Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 07.04.2026, 12:04:35
Takových lidí je pro mě překvapivě celkem dost. Pak druhá sorta, co si pořídí plemeno z katalogu a pak se diví. Takhle potkáváme australáka. Nejdřív s paničkou a kočárkem, pak s páníkem chůze, pak s páníkem na 10 km běhu…no a stejně ho vidíme nejvíc na zahradě, kde zběsile štěká na všechno , co se šustne. Malina kolem jejich baráku fakt nerada chodí.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 07.04.2026, 11:34:55
To mi teda vysvětlete, proč majitel na vás sprostě řval? Jakože jste jeho ňuňaňkovi vzala svačinu, nebo si dovolujete chodit jejich rajónem?
Nicméně chápu vás, tohle člověk pokoušet nechce, taky jsem si jednu pěknou procházku musela škrtnout. Nejdřív jsme tam potkali bezprizorní smečku cca 5 psů a pak dva samovenčící samojedy, kteří na Malinu vystartovali a ta větší smečka sice nevystavovala, ale moc přátelsky taky nevypadali a možná šlo jen o to, kdo začne.
Včera jsme udělali výpady hned dva. Rejvíz Mechové jezero a Čertovy kameny. Na Rejvízu bylo celkem dost lidí, Čertovy z jsme navštívili až odpoledne a to už tam lidi moc nebyly. Oboje jsou moc hezká místa. Mně osobně se moc líbí i samotný Rejvíz.
Dneska jsem venčila jen sebe a je nádherně vidět i Praděd.
Náš pes se taky do autobusů hrne, když jdeme kolem, a taky mi nepřijde, že by si jízdu kdovíjak užíval. Prostě mu to asi přijde zajímavé, zajímavé pachy, lidi, ..
To máte nejspíš pravdu. Ona se Malina se stejnou vervou cpe do každé hospody, kavárny, bistra. Kdybych chodila podle ní, tak jen jezdím busem a sedím v kavárnách 😄.
My dneska venčili v Polsku. Bylo krásně. Muž makal teď pár dní kolem domu, Malina totálně nevyběhaná, tak jsem s ní i chvílemi běžela, byla tak šťastná.
No a dnes jsem si uvědomila, že je z ní pyšná princezna. Různí pejskové vyváděli, že se s ní chtěli očichat a ona jim většinou nevěnovala ani pohled. Po x nečekaných útocích, usoudila, že už to nemá cenu zkoušet.
Asi chce být přemlouvaná a když u toho přemlouvaní z vás něco padá.spoji si to. Dopravní prostředek rovná se zábava/pozornost/dobrota.
Nebožka erdela nastupovala taky .jak viděla otevřené i cizí auto…šup tam. Ale ta jezdila ráda.
Tím bych si to dokázala vysvětlit, kdyby byla šance, že z toho něco kápne. Jenže pamlsky nosím sebou málokdy. U nástupu do busu nebo tramvaje nasadím honem náhubek a šup dovnitř. Na kecy není čas, to by mi asi řidič nepočkal. Nástup do dopravního prostředku po x km už je konec procházky. Tím procházky prostě většinou buď začnou nebo končí. Nechá se přemlouvat jen do auta u baráku a taky teda z toho nic nekápne. Ani speciální chválení.
Tak nám začly dny volna.. paní ráno, jak jí donesla sestra prášek v 6,tak přišla ke mně,a že “ve dnes nebodete stávat , či co?”..ona je Hanácká jak poleno.. kašle pořád,kapky nezabírají, nejhorší ten obrkapesnik,co pořád rozdělává a třepe bacily po místnosti..jinak u nás svítí sluníčko půjdeme odpolko ven…
Takhle vychrupkávat ještě v šest ráno, paní je moc hodná, že vás nenechala lenošit 🤣.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.04.2026, 19:52:23
Prostě vypadáte jako hodný člověk a lidi to asi poznají.
