Tak nevím, od kdy je člověk senior, ale co tak vím, je nás tady převážná většina ještě v produktivním věku.
A tu poznámku o zrušení anonymů taky nechápu. Jako že tolik identit má být pomsta adminům? Mně to teda připadá spíš jako výmluva a naopak se tím dotyčný baví, jak si každý den mění identity jak ponožky.
Jen tak btw. plemena s tim nejslozitejsim= nejdrazsim uchovnenim maji - nejlevnejsi stenata . Tohle nejsou argumety pro to, co urcuje cenu. Vlozene naklady to ale rozhodne nejsou 🤣
ten bigl je asi zbozne prani, aby tam byl
Spíš je to tak, jak píše Balu vejš, že cenu určuje poptávka. Já vím, že jste tady kdysi psala, že nejvíc povinných zdravotních vyšetření má NO, snad se nepletu. A vím, že cena štěněte NO vysoká moc není, snad kolem 18 tisíc, co jsem tak slyšela. Liší se nějak cena výstavní a pracovní linie?
Mně na té fotce nepřijde ani, že by tam byl ten jezevčík.
Asi jsem tupá. Nevidím ani vulgaritu, ani narážku, ani…..A tak se ptám, co tím chtěl básník říci. Třeba mi Kometa vysvětlí, čím koho urazil, když už ho zná dlouho.
Občas píše do soukromých zpráv. Ty slušné být nemusejí.
To samozřejmě ne. Ale já znám i jeho druhou stránku.
Jsem si vědoma toho, že si to tady přečte, ale nenapíšu nic neslušnýho. Vadí mi sexismy a útoky na ženy kvůli jejich vzhledu a podobně. A je jedno, že dřív to bylo normální nebo si to ženská buď vyřídila sama, nebo to přešla. Vím, že takových je dnes pořád ještě hodně, ale už jsme přece jako lidi někde jinde, ne? Popravdě se někdy i divím, že takovýho chlapa jeho žena doma snese.
Byla jsem chvíli na FB na pár seznamkách, chování většiny mužů v mém věku hrozné, požadavky na případnou partnerku enormní a přitom chlap na fotce neudržovanej, když to napíšu slušně.
To je nepolapitelný duch.i před vysavačem dokáže zdrhnout a ty hnusný pavuciny dělá na počkání(pavučina od križáka je pěkná,ale ne zase v lese na hubě.to zase ne)…já si kdysi myslela ze jsem si ty třesavky natáhla z lesa na ostružiní a maliní (pro strašilky) ale strašilky nejsou a třesavek je haba kuk hlavne pod postelí (pro sardullah🙈)
Jinak z pověrčivosti, by se pavouk zabíjet neměl.nosí peníze a štestí.
Já mám pocit, že ty třesavky snad lítají vzduchem, pavučiny nestačím uklízet a ze zdí se to sundavá fakt blbě.
To by na to museli mít extra pracovní sílu. Nevím, na jaký úvazek. To nedokážu odhadnout. Projíždět všechny inzeráty nejen na psy, ale i kočky, papouchy a jiné exotické ptactvo, plazy… Psát, volat. Poznat fotky stažené z internetu. To by znamenalo znát chovatele.
Ono stačí dát si vyhledávání podle obrázku. Ale je pravda, že by na to museli mít pracovní sílu. Na iFauně to přece kdysi slibovali, že to budou dělat, že budou inzerenty prověřovat.
Na Bazoši a na Faunaportálu jsem to označila jako podvodný inzerát, tady mně to nejde https://www.onlinefauna.cz/inzerat/shiba-inu-stenatka , registrovat se tam nechci. By mě zajímalo, jak to ty inzertní portály ještě před vložením ověřují.
V životě jsem o něm neslyšela, nikdy jsem ho neviděla a ani teď to poslouchat nebudu, není to můj šálek kávy. Ale když se to někomu líbí, proč ne. A na koncerty budou chodit děti společně s babičkama. 🙂
Jenže někteří na to prdí. A klidně dají inzerát - štěně je levnější, protože kupující si ho nechá očipovat (a naočkovat) na své náklady. Ani jeden netuší, že porušují zákon. Nebo je jim to fuk.
Přesně tak. Dokonce jsem viděla na FB inzerát, že štěně načipuje, ale připočítá si to k ceně, t. zn. tisícovku navíc.
Vás to ale nemusí naprosto zajímat. Stejně jako když jdete koupit ojeté auto nebo dospělého koně řešíte kolik za něj dal ten co ho prodá vám? Fakt nevidim důvod dělat jiným charitu jen proto že pár moralistům zde to přijde super.
Mně je naprosto jedno, jestli ho prodají nebo dají zadarmo. Já bych tuto kombinaci teda nechtěla, ani zadarmo, a lituju předem toho, kdo do toho půjde.
Od veterináře vím, že nečipují, chodí k němu noví majitelé se štěnětem bez čipu, takže čipuje až on. A je to většina bezpapíráků. Prodej na veřejných místech je taky zakázaný a nadále se to děje. Kromě toho i většina psů, kteří se dostanou do útulků, čip vůbec nemá.
A proč by proboha měl být zadarmo? Očkování, odčervení i to krmení něco stojí. Náklady na jeho odchov jsou v základu (bez zdravotních testů, připuštění a vyřízení pp) stejné jako u psů s von před jménem. V tom případě by papíráci měli stát pulku když tohle má bejt zadara.
Náklady na PP psa si asi neumíte představit. Množitelé bezpapiraku nemusejí nic, ani očkovat, ani čipovat, dokonce ani odčervovat. Kdo je línej udělat vyšetření před krytím, bude línej i na to ostatní, zajímají ho jen peníze. Jedině že by to snad bylo nechtěné krytí, ale i tomu zodpovědný člověk nelenoch dokáže zabránit.
a my máme momentálně po venčení - večer začalo pršet !! A protože vše bylo promrzlé, máme všude kluziště. Takže už večerní procházku jsem nahradila běháním po zahradě (jde to jen po trávníku, chodníčky leda na bruslích) a ráno jsme si to zopakovali. Ale Yoda touží po jediném - dospat svátky. Dnes večer “osiříme” - takže se dospí. Včera nás doma bylo 12… nespal přes den ani minutu
Tak to mi popřeju na dnešek krásnou dobrou noc. 🍀♥️