Aktuálně: 2 689 inzerátů262 878 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fiona.Praha

Fiona.Praha
Fiona.Praha 27.07.2025, 14:16:12 xxx:xxx.2148:8074
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 24.07.2025, 07:40:03

Nejsmutnější na tom je, že teď my všichni obyčejní občané zaplatíme raketu za péči o ty psy. Umístění do předběžné náhradní péče nás vyjde minimálně na cca 150 kč/den/pes, plus náhrada všech veterinárních výdajů.

Kdo bude těch 150 Kč/den/pes platit dočaskám/útulkům/spolkům? Obec, v které všichni ti psi původně byli? Z rozpočtu? Jestli je konečný počet 168 psů a fakt by byl paušál 150 Kč/den/pes, tak to denně dělá 25200 Kč. Kde na to vezme? Navýší se “honem” rozpočet obce?  

Myslela jsem, že to platí všechno dárci a fanoušci jednotlivých zařízení, kam psi odfrčeli a při takovém počtu psů z jedné kauzy přispějí i lidé, co normálně pravidelně nepřispívají.

Možná jsem naifka najifní a proto prosím o vysvětlení, jak to chodí.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 21:32:48 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 11.07.2025, 20:51:20

Super kauf 👍, ani se nedivím, že vše, co bylo, máte v už v mrazáku. Já teda nezávidím, protože moje pesa je alergická na kuřecí. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 20:43:05 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.07.2025, 19:54:09

Jen hlásím, co bylo dnes v Globusu Čakovice (Praha 9) a mrazák byl poloprázdný, vše bylo samotné asi hrubě mleté maso s názvem králičí/zvěřinový/hovězí/kuřecí/lososový barf. Bylo asi 13 hod, nevím, jestli tam toho víc nemají nebo bylo nedoplněno/vyprodáno. Záměrně jsem mrazák hledala, protože jsem o Vetamixu v Globusu tady četla. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 19:22:30 xxx:xxx.9c39:a5f
Fiona.Praha:

Dnes jsem byla v Globusu, našla jsem mrazák Vetamixu - byl poloprázdný, ale… 0,5 kg balení mraženého králičího (59,90), zvěřiny (59,90), hovězího (64,90 nebo 74,90) a kuřecího (74,90 nebo 64,90). Asi to bylo vybrané, nic jiného tam nebylo, nevím, co dalšího prodávají. 

Kecám, teď jsem si vzpomněla, že tam byl i losos. Ale tu cenu u kuřecího, hovězího a lososa si přesně nepamatuji. Nejlevnější byl králík a zvěřina za těch 59,90.  Mrazák byl poloprázdný a jiné cedulky s popisem a cenou tam nebyly. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 19:17:49 xxx:xxx.9c39:a5f
Sardullah:

zdravý nepřešlechtěný čistokrevný

Tohle mě irituje nejvíc…😴

Párkrát jsem se pustila do diskuse, jak je možné, že ti dva přešlechtění mrzáci s PP mají ty čistokrevné zdravé potomky, nikdy jsem se odpověď nedozvěděla. Majitelé papouškují nějaká “moudra” od ostatních majitelů bez PP a nikdo z nich se evidentně nezamyslel, jak by se to tak mohlo stát. Jestli třeba stačí u nemocného psa roztrhat PP, tím pádem mám bez PP a jako zázrakem z něj bude zdravý pes. Nevím. 

Stejné je to např. u merle čivav. Ve standardu prostě taková barevná kombinace není, málo kdo z majitelů čivav ví, že existuje standard a kde ho najít. Kde se tedy to merle u čivav bez PP vzalo, když v PP chovu se taková nenarodí? No kříženec to není, je to čistokrevná čivava a šmidra. Má cenu vysvětlovat, když ten člověk už ji má a je přesvědčený, že má čistokrevnou? Já jen varuji, že teda asi by nebylo dobré množit, protože double merle je často průšvih. Druhý rodič může být skryté merle, takže to nemusí být poznat. A pak budou ta štěňátka od Fifinky nemocná, slepá, hluchá, s velkou hlavičkou. A to je vidět, že tahle informace hlavičkou zašrotuje, ale jak moc, nevím.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 19:03:58 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 11.07.2025, 13:48:59

I v dnešní době existuje čistokrevný pes bez PP, např. po neuchovněných rodičích s PP, ta čistokrevnost a příslušnost k plemeni se neztratí, ale není to možné dokázat. Jenže to by ve psech nesměly být takové prachy, aby se cokoli, co nějak vypadá, nevydávalo na čistokrevné, ideálně po rodičích s PP.  

