Aktuálně: 2 699 inzerátů262 814 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 08:11:11 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Ještě jsem zapomněla napsat, že to že běžně mi zákazník říká honem honem, jede mi autobus…to by ještě šlo, ale speciálně dneska chtěli 3 lidi platit kartou a měli překročený limit, tak jim to nešlo…a normálně mi říkali jakože co mají dělat…no tak jim říkám, že teda buď si přes bankovní apku musí ten limit zvýšit a nebo teda zkusit odjet k nejbližšímu bankomatu a zkusit vybrat hotovost…tak limit si navýšit tady nemůžu a vybírat nechci a ve své podstatě byli naštvaní na mě, že nemůžou zaplatit, i když na účtu ty peníze mají…nevim, co si představovali, že udělám já…že jim dám zboží zadáčo a nebo že udělám čáry máry fuk a ten limit jim takhle navýším…

Jako obecně mi přijde blbý, když lidi dorazí k pokladně zaplatit a teprve když mám teda rozmarkováno a chci po nich zaplatit, tak začnou peníze převádět ze spořáku nebo z účtu na účet.

A teda ještě bych zmínila, že mi přijde, že se nám tady rozmáhá takový nešvar…lidi přijdou platit…já jim řeknu částku a čekám, jim zazvoní telefon a ne aby když už to zvednou řekli “prosím tě, já jsem teď u pokladny a platím, zavolám ti za chvilku”, ale normálně telefon zvednou a krafou…jsem asi fakt konzerva, ale to mi přijde fakt neslušný.

A pak další věc…zdravení…mě bylo vždycky vštěpováno, že pozdravit je slušnost a odpovědět povinnost….jako chápu, že ne každej, kdo vleze do krámu, tak pozdraví…ale když jdu prodejnou, míjím zákazníky, řeknu jim “dobrý den”… a máme oční kontakt…a ono nic…ticho…to mi nepřijde normální…a to jsou třeba i lidi v mém věku, takže ne že by to byla nějaká mladá generace, která nezdraví…

To s tím limitem na kartě se stávalo manželovi a já bych ho v tu chvíli u té pokladny tehdy nejradši zaškrtila. Ohledně financí byl naprosto nemožnej. Třeba se nám i stalo, že jsme přišli k pokladně na nějakém hradě, už byly vydané vstupenky a jemu karta nefungovala, protože už byla dávno prošlá a tu nově vydanou měl samozřejmě doma v šuplíku. 🙄 Že si občas zapomenu převést peníze ze spořícího na běžný, se mně taky stává, ale většinou platím na samoobslužné pokladně, takže si v klidu převedu peníze a zaplatím a nebo si je převedu během procházení mezi regály. Jinak to telefonování všude považuju taky za neslušnost. U nás to dělával ve firmě kdysi dávno německý ředitel výroby, prostě byla nějaká porada, zazvonil mu telefon, on začal německy vykecávat a všichni na poradě museli i půl hodiny čekat. 🙄

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 07:56:38 xxx.xxx.11.197
Elisak:

Já kdysi brigádničila v Bille v Praze na Celetný, vydržela jsem 3 týdny  a teda nikdy víc… Zavíračka v 22:00 a pak ještě přepočítat kasu, když jsem ve 23 vypadla na metro byla jsem ráda. Do postele se člověk dostal někdy kolem 1 ráno a další den už měl být někdy před 7 v práci… Dělalo se krátkej-dlouhej týden, takže buď 3 nebo 4 dny v kuse… Jako fakt masakr. Totální nevyspání a celou noc jsem v hlavě slyšela pípání pokladny. A to že se člověk občas přes hodinu doprošoval vystřídání, aby si došel na záchod a ty nasraný ksichty lidí, když tu pokladnu konečně mohl zavřít…

Kdysi dávno, když jsem ještě do Billy chodila denně, jsem si tam všimla prodavačky, která už byla před důchodem (později jsem se dozvěděla, že do toho důchodu opravdu odešla) a nahlas nadávala na lidi, jak už ji se.ou. Koukala jsem na ni nechápavě, dnes už chápu. Dcera taky chvíli brigádničila v Kauflandu a zážitky děsný. Jako chápu, že někdo to dělat musí, ale já bych do supermarketu nechtěla jít pracovat ani náhodou. Takže se modlím, aby tady firma vydržela ještě těch cca 6 let, který do toho důchodu mám, protože nikde jinde by mě už v mým věku asi nezaměstnali, jedině v tom obchodě.

