Horsana:Tak ako to vyzerá?
včera se mi to zdálo oplasklejší, dneska měla třetí dávku, ale já jsem celý den v práci, tak uvidím zítra…
Horsana:Tak ako to vyzerá?
včera se mi to zdálo oplasklejší, dneska měla třetí dávku, ale já jsem celý den v práci, tak uvidím zítra…
efe:Ony ty rukavice nejsou jen na parádu aneb když si myslíte, že tu půltunu udržíte…
jj, já to mívala až na prstech…většinou držím vodítko-lonž jako otěž
jako váš pes nereaguje, když na něj zavoláte a nejste vidět? nebo je to změna hlasu přenosem?
Tak to jsou kapři na tom lépe… i 35-40+ a hlavně nemají ukončený růst. Mám v rybníce takový můj “projekt” , Jarmilu a spol. Je jim asi něco kolem 8 let, jikrnačka má asi už přes 10kg i víc (jednu jsem už musela darovat, oni se nám tam nekontrolovaně množí a manžela to irituje, já tomu říkám bohatství😊- nedopatřením se nám Jarmila přes noc z kádě šplouchla k mlíčňákovi do rybníka, měla být jinde, no teď máme tisíce malých )
Chingis:Jo, odhadem 15, manžel tvrdí, že víc, ale vsadit se nechtěl. A je to zevnějškem holka a má varlata. Roste z ní spíš kluk.
Prostě jste si domu donesla Čupakabru😉 .
dostala10 tablet cetirizinu- Analergin(stejné jako zyrtek) …namazala jsem fenistilem…nějak jí tečou i oči tak tam opth. septonex…no uvidíme zítra…😏
keriton:V téhle chvíli už půjde i o návyk, zlozvyk, pokud to dělají roky. Na vašem místě bych se obrátila na zkušeného trenéra, který vás tím provede, nabídne postup.
Odhaduji, že bych na to šla asi tak, že..
- přes kameru nejprve vysledovat, jak to obvykle dělají
- odejít z baráku, ale být blízko, za rohem, sledovat na kameře
- jakmile uvidím, že se někdo chystá značkovat, vlítnu tam a dám psovi najevo, že si to nepřeju (tzn. nějaká korekce, ale nedovedu říct, jaká by to mohla být).
- takto psy opravím několikrát, aby došlo k pochopení, že si to nepřeju a že korekce znamená “nechat toho”
- posléze bych zkusila za nimi už nevlítnout, ale dát korekci přes kameru (napomenutí apod.)Ale stejně bych si to sama nechala popsat a poradit od trenéra, trenérky, určitě bych ukázala / poslala video, co psi dělají, aby se to dalo zhodnotit a vymyslet postup.
Kamera umí i mluvit😉, ti by koukali…
kometa:mít u někoho nebo někde klíč je základ
Tak tak. Já teda schovávám klíč na “tajném” místě, o kterém všichni sousedi vědí. Poté, co jsem se v jednom měsíci dvakrát vracela 30 km ke koním, kde jsem ho zapomněla.
Praktické pro sousedku, která se mi v mé nepřítomnosti stará o zvířectvo. Nebo pro jinou, které jsem volala, jestli jsem na sporáku vypla brambory. Měla jsem zařizování a nemohla se hned vrátit zpátky. No, nevypla.
HM to jsem si takhle ráno uvařila párečky, a vyrazila asi ke koním, kam jinam, a když jsem přišla už už se začal připékat hrnec- voda se vyvařila…místo abych to vypla, dala jsem to na sporo..to ale doma nemůžu nikdy říct, jen tady😜to by bylo :bába už má sklerozu…nebo toho němčoura.
Horsano, antihistaminika pro koně ….musím volat veta nebo mi to jen prodá? do žrádla nebo pichlinka? přestavuju si to něco jako zyrtek😉
štípance to jsou dva velké a jeden malý…žádná trága, ale ten na podbřišníku mě brzdí…
bassrock:Jo ta je fajn, ale pod tou se mi Madam oprudí 🙄 má prostě citlivou pokožku, no
viděla jsem video, kdi si kůň tu peprůhlednou část stáhl přes oči a pak bylo rodeo…hlava nehlava…taky jí mám, kobyla je taky stahovač, ale po tomhle videu váhám…třásně zatím postačují…
Buggyra:Tyjo, to jsou jelita.
to na tom boku mě tak neirituje-jako to dole na hrudníku, měla jedno jelito i v sedlové krajině z druhé strany a právě než to oplasklo byla docela doba…ale to se jezdit dalo, já to dneska zkusím, kam to půjde do podbřišníku a jestli to nebude dřít…kdyby zase nebylo to horko, dla bych i beránka , vím že by měl dobře větrat, ale nějak mě to v tom vedru nepřesvědčuje….kožich a 30 °C 😏
jj mít u někoho nebo někde klíč je základ…já jednou ťapala skoro o půlnoci se psem 1,5 km k holce žebrat o klíč, protože manžel zrovna usnul a neslyšel zvonek..to s ním mluvíte, že jdete ještě vyvenčit a už se domu nedostanete(klíče jsem si zrovna na potvoru zapomněla) a jak jsem byla oblečená neoblečená a jaká mi byla zima, a jak pes nechápal, co je to za vejlet, a že jsem se málem nedotloukla ani na holku, ta si přetáhla peřinu přes hlavu-bydlí v přízemí a já na ní tloukla na okno…asi myslela, že jí otravuje kocour…… aspoň mi půjčila ponožky a boty a bundu…už byl hluboký podzim. no šla jsem v pyžamu a kroxech, takový domácí komplítek…
po druhé se mi to stalo, když mladší holka měla na uších sluchátka a já opět stepovala okolo baráku…bez klíčů…ani jí nebylo divný , že jsem na rychlém večerním vyčurání se psem skoro hodinu…
natíráte na celého koně nebo jen na mezinoží…rukou můžu asi taky ne?
