Aktuálně: 2 327 inzerátů269 780 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 07:18:40 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Tak jsem si včera nechala přepracovat životní pojistku, bude to drahé a snad to nebudu potřebovat. Ale kdyby jo, už je to celkem slušně nastavená záležitost, je v tom zahrnutý i ten jezdecký sport (jsem doteď neměla, ostuda) a vážné choroby (vč. boreliozy, meningitidy, neurodege a rakovin - ty rakoviny jsou celkem zásadní, neb u mě pravděpodobné, no jak říkám, nemít to pojištění, určitě ji dostanu, takto mám šanci, že se mi to vyhne, protože když nevyhne, shrábnu nějaké prachy). Další věc, která se mi tam líbí, je pojištění pobytu v nemo, za každý den nějaký bakšiš, tak snad právě dosáhnu na nadstandard, kdyby bylo potřeba. No a co mě zaskočilo, už nemají ve výlukách páteř, takže pokud mě uznají zdravou (doktor teda tvrdí, že nemám žádné trvalé zhoršení zdrav. stavu), mohla bych úrazy páteře třeba uplatňovat. Než dojdou k názoru, že s ní mám chronické potíže a vyloučí mi ji individuálně 😄

A můžu se zeptat, kolik měsíčně platíte a u které pojišťovny? Mně to totiž vypočítali na nějaké 3 tisíce a to teda bohužel. 

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 06:36:08 xxx.xxx.11.197
assil:

Asi by pomohlo jedině útulkům posílat rovnou hmotné dary.

Já si právě myslím, že oni jim nakoupili krmivo, konzervy a jiné věci, které potřebovali, neposlali jim rovnou peníze.

Sarah01
Sarah01 05.02.2026, 06:22:58 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Tak spaní by mi bylo jedno, já když spím, můžou střílet z děla, nějaké chrápání neregistruju, dětičky by byly dávno mrtvé, psi počůraní😛

Vzhledem k vašemu sluchu to chápu, to máte dokonce výhodu. Já slyším každý šustnutí.

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 20:47:33 xxx.xxx.162.253
kometa:

Bydlet s někým takto na pokoji delší dobu, tak mě klepne.

Mě taky. Nebo by to skončilo vraždou.

👍😎

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 19:50:20 xxx.xxx.162.253
kometa:

mám obecně problém s usínáním a navíc jsem sova…

To bude ono. Já usínám bez problémů a jsem skřivánek. Pravda, s postupujícím věkem se v noci častěji probouzím a občas nemůžu znovu zabrat. Ale zatím zvládám bez prášků.

prostě jen potřebuju v noci naprostý soukromí.

Já taky spím jenom s kocourem. Občas. A v té nemocnici vím, že když nebudu kvůli někomu spát v noci, tak můžu přes den. A je to na omezenou dobu, takže to psychicky dám. Ale neumím si představit hypotetickou situaci v domově důchodců, kdy bych měla “nafurt” nějakou chrápající spolubydlící.

S chrápajícím člověkem se nikdy nevyspím. Mám většinou dost lehký spaní, asi je to zvyk od té doby, kdy byly děti malé a já jsem k nim v noci vstávala, jakmile se trochu zavrněly. Teď se hned vzbudím, jakmile si pes štěkne na čůrání. Bydlet s někým takto na pokoji delší dobu, tak mě klepne. 

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 19:01:07 xxx.xxx.162.253
Jana:

Všechny zdravím. U mych dvou pejsků obřího plemene byla zjištěna špatná funkce štítné žlázy. Oběma naordinován Fothyron 400, dvě tablety ráno, dvě večer naší veterinářkou dle návodu v létáku. Z počátku byli příliš rozhození, tak jsem snižíla dávku na 1 ráno a 1 večer. Máte někdo zkušenost s dávkováním ? Navíc kardiolog posléze pejskům napsal Euthyron 50, 1 ráno a 1 večer. Což se mi jeví jako podstatně méně v miligramech, bohužel kardiolog je tak zaneprázdněný, ani za týden nepřišla odpověd. Jak tomu rozumět a jak velký je rozdíl v léčebné dávce. Máte prosím někdo zkušenost. Mohu ordinovat sama dle subjektivních potíží svého psa, není dávkováni velmi individuální, nikoli jasně dané dle váhy psa v příbalovém letáku, čímž se veterinářka řídila? Na kontrolní odběry jdeme za měsíc. Ale jeví se mi, že ta tableta Forthyronu 1 ráno a 1 večer zdá dostačující, alespon co do pohody kluků. Děkuji...

