Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.03.2026, 06:34:40
Potvrzuju, včera jsem si na záhonky natahovala pletivo.
Buggyro, prosím, vy máte dobrou zkušenost s tím, že te´d zasazený česnek ještě něco udělá? Mi to loni nevyšlo. A kde pořizujte, sím , ty zelený sítě? Budu shánět něco levnýho pro ty pipiny, aby měly venku trochu vytyčenej prostor .
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 25.03.2026, 09:06:37
ale já si taky beru v podstatě - z mého pohledu bezúdržbové psy - teda feny to byly vždycky. Pro mě je údržbovej pes, který má agresivitu nějakou, na lidi, nebo tvrdou na psy, (ted nemám na mysli nějaký takový “běžný” chování z nejistoty, ale fakt tvrdou) . Pro mě byly v podstatě feny za odměnu.
zacnete mluvit z cesty 🤣
tady jsem se ztratila. Proč myslíte?
Já fakt myslím, že Buggyra ví, co bude hledat - že nějaká práce s tím psem bude a pak s ním bude prostě normálně žít, pes bude s ní u koní - tak jako by byl pes třeba na statku, spát bude s ní doma, bude mít lásku, mudlání, péči, vycházky.
Horsano!! to je strašný, strašný!! Já nemám slov - nad lidskou hloupostí, nad tím, co musíte vydržet.
Připravte si na pondělí velkej kýbl vody a jak někdo přijde - bez ohledu na to co chce i kdyby to byl šéf, radši vokamžitě to na něj preventivně nalejte a ešče si do toho dejte led! Voni je ty humory přejdou.
Já zrušila nějaký mlácení pomlázkou, to se u nás - myšleno v mojí domácnosti - nepěstuje a každej kdo u nás zazvoní je předem instruován od dětí pět let a výše, až po muže dospělé, že kdo na mě sáhne, dostane do držky 😀
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 24.03.2026, 23:29:05
Držím palce, ať se zadaří koníka nahodit a najít a odstranit příčinu.
Já jsem dřív netušila, jak rozbitní ti koníci jsou. Zjistila jsem to až díky koníkům od kamarádky a pak tady. To mě opravdu překvapilo, mít vlastního koně je velký starání. Dneska už bych po mamině nechtěla, že budu chovat koně na balkoně, jako když my byly tři roky 😀(O Horsanině práci asi nemá cenu se zmińovat. Obecně je mi jasný, že pro slušnýho veterináře, ne obchodníka se zdravím zvířat, je to povolání hodně náročný)
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 24.03.2026, 22:11:08
Má otazník tedy neví se. Jasně, že může. Ale taky nemusí. Však ale Buggyra ešče nejde do akce.
eblaznete -zadny pes se nerodi uplne vychovany a neznam snad nikoho, kdo vzal psa z utulku a byl hned bezudrzdovy.
A to já ale myslím, že je věc s kterou Buggyra i počítá - však sama zvířectvo nějaký má,, takže ví. Já to vnímám tak, že si tím výběrem z útulku eliminuje určitý věci, který by jí neseděly hned a z první - kupř. psí aktivista. Což ale… Buggyrooo, to mi připomíná - že kupř. obě Bubrdle, paní jedenáctiletý, na dožití, který mají rády svůj klid……. jehehééééééhehehehíííí, kolikrát já si na tohle vzpomněla 😀 😀 😀 Bubrdle první s námi prošla Jizerky, Krkonoše, když se hodila do kondice, naučila jsem ji plovat, odnaučila lovit, dělala bombařku, vychovala mi štěně…… Bubrdlína dvě s náma sice neměla možnost do hor vyrazit, když jsme furt na stavbě, nicméně na jedný dovče s námi taky byla a rozhýbala se natolik, že nejen že v pohodě stačila mnohem mladším členům smečky v tempu a kilometráži každodenní, ale mi nečekaně vzala kramle i se stopovačkou, páč si šla ulovit srny, čůza jedne nenechavá, to sem si zaběhala tehdy, to naopak rozpohybovala ona mne. Maskovala svůj instinkt lovce zabijáka dokonale. Při převzetí v útulku mi luxusně vystavila holuby, tak jsem si říkala, tohle bude cajk, tady nebudu mít asi moc práce. 😀 😀 😀 . Takže bacha voni dost lžou, aby si přičarovali svoje nový doma. Ale člověk jim to rád vodpustí.
