Aktuálně: 2 695 inzerátů263 206 diskuzních příspěvků19 190 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 14:19:57 xxx.xxx.162.253
kometa:

Tak já jsem se jednou zeptala, proč ta úžasná štěňata BOC nemají papíry. No, protože když si kupovali matku, tak je odmítli.😲Že je na pasení ovcí nepotřebují.

Jako fakt existuje chovatel, který za těchto okolností fenku prodá? Nechcete PP, tak si ho neberte?

To je podle mě blbost. Proč by si kupovali psa s PP, když papíry nepotřebují? Nechápu.

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 14:17:02 xxx.xxx.162.253

Taky tomu moc nerozumím, ani z té reportáže nejsem moudrá.

Podle výpovědi té majitelky to nevypadá, že by byla všechna stejně stará, protože mluví o tom, že nejdříve uhynula ta nejmladší. Nevíte někdo, co je to za plemeno?

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 11:42:36 xxx.xxx.162.253
Doron:

Viděla jsem nějaká videa z útulků a tam nevypadali tak špatně.

Aby bylo jasno, vůbec to neomlouvám, jen přemýšlím, co se jí to mohlo zrodit v hlavě. Já mám takovou analytickou povahu a potřebuju vždycky co nejvíc informací abych to mohla pochopit. Když to chápu, uklidňuje mě to 🙂.

Pro ty chovatele, co jí prodali psy to tedy musí být taky strašný.

Asi bych v jejich situaci jednala trochu mimo meze zákona.

Video, který jsem viděla dnes, je strašný. Má to na FB útulek Tlapky na cestě. Několik odrostlejších štěňátek, všichni vyhublí na kost, všude po těle demodex, jizvy, otevřené rány, vypouklé oči. Dodneška bych asi ještě pochopila, že ta ženská byla nemocná, ale jakžtakž se snad snažila. Po dnešku už ne. Nevím, co se jí zrodilo v hlavě, ale ty psy ráda neměla, ani náhodou.

Psala mně jedna známá, že PP fenku, dovoz ze zahraničí, matku její fenečky, nenašli. 😢

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 09:53:16 xxx.xxx.162.253
Arosek:

Ne, nevypadaji dobre. Ani nahodou. 

1 - ty fotky co se dostavaji ven nejsou ani zdaleka to nejhorsi co tam bylo.
2 - hodne toho skryje srst - nevyhoda chlupatych psu. Na kratkosrstych by to bylo videt vic.
3 - add povahy - opet nevyhoda retrieveru. Ona je vylozene nebila, nikdo je nemlatil, rvali se jen mezi sebou o zradlo. Slabsi nebo nemocne kusy nemely sanci. Ale povaha retrievera je bohuzel takova, ze proste lidi miluje, i kdyz se boji, i kdyz je nejisty, i kdyz … Oni proste tu vazbu na cloveka maji v krvi. 
4 - to ze maji dobry vztah mezi sebou navzajem - kdyby to bylo jine plemeno s nizsim socialnim citenim, davno by se navzajem vyrazne zredukovali. Opet tu hraje obrovskou roli typicka goldeni povaha.
5 - to co se naslo na pozemcich si radsi ani nechtejte predstavit. 

A ano - poslednich par generaci uz je hodne nakrizenych napribuzno - ti psi jsou jak nas Saggi, proste retriever bonsai. Nakolik tam hraje roli fakt, ze pred cca 10 lety tam jeste pobihali jezevcici se neodvazuju hadat, ale muze to byt jeden z faktoru. 

Jani, a teď tam žádnej jezevčík nebyl?

Já vím, že se nemůžou ještě některý info zveřejňovat, ale už jsem napříč FB četla o tom, že na pozemku jsou hroby uhynulých pejsků. Bude se to tam nějak prohledávat, mají k tomu orgány nějakou kompetenci?

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 08:47:17 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/meli-jen-pres-sest-kilo-nyni-retrivri-z-mnozirny-na-brnensku-nachazeji-novy-domov-363561?sznclid=aQANVFhaW19cX1BYWVlaUV1aXllZWFFQFR1UWF5bUF5dUF5dUUdfWlwVHQxUWF5cWlBfXVhbXEdcWV0VClQsXSsrWlpfXypfXSoqUFFcK1xZW1ldKCsrKlheUCooWA&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=int1&dop_req_id=Venk8KuIkol-202508010555&dop_id=113718180

Já bych trestala, až bych brečela. ne tu dotyčnou, ta fakt prostě neměla šanci, ale okolí a orgány. Měli by volat k zodpovědnosti ty konkrétní pracovníky, kteří tam tehdy pracovali. Aby si to každý příště rozmyslel, to takhle odpálit.

