí takhle fatální problém ☹️? A jen ty mladé výhonky a nažky? nebo javor obecně? 

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:13:13 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 11:07:24

Já si to pořídila na podzim v hospodě - ze sklenice s kofolou. a přesně - během chvíle jsem věděla, že špatný. ale to jsem netušila, že to nepůjde zahojit, jakou dobu, sviň jedna, až jsem si říkala, že tam už si nic asi nedám, nebo jedině s brčkem. 😀

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:11:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.03.2026, 11:05:29

No a trochu asi taky poťouchlosti…

takhle bych to viděla 😀

Ale máte na to plný právo, páč já hojila ondynoj koutek taky asi sto let, nešlo to a nešlo a pak najednou……..koukám, že nic, už byl fuč a nejsem schopná si vzpomenout, čím jsem to umořila. Ale něco to bylo, co zabralo.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:07:04 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 11:02:51

Najuzasnejsie bolo to ticho. Ak sme komunikovali, tak len tym tichom a tym okamihom

tak. A  myslím, že ten kanál otevírá právě důvěra. A zvířata vědí, že dětem můžou důvěřovat a děti jsou důvěřivé, neočekávají nic zlého…………. tak to prostě odmyká tu bránu.

A ty zvuky - nemohl to být sám pan Fox?

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:02:12 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.03.2026, 10:59:11

😄

jak se týhle vlastnosti říká? Přejícnost to asi nejni, že ne 😀

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 11:01:01 xxx.xxx.226.6

cez celu republiku, nove prostredie, pre istotu hned lonz, sedlo, voz.

ale ne? Však přece nějaká aklimatizace, ne?  Proč lidi kurnik těm zvířatům nedopřejou prostor pro normální žití . Nemyslím nechat být jen tak, psovi taky hned ukážu, jak to u nás chodí, když třeba přijde z útulku, ale nejdu s ním hned na cvičák. Přivezu si štěně  a nevalím k nám hned návštěvy, aby si ho pohňuhňaly…. Musí nejdřív zjistit, že tohle je jeho nový doma, že já k němu patřím, že mu dám ochranu, zázemí a pak spolu můžem něco dělat.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 10:56:43 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 10:52:08

Vietor= pele, postreky, prach, suche sliznice, to je peklicko. Ja sama si nutkavo mastim pery a furt si vyplachujem nos, nosohltan cerveny, podrazdeny.

HEJ!! TO JE FAKT!! proto já mám tak oschlý rty, furt si to oblizuju, musím si to mazat, proto mě hrozně pořád svědí špička nosu!! Nejsem alergická, nenapadlo mě to.

Tak je tedy možné, že u Murray ty dvě věci spolu nesouvisí.

(vím, že jste od koní, ale ta vakcinace - měl by s tím člověk počítat stejně u psů?) 

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 10:54:31 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 10:44:15

Presne takto som naposledy po tme nasla kone, ako komunikuju s jelenmi. Nehu jelene nezaujimali, ale hucule tam mali nejaku rozmluvu, Gustav pozoroval.

Jo, to  je přesně to ono.  Nic se nepohne ale oni spolu mluví. to je jak když mimozemˇštani 😀 . Kanál s Foxom závidím, to je úplně jiná liga.

noci isto pride cosi ba operaciu, hehehe.

NEPRIDE, NEPRIDE, takhle to musíte říkat, pak opravdu nepride.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 10:42:14 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Murray z 27.03.2026, 10:25:56

No ty vado, tohle je nějaký výborný období. Navíc období na nečitelný věci, to aby byla věštěcká koule, co to způsobuje.