Horsano - to tedy není pěkný období, držte se, věřím, že to musí být hodně náročný, jeden za druhým takhle pořád. Ví se něco z té pitvy koně “co se zbláznil”, nebo to je ještě brzo?
Zoranko- já pořád věřím, že když poskakuje a tajdrlíkuje, že to je dobrý znamení??
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.03.2026, 09:41:57
No to je právě to, ten teroš to vezme komplet a uvést ho do stavu, kdy naše bere a cizí vraždí, bude asi kapek větší šichta, než s tím ohařem.
No ohaře prostě ta práce baví, ale to podle mě baví hodně plemen, psů - aji z útulku. Ono je ten pes to chytrý zvíře - a já si myslím, že byste mu trochu tu hlavu zaměstnat uměla. Mohl by vám nosit prázdná vědra na vodu, různé pomůcky, pomáhat při obdělávání pole-role - naučíte si ho, podávat věc - nemusíte vylejzat ze záhonu, řeknete - podej mi lopatku, hrabičky a von vám to podá a je happy , že je platnej člen domácnosti.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.03.2026, 14:02:48
bože ta hnusná hrubka, čápy, voba čápy tam máme,
No ale je zajímavý, že když tam byl jen jeden - předpokládám samec, že na snídani chodil o hodinu dřív, než teď, když jsou tam dva, madam asi vstává pozdějš, tomu rozumím 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.03.2026, 06:40:27
Ešče se vyjádřím - von zrovinka ten teroš………… to je lovec jak prasca 😀 . Oproti tomu ohaříček, když si s ním v mládí dáte trošku práce - a Vy to s koníkama umíte, to rozfázování po krůčkách, tak věřte, že pak si chodíte s prstem v nosíku. Cílem ohařa nejni lítat jak magor po lese a honit, co uvidí, naopak, jeho úkolem je hlavně najít, ukázat a pak čekat co Vy, jako lovec budete dělat. Je určen pro spolupráci s člověkem - teroš si naopak musí poradit leckde sám, má velký tah na lov malé zvěře, nepřemýšlí a jde. Už prvníh ohaře jsem si jako lajka z načteného vychovávala a vychovala sama. Když není ohař rozloven, jako byla Tali a vedete si ho od začátku, je to pak symfonie.
A ano, podle mě je nutné počítat s tím, že jakýhkoliv psa - krom pekinéze, bude nejspíš třeba vychovávat k tomu, aby mi fungoval u zvěře. Znám habakůk ovčounů, co jsou lovci jak sviň.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 23.03.2026, 15:30:04
No já PŘEDPOKLÁDÁM??? že to jde přes gůgla??? :o Nevím - já zadám do vyhledávače - NĚJAKÝHO??? už nechodím přes ikonu vlastně - eh??? - prostě je tam příkazovej řádek a já tam napíšu chov a už sem tu, nebo si kliknu na ikonu svých stránek a už sem tam. Já jinam nechodim 🙂
je to se mnou v tomto ohledu velmi, velmi marný, no řekněmež, že prostě asi nejspíš nejvíc Google.
Odpověď na příspěvek uživatele Assil z 23.03.2026, 14:15:34
A to pro dementěva jako jsem já, znamená co?
Taky mám androida a prostě napíšu chov , vyskočí mi stránka jsem tam :o
Vy co jste znalí se mi nesmějte, já jsem poleno, resp. rovnou asi dvě, vůbec tomu nerozumim 😀 ale jsem ráda, že v tom tady nejsem sama, kdo to má taky takhle blbě s tím psaním?