Proč to dáváte do ptáků, když jde o psy?

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 18:16:33 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No mě zase přijde, že v nemocnici si člověk neodpočine…tak možná, když má nějaké oblbující léky na bolest nebo tak něco…protože jinak tam za ranního kuropění vlítne ranní směna..měření teploty, léky  a tak, potom nějaká snídaně, pak tam vlítne uklízečka, aby to tam pošmrdlala hadrem, pak už zase pobíhají sestry, aby před vizitou bylo všechno cajk…pak teda čekání na vizitu a vizita a než se člověk rozkoukne, tak už je oběd…po obědě se mu možná na chvíli podaří schrupnou a prsk je 14:00 a začínají návštěvy…pak je večeře…a než potom člověk usne, tak už je zasejc ráno a to nemluvím o tom, když nemám nadstandard a mám nějakýho spolubydlu, co se hlasitě projevuje i v noci a teď nemyslím jen chrápání…

Přesně, já v nemocnici nikdy nespím. Většinou nejsem sama na pokoji a v Krnově, kde jsem v poslední době vždycky byla, možnost nadstandardu není. Takže vždycky chci co nejdřív domů a to pak naráz prospím 24 hodin v kuse jen s přestávkama na pití a na WC.

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 18:13:13 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

V HM nekupuju. 

Dřív to bylo jednoduché, Pietro Filipi měl všechno vypsané. Zkrachovali, no.

Nosím oblečení z dřívějšich dob, něco mám od švadleny, něco ze sekáčů a swapů. Něco málo si sama ušiju. Pár věcí jsem dostala, dítěti kupuju použité z bazoše nebo od známých. 

A když jednou za deset let nakupuju v obyčejném obchodě, naposled svatební šaty, tak to neřeším. 

Spodní prádlo a punčochové zboží česká výroba. Plavky mi ušila paní, co jsem ji našla přes Facebook. To jsem se tam ještě proklikala, je to sedm let a pořád jako nové. 

Látky se dají sehnat vyrobené v ČR normálně, akorát člověk musí chápat, že třeba bavlna se tu nepěstuje, tudíž část toho zpracování musí proběhnout jinde. Tam není jiná možnost.

Prosím, napište. Velice by mě vyjádření té paní zajímalo. Sama jí chci napsat, ale ještě jsem se k tomu nedostala. 

Tak mám odpověď, ale nevím, jestli bude stačit. Protože mě ještě nějaké otázky napadají. 🤔 To samé paní uvádí občas i pod příspěvky na FB. Teď aktuálně odletěla do Nepálu doladit novou kolekci.