Sarah01
Sarah01 12.12.2025, 06:25:37 xxx.xxx.11.197

Tak já krmím barfem tuším cca 6 let, taky na základě debaty na iFauně, granule už doma nemám ani pro strejdu příhodu. Aktuálně beru masíčka Pošvář, protože Vetamix mně po letech začal smrdět. Psům teda ne. 😄 Konečně to teda dorazilo i k nám do pohraničí a rozváží i jiní prodejci, nejen Vetamix. S jídelníčkem si hlavu nedělám, do masa přidám, co zrovna doma mám, moji psi sežerou všechno.

Ale co se týká štěňat, tak kdybych je prodávala jen lidem, kteří budou barfovat, tak mně jich většina zůstane doma. Tak to bohužel je. Oni třeba chápou, že to není nic složitýho, když jim to člověk vysvětlí, ale většinou nemají prostory na další mrazák, a nebo se s tím zkrátka nechtějí piplat. A popravdě já radši prodám štěně do bytu, když vím, že se mu lidi budou věnovat a pes bude součástí rodiny, než když mi někdo naslibuje hory doly a ve výsledku si ani nevšimne, že má na zahradě psa postiženého mrtvicí. Jinak teda 16ti let se dožije málokterý plemeno a jen barf tomu nepomůže. 

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 17:09:42 xxx.xxx.162.253

Tak lidi tak krmí a já jim to vymlouvat nebudu, i když vím, že je to hlavně z pohodlnosti. Při odběru štěněte jsem dávala každýmu přednášku a jestli krmí přirozeně z těch všech dva majitelé, tak je to moc. Když už nekrmí granulema, tak to maso vaří a prostě jim to nevymluvím a můžu se snažit, jak chci. Je to jejich volba a jsem ráda, že aspoň nechali ty granule, na kterých byly ty štěňata odchovaný, i když já jsem jim dávala jednou denně i to maso.

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 14:28:44 xxx.xxx.11.197

Štěňatům do cca 8 měsíců se většinou dávají jako hlavní strava granule, protože se do nich nemusí nic jinýho přidávat, ale zrovna s Fitminem teda zkušenosti nemám, krmila jsem buď Wolfsblut, nebo Farminu.

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 10:33:39 xxx.xxx.11.197
Dafi:

jáá chcu sliníčko,chcu sluníčko,chu hoodně sliníčka…uuuáá mám sluníčkovej absták….

To já taky, včera to asi byla vzácná chvíle, dnes je opět mlha ☹️

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 09:18:07 xxx.xxx.11.197
Coudas:

Nevim, jestli to takle bude viditelné. Fotka s červeným koleckem Samsung (nový), druhá Xiaomi(5 let starý).

Obrázek

Je to rozdíl. Taky mám fotky z Xiaomi takové zašedlé, nejasné. Nebo se mně to aspoň zdá.

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 09:04:28 xxx.xxx.11.197

U nás se včera udělalo po delší době jasno, tak jsem spěchala z práce, abychom stihli procházku, i telefon jsem zapomněla, takže fotky nejsou. Na Praděd už vidět nebylo, jak se ta mlha snášela dolů a docela rychle už jde to sluníčko za obzor a začíná se brzy stmívat, ale stihli jsme.

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 08:56:14 xxx.xxx.11.197
kometa:

Tak co, máte čokla paní?

Koho myslíte tou paní? Mě nebo Villu Esmeraldu? Ať vím, jestli mám či nemám odpovídat.

Nenechte prchlivost cloumat svým majestátem, zvlášť na takové kydy Kidů.

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 06:45:06 xxx.xxx.11.197

Krásnýho věku se dožil, i když pro nás lidi je to furt málo. Ať je mu za duhou dobře. 🌼

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 06:32:55 xxx.xxx.11.197
Daja:

Písnička hezká, ale zaráží mě jedna věc a to proč si sám sobě dáváte lajky🤔? To je divné, že jo.

Hlavně má tady x nicků, to mi už fakt nepřijde normální. To už nebude tím, že by si nepamatoval heslo.

Sarah01
Sarah01 11.12.2025, 06:31:08 xxx.xxx.11.197
Trickyvoo:

Kámoška jeden čas dělala prodavačku a v té době nenáviděla Štědrý den, prý lidi byli na ně i na sebe hrozně hnusný a byli schopný se porvat o veku.

