Překvapuje mě, kolik žen má problém s nohama a botama. Myslela jsem, že “chromé” mám jen já. Házíte tu značky…jediné boty, které můžu obout s jít, jsou staré dobré Prestige. Bohužel jednosezónové.
Ty boty od ševce jsou úžasné.
Jó, tak to se zeptejte mojí mladší dcery a jejího přítele, co se nosí v zimě v Brně, takže v zimě s minimem sněhu a přijedou na Jih v PLÁTĚNÝCH KONVERSKÁCH, pokud možno i s prošlapanou patou……dospělý lidi, prej. Klasický Prestige jsem nosila jako týnažer Prestige bílé - boty-prestige.eu ,myslíte že už nevydrží než rok nebo že se nedají nosit v zimě?
Mladý muž netrpělivě chodí po chodbě porodnice a čeká, jak dopadne porod jeho družky.
Za půl hodiny vyběhne sestra a křičí: „Jste tatínek? Máte digitální dítě!”
„Co to znamená?” diví se otec.
„Nemá ručičky.”
Xxxxx
Šťastné rodince se narodí dítě, ale nemají ho kde zvážit, tak manžel říká:
„Zajdeme k řezníkovi, ten určitě váhu má.“ Tak tam teda přijdou, že chtějí zvážit své dítě. Řezník zaleze za plentu, ozve se dětský pláč. Po chvíli řezník vyleze a s úsměvem povídá: „Dvě dvacet bez kostí.“
tak ten druhej je “štípák”…😎 Varaxi?!
Jednou naše dcera se učila vykostit kuře a začala slovy, sory teď to trochu štípne a řízla do něj…😂
Já vím.. začít chtělo ideálně už na jaře. Bohužel jak říkám, nejsem majitel, moc to neovlivním. Snažím se aspoň zjistit co by šlo dávat, spočítat náklady… ať můžu nějak zkusit vysvětlit, že by to bylo fajn, co by to stálo atd. Centrum krmiv mám projeté skrz na skrz, vypsané poměry Ca:P u všeho až na rýžové otruby, u kterých se mi ho stále nedaří dohledat (vím jen že obsahují více P než Ca), přečtené doporučené dávkování i doporučené kombinace.
Zuby naposledy předloni,jsou v plánu znovu tento podzim, seno zvládá dobře Odčervena naposledy na jaře, bude znovu s prvními mrazíky (kvůli koprofágním broukům).
No ta třeba u tohoto článku http://www.centrumkrmiv.cz/post/podzimni-krmeni-hubenych-koni-25/?p=5 , máte krmnou dávku, vemte tu snídani, můžete tam šprycnout olej, nebo dát rovnou slunečnici , len střídat za soja- len nebo dát vylisky, (mixovat asi semínko nechcete) na rýžovky vám majitel asi taky neskočí, to je drahé…udělat ideální poměr Ca: P , taky jsem se s tím dlouho trápila až mě to přešlo. Budete to míchat vy nebo majitel…ve druhém případě to udělejte co nejjednodušší. Já dávala v zimě řízky s müsli NovaEui, slunečnicí navíc a lněné výlisky a mrkev, hrst mačkaného ovsa, ale jen protože byl k dispozici a ale já ho nekrmila . Ono 800g suchých řízků je okolo 5 litrů “rašeliny” bude mít čas to kobyla nerušeně na pastevku sežrat?
přibrat před zimou…na to už je pozdě, začít se musí cca v srpnu, ono to trvá než to najede tak dva měsíce. určitě zadekovat. koukněte na články na http://www.centrumkrmiv.cz/ pak na těch stránkách koukněte na jednotlivá krmiva v e-shop krmiva (kliknete na granule a vyberete třeba ty řepné řízky a přečtete si o nich, s čím se míchají a.t.d. ) prostě si se stránkama pohrajte a najdete spoustu odpovědí.
A udělat zuby…seno je základ, ale když ho nemůže žrát nepřibere. Odčervit.
Hele jaký máte boty na vejlety? Nějak mám dojem, že moje oblíbené Merrelly jdou s kvalitou šusem dolů a tak koukám po něčem jiném. 😏
Běžně jsem si kupovala právě Merrelly nebo Salomony do dvou tisíc, ale uvažuju nad tím, že bych si z těžce vydřených sobotních přesčasů 😂 koupila něco cca do čtyř pěti tisíc. Má to smysl? Dají se najít kvalitní boty, který mě do půl roku nenaserou jak ty rozpadlý merrellky? 🤔
Bože, mám pocit, že pár dní byl klid (neboli nečetla jsem v tisku o utýraném psu/jiném zvířeti)…a je to tu zas!!!😠
Jo to jsem viděla slečnu na asi instagramu, taková ta krátká videa… ?, co to řešila, a že to tak nenechá, jmenovala dotyčné, ukázala jejich fotky z FB a že jde do nich…
Při dnešní polední vyjížďce na koních jsme potkaly za humny jelena(nebylo to poprvé i ostatní holky stádečko jelenů potkaly)o kus dál bylo stádo laní, zvíře jako hovado…….jsem si říkala, myslivci na to chodí 14 dní na čekanou a ono se to tu promenáduje po louce mezi lesíky v poledne…ani moc neutíkal než si nás prohlédl. By mě zajímalo, jestli by na nás mohl “zaútočit”. Myslím, že to jsou utečenci z nedaleké obory(farmový chov) takový napůl ochočený a schopný všeho, tam na nás jednou jelen skočil…měly jsme s kámoškou psy a šly okolo plotu…trkal do plotu a vyloženě se mu psiny nezamlouvaly, tak jsme raději změnily směr…
Ještě jsem si vzpomněla - teď už to možná neplatí. Ale nás ještě učili “vypálit” žlázky jodovým roztokem.
