Aktuálně: 2 335 inzerátů269 618 diskuzních příspěvků19 339 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dublinbarzoj

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 07.02.2026, 20:16:46 xxx.xxx.128.208

Jak se venčí? Blbě🤣, ale kluci prý trénují na kaskadéry,  takže s trochou pláče, ale bez vážnějších zranění čtyřnožců i dvounožců.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.02.2026, 08:03:22 xxx.xxx.128.208
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 06.02.2026, 07:57:34

Jo tak ta flinta do toho hodí vidle. To je fakt, a o tom zdraví už jsem psala výš ,   z toho se osypávám fakt úplně, to by těm rádoby chovatelům mělo být vráceno stejnou mincí. 

Ať to v práci pohodově uteče 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.02.2026, 07:53:48 xxx.xxx.128.208
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 06.02.2026, 07:38:50

Nene, je to jiný úhel pohledu,  jedinec, co ve své blízkosti,  ani v době vhodné k množení, nesnese druhého jedince,  opačného pohlaví, tak by, nebýt člověka,  vyhynul, neměl by se dál používat v chovu,, norování je vlastně  přirozené,  oba mají šanci. Stejně tak barzoj a vlk…… Ale je fakt, že je to můj názor a nic to nezmění. 

A to není  nic proti vám,  jen tentokrát mám fakt jiný úhel pohledu.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.02.2026, 07:45:46 xxx.xxx.128.208

No, tazatelka píše špatná funkce štítné žlázy, nepsala jestli zvýšená nebo snížená, to jste odvodili z léků, ale kdo ví co vetka vymyslela a jaká je vlastně ta diagnóza. Taky se mi stalo, že  stanovená diagnóza byla spíš zbožné přání veta než faktický stav.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.02.2026, 07:35:04 xxx.xxx.128.208

Je mi jasné, že se ptát nebudou, ale krýt psem, který,  pokud by nebyl zabezpečený, tak tu fenu, místo nakrytí zakousne,  je prasárna. A úplně stejně opačně.  Do všeho prostě  my lidi musíme kecat. Netvrdím,  že tento akt je vždy úplně se souhlasem obou, ale pokud by to mělo  od začátku gradovat do stavu - je to chlupatý tak to zabiju a přitom nevidím,  neslyším a nečuchám, tak by to v chovu nemělo co dělat.  Ale je pravda, že spousta rádoby chovatelů, pokud se proviňuje jen na povaze, tak je to ještě menší zlo, sprasky na zdraví  nás obklopují dnes a denně 😭

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 04.02.2026, 19:28:23 xxx.xxx.128.208

No, já mám příběh s lepším koncem🤗. Přišla jsem na návštěvu kamarádky s dalmatinem Danem, ona mi uvařila kávu a něco  ještě kutila na lince,(měla ostrůvek), ona čelem do místnosti,  já zády. Daneček  lelkoval. A najednou kamarádka natáhla ruku, ukazovala někam za mne a vydávala něco  jako “oooua, eeeou,…”, oči vytřeštěné,  tak jsem  se otočila a uviděla Danečka jak nehnutě stojí  nad akváriem(bylo na zemi), vystlaném pilinami, s domečkem a běhacím kolečkem. A vtom mi došlo, že  před chvílí tam byl i křeček🙈, tak jsem houkla, Dane fuj a milý Daneček  udělal jediný pohyb, otevřel tlamu. A milý křeček přistál v pilinách.  Ani oslintaný skoro nebyl a spokojeně mazal sportovat do kolečka. Kámoška byla tak hotová, že  si musela dát panáka.🤣

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 02.02.2026, 06:56:44 xxx.xxx.128.208

Sádla bych se nebála, na radu starého ovčáčkáře jsem ho přidávala mému prvnímu psovi - dalmatinovi. Byl strašně aktivní a první 3 roky kost a kůže, začali jsme s jednou polévkovou lžící,  skončili u třech 🙈, svědčilo mu, měl srst jak vydra. Ale pravda, neměl žádnou dietu, dlouhodobě snídal tvaroh s medem a loupákem   a večeřel maso s vývarem, vločky nebo co zbylo za přílohu nám  a zeleninu, ovoce….,. Když  pak jsme byli na návštěvě   u tety na vesnici a Daneček našel v komoře kýbl sádla po zabíjačce,  tak ho v tichosti hrdině zdolal, nebyl plný, ale asi 6kg určitě tam bylo. Vypadal, že  buď pukne nebo porodí. No nepukl, nepoblil se ani neposral a teta zkonstatovala, aspoň,  že ho i umyl, a prý ještě že ty další  dva jsou zamčené v komoře.  Když  pak něco podobného udělal i můj další  pes, tak už jsem  byla otrlá🤣🤣🤣