Taky jsem dělala kdysi dávno, cca před 25 lety, chvíli v obchodě a zařekla jsem se, že už nikdy. Byl to malej obchůdek na malým městě a lidi byli tak, jak asi všude, dost různí, ale fakt jako dost. Za dva roky, co jsem tam dělala, mě stačili okrást cikáni, v sobotu ráno, to chodívali opilci z hospod, jsem málem dostala flaškou po hlavě, když se v obchůdku porvali, a tradičně, když byla ve 12 zavíračka, na mě bušili, že ještě potřebují cigarety. V týdnu jsem mívala od 12 do 13 polední přestávku, jednou mi zůstala dcera viset ve výtahu, tak jsem přišla pozdě a to bylo řečí od důchodců, že mi manžel přilehl noční košili, v poledne. 🙄 A když se tehdy opravovala kanalizace, měla jsem v obchodě i potkany a musela se volat deratizační firma. O tom, že spousta lidí chtěla cigarety na sekeru, ani nemluvím. Jojo, bylo by to na knihu a jen dva roky jsem tam byla. Veselo tam bylo nejen o Vánocích.

Sarah01
Sarah01 10.12.2025, 19:43:15 xxx.xxx.162.253
Aluška:

u mladých na Yukonu dnes, níž už ten teploměr nejde ….

Obrázek

😲 😯😯

Sarah01
Sarah01 10.12.2025, 19:39:20 xxx.xxx.162.253
Bobca:

a nejde tam dát paměťovou kartu? Já mám na malé Nokii 32GB  přidané úložiště..                                                                             

Zkusím se podívat. To mě nenapadlo, díky.

Sarah01
Sarah01 10.12.2025, 17:05:35 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 10.12.2025, 14:00:28

Díky moc za tip, potřebuju totiž něco podobnýho. Aby to dobře fotilo a mělo to velkou paměť a já ty fotky nemusela pořád stahovat do PC. Od roku 2020 mám Xiaomi Poco, manžel mi ho dal na Vánoce, tehdy paměť neřešil, spíš velikost, abych ho měla jako místo tabletu, který mně tehdy už chcípnul. No, myslím, že velikostně nejsou ty ostatní telefony o moc menší, ale prostě chybí ta paměť, nemůžu tam mít nainstalovaný žádný aplikace, zabírá to moc místa, a některé prostě potřebuju.

Sarah01
Sarah01 10.12.2025, 10:47:43 xxx.xxx.11.197
Coudas:

Koupila jsem si nový telefon, nemám ještě ani přepnutí klávesnici, tak na tom ani neumím psát. Ze starého jsem mazala fotky, tak je mi trošku…Byl ještě pejsek, od jara noví tři koně, stavba ještě bez kopnutí… Nový mám, protože starý je moc velký, a malé telefony jsou drahé, tak jsem se praštila přes kapsu, ale měl by dělat pěkné fotky. Na telefonování mám dúchodcovský, tlačítkové véčko.Tak včera na stavbě proběhla zkouška, a druhá fotka, když jsme se už za tmy vrátili domů. 

Obrázek Obrázek

Moc hezké fotky. Můžu se zeptat, jaký je to telefon? Asi budu taky potřebovat nový. Pěkné fotky dělá jabko, ale tolik peněz se mně právě dávat nechce.

Sarah01
Sarah01 10.12.2025, 06:14:56 xxx.xxx.11.197
biaca:

Právě, že zdarma to není, je placeno z nesmyslných koncesionářských poplatku. A pokud jde o nezávislost TV - tak rozhodně si nepředstavuji tak, že místo AZ kvízu bude přenos jmenování Babiše premiérem. 

A nejen to, ředitel ČT má plat cca 4 mil. ročně, zatímco řadoví zaměstnanci (tím nemyslím redaktory a reportéry) mají s bídou 16 tis. měsíčně. Jo, máme kapitalismus, to chápu, ale toto jsou opravdu naše peníze, o kterých si nerozhodujeme.

Sarah01
Sarah01 09.12.2025, 18:45:42 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

Já předpokládám, že JP to myslel jako vtip. 🙂

Možný to je, ale neznám bohužel jeho humor, no. 🙂 I když s těma 50 kg už má možná pravdu.

Sarah01
Sarah01 09.12.2025, 18:33:12 xxx.xxx.162.253

Věrka teda na pohled určitě nemá 120 kilo, takže kdyby zhubla 80, bude z ní anorektička.

Sarah01
Sarah01 09.12.2025, 14:08:37 xxx.xxx.11.197
biaca:

K Ratolestem, já si myslím, že seriál by spíše vystupňovaný do krajnosti, a silně divákovi podsouval co si má myslet, nikdo není černý a bilý. Negativní postavy vystupňovany do krajnosti viz. synek hlavních hrdinů, křesťanská rodina, nebo ta učitelka. a pozivní zase naopak např. ten dobrovolný romský pomocní Policie, slepá dívka jdoucí si za svým snem s nevděčnými rodiči apod. Z toho důvodu se mi seriál moc nelíbil, jelikož divák si nemohl na postavy udělat vlastní názor, ale byl jim podsunut tvůrci. 

Ano, proto jsem psala, že to na mě působilo tak trochu jako masírka.