Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 10.06.2026, 09:42:43
No ale jasně že! Však ten princip je pořád vlastně stejný. v jednoduchosti je krása- tím nemyslím fugnovat jak primitiv, naučit základ a fertig, ale učit právě jednoduchou formou a posléze i složitý věci.
Jako já se přistihla, že dost často na malý dítě mluvím stejně jako na psa (stůj, zůstaň, čekej a tak).
v klidu, úplně v klidu, mohla by Vám vyprávět moje kamarádka, která přijela k nám v době, kdy jsme měli Tali poměrně krátkou dobu a drilovalo se a drilovalo. Protože nemám ráda volně pobíhající psy po společných prostorách domu a čokly vystřelující z baráku s řevem, tak mám psy učené tak, že:
vyjdu ze dveří bytu - sednu a čekám
sejdu schody z patra - sednu a čekám
u vchodových dveří sednu a čekám, až se po otevření ozve k noze, nebo jdeme.
drilovalo se a drilovalo, protože ta megera flekatá byla příšera příšerná 😀
Jdeme takhle s kamarádkou ven, že si posedíme v kavárně, sejdeme ke vchodovým dveřím a protože vona jako nic, tak jí velmi důrazně zdůrazním, co že to má dělat. SEDNI! 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.06.2026, 09:29:13
Houby, prostě klikr. To je jednoduchý, však s jůesej s klikrem pracovali - a moc dobře! - s autistickými dětmi. Pak to zarazili, že to není dost jako lidský. Debilové emerický, hlavně, že ty děti měly zájem komunikovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 10.06.2026, 09:14:23
Joooo, to jsem fakt ráda, že to fungá!! Ten "límec", jo to máš pravdu to bude Pepča, kupovala jsem to v nějaký nečekaný časový nouzi, kdy něco bylo s Bubiškou a potřebovala jsem něco, kdyby bylo nutno, na ni to fungalo dobře, byla stará, už to nevohnula. Tak jsem ale fakt moc ráda, že Boubeles s tím funguje a nemusí mít megafon. Mám ty vajca - musíme se domluvit. Já jsem původně myslela, že Ti to hodím cestou z práce, až pojedu, ale………..to jako nejni dobrej nápad, páč v tomhle počasí je nemožu nechat v autě a já parkuju na kraji Prahé a zbytek cesty MHD.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 10.06.2026, 08:26:02
A čekačka na dětského neurologa, klinického psychologa nebo foniatra, který má vybavení na vyšetření neverbálního dítěte jsou minimálně půl roku i rok.
TOHLE JE HROZNÝ, HROZNÝ, čas se vrátit nedá, krucinál. No ne, já vím, že prostě může člověk plakat, dupat a nezmění nic, ale je mi to moc líto, společnost místo aby se vylepšovala, tak je jí to fuck.
Stejně jako Buggyra - klidně bych platila vyšší daně, kdyby kuwa ty daně šly na takovéhle věci a ne do koryt korytníků. Moje sestra pracovala skorem celý život v sociální sféře - hlavně jako sociální pracovnice v nemocnici. A takovýhle lidé - ne proto, že je to moje sestra 😀 , ale díky ní vím, o čem ta práce je, stejně jako práce kterou dělá třeba Verun, to by se mělo platit zlatem. Ne kravaťák s uříznutejma botama do roviny, kterej vymyslí to, co už šestkrát bylo vymyšleno a ještě to při tom s prominutím… ne, budu slušná, pokazí. Já se omlouvám všem za tento emocionální výbuch, v podstatě bych s tím měla asi odtáhnout do politiky, ale tohle je věc, která mě přes všechny krávovinky, který píšu, nebo provozuju, neskutečně trápí.
Tak a končim, něco pozitivního?….dobře vokážu vám svou vosamocenou Pivoň. Křehkou to krásu. Nejni to asi nic moc ale všechno lepší, než pozitivní test na HIV
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 10.06.2026, 07:06:34
Z kolečka po odbornícich (které vůbec sehnat je problém) a boje se systémem, pro které je moc speciální, aby se s ním poradil, ale zase málo speciální, abychom se dostali k nějaké funkční systémové podpoře, jsem zestárla o x let
Tohle mě neskutečně štve - a to jsem slušná. Jako dítě jsem si představovala, když jsem vnímala, jak jde pokrok dopředu, že až budu jednou velká 😀 (stejně nejsem, nevyrostla jsem), tak že už to zdravotnictví bude naprosto supr, bude se umět pomoci každýmu /jasně, ne se vším/ - myšleno, že bude naprosto široce dostupné pro všechny a ne, že někdo na to bude mít a na někoho se bude dělat sbírka atd. atd. a že bude hodně doktorů. Že se vrátíme do středověku - jasně přeháním, ale všichni mi rozumíte - to mě nenapadlo ani náhodou. Hrozně mě to štve, protože ty možnosti jsou u spousty věcí jsou, ale……….. pro normálního člověka naprosto nedostupné. Jak to, že vysoké školy každoročně opouští značné množství lékařů a voni nejsou? Odborníci nejsou???
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.06.2026, 07:43:59
a nepomohl by v tomto případku takový ten tlustý měkky límec? Já jsem pořídila - vůbec, vůbec nevím kde - vypadá to - nebo to možná i je?? jako takový ten cestovní límec na spaní do autobusu, do auta, ale má to patentek, kterým se to zapne - teď jsem to půjčovala Fatii, kdyby to vyfotila, může to ukázat, je to tlustý, měkkoučký, a myslím, že tenhle typ pesana se přes to neohne? Záleží na tom, co se tím má chránit.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 09.06.2026, 23:03:19
Jasný, já to beru. Mám bývalou šéfku, fajn osoba, chytrá, vážím si ji, vím, že ona mě má taky moc ráda a vždy mi pomůže, ale taky tohle nemusí, chápu to.
Já jen, že aby to bylo to… spravedlivý no, že jako ten stejnej metr. Když takhle píšu já - a asi nejen já - aby to nevyznělo sebestředně, prostě každý - nebo ne, špatně, každý ne, to je jasný, zkrátka občas někdo něco takhle napíše, jen tak, pro veselost, tak že se to neřeší, tak že by nemělo ani u Verun. Však je to v podstatě pozitivní, nikdo to nepíše s nějakou negativitou, spíš aby pobavil ostatní. Snad jsem se do toho moc nezamotala? 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 09.06.2026, 21:42:03
Nedělala bych to, můj hodný pan veterinář byl včera zralý spáchat vraždu po telefonu, když se ho evidentně někdo už po stopětadvacátýtisích ten den ptal a on nevěděl vůbec nic.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 09.06.2026, 20:15:50
Já to snad nechci už číst dál, tyhle bláboly, tohle přece nemohl vymyslet někdo, kdo má v hlavě aspoň malinkej kousek šedý můry kostkový. Chce se mi plakat, fakt.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.06.2026, 12:59:40
A jéje, a jééje, škvrnky na slunci byly. U nás byly v neděli, Taliprdnice se chovala jako……. no blbě, tak jsem ji drapla za tu její kušnu flekatou a pravila jí hlasem mocným, že pokud se bude i nadále chovat, jak se chová, bude lítat vzduchem jak Těreškovová. Jenže vona je menčí, než ponik, u ní se to dá.
FOX NA HRAD, FOX NA HRAD.
On je rezatý - no teraz moc rezatý nejni 😀 - gurmán.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 09.06.2026, 09:31:04
Jo přesně, taky jsem si říkala, jak to tady dokolečka pořád běželo…. no …třeba mají někoho známého v tývý , podařilo se to tam právě protlačit, aby se udělalo PR.