Tak super, že se to hubnutí daří. Mám trochu obavy až přijedu domů, jak bude vypadat Malina. Každý den kouká na muže “já jsem tak opuštěná, taky jsi tak opuštěný? A víš co by nám spravilo náladu ? Dát si něco dobrého….”
Tak super, že se to hubnutí daří. Mám trochu obavy až přijedu domů, jak bude vypadat Malina. Každý den kouká na muže “já jsem tak opuštěná, taky jsi tak opuštěný? A víš co by nám spravilo náladu ? Dát si něco dobrého….”
Při svých toulkách lesem a polích v oblastech, kde má být vlk, jsme narazili jen jednou na jeho pachovou stopu a nejspíš byl nejde poblíž podle reakce psa. Na stáda srnek narazím skoro pokaždé, vidím často rozryté místa od prasat. Někteří chovatelé mají kvalitní ploty a jiní, jen špagát. Zatím má vlk jídla dost. Celkem mi přijde, že nejvíc vyděšený jsou lidi, kteří do toho lesa nejdou. Ti, co tam jsou pořád, ho ještě neviděli a strach nemají.
Týden u nás živili média zprávu, že vlci potrhali někomu kozy pomalu ve městě. Pak se objevila malá zpráva, že to byl pes.
Stáří myslivci chtějí vlky střílet, protože jim vlci loví srnky, znám mladého mylivce, který pokrčil rameny, že v revíru vlky má, ale nemá pocit, že by něčemu vadili.
Jako ten titulek, že byli vlci na Blanensku a blíží se k Brnu 😄. To je celkem napínavý, jsem zvědavá, co budou v tom Brně dělat .
Zrzavci:Jé králíček! Měla jste ho vzít do krabice - pokud by to bylo možné - a nechat tak hodinku v klidu, po tmě, bez jídla, vody a kdyby se nevzpamatoval a neodletěl zavolat do záchranné stanice, oni by si ho vyzvedli.
Tak příště budu moudřejší.
Tady výpis “polapených” ptačích zpěváčků
Mám aplikaci na zpěv ptáků a před týdnem mi to tvrdilo, že zpívá králíček ohnivý. Tak jsem si říkala, že má apka fantazii a opravdu jsem ho pak viděla na vlastní oči. Bohužel byl zraněný nebo nemocný.
Přečetla jsem si váš text a otevřela fotky…no na té první zloprcek celkem vypadá, že se už náramně těší, jak tu vaši smečku pěkně pomorduje 😄.
Buggyra:Trickyvoo:
Vaši anabázi s Malinou jsem sledovala a klobouk dolů, vyřešilo se to nakonec celkem v poklidu, ale zezačátku to vypadalo na velké manévry 🙂
Taky se někdy divím, jak umí být Malina hodná, jen nevím, jestli je to vůbec moje zásluha. Jestli jí mě nezačalo být líto a prostě se rozhodla, že mi přestane dávat takovou sodu, když se tak snažím 🤭.
Fiona.Praha:Šmárjá, my máme Frama 🙂
Je fakt, že naše štěně není vynervované, zavřené v kleci, prostě sedí v kleci a chvíli pokňourává (to by se dalo i v paneláku) a pak to rozjede na plné pecky. Začínám mít podezření, jestli se prostě ráda neposlouchá. Ale bohužel to nic nemění na tom, že to v paneláku prostě nejde.
No u prvního psa to prostě tak vypadalo taky, že se rád poslouchá. Byl od slepého štěně odchován člověkem a když k nám přišel, neuměl štěkat. Objevil to tak za měsíc a byl fakt vtipnej, jak štěkl a pak ticho jakoby to poslouchal a znova štěknul a vydržel to tak 3 hodiny. Nicméně v paneláku by všechny veselé historky byly mnohem méně veselejší, to uznávám. Jako my měli v ulici NO, který po nocích vyl a žádný soused to nikdy ani nezmínil, že by ho to nějak obtěžovalo, takže nás to taky nenapadlo nějak korigovat. To až když se objevili noví sousedi, tak vyškolili všechny, že naši psi můžou za to, že ten jejich štěká. Teď už je jejich pes jediný, který v ulici štěká, tak nevím, kdo za to může teď.
Jo je to někdy zoufalý, zvlášť když potřebujete výsledky rychle a tomu štěněti to jde jako na potvora pomalu, zvlášť když má určitě moc hezký hlásek, který se mu tak hezky poslouchá.
Jojo, můj tatínek často říkával, že by chtěl, abychom se k němu chovali jako k našemu psovi 🤣.
U prvního psa se přiznám, že jsme to neřešili, ale vyváděl strašně. Kvílel tak, že jsem ho slyšela dost daleko od baráku. Ani jsem nevěděla, jak učit, aby to nedělal. I tak s tím nakonec přestal. Určitě ne za týden, ale třeba za půl roku. Chci tím jen říct, že i necvičený otrapa s tím nakonec přestal. Chce to zkoušet dál, nevzdat to. Je to ještě mimino.
