Kopíruju příspěvek z FB mojí známé, má to uvedeno veřejně, ale kdo nejste na FB, tak si to asi nepřečtete:
“Kamarádi, dnes s Vámi nebudu sdílet radostný příběh mého Kolbyho. Chtěla bych se s Vámi podělit o včerejší zážitek, musela jsem to v sobě zpracovat a teprve dnes o tom můžu napsat. Velice mě zasáhla kauza odebraných retrívrů z Odrovic, proto když jsem zjistila, že 13 z nich je v útulku kousíček od nás ve Výčapech u Třebíče Kapka pro tlapky, spolek, rozhodla jsem se, že jim samozřejmě alespoň trochu pomůžu, objednala jsem granulky, konzervy, dezinfekce a prací potřeby a včera jsme se tam s manželem vypravili. Na ten pohled a zápach, kdy jsme vešli už nikdy nezapomenu🥲🥲🥲 Myslela jsem, že máme před sebou štěňátka, takhle velikostně totiž vypadal náš Kolby cca ve 4 měsících, jen daleko tlustší 🙈🙈 většina z nich jsou dospělí psi, pár z nich okolo 9 měsíců, nikdy nebudou mít normální výšku zlatého retrívra, protože se množili příbuzensky mezi sebou, mají na sobě obrovské lysiny vypadaných chlupů, jsou vyhublí, něco nepředstavitelného🥲🥲🥲 Jedna fenečka se zrovna probouzela z narkózy, kdy jí museli odebrat celé oko🥲 další po zákroku, kdy měla zarostlou osinu, takže obrovský otok celé tváře, další fenka má ještě mlíčko , nikdo nevěděl komu která štěňátka patří, tak je nechali prostě u některých kojících fen🥲 Neumím slovy popsat, co se v nás odehrávalo🥲🥲 Paní, která se o ně obětavě stará, říkala, že psychicky se za těch pár dnů velice zvedli, pořád mají víru v člověka, touží po pohlazení, pomazlení a když je vezme ven, je to jako pytel blech😍 Nepíšu tenhle příspěvek jako lynč na “paní chovatelku” ačkoli je tohle pro mě neodpustiltelné, i když vím, že je psychicky nemocná, tohle se prostě nemělo stát 🥲🥲🥲 Píšu Vám to proto, že vím, že je tady spousta lidí, kteří milují psy a že určitě pomůžete tam, kde je to potřeba 🙏🙏 Určitě spousta z Vás již pomohla, ale pokud byste ještě mohli, prosím za ně i ostatní pejsky, nebuďme lhostejní 🙏🙏🙏 Až bude čas, budou potřebovat nový domov a teď všichni potřebují hlavně veterinární péči a plné misky, oboje nikdy nezažili. Pokud můžete a máte někde poblíž útulek jako je tenhle, kupte granule nejlépe gastrointestinální, konzervy, dezinfekce i staré povlečení nebo ručníky se hodí. Pejsci se teprve učí co je to hygiena🙏 Samozřejmě každá koruna se útulkům bude hodit, náklady na vet budou astronomické🥲 Pokud jste dočetli až sem, děkuji Vám😊 S úctou a vírou v lepší zítřky.”