Jo přidám taky jednu veterinární….po loňské operaci kolene, mi psina minulý čtvrtek na tu nohu přestala chodit(skoro do roka po operaci- chybí měsíc) ,noha jí visí ,psina hopsá, občas se opře o špičku…. z klidu, žádná zátěž , večerní čůrání, nejsem máma, co se hned hroutí(už máme něco bebíček s nohama za sebou) a podala jsem prášky na bolest a čekám…no dneska teda veterina, čéška v háji( může se prý stát, jako komplikace po operaci) , takže ve středu OPERACE. 😂
Kdy my se pořádně projdem?
Jo tak ne patela, ale meniskus…umí být vzorný pacient.
Taky jsem to vydělá v televizi a bylo vidět, že vlk byl asi spíš zvědavý než, že by zaútočil, ale člověk nikdy neví a já bych spíš ho chtěla potkat, ale bez psů a doufat, že to dobře dopadne., já jo👍.
Bez psa by bylo ideál, ale ani tak by mi nedělalo dobře, kdyby se takto blížil…ať si raději měří Karkulku s babičkou, ty jsou na to zvyklí a vědí, že to dobře dopadne.
Jo přidám taky jednu veterinární….po loňské operaci kolene, mi psina minulý čtvrtek na tu nohu přestala chodit(skoro do roka po operaci- chybí měsíc) ,noha jí visí ,psina hopsá, občas se opře o špičku…. z klidu, žádná zátěž , večerní čůrání, nejsem máma, co se hned hroutí(už máme něco bebíček s nohama za sebou) a podala jsem prášky na bolest a čekám…no dneska teda veterina, čéška v háji( může se prý stát, jako komplikace po operaci) , takže ve středu OPERACE. 😂
Mám sedlářku za rohem, Tůmová, , znám jí od týnežerských let, ale natáhnout si jí do stáje je unikum- momentálně potichu našlapuju, možná tento týden 🙂koupila jsem si sedlo a potřebuju ho zkouknout …, …Frantlová u nás byla v zimě, proto jsem koupila jiné sedlo…. takže mám 2 až 3 sedla na prodej. Prachy uložený v sedlech , se mi doma hromadí.😂
…. s dekováním souhlasím s kallisto, taky jsem letos viděla svojí kobylu se klepat pod pláštěnkou(ještě nebyla taková zima, jen lilo) a shodou okolností zrovna byla na stáji sedlářka a kobyla měla i citlivost v zádech, což na běžný omak nemívá.
Jestli se v té jámě válí jeleni, u nás se tomu říká kaliště, hele a máte něco na odstrašení medvěda.? asi by se mi tam tak lehce nechodilo🙄, u nás na ně nejsme zvyklí, max ty prasata- bachny s mladýma…
Tak bych jen dodala , pokud má “trenér” svého koně nebo koně, kterého jezdí, zajímá mne jeho spokojenost a jak koník vypadá, většinou podle tvaru horní lini poznáte, jak je koník ježděn a jaké má trenér priority při výcviku.
budu kupovat mladého koně. Letos 3lety, jedná se o mého prvního koně a ačkoliv se kolem koní motám 15 let a mám zkušenost se spoustou mlaďochů, nikdy jsem neřešila spoustu praktických věcí (pasováni sedla, výběr uzdecky, udidla, děkování atd.)
Chtěla bych se tedy zeptat, zda by byl někdo ochotný, rozumný a zkušený se mnou třeba zůstat v kontaktu a o občas mi podat takovouhle pomocnou ruku? Obzvláště v těch začátcích. Případně jestli máte nějaké jiné tipy.
Děkuju mockrát a přeji krásný den.
A vy nemáte nějakou “domovskou stáj”, kde jste chodila a brala tam ty zkušenosti s mlaďochama? tam by vám ustájení nebo pomoc, radu nedali? Mi to jako přijde divné mít teda zkušenosti, ale žádat “dozor ” po internetu, to neznáte někoho živého ve svém okolí, nikdy jste nebyla u pasování sedel, kontroly sedel? nebavila se s holkama ve stáji o uzdečkách, udidlech? Co dávají ostatní na koně za deky?
Poděkujte i sobě, hlavně sobě za rozhodnutí, které není lehké . Jednou se tak budem muset rozhodnout všichni tady, někdo už má za sebou nějakou zkušenost(já u psa, morče s prasklým nádorem, ochrnutá fretka, kočka s nádorem ) jiného to jednou čeká, pokud se nezbaví odpovědnosti majitele-prodej starého koně.
Verun, vy jste z Hradce? Nevím, kde je psí louka, za sídlištěm na Vajgaru a tam někde v těch místech se vůbec nepohybuju. Neznám to tam. Tenhle durman je mimo Hradec.
Znovu, když netušíme, co je to za koně, co je to za oves, co je to za seno a minerálie, nedá se kvalifikovaně odpovědět.
Jedno vám ale říct můžu, pokud dáváte dvě kila ovsa a kilo otrub denně, klidně můžete předávkovávat fosfor v krmné dávce (samozřejmě netušíme zbytek KD, jen upozornění na možné) a o to hůř se bude vstřebávat vápník, který teď kobyla celkem kriticky potřebuje doplňovat.
Takže moje rada je v případě výživy nejnáročnější kategorie koní vynechat internetové diskuse, vypláznout tisícovku a nechat si poradit od výživáře.
😉jo kdyby tícku….kuwa víc.
oba dotazy: kupte raději pytel müsli pro laktující/rekre koně , třeba ten Lasard, nebo co máte dostupné …krmný návod tam je (nekrmím plné množství dle návodu, jsme hoby a nelaktujem )a hlavně objem. Ráno ten oves s otrubana krmíte až po senu?
prodávají se i nemineralizované směsi- dát toho jen plecháček (pokud je koník v létě na dobré pastvě, seně ) a dokoupit minerálku v létě doplnit sůl…stačí se zajímat hledat a číst na netu.
V Hradci těch durmanů roste všude hojně, třeba za sídlištěm na Vajgaru na “psí louce” dělají zavážku na další obchoďák a tam ho je…loni i datlová rajčata se tam plížila po zemi , někdo něco odhodí a ono to dostane na hlíně šanci…
To jsou strašný slátaniny, na začítku píšou fr. buldoček, pak buldog…těm zprávám se nedá věřit, novinář si domyslel, co chtěl? nebo neví jaký je rozdíl buldoček/ buldog a tím už to pro mě je divný, mám tomu věřit nebo ne? 🙄.. já to už ani nerozklikávám, to je jako , že jste si uprdla a po novinářsku jste posraná…