Takže věřím, že Vaše pomerančová Bambule může být klidně ta výjimka, že je opravdu čistokrevná. 

Teď mají na Slovensku v útulku CPZ (Centrum převýchovy zvířat nebo tak nějak) asi 12 pomerančů z té zrušené množírny, co tam bylo asi 853 psů. Pomeranče vypadají jako pomeranče nebo trpasličí špicové. Pravda, nemám nakoukáno, takže možná někdo rozdíly uvidí, já je nevidím.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 18:43:35 xxx:xxx.9c39:a5f
Sardullah:

Jo tak já už to radši ani neříkám, párkrát jsem si naběhla a za nějakou hádku o plemeni mi to fakt nestojí …takže ve své podstatě se bavím jen o plemeni, které jsem třeba v životě neviděla na živo a chci se ujistit, že jsem identifikovala správně…třeba u nás chodí jeden karelský medvědí pes, tak to jsem se zeptala…jorkmuty a spol nekomenuju, 

Já když nevím nebo nechci rovnou střelit, že je to parodie na cosi, tak se zeptám - Jé, co z něj vyroste? Když je dospělý - Jé, co to je?  A hned se dozvím, že to je ten velký york nebo že je to wořech z útulku. Baví mne lidi, co klidně o svém psovi řeknou, že je to wořech, ti to totiž nijak neprožívají. A pak se dozvím, odkud ho mají a jestli vědí/tuší, kdo s kým se potkal 🙂. Majitelé parodií bez PP jsou často ve vrtuli z oslovení wořech, protože to je ten zdravý nepřešlechtěný čistokrevný např. york. Jen to na něm není poznat🙂 (tedy pro mne). 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 18:35:56 xxx:xxx.9c39:a5f
Sardullah:

No ono když je to zdravé…i když neodpovídá vzhledem příslušnému plemeni, tak je to ještě dobrý.

Hele jako já se třeba těm lidem na jednu stranu nedivím, že za psa na mazla nechtějí dát takový prachy, ale fakty mě překvapuje, že se nebojí “čistokrevné” štěně bez PP od nějaký anonymní paní Novákové z Horní Dolní koupit, když o existenci množíren vědí a nemají tu jistotu, že jejich štěně z takové továrny na štěňata nepochází.

Copak poznají na tom štěněti, že bude zdravé? Když je mi jedno, jak bude můj pes vypadat, nepořídím si toho velkého yorka, čibabu nebo modrého frbula bez PP a neslušné prachy, ne? Frbula a čivavu hledali a kupovali jako frbula a čivavu, to vím. U toho velkého yorka nevím, ale po reakci majitelky bych řekla, že taky hledali a koupili yorka/ biewra. Těžko říct, co hledali přesně, protože je celá bílá a má krémové uši. Je moc hezká, ale york ani jiné plemeno to prostě není. 

Nechtějí dát takové prachy? Frbul stál jako tenkrát frbul s PP, čibaba stála 6, kdy štěně s PP stálo 8-10 a velký york netuším. Cenu frbula vůbec nechápu, evidentně majitelka chtěla spíš modrého psa než frbula a na modrého bull si netroufala, nebo se jí proto, nebo nevím. No a u čibaby bych teda byla naštaná, že kvůli pár tisícům nemám 3kg čivavu, ale nic moc hezkého 10 kg křížence možná čivavy, možná, frbula, možná třeba tib.španěla. V dnešní době bych na čivavy teda rozhodně nešetřila.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 18:20:11 xxx:xxx.9c39:a5f

Dnes jsem byla v Globusu, našla jsem mrazák Vetamixu - byl poloprázdný, ale… 0,5 kg balení mraženého králičího (59,90), zvěřiny (59,90), hovězího (64,90 nebo 74,90) a kuřecího (74,90 nebo 64,90). Asi to bylo vybrané, nic jiného tam nebylo, nevím, co dalšího prodávají. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.07.2025, 09:38:18 xxx:xxx.9c39:a5f
kometa:

Jo a druhý hnus je to, že lidi psy bezPP pořád kupujou, protože přece ty papíry nepotřebují.

Dokud bude poptávka, bude i nabídka. Bohužel.