Kdysi jsme natírali jodovým roztokem šošky (burzitida) ale myslím, že to byl “blistr”, tedy dráždivý roztok, mast…z chronického udělat akutní zánět a resorbce exudátu + tvorba pojiva.
Okolo stáje mrtvé vlaštovky, i jednu živou jsme ve stáji na zemi chytli za toho nečasu, vzala si jí jedna slečna, že jiná slečna už jednu má….ale asi taky pojdou. dneska na hnízdě jsem jednu viděla, ale nevím jestli byla vůbec živá…třetí snůška většinou nedoroste, staří jí nedokrmí a odletí…a mladé nemají zkušenosti a pojdou.
Minulý týden před začátkem toho chcance, u nás na důchoďáku jiřičky ještě byly a byly dost hlučné…
tohle zvíře by bylo skvělý někam do služby, na ostrý hlídání objektu
me by fakt zajimalo, z ceho je namichany. Mozna je tam nekde holandak/malina? Ale je to teda fakt michanice michanic.
Ale s tim, ze ma moloss hlavu - i kdyz jen z urciteho uhlu🤣 nesouhlasim 🤣. Tohle je moloss hlava 😀
a to pocasi nebylo tak strasne 😂
OT, no nevím jestli jste to přímo vy PH(asi ne…🙃) , ale jak se říká, že pes se podobá páníčkovi , tak to na té fotce docela sedí… mě hlava ale ještě nezešišatěla…😂
Naši všichni psi jezdili na pankáče🤪, jezevčík na klíně a to i řidičovi, když se chtěl podívat z okna na jeho straně, erdela pod nohama spolujezdce, bulina pod nohama, na přední sedačce, na zadní sedačce, tam jí jistím krátkým páskem zapnutým do pásů- má kšíry. Sedět ale vedle vnučky může, jestli se krmí nebo olizujou mě netrápí.
Nejvíc motýlů mám vždycky na kýblu se shnilejma jabkama, co mám pod stromem …a pak je hodně motýlů na schodech, co seděj výrostci a tajně skrytě před měšťákama popíjejí, asi i něco rozlejou a motýli to sosaj (ať si chlastaj ,ale serou mě, neuklízí po sobě) …, hmyzí adaptace na městský život😉
Nedávno jsme na vyjížďce na koních projížděly na cestě vysychající velkou louží a bylo tam obrovské hejno bělásků, snad stovky, byly jsme jako víly….
Buggyra: Vzdušné vaky by koni nebránily v dýchání …..když si přečtete ten článek , zjistíte, že ve vacích jsou různé struktury, ne jen tepny ale i nervy, jestli je tam tumor a leze po nervu, který motoricky ovlivňuje měkké patro tak nález je jen důsledek ne příčina. Koně dýchají nozdrami ne hubou a to i v trysku, pokud má dechovou tíseň není se čemu divit, že jde do paniky.
no, mě zaujaly ty “různý kapičky na prostěradle” ty jsou jako od čeho?
mám nějaké vadné nekapající kusy……a to prosím nemám jedinou kapku na textilii ani od aktuální háravky, holka jedna šikovná…..
tak naše buli kapičky dělá…dokáže se tak uvolnit nebo i zaradovat, že jí anální žlázky spustí…stačí když jí drbu a na konci jí přejedu prut, prostě vemu to i s ocasem a je schopná se vyžlázovat střikem jako tchoř(a udělá to i z čisté radosti), taková nehoda na gauči je eklhaft i po okamžitém “zaprání ” je to pár dní cítit než to vyčáchne….bylo to 2 x na zeď při vítání, 3x na gauč, nesčetně krát na pelechu a při hraní po bytě, holce do postele, i z tlamky jí občas odteče, když spí, ono je to na tom prostěradle nejlépe vidět než na pelechách….psí pinďour by mi ale taky na peřině vadil, když jsme měli psa, měl na střapečku často žluto, muselo se to čistit a v zimě tam měl malej rampouch, to jako fakt…🙃