Já nevím, neznám ji osobně, ale lidi, kteří ji znají, tvrdí, že věděla moc dobře, co dělá a prý současnou situaci pořád zlehčuje, že se nic moc nestalo.  Otázka je, jak a jestli vůbec může být nějak potrestaná. Psi jsou pořád jejím majetkem, tak se hrozím toho, že by jí je snad měli vrátit zpátky. Prý jsou to ve více případech kříženci, ne čistí retrívři, i když z retrívra mají povahově asi hodně. Nejspíš, to jen odhaduju, kříženci s jezevčíkem, které tam údajně měla mít taky. Je to teda strašný, že to orgány nechaly nárůst do takových rozměrů a jo, stát by to měl zaplatit, i když to defakto zaplatíme my všichni.

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 08:39:47 xxx.xxx.162.253
kometa:

Chtějí za něj dostat zpátky tolik, co zaplatili. Předpokládám. 10 000 mi přijde přiměřená cena za vořecha. Když jim namluvili, jak ušetří, protože jinak by dali kolik? 25 000?

+ jim možná už doma leccos sežral, teda kromě krmení.

Mně to za nevychovanýho puboše přijde moc. To někdo koupí? Tipuju, že jedině blázen.

Sarah01
Sarah01 01.08.2025, 07:31:42 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Tohle nejni stofárd ani náhodou, to je křižovatka.

A teď ráno jsem viděla přesně odraz takto inzerovaných zvířat. Stáli jsme u pumpy, šel tam týpek s picbůmem…………. na parkovišti opodál se objevila holka s pomerančem a co myslíte? Nejdřív se picbůmovi klasicky ztopořil ocásek a pak svého kynologicky nepolíbeneného majitele co? No ano! Odtáhnul. Kroutily se mi z toho, co jsem viděla, ledviny a chtělo se mi řvát : “do prd………..e!!!” Holka se naštěstí zaparkovala za nějaký auto. Ubít, prostě takový lidi ubít, aby si nikdy už nemohli žádný zvíře pořídit. Pumpa je na sídlišti, takže mít takovéhou souseda je sen každého z  majitelů psů.

Asi takových bude čím dál víc. Ještěže u nás nevytáhnou paty z toho sídliště, samozřejmě lidi na sídlišti lituju. U Lidlu je oplocené psí hřiště a pokud je tam někdo s takovýmto psem, nikdo jinej už tam nemůže. Děsný, jak lidi zblbli.

Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 21:26:43 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Když jste to takto rozepsala, tak je to něco jiného, než předchozí příspěvek, z kterého jsem získala určitý dojem na který jsem reagovala. Jste hodná a obětavá, že jste ho doprovodila do konce života a nebyl na to sám. 

Máte pravdu, jsem nějaká negativní. Nějak se mi to všechno s..e, tedy kazí a komplikuje. Život je složitý. Omlouvám se vám a vlastně všem. 

Je to blbý teď všeobecně pro hodně lidí, hlavně teda pro ty, co žijí sami. Držte se. 

Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 18:46:44 xxx.xxx.162.253

Kopíruju příspěvek z FB mojí známé, má to uvedeno veřejně, ale kdo nejste na FB, tak si to asi nepřečtete:

