Bobca:chudák pesan😟
Já si myslím, že ten pes neví, že je tam slanina. Takže smát se klidně můžem. 😀
Bobca:chudák pesan😟
Já si myslím, že ten pes neví, že je tam slanina. Takže smát se klidně můžem. 😀
Dublinbarzoj:Číslo 5 a 12 🤣, vlkodlak jak vyšitej. To je minimálně na Oskara
Jo, ta pětka bych ani nevěřila, že je takovýho výrazu pes schopen. 😂
Xerxova:na výstavy jsme nejezdili moc rádi - a ty v halách jsme neměli rádi vůbec. Jste dobří, že vás výstavničení tak baví a jste úspěšní. U nás byl CAJC a CAC jen Xerín
Já jezdím ráda na ty venkovní, v zimě to bývá v halách a to fakt není o co stát, nechala jsem se přemluvit kamarádkou a litovaly jsme obě. Kdyby to bylo aspoň v nějakém pavilonu, jak je v Brně na výstavišti, ale umístění našeho kruhu mě opravdu vyrazilo dech…tmavá chodba bez větrání a klimatizace uvnitř krytého stadionu (přímo na stadionu měly kruhy malá plemena), kruh tak malý, že se až divím, jak mohl rozhodčí psy v běhu vůbec posoudit. A to jsou většinou výstavy v Polsku fakt nadstandardní, když to srovnám s výstavami u nás. Tak si myslím, že v zimě už jsem dovystavovala. 🙂
megi-the-pes:
🤣😂
Elisak:Mamka má teď “J” vrh basenji, všechno odchováno v paneláku. Do 6. týdne štěňat chodila do práce. A teď už si berou s chlapem na střídačku dovolenou. Jestli k tomu bude počasí tak příští týden půjdou poprvý ven. Má chatu se zahradou, ale 800m od bytu. Ale ono to stejně bude jen na chvíli a pak zpátky do tepla, zas takový teplo aby mohli být venku dlouho nebude. Domek se zahradou by na to byl pohodlnější, ale na vypuštění ven by to stejně bylo jen odpoledne a ještě když by k tomu bylo počasí.
To jsou ty zimní vrhy, to jinak nejde, štěňata nemůžou být dlouho venku. Mně se do zimních nikdy nechce, ale kamarádka má zase jedině zimní vrhy, prý jsou pak štěňata líp osrstěná a na jaře už se může začít s výcvikem.
U nás taky šedivo a to pocukrování, co napadlo včera, už je pryč. Dnes jsme byli na výstavě v Polsku v Katowicích a tam bylo jak na jaře, ale v hale se nám vůbec nelíbilo, ani mně, ani Cherrynce. Tak si ty výstavy necháme až na léto, až to bude hezky venku na trávě a na čerstvém vzduchu.
Kilian:….pro mně sportovní chůze s pidi psem velký problém, protože nemám orientaci pořádnou, kde zrovna pes je…takže teď se učím chodit rovně nečučíc na psa já s tím, že na place se mnou někdo je a přesně mi říká jak pes jde a kdy odměnit….když trénuju sama orientuju se v prosklených částech budov, podle stínu psa a tak všelijak podobně….a ještě umím vytočit levé oko abych alespoň trochu viděla na psa, ale za to jsem káraná…
Moc vám to spolu sluší. 👍
Orionka:Mně to nejde na telefonu editovat, tak dodám : nikdy jsme neměli doma tak čisto, jako při štěňatech.😜. Věčně kýbl a hadr v ruce, nikde nesměl být ani prášek, co kdyby si štěně čuchlo a kýchlo.
Jojo, to se šůruje pořád a spotřeba vody stoupne dvakrát a imrvére se pere. 👍
Zrzavci:Najednou to nejde
no bať a máme tu problém.
Orionko - na té zahradě je ale dle mého výhoda ta, že tam to štně aspoň trošku spíš bude brát jako venek a ne stejně, jako v domě.