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 30.01.2026, 07:56:24 xxx.xxx.128.208

Torze je hnusná a rychlá mrcha, každá minuta, kdy trvá déle je pro pejska zlá . Nám zemřel 3letý pes , během operace torze, i tak nás to stálo 8tisíc. Ale dala bych klidně 10xtolik, kdyby přežil, a to jsme opravdu na nic nečekali.  Je to už 20let,ale stále,  když slyším tuhle diagnózu,  tak mi je špatně. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 26.01.2026, 07:05:16 xxx.xxx.128.208

Kolem našeho  lišek spousta, taky máme 2 kamarádky,  poctivě přikrmujeme,  kuřecí skelet si vezmou i z ruky a když jsem  je odčervovala, tak si lidi kolem klepali na čelo.  Ale chodí  si hrát s hračkami  našich psů, tak to byl nejjednodušší způsob jak eliminovat rizika. Lišky jsou hodně chytrý, opravdu poznají auto, svého člověka,  i vaši náladu umí přičíst  

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 22.01.2026, 06:58:08 xxx.xxx.128.208
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 20.01.2026, 15:36:15

Úplně přesně,   u nás   k tomu, vánoční stromeček i s ozdobami, svíčky různých velikostí i tvarů, reproduktory, křesla, peněženky s kompletním obsahem(doklady, karty , účtenky, peníze,  včetně kovových), jakékoliv části auta a přírody….taky je miluju a když  to vyblejou velebnosti do postele, kde zrovna spím,  tak je miluju o to víc 🤣, aspoň  se to nezasekne kde nemá.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 22.01.2026, 06:50:35 xxx.xxx.128.208

Vždycky si představím Máťu, jak sedí, hlavu natočenou na bok, pohled(jsem k sežrání, žejo) a Sardullah před  ním s ukazovátkem a proslovem🤣a nad Máťou bublina, dobře milovaný člověče, vykecej se, potom dej vycvičenýmu berňákovi povel a život jde dál, jo?😁

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 20.01.2026, 13:19:03 xxx.xxx.128.208

Přesně!!! Já jí říkám zdechlina a je nejoblíbenější 🤣, akorát lidi,  když jdou náhodou kolem,  tak blbě koukají, když halekám: kluci, kde je zdechlina, honem přineste, budeme zas bojovaaaat 😁

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 20.01.2026, 10:40:29 xxx.xxx.128.208

Krásný noční scenérie, to musela být bomba👍, u nás taky jen hvězdičky a psi🤣. Kluci jsou spokojení, ikdyž to klouže,  tak prý dobrý. Malej je akrobat a jak roste, samá noha, dlouhej ocásek - tak neběhá,  ale vlaje🤣 , jsem fakt zvědavá,  co z něj  vyroste. Je zatím potvora podivná s vlastním názorem na život.🙈

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 19.01.2026, 20:43:32 xxx.xxx.128.208
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 19.01.2026, 20:17:49

Ale to jsou zlatíčka chytrý👍, to náš bílej démon o víkendu rozhodl, že jedna z našich sedaček potřebuje zkrátit a uhlodal kus jedné strany. U nás bohužel  nikdo nepráskal🙈. Debil to potom dovršil tím, že část molitanové výplně i sežral a už  druhý den kadí molitanový bobky🤣. A já pořád opakuju, doufám,  že  ti z toho nic nebude, v opačném případě,  tě nejprve zachráním a potom zabiju. Prostě někdo má zlatíčka,  jiný barzoje🤗

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.01.2026, 16:33:25 xxx.xxx.128.208

Tváří se jak neviňátko, ale je to malej ďáblík. Teda malej, něco přes 20kg🙈, taky budeme mít za chvíli 5 měsíců.   

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek