Odpověď na příspěvek uživatele assil z 03.03.2025, 14:39:39
Pokud by u toho plotu byl chycený pár dní tak možná. Ty výkaly zapatlané v srsti a přerostlé drápy jsou známka toho, že byl někde v malém prostoru po dlouhou dobu.
Kdyby se toulal, měl by v srsti jiný bordel, větvičky, listí, trávu…
Pro porovnání, tenhle pes byl chycený v trávě minimálně den.
Edit: občas stříhám místní psy, a vypadají přesně jak ten pudlík, protože žijí většinou na pár metrech čtverečních, bez venčení, bez denního úklidu.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.02.2025, 23:10:02
Ono je to většinou moc rychlý, nestihnu na něj ani vyběhnout. Párkrát už to schytal vodou z hadice, když přišel dorážet a nevšiml si, že jsem dole. Ale sousedi ho za to dorážení chválí, takže odnaučit ho to je skoro nemožný. Hlavně mám strach, aby nevysklil to okno. To spodní je malé, z toho měl Balú jen pořezané packy, ale tím horním až ke stropu by ho klidně mohl zabít.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.02.2025, 22:06:04
Sousedovic pes. Naučili ho dorážet na moje psy a útočit na kola a motorky, už porval do krve pár psů ( ne mých), ale jinak to je hodný pes, za žrádlo lehce motivovatelný. Jen má prostě majitele debily. Prý pokousal i pár dětí, ale na mě je s výjimkou dnešního rána vždycky milý.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 13.02.2025, 22:20:43
Ty agáve jsou tam furt, a ano, dneska mě vytočil tak, že jsem tam třísla tou flaškou. (A pak to zas uklidila, nebylo to tam dlouho).
Ano, stydím se za to, ale on už mě tak neskutečně štve. Manžela na motorce už dvakrát kousnul, minulý týden, když už jsem byla na konci ulice se s řevem přiřítil a Balúa kousnul (většinou jen doráží), mě včera téměř sundal z kola, už rozbil část okna, a teď začal bušit i do toho horního skla tak, že je otázka času, kdy rozfláká i to. Dneska jsem měla otevřené dveře, když přišel dorážet na Balúa (a opět mlátil do toho skla), tak jsem na něj vylítla, a on, místo aby se odporoučel, tak mě ještě hryznul…
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.02.2025, 20:06:52
Jo, tohle je novější článek. Já o tom četla už někdy dřív.
A teď, když jsem se trochu vychladla, jdu zamést tu flašku, co jsem před chvílí naschvál rozflákala pod oknem, ať si Buster pořeže packy, až znova přijde útočit na Balúa. Moc pyšná na sebe nejsem.
(Už mi rozbil dolní část okna, ale buší do té dřevěné desky, co jsem přes to dala tak, že nejspíš rozbije i horní část, kam ta deska přesahuje.)
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.02.2025, 17:17:08
Máte někde odkaz, kde to někdo popisuje takhle? Nebo to jsou neveřejné informace? Já si pamatuji, že jsem si četla asi tři články o tomhle případu, právě na popud toho, že to popisujete jinak, a nenašla jsem informaci, že by ten pes v době střelby na slepice útočil. Chlap viděl pozabíjené slepice, naštval se, doběhl domů pro flintu a na psa začal střílet. Chápu tu emoci, ne že ne, i když bych to sama nikdy neudělala, ale ten trest mi přijde přiměřený. Co mi přijde v hrozném nepoměru je, že lidi co se dopouští úmyslného a opakovaného týrání odejdou od soudu s podstatně nižším trestem. Tak jako bych se nikdy nemstila zvířeti, tak takovému člověku, mít tu možnost, bych dala do držky zcela bez morálních zábran. Jinak souhlasím se Sarah01, měl toho psa aspoň načisto zastřelit, ne ho takhle zmrzačit.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.01.2025, 16:15:37
“ při odběru více kusů sleva” 😂
Tady před pár dny ve Facebookové skupině určené pro adopce se jedna množka snažila pomluvit překupníka, že od ní “adoptoval” tři štěňata huskyho, a zaplatil "adopční poplatek" jen za dva. 🤣 Vyhodili je ze skupiny oba.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.01.2025, 15:39:45
Tak úplně malí nejsou, ale třeba ten havranovitý je trochu větší káně. Ti “praví kondoři” - kalifornský, královský a andský jsou prostě větší, barevnější, hezčí.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.01.2025, 07:58:05
Ve španělštině i angličtině se kondor říká jen těm velkým, tak mě to překvapilo, že v češtině jsou kondoři i ti menší. Prostě kondor je velký majestátní pták, ne přerostla slepice, co má blbou zálibu kroužit mi nad Maggie, kdykoliv ji vezmu na pole samotnou. 🙂 (kondor krocanovitý a havranovitý, alias slepicosup Aura a Zopilote)