Aktuálně: 2 737 inzerátů262 406 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 20.03.2025, 22:55:17 xxx.xxx.220.12
Verun:

Jo přidám taky jednu veterinární….po loňské operaci kolene,  mi psina minulý čtvrtek na tu nohu přestala chodit(skoro do roka po operaci- chybí měsíc) ,noha jí visí ,psina hopsá, občas se opře o špičku…. z klidu, žádná zátěž , večerní čůrání, nejsem máma, co se hned hroutí(už máme něco bebíček s nohama  za sebou)  a podala jsem prášky na bolest a čekám…no dneska teda veterina, čéška v háji( může se prý stát, jako komplikace po operaci) , takže ve středu OPERACE. 😂

Kdy my se pořádně projdem? 

Obrázek

Jo tak  ne patela, ale meniskus…umí být vzorný pacient.

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 19.03.2025, 09:28:38 xxx.xxx.220.12
Daja:

Taky jsem to vydělá v televizi a bylo vidět, že vlk byl asi spíš zvědavý než, že by zaútočil, ale člověk nikdy neví a já bych spíš ho chtěla potkat, ale bez psů a doufat, že to dobře dopadne., já jo👍.

Bez psa by bylo ideál, ale ani tak   by mi nedělalo dobře, kdyby se takto blížil…ať si raději měří  Karkulku s babičkou, ty jsou na to zvyklí a vědí, že to dobře dopadne. 

Verun
Verun 18.03.2025, 08:16:41 xxx.xxx.220.12

striga něco jako čarodějnice?Já ještě pamatuju československé televizní vysílání, pohádky ve slovenštině a.t.d. 

Verun
Verun 17.03.2025, 23:19:05 xxx.xxx.220.12

Jo přidám taky jednu veterinární….po loňské operaci kolene,  mi psina minulý čtvrtek na tu nohu přestala chodit(skoro do roka po operaci- chybí měsíc) ,noha jí visí ,psina hopsá, občas se opře o špičku…. z klidu, žádná zátěž , večerní čůrání, nejsem máma, co se hned hroutí(už máme něco bebíček s nohama  za sebou)  a podala jsem prášky na bolest a čekám…no dneska teda veterina, čéška v háji( může se prý stát, jako komplikace po operaci) , takže ve středu OPERACE. 😂

Kdy my se pořádně projdem? 

Obrázek
Verun
Verun 17.03.2025, 23:00:18 xxx.xxx.220.12

Mám sedlářku za rohem, Tůmová, , znám jí od týnežerských let, ale natáhnout si jí do stáje je unikum- momentálně potichu našlapuju, možná tento týden 🙂koupila jsem si sedlo a potřebuju ho zkouknout  …,  …Frantlová u nás byla v zimě, proto jsem koupila jiné sedlo…. takže mám 2 až 3 sedla na prodej. Prachy uložený v sedlech , se mi doma hromadí.😂 

Verun
Verun 17.03.2025, 07:52:05 xxx.xxx.220.12

…. s dekováním souhlasím s kallisto, taky jsem letos viděla svojí kobylu se klepat pod pláštěnkou(ještě nebyla taková zima, jen lilo) a shodou okolností zrovna byla na stáji sedlářka a kobyla měla i citlivost v zádech, což na běžný omak nemívá.

Verun
Verun 16.03.2025, 20:58:26 xxx.xxx.220.12

Jestli se v té jámě válí jeleni, u nás se tomu říká kaliště, hele a máte něco na odstrašení medvěda.? asi by se mi tam tak lehce nechodilo🙄, u nás na ně nejsme zvyklí, max ty prasata- bachny s mladýma… 

Verun
Verun 15.03.2025, 21:20:03 xxx.xxx.220.12

Tak bych jen  dodala , pokud má “trenér”  svého koně nebo koně, kterého jezdí, zajímá mne jeho spokojenost a jak koník vypadá, většinou podle tvaru horní lini poznáte, jak je koník ježděn a jaké má trenér  priority při výcviku.

Verun
Verun 15.03.2025, 21:04:28 xxx.xxx.220.12
ZuzanaM:

Dobrý den, 

budu kupovat mladého koně. Letos 3lety, jedná se o mého prvního koně a ačkoliv se kolem koní motám 15 let a mám zkušenost se spoustou mlaďochů, nikdy jsem neřešila spoustu praktických věcí (pasováni sedla, výběr uzdecky, udidla, děkování atd.) 

Chtěla bych se tedy zeptat, zda by byl někdo ochotný, rozumný a zkušený se mnou třeba zůstat v kontaktu a o občas mi podat takovouhle pomocnou ruku? Obzvláště v těch začátcích. Případně jestli máte nějaké jiné tipy. 

