Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.04.2026, 09:01:33
no jo, není nad domácí koblihy 😀 😀
Teď má Taliprtka ráj - mám složený hnůj na zahradě 😀 . vždycky když tam zamíří, nechám ji zajít za roh a pravim: “Já tě vidííím, Taliprde, vidim tě, víš? Vidim Tě, i když Tě nevidim!”
Zpoza rohu vyjde zpruzelá flekatůra a v očích má nápis - “Seš kráva!"
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.04.2026, 06:05:53
U nás taky fučelo a byla ziminka, byla jsem ráda, že mám mikinu i bundu s kapucí. ale svítí, furt svítí. A …neprší. Ventusky mi slibuje, že v pondělí něco málo spadne a v úterý a středu by toho mohlo být trochu víc. Tak doufejme, že se to nezmění.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 29.04.2026, 12:53:59
Jo, je to velký rozdíl, pokud jste doposud vlasáče neměla, člověk si to nepředstaví. Můj první pes byl mopík - jako má Doron Framíka, ale v malý přízemní verzi. Jsem dnes ráda, že mám holoprtky. Myslela jsem si, že na stáří přesedlám z vižly na pudloše. Nejspíš ne, protože když u nás občas byly návštěvou dvě pudlí dámy, osvěžilo se mi, kolik bordelu vlastatej pes domů přinese, což jsem úspěšně vytěsnila. Já jsem třeba v době, kdy jsme bydleli v paneláku nechtěla drátovanýho psa - vižlu nebo fouska, protože ve městě je tak hnusnej bordel, že jsem nechtěla, aby ten humáč, kde lidi plivou, vyhazujou hnusy a neuklízí po psech, nosili domů. Ač člověk utírá tlapky, tak na tý drátěný srsti to je jinčí , než na hlaďákovi. Taky kamínky ze zimního posypu a ten prach z nich…. to je lahůdka. Tady na vesnici už je to jinačí, to je prostě přírodní špína, to mi neva.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.04.2026, 10:26:43
No já právě nevím-dumám- třebas se to řeší automaticky, páč když někde člověk - a já často - zapomene heslo, přijde mu vlastně asi nové kdykoliv, třeba i v noci, že jo? Asi na to člověka není zapotřebí??? Si nad tím tak jen přemýšlím.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.04.2026, 09:12:12
Nijak. Ba naopak. Páč bezmozci si budou moci pořídit tu nejmenší čibabu na světě, modrýho frbula s nosem místo mozku………….protože nikdo jinej to nebude mít.
Čímž ale neříkám, že s tím nesouhlasím, naopak, je dobře, jestli se s tím konečně začně nějakým způsobem něco dělat - zatím jsem to nečetla dopodrobna, tak nevím, zda tam nejsou nějaký koniny.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 28.04.2026, 21:21:56
No s rezervou - vidíte pak, jak se to šíří , spousta lidí to vezme za svý, že to tak skutečně je, a půjde to nejen proti zdravýmu rozumu, ale i proti těm šelmám.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 28.04.2026, 13:31:34
flexina
ježej se mi chlupy na zádech!! V takový koncentraci psů a lidí bych na flexině neměla ani svýho dokonalýho pana Rumíčka, to je prostě idiot.
Fenky a lidí je mi moc líto, ona si to ponese celý život - nejspíš - takže skončili asi s výstavama, s případným chovem, pokud plánovali. Zažalovala bych to hovado, že by mu zbylo na suchej rohlík tak leda. Platil by jak mourovatej.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 28.04.2026, 12:53:50
Hele, ono to fakt chce nějakou rozumnou míru. Jak co se týče vlků, tak co se týče té ochrany domácích zvířat.
No bať, to si myslím taky. Jen si prostě myslím, že třímetrový plot není žádný požadavek, nebo doporučení. Nevím, zjistím si to.
Ta chovatelka o které mluvím, je žena, sama žena, žena padesát plus, žijící na samotě, chovající skot , dokonce geneticky podstatný skot, má dva čuvače. Tedy přesně vše, co zmiňujete krom toho, že by byla stařenka, to ne, ale pak si zase nedovedu představit staříky mající stádo, protože k tomu chovu patří i fyz. náročná práce, tak to si myslím, že staříci, kteří nevládnou , tak asi neobstarají to zvířectvo obecně- no a teď k radosti té chovatelky bude i plot. Což je právě plus v té kombinaci s čuvačema. Ty nepustí ven a vlky dovnitř. Dotace na to jsou, chovám-li tak bych prostě zvířata měl zabezpečit a mít pro ně zázemí, však to říkáme i psů, koček, koní……tak tady by to mělo být taky, ne?
Šupák přes tenhle plot podle mne neprojde /za mě, by to bylo, ať mu pes klidně tu zadnici natrhne, na cizí pozemky oplocené se bez dovolení co? Neleze, a každá pastvina je trochu oplocená. / Taky si myslím, že to nebude plot hyzdící krajinu - si zjistím.