efe:No tak to já to dno vídám dost často, ale je pravda, že zrovna tohle je (bohužel) kůň jednoho pána. Ode mě si nechá líbit spoustu věcí (a od dětí ještě víc), ale od jiných lidí vůbec, některý nenechá ani přiblížit na dva metry…
S očima taky nemáme problém, ale očkování, pichlinky obecně(byla jako hříbě s mamkou na veterině, poranila si nožku) je boj se saní, takže pro všechny zúčastněné je fajfka první volba a je to do minuty hotové…ale pořád si říkám, že to nacvičíme…když koukám na holky ve stáji, jak si píchají kde co 🤫a i do žíly, a koně drží, když mu tam rejdí jehlou, jsem v němém úžasu, moje kobyla by položila život.
JanaJanaJanaJana:Můj kůň měl tyhle rozlitý štípance taky, dokud jsem nezačala používat SPUTOP SPOT ON. Mouchy na ní sice lezou dál, ale tyhle humusárny se jí už nedějou a je ze všech koní nejmíň sežraní. Používám jen tohle plus na místa bez srsti kokosák s tea tree olejem, ale je třeba nepřehnat koncentraci.
Kokosák mám , tee trea mám, sice od Justu, ale pár kapek obětuju…udělám mini množstvíčko, na cca dvě natření…abych viděla, že mi po tom neoteče…
Takže předpokládám, roztopím kokosák…a nakapu, nechám zatuhnout.
dám dvě lžíce, kolik tak cca těch kapek tee trea? celé je to 10ml. 🤔
když ten spot on se nedá s ničím kombinovat- píšou v příbaláku…
Zrzavci:Omlouvám se, že vám čokl leze ke koním, ale chtěla bych se zeptat, jestli ty štípané nevypadají nějak takhle, jako to co má náš rezatec zničehonic u šňupáku? Že abych neotravovala věta zbytečně. díky
Nevypařil si psík spíš hotspot, nemá náhodou frňák opřený o nohu, když odpočívá? a nafuněl si tam vlhkost…i na to je ta Betadina roztok.
bassrock:Jíl aby držel na vemínku - no nevím, máme ho tu požehnaně, opravdu blbě se to z koní dostává, ale na intimních partiích nikdá není taková vrstva, aby to minikurvy odradilo. Ona to musí být opravdu krusta a jak si to mezi nožkama šuchocou, tak se to odrolí a nějaký prach a špína opravdu zábrana není.
Kokosák je fakt, pokud nemáte alergika jako je Madam - po aplikaci byla opuchlá více než po kousancích, pouze na místech namazání - takže ten jsem musela vyřadit. Stejně tak i olejové tonikum od TopVetu a další různé preparáty - no po 7 letech už mám ustálenou kosmetiku. A samozřejmě, že má Madam o hodně větší necesér než já 😀 o finanční stránce ani nemluvím 😀
Právě, kobyla mi po kontaktních “olejíčcích, vazelínách,” mazaných na vemínko + pupek a kýty zevnitř oteče.má tam pak jelito, takže tam šplíchám jen repelenty, max.si to dám na ruku a projedu to tam…
orionka-2:Co dál vám napíšu. Když ten byt vytopíte tak, že voda bude crčet z něj, ne z vašeho, tak přijedou hasiči a za asistence policie do toho bytu vniknou vodu zastavit, aby nemusela být zastavená pro celý dům.
Kdysi když jsme nebyli na víkend doma, půjčil manžel byt kamarádovi na “radovánky”, ti se tak u nás radovali, až něco vyrobili v koupelně, jestli přívod vody do pračky…už nevím… prostě my přijeli domu, po otevření bytu na nás dýchl tropický pavilon…všechno nasáklé vodou…tu vodu pro naší stoupačku vypli a čekali až přijedem. (čtyřpatrový paneláček) . tak asi tak. žádné vnikání se nekonalo.
jj manžel byl nedávno pobodaný sršni a místa vpichu mu znekrotizovala🤔
výběh sbírám od bobků, občas hledám třásně , ohlávku, třásně i s ohlávkou a ničeho jsem si, krom lísky a oříšků za výběhem, nevšimla…tak si to dneska zopáknu, stejně to asi zplasklý nebude….oříšky už jsou akorát.😉
efe:Nebojte, vet to viděl, mažeme Framykoin 😉
Jen OT. vetka vždycky chtěla oči kapat aspoň pár dní a na noc mast. to se ale blbě zařizuje, když chodíte do práce…