"Nepál je jedna z nejchudších zemí na světě. Lidé tam často ani na denní bázi nepoužívají peníze – žijí prostě z toho, co si vypěstují za chatrčí na poli. Přitom lékařská péče, ošacení, jakž takž vzdělání pro děti… to všechno se platí! On ten životní přístup "nějak bylo, nějak bude" má i svou odvrácenou stránku. Nepálci jsou skromní a pokorní k životu, přijímají věci tak, jak jsou. A moc se je tedy nesnaží měnit. Myslím jako země, kultura. No a pak jsou ti, kteří chtějí změnu. Chtějí pracovat, mít peníze na doktora pro děti. Chtějí být zodpovědní – v tom našem slova smyslu. Jenže jejich země na to není "vybavená". Neexistuje tu něco jako úřad práce, sociální ani zdravotní pojištění. Za prací tátové od rodin musí jezdit do zahraničí, posílají peníze domů a je zcela běžné, že děti vidí jednou, maximálně dvakrát do roka... 😓 Kdo chce zůstat v Nepálu, muži i ženy, hledá stabilní práci šíleně těžko. Prostě není. A když, tak v lomu nebo na poli, za naprosto zanedbatelné částky. Získat solidně placenou práci, moct se spolehnout na pravidelnou výplatu, to doslova mění životy! Lidé jsou neskutečně vděční a já jsem moc ráda, že jim ji můžeme poskytnout. Na naše poměry pracují za malé peníze, jenže náklady na život jsou v Nepálu taky mnohem nižší než u nás! Je to dost na vyvážené, zdravé jídlo. Školní uniformu a učebnice. Doktora, když je potřeba. Díky mému manželovi, který je Nepálec, neplatíme žádným obchodníčkům a agentům nadbytečné provize. Prostě rovnou z dílny k Vám! Já jsem zastánce férových marží, nechci na nikom parazitovat a "nahrabávat si". FAIR podle mě nejsou certifikace, které nakonec i zase všechno prodraží pro zákazníka, ale prostě řídit se srdcem. ❤️ Nějakým tím vnitřním morálním kompasem... Takže zisk si necháme akorát takový, abychom mohli obchod rozvíjet a dál přispívat. 🙏💕 Tak proto. Proto u nás módu z Nepálu najdete za tuto cenu."

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 17:41:25 xxx.xxx.162.253
impact:

Za mě je to naprosto jasný. V takových případech prostě neposílat žádnej dar a nepomáhat státu přijetím takových psů do péče. Tak dlouho úředníci hřešili na to, že jsou spolky/útulky vždy ochotný pomoct i na úkor svého provozu, až se s nima úředníci prostě naučili vyjebávat. 

Vždyť než přijdou první peníze od státu, než se pořeší všechny smlouvy, atd., tak to trvá několik týdnů. A když spolek/útulek živí ty psy ze svých zásob a darů z běžného provozu, tak jim to stát taky neuhradí, protože už to vlastně jednou od někoho dostali? Snažím se to pochopit, ale současně vím, že stát/obce prostě neproplatí žádný nadstandard a to se týká třeba i blbého očkování nad rámec zákonem povinné vztekliny. 

Je to prostě k poblití. 

No přesně tak. Tady se ještě před cca 5 lety, kdy tam bylo něco kolem 60 psů tuším, tvrdilo, že je všechno v pořádku a čekalo se, až se to pose.e úplně. Přitom normálnímu člověku musí být jasný, že zvládnout 60 psů ve dvou lidech se prostě nedá. Nedá se podle mě zvládnout ani polovina, to umí jen motorový myši v útulcích a spolcích, některých. 😊

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 17:30:04 xxx.xxx.162.253
Arosek:

Do te doby nez by si nekdo stezoval ze nedostal potvrzeni o daru pro danove ucely, nebo to napraskal, protoze prece pul mice je pul mice … Jak bys neznala lidi

Jo, to je pravda. Mně je to třeba úplně fuk, dary si neodečítám.

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 17:15:43 xxx.xxx.162.253

No, jako je to blbý, ale musím to napsat…stát náš učí podvádět, ano, svýma blbýma na stavu postavenýma zákonama. Takže se to mělo vybrat na soukromý účet a nakupovat to útulkům natajňačku a byl by klid.

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 17:12:22 xxx.xxx.162.253
sharingan:

“A člověk jako ze svýho pohledu ví dobře, co je pro to zvíře lepší? Umí se vcítit do jeho pocitů? Asi taky ne.”

Vy se chovatelství a zvířatům v praxi nevěnujete, že? Zvíře se “chce” nažrat, přežít, rozmnožit se. Nekomplikované. Pták se zlomeným křídlem? Pes přežraný čokoládou? Zaparazitované vyhublé kotě u silnice? Pulci ropuchy ve vysychající louži? Srnče v obilí před jedoucím kombajnem? Vlčák se vztyčeným ocasem, vrčejíc a s vyceněnými zuby, kráčející proti mě? Oč jim jenom může jít? 😀. A zásadně nezasahovat, jde přeci o jejich svobodnou volbu 😀.

