Pokud útulky/spolky obci s rozšířenou působností nevyfakturují veterinární náklady na odstranění následků týrání chovatelkou, tak unikne hromada dost důležitých důkazů.
Obec nemůže vymáhat trest za to, že měl nějaký útulek náklady na vet péči o její psy. Takže to musí útulky a spolky vyfakturovat obci a ta to následně hromadně vymáhat po chovatelce.
Pokud jsou faktury na útulek/spolek, tak to uhradí dárci a chovatelka za to nebude mít žádný postih. Protože už vidím útulky, jak se s ní jednotlivě soudí.
Taky se může stát to, že částečně soud vyhraje a hromada zvířat se jí za pár let vrátí, v luxusním stavu. Tohle je bohužel celý od začátku špatně. 🙄
To máte pravdu. Nikdy by se jí už vrátit neměli. Mně stačily ty fotky…. mladí psi jsou šíleně hubení, zřejmě se k jídlu skoro nedostali, tam prostě panoval tvrdý zákon smečky, někteří mají kousance, i kusy kůže pryč, demodex po celém těle, prošlapy, žádný hrudník. A prý příbuzenské křížení snad už v páté generaci. Vodě musí stát, že člověk tak zblbne. ☹️ Doufám, že jí nevrátí ani jednoho psa a soud jí uloží zákaz chovu. I když vím, že se to vymáhá blbě, ale aspoň něco.
Netuším. Ani nevím, kde skončili ti Žiškovo psi. Tenkrát se zbavil asi čtyřiceti v nejhorším stavu a pak už o něm nebylo slyšet. MS KVS na tom hangáru neshledala nic špatného…
Netuším, podle čeho oni posuzují, že je chov v pořádku. Buď se jim to nechce řešit a nebo mají nějakou profesionální deformaci….
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.07.2025, 06:45:49
Na sluníčko se může, ale používat krémy s faktorem 50+. Na vybělení se používají hlavně krémy s obsahem vit. C. Mně to na obličeji hodně pomohlo, měla jsem flekate hlavně čelo.
jojo..jen písněte kdy…Já to zapoměla a nechce se mi to hledat🤭budu ráda..
tu Niveu jsem myslela,jen že to byl jediný krém,co jsem kdy měla…Zdenka se mazala obyčejnou,ale nomálně jak krajíc chleba na obličeji(jak masku) a za 15 minut neměla na čuni nic..Všechno se vsáklo…
30. 7. , podrobnosti si případně ujasníme v soukromé zprávě.
já to měla rozepsané asi 2 hodiny na dospleji,tak jsem to jen dopsala..a vidím,že mezitím přibylo příspěvků🤗…a já s kravskou mastí🤭Já teda nic,akorát jsem kdysi dostala Niveu s Q10..asi ve 40..tak ta byla jemná..to byla jediná mast..a i teď nic nepoužívám..Kůžička napnutá-žádná vráska😎
Ale Nivea s Q10 je úplně jiná, ta je na obličej vhodná. Červenou Indulonu jsem taky používala dětem na ekzémy, bylo to doporučeno přímo od kožní lékařky.
Odrovice nic platit nebudou. Což je taky důvod, proč to spousta malých obcí nechá dojít do takovýho stavu. 😏
Po umístění do předběžné náhradní péče to bude opatrovníkům smluvně platit obec s rozšířenou působností (tzn. okresní město, kam Odrovice spadají) a odsud to pak všechno vyfakturují “státu”. A tomu to my zaplatíme na daních. 😂
To je Brno-venkov, takže to zaplatí magistrát Brno? Hm…
Koukala jsem na ty másla, je pravda, že kdysi jsem nějaké bambucké máslo používala a bylo výborné, jen si nepamatuju značku…já to tedy střídám, i tu Niveu tělové mléko používám, ale jak píšete, nic moc tedy…mám Linolu, ta mi přijde zase moc mastná, ale pořád lepší než Nivea, to je fakt..
To bambucké máslo používala dcera i pro vnučku jako miminko a nemohla si to vynachválit. Já jsem zkusila i s různými oleji, třeba s růžovým, ale myslím si, že nejlepší je klasika jen samostatné bez jakýhkoliv přísad.
Tedy s meruňkama to letos bylo slabý. Vykvetly už březnu a všechno zmrzlo. Zato švestky máme po několika letech doslova obsypaný. A padají jak zběsilý, takže než můžu pustit mladýho pána na zahradu musím sbírat. Oni by to všichni tři čtyřnožci žrali jak prdlý. Ten náš jeliman jde i po starejch peckách, takže lezu po kolenou hledám pecky v trávníku, abych jich co nejvíc vysbírala. 🤦♀️
Já teda meruňky nemám, tady na severu by asi nepřežily, ale na broskvoni je kupodivu hodně plodů, což jsem přes tu kadeřavost ani nečekala. Nakonec ten postřik asi dost pomohl. 👍
Ono je to těžký. Malé obce mají nějaký rozpočet a jestli ta domovská obec bude teď muset platit náklady na ty psy a to minimálně rok - všici známe rychlost soudů, no nechtěla bych být v jejich kůži. A z té majitelky nesjspíš nedostanou nic nebo jen zlomek.
Ano, prý je to snad 250 korun na den, no to se obci vyplatilo teda nechat to vyhnít.
Teorie skvělá. Škoda, že to tak nefuguje v praxi. Reálně jí nikdo teď hned neobstaví majetek, takže to s klidem přepíše na někoho jiného, nechá si napsat papíry na hlavu a nazdar. 😏 Rozhodně nečekejte to, že z ní někdo vyrazí xy desítek mega. Takovej množák se snad ještě nenarodil. 😂
No, hlavně to vypadá tak, že má dluhy, kam se podívá. Kde nic není, ani smrt nebere. A ten druhej barák v Žabčicích nejspíš patří její matce.
Obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který předběžnou náhradní péči o zvíře zajišťuje, náleží náhrada nákladů, které účelně vynaložil na zajištění předběžné náhradní péče a na veterinární péči za účelem odstranění nebo zmírnění újmy na zdraví způsobené zvířeti týráním. O nákladech podle věty první rozhoduje obecní úřad obce s rozšířenou působností ve správním řízení. Náhradu uvedených nákladů je povinen uhradit pachatel přestupku, bylo-li uloženo propadnutí týraného zvířete nebo rozhodnuto o umístění týraného zvířete do náhradní péče, nebo osoba, kterou nelze za přestupek stíhat, bylo-li rozhodnuto o zabrání týraného zvířete. Osoba uvedená ve větě třetí je povinna uhradit také náklady, které se vztahují ke zvířatům, která se narodila v době předběžné náhradní péče, nebo která v této době uhynula anebo musela být utracena, a to včetně nákladů spojených s utracením zvířat.
Paní má nějaký ty baráky, tak se jí to sebere v exekuci a bude.
Ona už ten barák v těch Odrovicích v exekuci má, je to uvedený v KN.
Tak to je syn šťastnej člověk vlastně..🙂…mně když přijde mladší kluk někdy na oběd, projíždí u jídla neustále mobil..😀, a jeho děti už pomalu taky brzy začnou..🤔 proto já nejsem na žádných sociálních sítích, abych nemusela nikoho sledovat a lajkovat..🤣
Tak já se přiznám, že Sabbaty jsem nikdy moc neposlouchala, to je na mě už dost tvrdý…ale za mlada byl Ozzy moc pěknej kluk 🤣
Ono tátovi bylo dost divný, že doteď o něm v televizi nic neslyšel ( on sleduje zprávy velice bedlivě ) a najednou je ho plná televize, to nějak nemohl pochopit..😀
Jo, on na to nějak moc není a to je mu 24. Já teda FB mám, ale v podstatě jen kvůli psům, potřebuju info o akcích, tam je toho nejvíc, a pak teda taky potřebuju být v kontaktu s majiteli odchovů a těm ten messenger nějak víc vyhovuje.
Včera na rádiu Beat hráli Ozzyho celej den, tak kdo měl dlouhou cestu, ten si ho užil do sytosti. 😊