Aktuálně: 2 703 inzerátů263 074 diskuzních příspěvků19 186 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 17.12.2024, 23:26:52 xxx.xxx.220.12
J5:

Rozumná dcera👏. Poznala dravce? 

Tvrdila mi poštolka a já že poštolka holuba nee, tak mi poslala fotky, poštolka to není určitě, spíš krahujec? fotka je dost neostrá…

Verun
Verun 17.12.2024, 23:14:02 xxx.xxx.220.12
megi-the-pes:

Není pěkná, ta louka, to je furt ta jedna, co jsme se o ní už bavily. 🙂 Ale je to pravda, je potřeba, aby se lidé chovali jako lidé. Tahle je zamechovaná a komplet zrytá něčím, co nikdo nechce jíst a píská to. Tady je totiž, i přes to šílené sucho v létě, nadbytek vody, dnes tam tekla voda, kopce vpředu, co jsou nad Bůčkem, jsou Krkonoše, taje sníh, ale i bez něj je to furt podmáčené (a mně to spolu s bahnem teče na zahradu, mám psí bahenní lázně zdarma, už tu nechci být). Všude jsou krtince a díry, je dost nebezpečné tam běhat, vůbec chodit, ale jinam nemůžeme… co vykope, zakopu, rozbít hubu si nechci. ;-) S ní je to dobré, ona kope metro na jednom místě, pak dojdeme ke stromu a dáme vodítko. Ale nejsme jediní, co tam chodí, někdy narazím na tunel, eště jsme tam nebyli. Majitele znám, když tam kosili, mimochodem mají drony a nekosí mláďata, ptala jsem se, prý nevadí, jen ať psi svačí. 
Tady se musíte ptát všude, nejednou na mě řvali lidé, že co tam chci, co asi, du po cestě, tvl. 
Tam se dějí věci, na těch loukách… pražáci vypustí ccalabrouše, do srn, na dravce, děti na čtyřkolkách, nezájem, hlavně že jsou prej bio eko. Ale že je tam zvířat teď ani ne desetina, neva. 
My to máme rozdělené, ještě s jednou paní, co tam chodí odspoda z druhé strany, lovíme myši a pískací něco, trénujeme u zvěře, psi vždy po levé straně a zvěř je vpravo, na louce a poli. 
Můj pes tam prohnal srnečku, když mu byly 4 měsíce, hnal přes obzor, přes cesty, potok, pole … ale už je hodná, zastaví na čekej, ale musím pro ni teda dojít, klepe se to a piští. 
Ale myslím, že takové plnění povelu nám může každý závidět. Taky to byly měsíce dřiny, bez elektriky. A také je to jedno z mála míst v tomto státě, kde psa pustím. Hodně zvěře nebo nevychovaní cizí psi. Teď s tímhle malým je to těžké, lidé si své psy ani neudrží, natož aby vyřknuli jediný povel, budu je muset asi bít, což nechci, nakonec se budu muset fakt odstěhovat, je tu asi 10 15 bojových hovad, nějací i bully, bude velká legrace… no já megi parknu vodítkem a co se bude montovat do mých psů, poletí. Je to tady docela horor. Nemáme kam chodit. 
Teď eště aby se naučil Bůček u srneček. Podle prvního přivolání ale dobré, ne? Eště jsem ho nic neučila. 

To musíte znát  můj kontext, zrovna včera jsem si na “psí  loučce” (louka u sídliště, kam chodí lidi venčit- je tudy udělaná stezka z fondů EU🙄) , pomyslela, jak je vytunelovaná a že psovi nemůžu skoro ani hodit klacek, aby nezmizel v díře. 

Verun
Verun 17.12.2024, 21:52:27 xxx.xxx.220.12

Dcera vyfotila cestou z práce…nechtěla ho vyrušit aby nepřišel o kořist.

Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 17.12.2024, 20:43:18 xxx.xxx.220.12
megi-the-pes:

Toto není normální štěkanátko. Poprvé jsem na něj takhle zavolala. 
Nevěřila jsem, že zabrzdí nebo že jde vůbec za mnou, a jak se to rozběhlo, říkala jsem si - to bude k.rva bolet. A nic. 🙂 

https://youtu.be/iofbOBMU_lE

OT: nedělá tam Megí co si myslím, že tam dělá na té pěkné louce.? 👎 

Verun
Verun 17.12.2024, 16:19:54 xxx:xxx.98d8:fb22

U nás poslední dobou sníh chybí…srnky spíš kapou okusováním řepky.ktera není pod snehem.i když oni i pod tím sněhem si ji vykopou.ale takto ji mají víc dostupnou.

Verun
Verun 16.12.2024, 18:59:19 xxx.xxx.220.12
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.12.2024, 08:51:15

Poctivě zabalená jako Ramzes třetí a jeho otroci vložení do sarkofágu. …ono když si je dátek sobě na gauč..nezlobí, neotravují? jako ta moje., chci mít klid, jdem spolu na gauč. 

Verun
Verun 15.12.2024, 20:51:03 xxx.xxx.220.12

dehet je karcinogen, ale to hříbě ho pít nebude a užívat ho každý den také ne, karcinogen je i genciána(ta fialová vodička, violeť) ale je to i levné a hlavně účinné, když se s tím zachází jak má. nezavrhovala bych to.

genetika od rodičů maximálně tak ve tvaru a velikosti kopyta…dál to znáte, vliv prostředí, krmení, managenentu a.t.d. a to zajišťuje ustajovatel, to že má hnilobu není zas až tak vina té genetiky, to je velmi jednoduché si to myslet,  tam bych to nesměřovala . ten podkovář vám to tím sos frogem bude jezdit natírat 3x týdně? jedno ošetření nic neřeší 🙏🙄 panebože…🤪

PS:někdy je lepší mu tam tu čistou hlínu z výběhu  nechat(pokud chodí vůbec ven) , než aby si ve stáji našlapalo do kopyt  hnůj.

foto

Verun
Verun 14.12.2024, 13:51:40 xxx.xxx.220.12
Ladislava R.:

co je příčinou hniloby kopyt u několikaměsíčního hříběte a jak to léčit. je ve stáji jedno takové hříbě. když jsem tam já tak to má vybrané ale když tam nejsem nemají na to ostatní čas. 

zoohigiena ve stáji-kydání/ stlaní, špatná úprava kopyt, málo pohybu-postávání na pokálených místech u balíku…podpořit růst vhodnou minerálkou. 

kupte 10 % kysličník (drogerie teta) vyberte kopyta, dočištěte rejžákem(nejlépe by bylo po korekturách až se ořeže napadená rohovina) a na místa kde je hniloba- většinou střelová rýha a rozpěrková rýha, bílá čára nalejte kysličník - ničí bakterie , cca 3x v týdnu ..nebo kupte dehet , SOS frog, a jiné.

foto? 

Verun
Verun 14.12.2024, 11:13:07 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Nekoukali jste někdo na tento film? Včera jsem se na to náhodou podívala, zajímavé.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/15577005507-kun/

zapnuté to bylo, ale pekla jsem u toho do brzkých ranních hodin cukroví, takže jen kulisa…byl tam i Kevin Costner…?

Edit.  tak to bylo něco jiného 🙃, koně jsem už kdysi viděla, dovedl si ho do bytu…

Verun
Verun 14.12.2024, 02:33:51 xxx.xxx.220.12
lesnizinka:

Verun, díky za tip, vemu je u Ťonga mamce, u rytí si vyrobila něco na polštářku pod prsty, už ji to bolí půl roku. Jenom nevím, s tím klouzáním, aby sebou někde nešvihnula🙄 Přemýšlím, jestli by nešly třeba něčím nastříkat, proti klouzání…není něco takového, neví někdo? 