Když přemýšlím nahlas….To hysterický olizování - může být čistě “jen” známka nepohody, jako že čistě jen ukazatel ? že jí něco moc zlobí, ale neví jak to vyřešit? /beru podle naší flekatice, když jí něco stresuje, bude si blemtat haxny jako pitomá a nemusí to být bolest/. Ale pak zase proč nejvíc, když je vítr.  Jindy vítr neřešila? že by se jako pes třeba bála blížící se bouřky a tak  a teď si to spojila? Když nakopala valacha oždibujícího jí zadnici, bránila si tedy zadek, který by třeba byl tím místem, které ji zlobí? 

Taky držím palce. S koňmi je to, koukám, tisíckrát horší , než se psy. Mít koňa je evidentně masochismus.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 10:32:50 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 27.03.2026, 09:23:27

Jo, to máte pravdu, mi nedošlo - že to je vlastně takhle jednoduchý. Jak nejsem vědeckej badatel, tak při svým lakjobádání za tím hledám složitost a ona není. Přišlo mi to  podle názvu, když jsem si šla hledat, o co asi jde, hrozně jako vzácnost 😀 . No, takže by to vysvětlovalo nejspíš i toho Vašeho koníka před lety?

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 08:19:29 xxx.xxx.226.6

BOBČA IS BACK! No to je supr zprávička, vitejte zpět ženo železná 😀

Buggyra - asi mě po přečtení toho výčtu začlo bolet celý tělo. Moc to s tou aktivitou nepřehánějte. Supr, že teda fyzio zabírá, že ví , co dělá. To je radost, když člověk takhle natrefí.

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 08:02:45 xxx.xxx.226.6

ZORANKO MÁ BABŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ, BABU, BABŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ! 

Horsano , ta rána u oka, to vypadá krásně, krásně.  Všechny ty rány byly tehdy hrozný, ale ta u oka působila - i když asi nebyla???? - nejhůř. Teď je to taková krása. A ženská mu prospívá, už papáá, chlapček, už papá, no musí se přece dát rychle do kupy, to je jasný 😀

No ale takže to vypadá, že to dělal některý z těch léků na rány? Že měl nějakou jakoby alergickou reakci v tlamě? A teď se mu ulevilo a už to jede? 

edit - jo - ma drahá půle, zcela laická půle, když vidět ty tři předchozí fotky pravil, že to je teda skok, jak teď vypadá. 

Ten koník s podezřením na vzteklinu - přeložila jsem si to dobře, že tedy nějaký streptokok, který navíc může ohrozit člověka i psa, kočku, asi , že jo. A kde k tomu může to zvíře přijít proboha? Může to nakazit i jiné koně v blízkosti?

Zrzavci
Zrzavci 27.03.2026, 07:57:57 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2026, 06:20:19

Jo, myslím, že děti to do nějaké doby mají. Asi ne všechny, to ne, ale některé ano. Ty které jsou v přírodě, u zvířat a jsou vnímavý, tak jo. Ale pak se to vytratí. Já jsem na to taky zapomněla. Připomněli mi to až ohaři. Rumíček s Tali. Jednou ráno, než jsem šla do práce. Nejdřív se pinožili tak různě bytem a pak najednou bylo TO TICHO. Vykoukla jsem z koupelny a viděla je, jak stojí proti sobě a mluví spolu. Bez jedinýho pohybu, gesta, ucho se nehnulo, chlup se nehnul, ale oni spolu mluvili. Byl to neskutečně silný okamžik. A já, jako bych stála za sklem. Už jsem tam nemohla, ale věděla jsem, že spolu mluví. Ani jsem nedýchala, abych to neporušila.No a bylo mi to líto, že jsem za tím sklem.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 11:00:15 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.03.2026, 10:38:19

Děkuju Assil, děkuju, je mi toho třeba 😀 😀  jehehééé, to je spisovatel!

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2026, 09:31:27 xxx.xxx.226.6

no mně to loni nevyšlo - prvně jsem sázela až na jaře. Jinak dřív na chalupě vždycky podzim. Mám myšlenku, zkusit prostě tam naprdnout někam jednu rozdělanou hlavičku toho, co mám koupený na jídlo.