Protože většina majitelů psů je prostě majitelů psů, nejsou to pejskaři. Takže i když si pořizují druhého nebo dalšího psa, nejsou osvětou, které je všude na můj vkus až moc a někdy se přemění až ve fanatismus, vůbec dotčeni. Nezajímají se, nevnímají, nezamyslí se, “všichni vědí”, že množírna je to fujky ve smradlavém sklepě, protože to ukazovali v televizi. Už se po sídlišti neptám odkud štěně je a proč nemá PP, protože nechci slyšet stále stejné odpovědi, že PP nepotřebují, s PP jsou moc drazí, bez PP jsou zdravější než ti s PP,  ta paní říkala, že je čistokrevný, atd.

Mám 3 krásné příklady. Jedno štěně z okolí mělo být frbul bez PP, že je modrý a má delší nohy, divné není. Cena byla jako za frbula s PP. Dnes vypadá jako velký modrý bostonek s přátelskou povahou. Druhý pes je čistokrevná čivava za pár tisíc. Vyrostl do krásných 10 kg, je to takový podkoleňák s trošku nakoplou držtičkou. Povahu nevím, moc ho nepotkávám. Třetí je fenka. Krásné bílé chundelaté štěně s trošku nažloutlýma ouškama. Na dotaz, co z toho vyroste, jsem se dozvěděla, že to je ten velký jorkšír s ušima dolů. Než jsem chytla dech, přišla další pejskařka a kouká na štěně a říká: s čím je to zkřížené? Paní se urazila a odsupěla i se štěnětem.  Na cenu jsem se nestihla zeptat. Dnes je z toho velký  asi havaňák na dlouhých nohách, kterého vláčí na joju. 

Nikdo z nich si o tom, jak má jejich budoucí plemeno nic nenačetl a nechal si od cizích lidí nakukat, že tohle je to čistokrevné štěně bez PP. Asi je mají rádi, ale osvěta, která se všude opakuje už asi 15 let, se ani jednoho z nich nedotkla. Nejsou to pejskaři, jen majitelé. A tihle podobným budoucím majitelům, vypráví, jak mají toho zdravého bez PP. A proto jsou sídliště plná parodií na yorky, pudly a bullpsy.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.07.2025, 18:40:10 xxx:xxx.c643:7c21
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 09.07.2025, 16:40:12

Chtěla jsem se podívat, jak vypadáají, ale nenašla jsem (nelovila jsem na FB, ale stránkách) ☹️

Finna (doufám, že si dobře pamatuji a je to Finn 🙂) máte z Dogpointu?

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.07.2025, 18:32:51 xxx:xxx.c643:7c21
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 09.07.2025, 10:33:42

Pořád je někde v útulku?

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.07.2025, 13:30:56 xxx:xxx.238:64a0
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 09.07.2025, 10:33:42

Kdepak asi skončila ta její štěňata? Bullpei - ideální kombinace povah jako rodinného psa a k dětem ☹️

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.07.2025, 13:10:06 xxx:xxx.c33e:17cc
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 07.07.2025, 09:32:57

Vasil je holt pracovitý kluk a tak páničkovi pomáhá ze všech mopsích sil 🙂

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 19:06:34 xxx:xxx.7c32:89e6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.07.2025, 13:16:08

Znám 2 myslivce, stejně staré, věk 58 let. Nevím, jestli je to mladší nebo starší generace myslivců 😉. Oba měli stejné magory jagoše, lovecky vedené, jeden fenku, druhý psa, oba bydleli v baráku. Jeden měl fenku jako kámošku do lesa, měla na zahradě volný pohyb, spala v baráku v pelíšku, chodila na hony a v zimě třeba krmit zvěř. Takhle měl 2 fenky po sobě a teď, když děti mají své životy, s manželkou cestují a dalšího psa zatím neplánují. A ten druhý, prostě buran, pes celý den celý rok zavřený v kotci, jednou za den vypuštěný na cca hodinu na zahradu, krmený zbytky masa se zbytky z kuchyně, v kotci moč, bobky, zbytky žrádla, smrad, v létě roje much (nevím, jestli ho někdy čistil). Jednou za čas šel pes do lesa, aby se asi něco naučil (i když zrovna jagoš to má asi v sobě) a pak ještě se dostal ze zahrady, když byly hony. Evidentně je to o lidech, jejich IQ a nějaké empatii k živé bytosti.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 18:49:12 xxx:xxx.7c32:89e6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.07.2025, 13:30:28