Opačně znám😉 vyrobily sme si nezávisle na sobě obě😏 Koupila jsem si lesk na listy, postříkala kytku v hale a málem se pak na té dlažbě zabila. Nevzpomněla jsem si jí to říct a za nějaký měsíc to ona zopáknula na linu v jídelně. Říkala, že ji vůbec nenapadlo, že to může tak šíleně klouzat😛

Polštářek pod prsty je “příčná klenba” nohy, která se ráda taky  bortí, obvzlášť, pokud máte kladívkovité prsty. Přes dvacet let jsem v práci nosila tyto boty https://zdravotek.cz/p-sante-n-517-43-10-damske-zdravotni-profi-sandaly-bile?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIyrCUyYqmigMVpWSRBR1rtQ2QEAQYGiABEgLo7vD_BwE  . až mě prostě ty zdravotní vyfikundace  na stélce začaly srá…zlobit.   Miluju masáž nohou od manžela, kdy mi chodidla různě promačkává…v létě , většinou když můžu , chodím bosa…kupuju kvalitní obuv, a právě u čongů jen tyto pantoflíky, původně jsem chtěla kroxíky, něco měkkého, ale co by mi barevně sedlo do práce neměli, jen tyto pantoflíky. Zkuste třeba i ten originál, ale jsou už skoro za dva litříky…

Verun
Verun 13.12.2024, 21:24:22 xxx.xxx.220.12
lesnizinka:

Bobi, já se v té noze neorijentuju🙄 nevím, na co koukám. Kde máš prsty? 

tomu říkáme  kotlýtko=noha bez výrazného kotníku přechátející v lýtko(jedna dcera s výrazným kotníkem , druhá dcera s kotlýtkem) 

…bavíte se tu  o patě a pak prej klečící koleno😂 , leda pahýl po amputaci…

Jinak u nás se na doporučení od obvoďáka nehraje, zavolám si kam potřebuju, zeptám se ze slušnosti , zda potřebuji doporučení- nikde mne neodmítli(cévní,  ORL, urologie, kolono, rehabilitační lékař)  

nedávno mne také bolela ploska, nedalo se chodit doma po dlažbě bez pantoflí… v práci jsem nosila  zdravotní obuv se “srdíčky ” pod příčnou klenbou, pod podélnou klenbou, noha bolela jako prase furt, tak jsem šla k vietnamcům, koupila jsem si měkoučké pantoflíčky z hmoty ala kroxy a je po bolesti…co já se naválela nohou  ježatých míčků, chodidlo si do bolesti otírala o okraj něčeho tvrdého…a hele, obyčejné pantofle. 

Pantoflíky jsou to tvarem tyhle, tento originál holky v práci mají, ale mě nevyhovoval ten materiál(oni vám ho přizpůsobí na vaší nohu, ale já si myslím, že  pokud máte vadu, šmajdáte pak  furt), za mě vietnamci mají lepší, ale na mokrém-třeba v koupelně kloužou jako prase, originál ne. 

https://peterlegwood.cz/dolphin/49-66643-dolphin-fucsia.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIid7hsMiligMVsKmDBx2SojiiEAQYASABEgIMcfD_BwE#/45-velikost-39/79-barva-fucsia_ruzova

Verun
Verun 12.12.2024, 20:55:15 xxx.xxx.220.12
Ladd:

Ignorant a debil. To mu vzkažte.

Je to klient domova seniorů, je rád že udrží příbor, tepláky a bohužel i ještě volant. Máte ještě otce? zkuste se s ním chvilku přít o něco co bytostně nemáte rád. 

Verun
Verun 12.12.2024, 10:01:26 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Jj, ma tam nieco ako otlaky a smrdi za capinou, ble.

Vyskum bude, ale jeho malej dusicky.

s kozlema v chlívku… máme doma rčení o trestu…a teď půjdeš a olízneš kozlovi záda. 