Tak teď jste mě fakt rozesmál. 😂🤣 

Ne, vůbec nechovám, jen mám 9 let CHS GR. A fakt rozlišuju divoká a domácí zvířata. 😉

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 16:08:07 xxx.xxx.162.253

Tak kdysi se taky svítilo loučema a splašky se vylévaly z okna na ulici a bylo to normální. 

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 16:04:23 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Jo tak, vy to berete z pohledu pocitů toho zvířete, já to beru z pohledu empirických dat, tj. třeba doba dožití.

No na druhou stranu, pak ale nemůžeme říct ani to, že v přírodě, přirozeném prostředí, se to zvíře má lépe, protože si to tak ono představuje. Nevíme to, protože nám to neřekne. Takže stále se tím nedá argumentovat.

A člověk jako ze svýho pohledu ví dobře, co je pro to zvíře lepší? Umí se vcítit do jeho pocitů? Asi taky ne. Tak nemá právo určovat, co je pro něj lepší. Mně by se taky nelíbilo, kdyby mně někdo kecal do života, i kdybych ho podle svýho uvážení měla mít horší. Taky jsem si ani nenechala.

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 14:45:09 xxx.xxx.11.197

Není náhodou ten pejsek z článku od Radky Stegurové? Mám dojem, že ona měla fotky na FB pejska s černýma flíčkama už od jeho narození. 

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 14:15:55 xxx.xxx.11.197
Ladd:

Věřím, že v páru, u někoho doma na rybníčku jim bude lépe- ke komu se tedy dostanou do vlastnictví a jestli na rybníček nebo k lodně s vodou. Ale příklady táhnou a třeba jindy na tom pekáči končit budou. Určitá pravidla chování bychom ctít měli ovšem to nemůžte chtít po sociopatovi - normální člověk se takto nechová. Něco by se s tím udělat mělo, nebo ho seknout za něco jiného.

Na soukromým rybníčku snad jo. Ale zase mu můžou uletět. 🙂

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 14:02:34 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Že se většina mláďat nedožije dospělosti, vím. To je prostě příroda a je to naprosto přirozené. … Příroda tak prostě funguje …

To je samozřejmě pravda, ale není to argument na shariganovo “zvířata v lidské péči se mohou mít klidně lépe než v přírodě”. To je jednoduše také pravda, proti tomu nelze namítat tím, že příroda je přirozená. Příroda může být přirozená a zároveň se v ní mohou mít zvířata hůř než v lidské péči.

Sharigan také hned na začátku vypíchnul, že nemá v úmyslu dotyčného škůdce obhajovat.

To já jen tak.

No, já si právě nemyslím, že se můžou mít líp. Z hlediska člověka ano, ale zvířete se nikdo neptal a my nevíme, jak to vnímá. Časem si zvykne na všechno, ale je to pro něj fakt líp? To je přece subjektivní pohled. Na co tahat z přírody do domácností další zvířata? Lidi by se spíš měli starat o to, co v tom domácím prostředí zatím stačili vyprodukovat a mnohdy na to kašlou. To se prostě neshodnem, no.

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 13:46:56 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 04.02.2026, 11:15:16

Jejda, já si ani nevšimla, že měl Winnie flíček. 

Sarah01
Sarah01 04.02.2026, 13:40:42 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele sharingan z 04.02.2026, 12:19:08

To není o hyperkorektnosti. Nedělala jsem to nikdy, a to termín hyperkorektnost ještě ani neexistoval. Mám to prostě nastavený jinak a nějaká korektnost je mně někde. Přírodu a zvířata v ní můžu poznávat i jinak, ne jen tím, že budu všechno tahat domů a doma to někam zavírat. O skutečným životě v přírodě mně to neřekne stejně nic.

Nevěru jsem nikdy neprovozovala a i kdyby jo, tak sem to nepatří. Že se většina mláďat nedožije dospělosti, vím. To je prostě příroda a je to naprosto přirozené. Kromě toho, že stejně nemůžu všechny zachránit a ani nechci, tak je toto naprosto irelevantní. Příroda tak prostě funguje a jen člověk furt do všeho strká čumák ve snaze, že něco vylepší, zachrání a pod. Myslím, že se toho zkazilo už dost, víc netřeba.