Stelle:Až přestanete řešit můj věk…
Mně je to teda úplně někde…. jinde. Jak jsem už zmínila, když nebudu chtít, reagovat nebudu. 😉
Stelle:Až přestanete řešit můj věk…
Mně je to teda úplně někde…. jinde. Jak jsem už zmínila, když nebudu chtít, reagovat nebudu. 😉
Já to mívám ve vlnách. Někdy to zvládám dost dlouho bez sladkého, jindy mám potřebu denodenně něco sladkého jíst. Jojo, štrůdlu občas dost těžko odolávám, ale teď aktuálně po Vánocích jsem přeslazená a jím jen zeleninu a olivy.
balu:Jsme ve Všeobecném pokecu, přemele se tady všechno možné. Tak nevidím důvod, proč zakládat další diskuzi, jen proto, že se vám nelíbí, že tu někteří pochybují o identitě Stelly. Vám je to jedno, mně ne. Mně se diskuze s někým, o kom si myslím, že se vydává za někoho jiného, nelíbí. Je to úplně stejné jako s baronem Prášilem. Bývalo tu dobře. Bývalo.
Já věřím tomu, že tady dobře zase bude. 😊
Všem šťastný nový rok 2025.
Přát, aby byl lepší, než ten letošní, nebudu, protože se to nikdy nevyplnilo. 😉
Doron:Megi, nerozumím ani slovo, příliš mnoho jinotajů.
Megi zná Stellinu mamku a její sourozence. Já nemám důvod Megi nevěřit. Na druhou stranu Stella lhala, že je jí 11, takže jak jí máme věřit, že teď nelže, že jí bude 13 (edit: vlastně naopak 😄). No a taky je fakt, že je to stejně jedno, já nemám ani čas ani energii zkoumat, kdo Stella je a proč to dělá. Komu vadí, může ji ignorovat, já to v případě některých zdejších přispívajících, hlavně jednoho určitého, taky dělám. 🙂
U nás se dnes venčit vůbec nedalo, všude plno lidí, a to už v poledne. Tak jsem šla jen s Dráčkem malý okruh, půlku na vodítku. Ve 2 jsem vezla kluka do Olomouce a jen jsme sjeli trochu níž, všude mlha jak mlíko. U nás bylo krásně jasno.
Krhanice…tam to moc neznám, ale tam někde je Vojenské technické muzeum Lešany, byli jsme tam kdysi na dovolené, pěšky jsme pak šli přes Krhanice do Týnce nad Sázavou. Bylo to v létě 2018, to byl syn ve věku, kdy ho moc zajímaly tanky a hlavně bunkry.
Doron:On má takovou docela udělanou, podsaditou postavu.
Už je vyčesaný, teď si to musíme udržet 🙂.
Ale to je úplně jiný pes, moc mu to sluší. 🥰
megi-the-pes:A já vůbec nevím, jak se ty věty jmenují. Přívlastkové je víno, to jako pardon. 😀 A důsledky všici poznáte, již zítra.
Jsou pravidla, která jsem sice na základce slyšela, ale píšu s citem. Jak to cítím. Občas musím hodně hluboce přemýšlet, co že je to za pád (ten 3. a 6. u “mně”), ale špatně mně mě nenapíšu.
A jsem ten případ, co v Písance pod otázku, co otázkou nebyla, napsal “Dobře.”.
Já to taky píšu tak, jak to cítím, čeština byla vždycky můj koníček, pracovala jsem chvíli jako korektorka v novinách, dnes už je nepotřebují, korektury se nedělají. Musela jsem hódně popřemýšlet, jak to souvětí vedlejší zdůvodnit. 🙂
Nebude tam čárka, protože se to pořád týká té schránky ztrát a nálezů. Je to vedlejší věta přívlastková v poměru slučovacím (spojení vedlejších vět).
megi-the-pes:Raději ho zvedla a rozhodla se, že ho dá do schránky ztrát a nálezů, která byla v přízemí, a správce ji pravidelně kontroloval.
Podle mě tam čárka za “přízemí” být nemá, protože se stále bavíme o té schránce, jen je vypuštěno “kterou”. Čárka by napovídala, že správce kontroluje onu osobu, která chce cosi zvednout a dát do schránky.
Může mě někdo vyvést z omylu? Za pět si už dám sama.
(Že je tam trapně 2x “ho”, vidím. 🙂)
Já bych to napsala jinak: Raději ho zvedla a dala do schránky ztrát a nálezů, která byla v přízemí a správce ji pravidelně kontroloval.
Domnívám se, že je krajně nevhodné zdejší dámské osazenstvo oslovovat “děvenko”.
To jsem určitě nikdy nenapsala.
“Aby jste ” je špatný tvar, správně je “abyste” 😉
Jak já bych chodila, kdybych mohla, psi by dali i tu dvacítku, já si musím počkat.
Já používám stejnou pomůcku, jak Megi, nejlíp se mně to pamatuje.
U nás je stále jasno a mrzne. ❄️
orionka-2:Máte krásný sníh, ale my zas máme houby 😇 Sníh jsme měli včera.
Bylo to trošku vejš, cca o 120 metrů, tak tam bylo sněhu víc než tady. A dnes ráno mráz -9, během dne to na sluníčku trochu stouplo. U vás taje?
Děkuju moc za fotky, já stihla jen jednu z auta (v dálce je vidět Velká Kotlina). 😊 Bylo fakt nádherně jasno, viděly jsme i Praděd.
Anonymní:To vypadá jako kluci Dublinbarzoj…
Jj, Satan a Kejny, jestli si to dobře pamatuju. 😊