Hlavně venku je na ty jejich tlapičky daleko lepší povrch. Já jsem teď měla jedno štěňátko se syndromem plaváčka (na youtube je kolem toho spousta videí). Takže jsem s ním musela cvičit, rehabilitovali jsme ve vodě a musím říct, že jakmile šel ven, tak se to zlepšovalo obrovskou rychlostí a dnes po půl roce věku by na něm nikdo nepoznal, že měl problém, úplně normální pes s rovnýma nohama.
janaa:A to byl nějakej pidi výběh? Nevím,tohle z venku neznám, je pravda, že mám výběh fakt veliký, a k tomu chodí smráďata i na celou zahradu. To,co popisujete znám právě z domácí ohrádky, a to zvládnou za hodinu i míň. Sice se snaží chodit do vyhrazeného prostoru,ale vždycky je tam nějaký čuně,čuňata, pak se to rozšlape, pak do toho někdo lehne…. jak já říkám,všechna štěńata jsou ježíšci,protože všichni reagují na moje zvolání “ježiši kriste”😂
A když to tam zůstane o trochu dýl, tak to některý gurmán začne i žrát. 😂
Zrzavci:Jo, ty s těma dalmatinama pak opravdu rekonstruovali. A já si prostě nedovedu představit, jak pak vypadá byt s těma vižlíkama, když odrůstají, v těch záběrech je to celkem načinčaný 😀 😀
a ano, když se to vzbudí - do minuty ven -jak těch 8,10, ba i 11 kousků háďat vyndám ven najednou? Já osobně nemám tucha.
Najednou to nejde. V případě, že teda nemáte obrovský prádelní koš, se kterým vám pomůže ještě jedna osoba, a ani tak to takhle nejde celých 8 týdnů. Vlastně míň, protože já jsem dávala mrňouse ven cca po třetím týdnu. Zpočátku jsem nosila v košíku tři a ke konci jsem měla co dělat s jedním. 😂
Jinak s tou čistotou se to ten prcek teprve musí naučit, stejně jako dítě. Je pochopitelný, že nejdřív kakají a čurají všude, kde je napadne. Ale časem jim to dojde, že by si pak neměli kam lehnout, tak tu potřebu začnou vykonávat jenom na cca půlce výběhu. Já je měla na kusu trávníku oploceném skládací ohrádkou. Jak rostli, tak jsem výběh zvětšovala. A když odešli, tak cca třetina byla úplně bez trávy. 😄
Zrzavci:Hm. Ešivá se ta ščenátka pohybují po tý podlaze a nejsou tam je na focení, tak to musí být fajn na nožičky. Viděla jsem takhle otomilý vídejko s vižlíma ščenátkama z bytu - nejedno - a mně osobně bylo jasný, že sem bych si pro štěně nesáhla. Proč jít naproti problémům.
“Čistokrevní” za patnáctku 😲
Zrzavci:tohle by měl být ten správný odkaz na mapu z toho období? Ten nejnovější už to nevokazuje
https://mapy.cz/letecka?x=15.0935508&y=50.9062704&z=20
aha, tak mě taky ne, je nutno si dát tu starší verzi rok 2019 - 2021, pak to vidět je, jinak ne.
Ten pozemek ani nevypadá, že by byl oplocený. Uvázat takto k pidiboudičce bylo nejjednodušší a nejlevnější řešení.
megi-the-pes:Já bych ho asi nechala…
Právě, já asi taky.