Děkuju mockrát a přeji krásný den. 

A vy nemáte nějakou “domovskou stáj”,  kde jste chodila a brala tam ty zkušenosti s mlaďochama? tam by vám ustájení nebo pomoc, radu nedali? Mi to jako přijde divné mít teda zkušenosti, ale žádat “dozor ” po internetu, to neznáte někoho živého ve svém okolí, nikdy jste nebyla u pasování sedel, kontroly sedel? nebavila se s holkama ve stáji o uzdečkách, udidlech? Co dávají ostatní na koně za deky? 

Verun
Verun 14.03.2025, 14:53:33 xxx:xxx.a179:c70d

Ještě mohu doporučit:jak trénovat nemožného psa aneb i prasátka mohou létat.

Verun
Verun 12.03.2025, 22:47:27 xxx.xxx.220.12

Setkal jste se s tím někdo u svého psa, příznaky, jaké fyzio? 

Verun
Verun 12.03.2025, 22:38:32 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Ďakujem vam 💔

Poděkujte i sobě, hlavně sobě za rozhodnutí, které není lehké . Jednou se tak budem muset rozhodnout všichni tady, někdo už  má za sebou nějakou zkušenost(já  u psa, morče s prasklým nádorem, ochrnutá fretka,  kočka s nádorem ) jiného to jednou čeká, pokud se nezbaví odpovědnosti majitele-prodej starého koně. 

Verun
Verun 12.03.2025, 12:57:28 xxx:xxx.88f4:f94f
Anet10:

Verun, vy jste z Hradce? Nevím, kde je psí louka, za sídlištěm na Vajgaru a tam někde v těch místech se vůbec nepohybuju. Neznám to tam. Tenhle durman je mimo Hradec.

Jj.ted jsem v parku pod gymplem…🙂

Verun
Verun 12.03.2025, 08:44:33 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Znovu, když netušíme, co je to za koně, co je to za oves, co je to za seno a minerálie, nedá se kvalifikovaně odpovědět.

Jedno vám ale říct můžu, pokud dáváte dvě kila ovsa a kilo otrub denně, klidně můžete předávkovávat fosfor v krmné dávce (samozřejmě netušíme zbytek KD, jen upozornění na možné) a o to hůř se bude vstřebávat vápník, který teď kobyla celkem kriticky potřebuje doplňovat.

Takže moje rada je v případě výživy nejnáročnější kategorie koní vynechat internetové diskuse, vypláznout tisícovku a nechat si poradit od výživáře.

😉jo kdyby tícku….kuwa víc.

oba dotazy:  kupte raději pytel müsli pro laktující/rekre koně , třeba ten Lasard,  nebo co máte dostupné …krmný návod tam je (nekrmím plné množství dle návodu, jsme hoby a nelaktujem )a  hlavně objem. Ráno ten oves s otrubana krmíte až po senu? 

prodávají se i nemineralizované směsi- dát toho jen plecháček (pokud je koník v létě na dobré pastvě, seně ) a dokoupit minerálku v létě doplnit sůl…stačí se zajímat  hledat a  číst na netu. 

Verun
Verun 12.03.2025, 08:35:33 xxx.xxx.220.12

V Hradci těch durmanů roste všude hojně, třeba  za sídlištěm na Vajgaru na “psí louce” dělají zavážku na další obchoďák a tam ho je…loni i datlová rajčata se tam plížila po zemi , někdo něco odhodí a ono to dostane na hlíně šanci…

Verun
Verun 11.03.2025, 17:50:32 xxx.xxx.220.12
Anonymní:

Pes v Německu pokousal dvanáctileté dívce zátylek, hrozí ji ochrnutí obličeje

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-pes-v-nemecku-pokousal-dvanactilete-divce-zatylek-hrozi-ji-ochrnuti-obliceje-40512265#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest283_shrnuti_na_klik_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

To jsou strašný slátaniny, na začítku píšou fr. buldoček, pak buldog…těm zprávám se nedá věřit, novinář  si domyslel,  co chtěl? nebo neví jaký je rozdíl buldoček/ buldog a tím už to pro mě je divný, mám tomu věřit nebo ne? 🙄.. já to už ani nerozklikávám, to je jako , že  jste si uprdla a po novinářsku  jste posraná…

Verun
Verun 11.03.2025, 17:32:43 xxx.xxx.220.12
Heduš14:

Spíš mi jde o to, jestli by se po Librele nemohli objevit podobné příznaky jako u mrtvice, pes je i 8 týdnů po operaci kolene.

sraženiny jsou i pooperační komplikace…známý  zemřel na embolii po operaci kolene , fyzicky velmi zdatný a mladý , šel si zacvičit…