Cítím to stejně, ale už dávno cizí psy nevychovávám, je to jako házet hrách na zeď, u 95% pejskařů na sídlišti jsem slyšela, no jo, ale…. nesundám kšíry a nenasadím obojek, uškrtil by se - nebudu mít normální vodítko, ať se aspoň trošku na flexině proběhne - nosím piškoty, ale dnes jsem zapomněla - je prostě blbej, učila jsem ho to, ale stejně to neumí - dávám mu piškoty, protože jsem teď byla týden v nemocnici a tak, aby si mne užil (to bylo na dotaz, proč pes stojí a ona ho krmí piškoty, když si na něj stěžuje)……No a asi milionkrát jsem slyšela povel “nech toho”, to si teda nenechám ujít a jak jdu kolem, zeptám se, čeho přesně má ten pes nechat. Někdy páníček/panička pochopí, zasměje se a začne mi vysvětlovat, co ten pes nemá dělat. A občas na mne čumí jako že jsem mimoza, co spadla z višně. Někdy jsem něco páníčkům ukázala, stejně to nedělají nebo to “zkoušeli” a blbě. Mohla jsem 100x říkat, že pes pozná, jestli to myslím vážně a např. chci, aby si sedl nebo to jenom zkouším, jestli si sedne. 

K psovi - prostě mne napadlo, že bych si ke své vykastrované holce pořídila kluka, ale nechci mít zmítající se bestii. Zřejmě to bude můj poslední pes, tak si to ještě nechám projít hlavou, jen holt to nebude ten útulkáč, kterého jsem si vybrala. Snad si ho brzy vezme někdo jiný a bude se mít fajn i beze mne 🙂  

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 12:01:58 xxx:xxx.5db5:7cca
Sardullah:

Jestli to bude opravdu autoimunitní, tak tam si nedělám iluze, můj syn má taky autoimunitní nemoc…předpokládám, že princip je stejný u lidí i u psů, takže já si myslím, že tomu můžou napomoci nějaká imunosupresiva, aby imunitní systém tolik nebojoval proti tělu a možná i kortikoidy…možná něco protizánětlivého…

Moje fenka to má autoimunitní, diagnozu jsem zapomněla, bylo mi doporučeno dávat mastné kyseliny Omega B3 a B6. Kupuji jí různé přípravky. Drápy už se nevylamují, ale jako třepí, což je menší zlo. Drápy jsou deformované, takže je nemožné ostříhat drápy v jednom člověku. Buď musíme být 2 nebo to nechám na veterináři. Ještě jsem zjistila, že když běhá na asfaltových cestičkách po sídlišti za tenisákem nebo pullerem, nestane se nic. Pokud lítá v trávě, nejpozději druhý den si nějaký dráp vylomí. Nechápu, ale je to tak. Takže tenisák/puller házím zcela výjimečně jednou za uherák a vždy to musí být na tvrdém povrchu.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 11:54:21 xxx:xxx.5db5:7cca

Tak nevím…. všechny jste vlastně svého psího kluka vychválily. Díky za vaše zkušenosti a vzpomínky.

Vždy jsem měla fenky a v podstatě jsem se nikdy s žádnou nijak výrazně nedohadovala (všechny kromě wořešice byly/jsou teriérky), takže představa, že výchova psa je jednodušší, se mi jeví jako procházka růžovou zahradou. Ale když se projdu po sídlišti, kde je pohlaví zastoupeno tak 50/50 a vidím, jak se psi malí i velcí škrtí na obojkách/kšírách na vodítku/flexině a buď jsou drsoni nebo uječené hysterky (podle velikosti), když vidí jiného psa, tak se mi “procházka růžovou zahradou se psem” kapáček rozplývá. Dost jich je vykastrovaných, aby se “uklidnili”, což se teda většinou nestane, uklidní se věkem (kastrát nekastrát) a tím, že obchází stále stejný okruh a potkávají stále stejné psy. Proto stále váhám, abych nelitovala, že jsem si na stará kolena pořídila místo fenky pejska. 

Nebudu nasazovat psí hlavu jenom pejskům, fenky tu nejsou o moc vychovanější, ale ty většinou takový brajgl jako psi nedělají.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 11:36:36 xxx:xxx.5db5:7cca
efe:

Jako ty jdeš fakt zalejvat beze mě?!

Obrázek

To je krasava 😍, vždy na ní můžu oči nechat. Je to mops, ale není.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 10.01.2025, 13:57:38 xxx:xxx.e152:2014
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 09.01.2025, 10:49:08

Kousla? 😲 Já myslela, že kouše Vasil.