Verun
Verun 11.12.2024, 21:21:49 xxx.xxx.220.12

Hele, nemá ŠTEFAN😂(asi po vrchním náčelníkovi v romské osadě)  na karpech “otlaky” ? Měly to kravky v kravínech jak lehaly na tvrdým. (takové rosůlky)

Jinak je to plyšák.

PS: prodat já poníka a vykládat ho na veterině(připadá mi to jako veterina) , tak mám podezření na nějaký výzkum. 🤣🤣nebo krmení pro nemocné krokodýly.  

Verun
Verun 11.12.2024, 21:07:49 xxx.xxx.220.12
Karel:

Čipsama myslíte jako brambůrky? Solené? Rozmluvte mu to prosím.

Několikrát , akorát se mi vždycky vysměje, že jim to chutná…

Verun
Verun 10.12.2024, 10:56:57 xxx.xxx.220.12
Bobca:

ano,přesně-proto krabice s nějakým “bordelem” na skříni,atd…..já mám ale 3 v jednom…né 3+1😄..ale jo,dovedu si to představit..já se stěhovala do pořád menšího a menšího,tak jsem musela třídit vždycky..Přáslavice měli inzerát 25 m2,neviděla jsem ho naživo,jen na fotce..a nakonec se z toho vyklubalo 20m2..i s chodbičkou a koupelnou(1,3x1,3m) se záchodem!!..plivátko..Sprcha 80cm,voda skoro netekla..a když tak,teplá-i ze studeného kohoutku.…do 3 patra..Byla jsem tam 4 měsíce..to zrovna začal lockdown,všude zavřeno…

jj, pochopila jsem 3v1, proto píšu, jak se dá zabordelit 3+1….+ sklep a garáže a pak: kde to je? hm.. ve sklepě nebo v garáži?

…tak já jdu zase k troubě. už dva dny čumím do trouby na cukroví, kdy to bude, vystihnout přesně ten okamžik…kdo peče, chápe…🤪

Verun
Verun 10.12.2024, 10:48:47 xxx.xxx.220.12
efe:

Jo tak takhle to je! 🤔

Nevím jestli takhle, ale je to přinejmenším divné, ne? 

Verun
Verun 10.12.2024, 10:45:33 xxx.xxx.220.12
Doron:

Pochopila jsem to tak, že kobyla má nějaké kožní problémy. Původně myskeli, že je to alergie na bodnutí hmyzem, pak se ukázalo, že má alergii na šrot.

Nevíme, jestli je to důvod prodeje 🙂))

Ono většinou, když je koník muchař,letní vyrážka(vyhledejte na netu, alergie na hmyzí štípnutí) šrot tomu nepomáhá, jen zhoršuje. Je u koně potřeba dieta. a ano ten, kdo denně v létě nemůže koně ošetřit nebo nechce(viz inzerát)  to má s koněm těžké, koník se vydrbe a má ošklivé boláky, které mohou až přejít v závažnou dermatitidu, muchař není sranda, ale nějak ukočírovat , při dobré péči se to dá.  

Verun
Verun 10.12.2024, 10:17:00 xxx.xxx.220.12
Fiona.Praha:

Nebo do krabice naházet různé věci, od zmuchlaného papíru, přes prázdné kelímky od jogurtu a ruličky od toaleťáku, viděla jsem i plastová ramínka, prostě cokoli čeho se pes nebude bát a neublíží si a do toho naházet mňamky. Šimona Drábková napsala celou knihu hlavolamů, mohla by být v knihovně. Našla jsem v pražské městské knihovně dokonce jsou dvě - Psí hlavolamy anebo Hersenwerk a Hersenwerk pro psy. 

máme psí krabici na hračky a občas jí to prohodím něčím dobrým-sušené banány, karob, mlsky pro kočky(kaufland, takové malé levné polštářky) stačí i kaštany, které jen rozkouše….trochu si zaničí, a samozřejmě ty krabice po různých zásilkách…hezky mi je natrhá a já jen odnesu do papíru.