Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.07.2025, 19:47:53
Já mám všechny psy pojištěný, spoluúčast mám 500 a musím říct, že toto je jediná pojistka, se kterou jsem spokojená. Nikdy nebyl problém plněním a peníze jsou na účtu do 2 dnů od doručení podkladů.
Naopak životní pojištění u ČPP nedoporučuju nikomu, nejhorší pojišťovna na trhu, plnit se jí nikdy nechce a snaží se z toho vždycky vyvliknout.
Jinak co se týká té sbírky na rodinu psychologa, ano, nemusím přispět, ale přesto mně ta sbírka přijde hodně nemorální. Vybírat na cca desetimilionovou hypotéku mně opravdu v pořádku nepřijde. Každá banka má zájem tak vysokou hypotéku pojistit, bylo by hodně divný, kdyby to pojištěné nebylo. Kromě toho rodina nevlastnila jen tu nemovitost, u které byly ty nevyjasněné vlastnické vztahy, ale několik dalších. Ti známí, kteří chtěli rodině pomoct, mohli tak učinit napřímo, ne přes Donio.
no a na tom jsem byla ve FN..ale neuropatii nemám..což je dobře🙏
EMG se používá k diagnostice různých stavů a onemocnění, jako jsou neuromuskulární poruchy, svalové dystrofie, neuropatie, radikulopatie a další onemocnění spojená se svaly a nervy. Tento test také pomáhá určit míru poškození nervů a svalů a umožňuje plánovat vhodnou léčbu. Při provádění EMG může být pacientovi mírně nepříjemné, protože elektrody mohou způsobit mírný pocit pálení nebo svědění, ale procedura je obvykle dobře tolerována. EMG je důležitým nástrojem pro diagnostiku a léčbu svalových a nervových onemocnění.
Raduš-tak už víš všechno…
Ano, na EKG jsem byla 2x s karpály. A určitě půjdu ještě jednou s levým.
Tak já měla vždycky dojem, že hlavní důvod prošlapů je prostě nešťastná kombinace rychlerostoucího mlaďocha eventuelně s nějakou chybou ve stravě. Přijde mi, že hlavně na vině je nesprávný poměr fosforu a vápníku…tedy spíše nedostatek vápníku, které to překotně rostoucí tělíčko potřebuje (tam je to těžký, zase aby to člověk s tím vápníkem nepřehnal) a můj takovej soukromej pocit je, že by se mělo přitlačit i na vitamínu C…
Plavání je určitě dobrej počin, ale ne všicí psi chtějí plavčit.
Popravdě nevím, předchozí vrh jsem měla pocit, že tyto problémy neměl. Ten jsem krmila Wolsbluty, tento druhý N&D. Že by ty granule byly fakt tak špatný? 🤔 Plavání jim právě doporučil přímo ortoped, majitelům Becky. Ale třeba Beanie ještě donedávna neplaval, majitelka mu dávala GAG a prošlapy už taky nemá.
Sarah..je to některý z těchto 5?..Tam nic vidět není(resp.asi to tak nepoznám jak vy)…Každé ráno na ně koukám..Ještě pořád je mám na ploše🤗Jeden hezčí jak druhý..Nejlepší je ten sebevědomý -druhý zleva🤭🐕Ale ty úsměvy..
Ne, není. Bowienek je štěňátko z loňských vrhu, na fotce ta druhá holčička zleva je jeho sestra.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 19.07.2025, 06:23:36
Těch vdov se tam v poslední době vyrojilo víc. A lidi posílají, po stokoruně, dvou nebo i méně a ony se ty milionky nasbírají. Hnus, hanba by mě musela liskat žebrat, když se může nemovitost prodat a jít do menšího. Zvlášť když ten člověk těch nemovitostí vlastní víc. Tihle lidi vydělávají na soucitu těch nejchudších. Mají mít takovou pojistku, která jim to pokryje. Zvlášť když mají tak drahé bydlení.
děvčata-zeptám se..kupovaly jste někdy mletý mák v marketu-v sáčku?..od 2 známých mám blbou recenzi,že je hořký..Já bych i obětovala těch kolem 50 korun,abych si udělala nudle s mákem..hmmmm🤗
Jinak u nás už je venku Jadran☀️
To samé, koupila jsem kdysi a je hořký. Radši si koupím celý a namelu si doma.
Myslím si, že prostě blbě sedí, vestoje to nemá. Ale chtělo by to plavat a on do vody jde zatím jen po břicho….i když si myslím, že po pár dnech by ho ostatní plavající psi stáhli s sebou, úplně jsem to na něm viděla. Ta fenka, jak jsem dávala fotky dřív, už to má úplně v pohodě, ale ta teda plave denně.
Já jsem dnes venčila dopoledne, když nepršelo a mám dovolenou. Bowie dostal postroj a už to docela šlo, i na volno, naučil se od ostatních přivolání na píšťalku.
Ještě abych se vrátila k tématu, ten poměr kostí a masa.
Za prvé bych chtěla zdůraznit, že při barfu neplatí zaklínadlo granulí, že každá krmná dávka musí být vyvážená (vím, že nám, co krmíme maso, je to jasný, ale tak nevím, kdo všechno bude tohle vlákno číst), z mého pohledu by to mělo být tak nějak vyvážené v horizontu třeba týdne, 14ti dnů.
No a teda když se budu bavit o kostech (samozřejmě a ideálně masitých - obalených masem, ne holé kosti), tak se nic neděje, když nějaký den nebudou vůbec a nějaký den zase víc než obvykle…jako jasně, vždycky je nejlepší přiměřeně, přiměřeně, aby pes třeba s přemíry kostí neměl třeba zácpu.
Normální krmný den je teda u mě cca 250g nějakého kuřecího dílu a 500g masa..svaloviny nebo svaloviny v kombinaci s vnitřnostmi…ale jsou dny…třeba 1x, 2x týdně, kdy krmím celé kuře…resp. moji psi ve váhové kategorii 50+ dostanou k večeři půlku kuřete…pyrenejka vcelku, lehne si k tomu a zpracuje to, berňákovi to musím naporcovat, ten se k pojídání takhle “velké kořisti” moc nemá. V tyhle dny teda potom nemají kuřecí díl k obědu, ale krmím nějaké maso bez kostí.
Já bych chtěla dodat k té vyváženosti….že jsou granule vyvážené, je podle mě nesmysl, protože každý pes v nich dostane to samé, i když má třeba úplně jinou potřebu té vyváženosti. Vidím to i na hovňousech, když náhodou ty granule někdy musím dát. Každý pes je má jiné, Cherry má dokonce občas i náběh na průjem.
Hele ja ze suplikovyho mrazaku vyndala ty supliky a cpu tam salamy jen tak. A vejde se vetsina krom tu a tam nestandartniho kousku 🙂 Co se mi nevejde jsou ty bile salamy, ta jsou vetsi jak je to 1,5 kg. Ale ty cpu do pultaku …
Vzala jsem teď na zkoušku tu Hovězí směs a Hovězí maso s droby. Jako není to úplně špatný, cena byla za 2 kg 91,30 a 76,60, což si myslím, že jde…ale připadá mně to tak najemno namletý, že vůbec netuším, co v tom vlastně je. Ale bobky jsou fajn, to jo. Hrubomleté je za 80,40 kilo, což ve mně vzbuzuje otázky proč. 🤔 Od Pošváře mně stálo kilo 79 a líbilo se mně teda víc. Jen prostě mají blbý balení, ten salám se mně do šuplíkovýho mrazáku nevejde.