My jinak s Malinou byli na kole. Museli jsme hlídat její pitný režim a chlazení. Snažili jsme se jet stínem. Ona by se uštvala, hrozně jí to baví.
My jinak s Malinou byli na kole. Museli jsme hlídat její pitný režim a chlazení. Snažili jsme se jet stínem. Ona by se uštvala, hrozně jí to baví.
Je na Pradědu ještě sníh, nebo to už roztálo?
drvodelkafialova:https://www.novinky.cz/clanek/krimi-utyrani-jezevcika-zeryka-v-teplicich-obzalovany-par-vinu-odmita-40575680
Tak jak si tipnem? Že z toho zas bude max podmínka?
Bohužel ano. Kdyby se za to začali dávat tresty na tvrdo, třeba by těch případů ubylo. Je to hrůza kolik mezi námi žije zrůd.
Jinak my venčili v sobotu během u kola. To Malina miluje, před startem Malina hopká a kvílí, jak husky na startu psích spřežení 😄.
No my s Malinou s tím bojujeme taky. Ona občas seštěká návštěvu, hlavně chlapy, když vstanou a někam jdou. Dost se to zlepšilo, už nestartuje na každého, kdo udělá prudký pohyb a měla velkou snahu chránit členy smečky před nebezpečím ze zadu. Většinou se to dá vypnout konejšivým “Malí, to je dobrý”. Kdo to zkoušel jí okřiknout či jí zastrašit, jen změnil vrčení ve štěkot a to je obvykle fáze, ve které se tlumí hůř.
V kempech nám obvykle hlídá stan, takže celkem rychle naučí všechny se nám trochu vyhnout. Jednou ve čtyři ráno jsem měla pocit, že nám někdo šmejdí kolem stanu, což vzápětí Malina potvrdila temným vrčením a já byla poprvé ráda, že Malina má na svou velikost docela hluboký hlas. Dotyčný si musel myslet, že tam máme podstatně větší zvíře než Malina je.
To je mi moc líto Impact 💔
To mi tu slzy tečou proudem, Bambulka byla bojovnice, vy obě 💔.
Tak to je jak návrat do středověku. To asi dělaly děti na základce v rámci výuky informatiky ne? Ani jim to nefunguje správně. Zadala jsem parametry střední pes, štěně 2-6 měsíců a přesto tam byli i roční psi.
Ano, Praděd jsem měsíc pozorovala z druhé strany a těší mě, že ho vidím i dnes, když už jsem dorazila domů.
Dceři Lázně neskutečně pomohly, tak pokud bude pojišťovna svolná, zkusíme jet i příští rok. Včera mě totiž dcera šokovala, že šla s námi na procházku a s Malinou běžela. Šla celých 5 km bez řečí a bez bolesti na hrudi, kterou dřív normálně pociťovala.
Malina nás včera přivítala s velkou parádou a přidala i nový prvek, že ukradla z tašky samou radostí rukavici, položila jí přede mě na zem ublinknula si na ni🤭.
Anonymní:https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-smrtelny-utok-agresivniho-psa-na-seniora-trval-45-minut-britsky-soud-poslal-majitele-zvirete-na-12-let-do-vezeni-40574396#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest302_asistent_url_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Aspoň nějaký trest.
Tak super, že se to hubnutí daří. Mám trochu obavy až přijedu domů, jak bude vypadat Malina. Každý den kouká na muže “já jsem tak opuštěná, taky jsi tak opuštěný? A víš co by nám spravilo náladu ? Dát si něco dobrého….”
Při svých toulkách lesem a polích v oblastech, kde má být vlk, jsme narazili jen jednou na jeho pachovou stopu a nejspíš byl nejde poblíž podle reakce psa. Na stáda srnek narazím skoro pokaždé, vidím často rozryté místa od prasat. Někteří chovatelé mají kvalitní ploty a jiní, jen špagát. Zatím má vlk jídla dost. Celkem mi přijde, že nejvíc vyděšený jsou lidi, kteří do toho lesa nejdou. Ti, co tam jsou pořád, ho ještě neviděli a strach nemají.
Týden u nás živili média zprávu, že vlci potrhali někomu kozy pomalu ve městě. Pak se objevila malá zpráva, že to byl pes.
