Sardullah:Ještě jsem zapomněla napsat, že to že běžně mi zákazník říká honem honem, jede mi autobus…to by ještě šlo, ale speciálně dneska chtěli 3 lidi platit kartou a měli překročený limit, tak jim to nešlo…a normálně mi říkali jakože co mají dělat…no tak jim říkám, že teda buď si přes bankovní apku musí ten limit zvýšit a nebo teda zkusit odjet k nejbližšímu bankomatu a zkusit vybrat hotovost…tak limit si navýšit tady nemůžu a vybírat nechci a ve své podstatě byli naštvaní na mě, že nemůžou zaplatit, i když na účtu ty peníze mají…nevim, co si představovali, že udělám já…že jim dám zboží zadáčo a nebo že udělám čáry máry fuk a ten limit jim takhle navýším…
Jako obecně mi přijde blbý, když lidi dorazí k pokladně zaplatit a teprve když mám teda rozmarkováno a chci po nich zaplatit, tak začnou peníze převádět ze spořáku nebo z účtu na účet.
A teda ještě bych zmínila, že mi přijde, že se nám tady rozmáhá takový nešvar…lidi přijdou platit…já jim řeknu částku a čekám, jim zazvoní telefon a ne aby když už to zvednou řekli “prosím tě, já jsem teď u pokladny a platím, zavolám ti za chvilku”, ale normálně telefon zvednou a krafou…jsem asi fakt konzerva, ale to mi přijde fakt neslušný.
A pak další věc…zdravení…mě bylo vždycky vštěpováno, že pozdravit je slušnost a odpovědět povinnost….jako chápu, že ne každej, kdo vleze do krámu, tak pozdraví…ale když jdu prodejnou, míjím zákazníky, řeknu jim “dobrý den”… a máme oční kontakt…a ono nic…ticho…to mi nepřijde normální…a to jsou třeba i lidi v mém věku, takže ne že by to byla nějaká mladá generace, která nezdraví…
To s tím limitem na kartě se stávalo manželovi a já bych ho v tu chvíli u té pokladny tehdy nejradši zaškrtila. Ohledně financí byl naprosto nemožnej. Třeba se nám i stalo, že jsme přišli k pokladně na nějakém hradě, už byly vydané vstupenky a jemu karta nefungovala, protože už byla dávno prošlá a tu nově vydanou měl samozřejmě doma v šuplíku. 🙄 Že si občas zapomenu převést peníze ze spořícího na běžný, se mně taky stává, ale většinou platím na samoobslužné pokladně, takže si v klidu převedu peníze a zaplatím a nebo si je převedu během procházení mezi regály. Jinak to telefonování všude považuju taky za neslušnost. U nás to dělával ve firmě kdysi dávno německý ředitel výroby, prostě byla nějaká porada, zazvonil mu telefon, on začal německy vykecávat a všichni na poradě museli i půl hodiny čekat. 🙄