Já po letech “trdla” získala vzhled “všechno vím”, protože se mě pořád někdo na něco ptá. Co si vytisknout na poště za číslo, co koupit vnoučatům za bonbóny, co koupit, když nesmí bonbóny, jestli roční dítě už může třeba tohle, jestli nevím, kde mají tamto, na cestu kamkoliv… až mě někdy mrzí, že fakt nevím všechno a jednou za čas musím někoho zklamat 😄.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.04.2026, 15:59:51
Já bych řekla, že Malina jako štěně byla hráblá jako borderka a paličatá jako pastevec. To je tak když si člověk domů vezme vořecha a pak jen kouká, co z toho leze za plemena. Pořád se umí velmi snadno přetočit. Naštěstí, když jí vysvětlím, co se po ní chce, tak mi v podstatě ve všem vyhoví, ale musela jsem si to zasloužit.
Některý její nápady pořád nechápu. Když někam jedeme, tak jí musíme trochu přemlouvat, aby nastoupila do auta, nevypadala ani, že by cestovala ráda vlakem, busem nebo tramvají. Přesto, když s ní někde jdu, tak se mi cpe do každého auta, busu, tramvaje, která u nás přibrzdí nebo nedej bože otevře dveře. “Hele, vypadá to, že nás svezou, tak jedem”, přitom chodí ráda, tak proč leze do každého dopravního prostředku?
Jinak k těm snům, živé sny měl můj první pes, věk v tom teda nehrál roli. Jednou jsem ho tak pozorovala, jak někam “běží” a najednou ze spaní zavyl. Nikdy nevyl. Hned se posadil a vykuleně na nás koukal “tý jo, taky jste slyšeli toho vlka?” 😄. No dost jsme se tomu smáli.
Tak na běhání mě neužije, i když by Malina byla ráda. Raději půjdu prostě rychlochůzí. Asi mám od dětství špatnou techniku, moc dupu a bolí mě pak paty.
Co se týče venčení, tak aktuálně se flákám s dcerou v lázních a musí se snažit manžel. Od double pádu na ledu a naražené zadele v únoru, pořád ladím formu, nechodila jsem toho jen málo. Měla jsem pořád nějak bolesti. Teď už tak týden mám pocit, že to už začíná být dobrý, tak snad už budu zase chodit, jak jsme byly s Malinou zvyklé.
Ale alespoň něco vtipného. Baví mě na FB tyhle stránky, zaměstnávají fakt super cool člověka na sociální sítě. A protože zrovna je tam psí příspěvek, tak snad se vám to otevře a dozvíte se co je to KPZ 😀
Ještě se vrátím k tomu čuvačovi, nebo spíš k téma “dlouhá procházka”. Pro hodně lidí jsou to procházky kolem 3 km. Což někdy Malině i stačí, když jde o seriózní městskou čuchačku, ale pokud jsme nemocní a stane se tak třeba tři dny po sobě, tak nám začne Malina tancovat po hlavě a vymýšlet bejkárny. Jednou jsem potkala sousedku asi 1 km od domova a ta žasla, jak “daleko” chodíme. Občas potkám lidí i víc km od domova a u některých jsem za maniaka, který chodí možná i víc jak 5 km. Je pak sranda , když hlídají tchýňoví a nejdřív posílají fotky o kolo domu a nakonec se vzdáleností protahují….🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 17.02.2026, 11:59:15
Co neděláte. Každopádně má doktor pravdu. Zdraví je přednější. Kámoška takhle chodila se zánětem do práce a nakonec se jí to vrazilo do srdce a byla doma půl roku a má trvalé následky.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.02.2026, 19:35:44
Evidentně si mladý pán svý “pánečky” dobře vycvičil. Žádný hlupák to nebude.
To si vždycky vzpomenu, jak jsem jednou svého prvního psa dala na hlídání ke kámoše a ona mi ho vracela s tím, že ho máme pěkně rozmazleného a já se pak nestačila divit, co všechno si u ní vynutil. Ona ho vzala i do postele, i když u nás v posteli nespal 😂. Jenže on z toho víkendu přišel s tím, že by všechny ty novinky mohl zavést i doma.