Stáří myslivci chtějí vlky střílet, protože jim vlci loví srnky, znám mladého mylivce, který pokrčil rameny, že v revíru vlky má, ale nemá pocit, že by něčemu vadili.
Jako ten titulek, že byli vlci na Blanensku a blíží se k Brnu 😄. To je celkem napínavý, jsem zvědavá, co budou v tom Brně dělat .
Zrzavci:Jé králíček! Měla jste ho vzít do krabice - pokud by to bylo možné - a nechat tak hodinku v klidu, po tmě, bez jídla, vody a kdyby se nevzpamatoval a neodletěl zavolat do záchranné stanice, oni by si ho vyzvedli.
Tak příště budu moudřejší.
Tady výpis “polapených” ptačích zpěváčků
Mám aplikaci na zpěv ptáků a před týdnem mi to tvrdilo, že zpívá králíček ohnivý. Tak jsem si říkala, že má apka fantazii a opravdu jsem ho pak viděla na vlastní oči. Bohužel byl zraněný nebo nemocný.
Přečetla jsem si váš text a otevřela fotky…no na té první zloprcek celkem vypadá, že se už náramně těší, jak tu vaši smečku pěkně pomorduje 😄.
Buggyra:Trickyvoo:
Vaši anabázi s Malinou jsem sledovala a klobouk dolů, vyřešilo se to nakonec celkem v poklidu, ale zezačátku to vypadalo na velké manévry 🙂
Taky se někdy divím, jak umí být Malina hodná, jen nevím, jestli je to vůbec moje zásluha. Jestli jí mě nezačalo být líto a prostě se rozhodla, že mi přestane dávat takovou sodu, když se tak snažím 🤭.
Fiona.Praha:Šmárjá, my máme Frama 🙂
Je fakt, že naše štěně není vynervované, zavřené v kleci, prostě sedí v kleci a chvíli pokňourává (to by se dalo i v paneláku) a pak to rozjede na plné pecky. Začínám mít podezření, jestli se prostě ráda neposlouchá. Ale bohužel to nic nemění na tom, že to v paneláku prostě nejde.
No u prvního psa to prostě tak vypadalo taky, že se rád poslouchá. Byl od slepého štěně odchován člověkem a když k nám přišel, neuměl štěkat. Objevil to tak za měsíc a byl fakt vtipnej, jak štěkl a pak ticho jakoby to poslouchal a znova štěknul a vydržel to tak 3 hodiny. Nicméně v paneláku by všechny veselé historky byly mnohem méně veselejší, to uznávám. Jako my měli v ulici NO, který po nocích vyl a žádný soused to nikdy ani nezmínil, že by ho to nějak obtěžovalo, takže nás to taky nenapadlo nějak korigovat. To až když se objevili noví sousedi, tak vyškolili všechny, že naši psi můžou za to, že ten jejich štěká. Teď už je jejich pes jediný, který v ulici štěká, tak nevím, kdo za to může teď.
Jo je to někdy zoufalý, zvlášť když potřebujete výsledky rychle a tomu štěněti to jde jako na potvora pomalu, zvlášť když má určitě moc hezký hlásek, který se mu tak hezky poslouchá.
Jojo, můj tatínek často říkával, že by chtěl, abychom se k němu chovali jako k našemu psovi 🤣.
U prvního psa se přiznám, že jsme to neřešili, ale vyváděl strašně. Kvílel tak, že jsem ho slyšela dost daleko od baráku. Ani jsem nevěděla, jak učit, aby to nedělal. I tak s tím nakonec přestal. Určitě ne za týden, ale třeba za půl roku. Chci tím jen říct, že i necvičený otrapa s tím nakonec přestal. Chce to zkoušet dál, nevzdat to. Je to ještě mimino.
U Maliny už jsem to řešila od okamžiku, kdy k nám přišla. Odcházela jsem z místnosti a zase se vracela, ona si celkem rychle zvykla. Někdo radil při delší nepřítomnosti dát něco fakt dobrého, čím se zabaví.
Panička si libuje, že v lese byli úplné sami a Malina , že to zas byla nuda, žádná hospoda, žádný bus a ještě tam nikdo nebyl 😄. Tejraná chudinka a ještě budu dávat kázání, jak je pes nejšťastnější na dlouhých procházkách.