Dnes jsem narazila na toto, to štěně je dokonce i hermafrodit. ☹️
Coudas:Měli jsme na skříňce výpis nočního proudu, neustále jsem poslouchala, jak mám pouštět pračku tehdy a tehdy… no to je něco na mě. No a teď to s fotovoltaikou je “když svítí”, slunce samozřejmě. No já budu týden čekat s myčkou, než vyleze slunce… Na bojler je taky solárni ohřev, nebo se musí zatopit. Zatopit si nemůžu, neumím s kotlem… bo tak mám krb… Já se tak těším, abudu po 15 letech bydlet “sama” 😔
Njn, vždycky je lepší, když má každej svoje. Já to dřív, když jsme bydleli s rodiči, taky brala jako vopruz. Ve vlastním si člověk asi snáz zvykne. Ale zase to není tak, že bych si ani nerozsvítila nebo neuvařila kafe, když je vysoký tarif. Prostě když potřebuju nutně, tak na to moc nehledím. Ale zase je fakt, že loni se mně to docela vyplatilo šetřit, dostala jsem teď ve vyúčtování za loňský rok bonus 3 tisíce, to se hodí. 🙂
Na noční proud nemusíte číhat. Stačí si spotřebiče nastavit tak, aby vám na noční proud spínaly, mám tak třeba nastavenou pračku. Jinak si stačí třeba někde na poličku u sporáku připnout lísteček se spínacími časy, on si to člověk stejně začne pamatovat tak nějak automaticky. Ty spínací časy jsou rozděleny podle distribučního území, najdete to tady https://www.cezesco.cz/cs/podpora/casy-spinani-hdo-elektrina-89432
Já to mám třeba takto https://dip.cezdistribuce.cz/irj/portal/anonymous/casy-spinani/ A ne, nemusím být pořád doma. Navíc pračka má odložený start.
Edit: Teď koukám, že bez zadání čísla elektroměru se ty čas nezobrazí, tak radši zkopíruju do obrázku.
kometa:Dřív měl každý doma krávu na řetězu,
A vy si taky pořád svítíte doma petrolejkou?
Jj, bez auta, bez mobilu, suchý záchod, koupat se jen v sobotu….chtěla bych to vidět, tu spokojenost.
janaa:No,on vlčáka nikdo nikde ležet nenechal,páč vlčák hlídal barák,a taky neměl psa každej,kdo má do zadele díru. Ale ono opačně, když pes uvázanej před obchodem kousl děcko, dostalo přes prdel dítě,ne pes, že k němu nemá lízt (taky jsem takhle dostala,když mě kousl pudl). Dneska by z toho byla reportáž na tv nova. Ale ne,taky bych psa nikde neuvázala. Kdysi se mnou chodila na nákup na vesnici čuba,k vesnickýmu krámu,ale ta měla před obchodem odložení a čekala na rohlíček
Ad zákaz uvazování,se trošku bojím,že pro řadu těch psů to bude horší než teď. Takhle třeba měli pár metrů,teď budou zavřený na fleku v nějaký boudě nebo pidi kotci…
Jo, zrovna včera jsem byla u kamarádky, vesnice cca 20 km odsud a ve stejný ulici vlčák uvázanej u boudy. Myslím, že takovíhle lidi se o nějaké změně zákona buď ani nedozví a nebo to fakt mají někde.
Jinak můj soused zleva měl v minulosti vždycky vlčáka, kterej byl hlavně v kotci, občas ho pustili proběhnout po zahradě a sousedka nadávala, že dělá díry a že půjde z domu. 😄 Dnes mají křížence, kterej má k dispozici zahradu permanentně, díry všude a vyběhaný cestičky kolem plotu. Včera soused zrovna sbíral 💩 a zahrabával ty díry. Cestičky kolem plotu mu nevadí, prý aspoň to tam nebude muset v létě sekat. 😀
Doron:U nás před sámoškou psy teda nechávám, před Lidlem bych se bála.
Jednou jsem tam něco nutně potřebovala a vzala jsem Frama dovnitř. Moje vysvětlení, že je sice velkej, ale přitom je vlastně malej, je na chvíli zmátlo a dalo mi čas popadnout co jsem potřebovala. Pak nás přednostně vzali ke kase.
Tak to jste měla štěstí, u nás mě do Billy se psem nepustili, chtěli po mně potvrzení, že je “zdravotnický pes”. 😄