“Kamarádi, dnes s Vámi nebudu sdílet radostný příběh mého Kolbyho. Chtěla bych se s Vámi podělit o včerejší zážitek, musela jsem to v sobě zpracovat a teprve dnes o tom můžu napsat. Velice mě zasáhla kauza odebraných retrívrů z Odrovic, proto když jsem zjistila, že 13 z nich je v útulku kousíček od nás ve Výčapech u Třebíče Kapka pro tlapky, spolek, rozhodla jsem se, že jim samozřejmě alespoň trochu pomůžu, objednala jsem granulky, konzervy, dezinfekce a prací potřeby a včera jsme se tam s manželem vypravili. Na ten pohled a zápach, kdy jsme vešli už nikdy nezapomenu🥲🥲🥲 Myslela jsem, že máme před sebou štěňátka, takhle velikostně totiž vypadal náš Kolby cca ve 4 měsících, jen daleko tlustší 🙈🙈 většina z nich jsou dospělí psi, pár z nich okolo 9 měsíců, nikdy nebudou mít normální výšku zlatého retrívra, protože se množili příbuzensky mezi sebou, mají na sobě obrovské lysiny vypadaných chlupů, jsou vyhublí, něco nepředstavitelného🥲🥲🥲 Jedna fenečka se zrovna probouzela z narkózy, kdy jí museli odebrat celé oko🥲 další po zákroku, kdy měla zarostlou osinu, takže obrovský otok celé tváře, další fenka má ještě mlíčko , nikdo nevěděl komu která štěňátka patří, tak je nechali prostě u některých kojících fen🥲 Neumím slovy popsat, co se v nás odehrávalo🥲🥲 Paní, která se o ně obětavě stará, říkala, že psychicky se za těch pár dnů velice zvedli, pořád mají víru v člověka, touží po pohlazení, pomazlení a když je vezme ven, je to jako pytel blech😍 Nepíšu tenhle příspěvek jako lynč na “paní chovatelku” ačkoli je tohle pro mě neodpustiltelné, i když vím, že je psychicky nemocná, tohle se prostě nemělo stát 🥲🥲🥲 Píšu Vám to proto, že vím, že je tady spousta lidí, kteří milují psy a že určitě pomůžete tam, kde je to potřeba 🙏🙏 Určitě spousta z Vás již pomohla, ale pokud byste ještě mohli, prosím za ně i ostatní pejsky, nebuďme lhostejní 🙏🙏🙏 Až bude čas, budou potřebovat nový domov a teď všichni potřebují hlavně veterinární péči a plné misky, oboje nikdy nezažili. Pokud můžete a máte někde poblíž útulek jako je tenhle, kupte granule nejlépe gastrointestinální, konzervy, dezinfekce i staré povlečení nebo ručníky se hodí. Pejsci se teprve učí co je to hygiena🙏 Samozřejmě každá koruna se útulkům bude hodit, náklady na vet budou astronomické🥲 Pokud jste dočetli až sem, děkuji Vám😊 S úctou a vírou v lepší zítřky.”

Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 17:37:18 xxx.xxx.162.253
Bobca:

Já bych řekla molice..uvidíme,co na to Raduš..pokud je to lepkavé,tak i mšice…

Jo, tak to asi fakt vypadá na ty molice. Podle fotek, co jsem našla napříč na internetu.

Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 13:16:51 xxx.xxx.162.253

Popravdě já tomu vašemu příspěvku nerozumím. Píšete o Ukrajině i o Británii, proto netuším, co má být UK.

Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 13:04:48 xxx.xxx.162.253

lesnizinka

Konečně se mně to podařilo vyfotit, takhle to vypadá a to už musím vyhodit.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 31.07.2025, 10:38:26 xxx.xxx.162.253

Ona taky ještě pořád má mezi lidma psychická nemoc jakési stigma. Stačí si přečíst příspěvky k tomuto konkrétnímu případu na FB. Znala jsem spoustu lidí, kteří by pomoc psychiatra potřebovali, ale nikdy by tam nešli, aby nedej bože nevypadali jako blázni. Radši si nechali napsat nějaké léky od obvoďáka, přitom ten o tom houby ví, že na to třeba vzniká závislost. Pamatuju si velice dobře kdysi dávno případ kamarádky od mojí tchýně, její manžel měl schizofrenii a neskutečně trpěla celá rodina.

Sarah01
Sarah01 30.07.2025, 23:10:49 xxx.xxx.162.253

Myslím, že další fotky už nebudou, o víkendu jdou prckové k novým majitelům. 😊🍀

Sarah01
Sarah01 30.07.2025, 23:08:50 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Tak má matku, majitelku jedné chovky, už to tu bylo zmíněno dříve, že jedna chovka byla na její matku… A snad když už tedy rodina není nebo nefunguje, tak měla/má přátele…. Nějak se mi nechce věřit, že neměla žádné blízké. 

Rodiče už nemá. Jak je to s manželem, netuším, ale podle toho, jak se choval v minulosti, si nemyslím, že by měl vůli s tím něco dělat. Sourozence taky nemá. A přátelé byli dřív asi jen pejskaři, než se od všech izolovala. Jako dovedu si představit, že je dnes jednoduchý takto dopadnout, ne že ne.

Sarah01
Sarah01 30.07.2025, 22:01:19 xxx.xxx.162.253

Já jsem dnes navštívila vnoučátka mojí Cherry. Je to vyrovnaný vrh, 2 kluci a 2 holky, a jsou teda boží. 😍 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 30.07.2025, 21:53:52 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Já myslím, že tady měly konat dřív sice určitě úřady, ale ještě před nimi měli konat blízcí paní chovatelky. Jestliže se jí něco “porouchalo” v hlavě, tak snad ostatním z jejích blízkých ne. Přece sami museli vidět, poznat, že nechávat si všechna narozená zvířata nelze. Museli vidět, že se tam psi množí nekontrolovaně, že jsou nemocní a podvyživení. Zde selhalo především okolí chovatelky, její blízcí, rodina. 

No, to je právě ten problém, že blízcí, kteří by zakročili, jaksi nejsou. Ale nechci tady rozebírat její soukromí.