U Maliny už jsem to řešila od okamžiku, kdy k nám přišla. Odcházela jsem z místnosti a zase se vracela, ona si celkem rychle zvykla. Někdo radil při delší nepřítomnosti dát něco fakt dobrého, čím se zabaví.
Panička si libuje, že v lese byli úplné sami a Malina , že to zas byla nuda, žádná hospoda, žádný bus a ještě tam nikdo nebyl 😄. Tejraná chudinka a ještě budu dávat kázání, jak je pes nejšťastnější na dlouhých procházkách.
Takových lidí je pro mě překvapivě celkem dost. Pak druhá sorta, co si pořídí plemeno z katalogu a pak se diví. Takhle potkáváme australáka. Nejdřív s paničkou a kočárkem, pak s páníkem chůze, pak s páníkem na 10 km běhu…no a stejně ho vidíme nejvíc na zahradě, kde zběsile štěká na všechno , co se šustne. Malina kolem jejich baráku fakt nerada chodí.
To mi teda vysvětlete, proč majitel na vás sprostě řval? Jakože jste jeho ňuňaňkovi vzala svačinu, nebo si dovolujete chodit jejich rajónem?
Nicméně chápu vás, tohle člověk pokoušet nechce, taky jsem si jednu pěknou procházku musela škrtnout. Nejdřív jsme tam potkali bezprizorní smečku cca 5 psů a pak dva samovenčící samojedy, kteří na Malinu vystartovali a ta větší smečka sice nevystavovala, ale moc přátelsky taky nevypadali a možná šlo jen o to, kdo začne.
Včera jsme udělali výpady hned dva. Rejvíz Mechové jezero a Čertovy kameny. Na Rejvízu bylo celkem dost lidí, Čertovy z jsme navštívili až odpoledne a to už tam lidi moc nebyly. Oboje jsou moc hezká místa. Mně osobně se moc líbí i samotný Rejvíz.
Dneska jsem venčila jen sebe a je nádherně vidět i Praděd.
keriton:Náš pes se taky do autobusů hrne, když jdeme kolem, a taky mi nepřijde, že by si jízdu kdovíjak užíval. Prostě mu to asi přijde zajímavé, zajímavé pachy, lidi, ..
To máte nejspíš pravdu. Ona se Malina se stejnou vervou cpe do každé hospody, kavárny, bistra. Kdybych chodila podle ní, tak jen jezdím busem a sedím v kavárnách 😄.
Kdepak, jen jsem v Jeseníku v Lázních s dcerou a teď nás tu byla navštívit rodina, tak jsme jeli na výlet. Jsem z Pardubického kraje.
My dneska venčili v Polsku. Bylo krásně. Muž makal teď pár dní kolem domu, Malina totálně nevyběhaná, tak jsem s ní i chvílemi běžela, byla tak šťastná.
No a dnes jsem si uvědomila, že je z ní pyšná princezna. Různí pejskové vyváděli, že se s ní chtěli očichat a ona jim většinou nevěnovala ani pohled. Po x nečekaných útocích, usoudila, že už to nemá cenu zkoušet.
Fotky mám jen nepsí.
Verun:Asi chce být přemlouvaná a když u toho přemlouvaní z vás něco padá.spoji si to. Dopravní prostředek rovná se zábava/pozornost/dobrota.
Nebožka erdela nastupovala taky .jak viděla otevřené i cizí auto…šup tam. Ale ta jezdila ráda.
Tím bych si to dokázala vysvětlit, kdyby byla šance, že z toho něco kápne. Jenže pamlsky nosím sebou málokdy. U nástupu do busu nebo tramvaje nasadím honem náhubek a šup dovnitř. Na kecy není čas, to by mi asi řidič nepočkal. Nástup do dopravního prostředku po x km už je konec procházky. Tím procházky prostě většinou buď začnou nebo končí. Nechá se přemlouvat jen do auta u baráku a taky teda z toho nic nekápne. Ani speciální chválení.
Říkala mě kámoška taky, že byli někde kolem Krnova na výletě a taky už měli děti klíště.
Bobca:Tak nám začly dny volna.. paní ráno, jak jí donesla sestra prášek v 6,tak přišla ke mně,a že “ve dnes nebodete stávat , či co?”..ona je Hanácká jak poleno.. kašle pořád,kapky nezabírají, nejhorší ten obrkapesnik,co pořád rozdělává a třepe bacily po místnosti..jinak u nás svítí sluníčko půjdeme odpolko ven…
Takhle vychrupkávat ještě v šest ráno, paní je moc hodná, že vás nenechala lenošit 🤣.
Prostě vypadáte jako hodný člověk a lidi to asi poznají.
Já po letech “trdla” získala vzhled “všechno vím”, protože se mě pořád někdo na něco ptá. Co si vytisknout na poště za číslo, co koupit vnoučatům za bonbóny, co koupit, když nesmí bonbóny, jestli roční dítě už může třeba tohle, jestli nevím, kde mají tamto, na cestu kamkoliv… až mě někdy mrzí, že fakt nevím všechno a jednou za čas musím někoho zklamat 😄.