Buggyra:Co tam je, co tam je??? Já se na FB podívat nemůžu! 😀
Pokud je to veřejný příspěvek, tak se podívat můžete. 😉
Buggyra:Co tam je, co tam je??? Já se na FB podívat nemůžu! 😀
Pokud je to veřejný příspěvek, tak se podívat můžete. 😉
😲👍
A morče je pořád v pohodě? Myslím psychicky.
Určitě dejte vědět, jak jste pořídili.
Arosek:Jeste jsem zapomela dodat, ze pokud se agresor preci jen pokusi skrze mne projit, proste ho odchytnu a poslu (vetsinou vzduchem) panickovi ktery se nestara.
Ale to chce trochu cviku. Nicmene podle me lepsi odlovit psa co jde kolem, nez hrabnout do propukle rvacky. Tam to chce cviku mnohem vic, jinak to pak vetsinou dost boli …
Kdyby to byl nějaký menší pes, tak by to snad šlo, ale nějak si neumím představit odchytit nějaký rozzuřený tele. Naštěstí jsme teda zatím žádný bez dozoru nepotkali a doufám, že u toho nadále zůstane. 🙏
Chingis:
Ta podmínka mně připadá neadekvátní, finanční náhrada OK. To tvrzení majitele zastřeleného psa je takové klasické těch lidí, kteří svého psa nezvládají „Bylo to normální setkání psů ve volném prostředí. ", něco podobnýho jako On nic nedělá.
JanaJanaJanaJana:Prý je to v poho, vysvětlovala mi to kolegyně, když kupovala jezevce s PP a že znala pána i rodiče psa…množka to teda nebyla. Papíráka prej nepotřebuje. Ale to těmhle lidem nedochází, že i tímhle množky nepřímo podporují.
Asi jste chtěla napsat bez PP?
Jo, lidem to dost často přijde v pohodě, je jim líto zaplatit za psa, ale za mobil klidně dají 30 tisíc. Není to nepřímá podpora, ale přímá, protože ta množka má další prachy na reprodukci a nic danit nemusí, resp. nedělá to.
Aluška:Tak to vypadá na pořádnej zánět tlustého střeva
To jsem si myslela, když jsem viděla tu fotku. Neříkal vet, z čeho by to mohlo být?
Držím moc palce, ať je Mirda brzo v pořádku. 🍀
Určitě k veterináři, než ho to začne pořádně bolet.
Tak u nás už sněží a je -1. Oproti včerejšku, kdy bylo kolem 20, velký skok zpátky do zimy.
Sardullah:když se bělouš zapomene a civí, stačí říct otázku “Ty žebráš?”
No tak víme jak to je…život se psem…90% času trávíme pozorováním, co ten druhý jí.
Takže pokud jím a pes si všimne a začne na mě civět, tak v případě, že je to “vhodné” i pro psa, tak já rovnou řeknu, co jím a zeptám se, jestli chce ochutnat….a když to není vhodné, tak řeknu “zlato, to není pro pejsky” a je vyřešeno, pes zruší zírací režim a jde si po svých.
Jé, tak to bych taky chtěla, moji by loudili, i kdybych jim do toho dala utrejch. 😄
Zrušili výstavu psů v Komárom tento víkend, příští týden má být EDS v Brně, tak se taky čeká, jestli to vůbec bude.
assil:Ve všední den jsou děti ve škole, zajděte do lesa někdy navečeru nebo o víkendu. 😀
No, já jsem zase v práci, takže chodím zásadně vždy navečer nebo o víkendu. 🙂 Denně.
Arosek:U nas se kraji na “panacky”.
Myslim ze to bude mistni vyraz pro “nakrajej to na kousky a distribuuj malym harantikum do papule” 😀
Ale jinak ja se taky nedelim. Nesnasim zebrani u stolu. A je jedno ktery figl kdo pouzije … a ze ma smecka repertoar siroky. Od upreneho zirani, pres slintani na podlahu/koleno po zduchani packou/cenichem. Stekat si zatim nikdo netroufnul, flekati bratri obcas zkousi nezne knourat.Nic. Ja jim do misky taky nelezu!
U nás nápodobně, včera jsem měla u večeře poslintaný obě kolena. 😂 Ale nedostali nic, za chvíli měli svoji večeři.
assil:Děti do lesa chodí běžně, jen ne asi někde u turistických cílů a tras.
A tahat si vrcholový predátory do přelidněný Evropy mě osobně přijde ujetý na hlavu.
Na zeměkouli je liduprostých míst dost, ale to ne, my si je narveme sem jako 10 lidí do garsonky. Pak se ovšem žije blbě všem a já nevěřím, že ta zvířata jsou v tom našem stísněném prostoru nějak šťastná. Je to jen zase lidské pokrytectví, nic víc.
Nežiju u turistických cílů a tras, ale na vesnici o 600 obyvatelích, kde nic není, jen ten les za kopcem, kde v běžných všedních dnech nepotkám živáčka, natož dítě, už 20 let. Psala jsem vejš.
Buggyra:Diskuse na Seznamu a Novinkách je žumpa nejtěžšího kalibru…
To je pravda, já to občas jen přeletím, registrovaná nikde nejsem a nepřispívám, na to nemám ani čas a ani náladu. Vždycky z toho mám pocit, že tam chodí jen frustrovaní jedinci a pak takoví ti trpěliví lidi, kteří na to mají čas a nervy někomu něco vysvětlovat, těch je teda na první pohled daleko míň.
Já vůbec netvrdím, že by děti do lesa neměly chodit, jen prostě konstatuju, že nějak nechodí. My jako rodiče jsme tahali děti do přírody, tedy i do lesů odmalička, takže teď v dospělosti tam děcka chodí taky. Ale jak už zmiňujete, dnes se všude dojede autem, plná parkoviště a okraje cest jsou všude, i tady na Moravě a kam lidi nejvíc míří, to jsou profláklá turistická místa a opičárny typu stezka v oblacích, maximálně sem tam kolem cesty si ti lidi odskočí na wc, protože pes mně to pak sežere nebo se v tom vyválí. 😄
Jinak zkuste si přečíst diskuzi na Seznamu pod tím článkem o videu s vlkem, občas z toho jde mráz po zádech, co lidi vypustí z pusy.
“Vlk tu byl vyhuben a nemá tu co dělat.”
“V přírodě prostě platí zákon silnějšího. A my jsme ten nejsilnější druh. Ostatní mají smůlu - mají být ještě rádi, že se je dobrovolně snažíme chránit, i když nás to omezuje.”
“Člověka vždycky zabíjel člověk a tak to má taky zůstat”
Buggyra:Je to tak, děcka se válí doma přilepená na telefon, hřiště tady mezi domy ožilo, jak se přistěhovali Ukrajinci. Do té doby posledních deset let pusto prázdno, to jsem si užívala, že pod oknem nikdo nevřískal, a fakt to nebylo tím, že by byly děti nasáčkované v lese.
Včera jsem potkala dva mladé na čtyřkolce, pak dva pejskaře a dvě ženy bez psů, ale rozhodně nikdo z nich nemířil až do lesa. Dítě žádné. A to jsem vesnice o cca 600 obyvatelích a okresní město je kousek cca kilometr a něco. Loni brzy zjara si takové ty partičky mládeže dělaly o víkendech táboráky v lomu, letos nic.
bambule:Dnes nás manžel odvezl do vedlejší vesnice (ne za trest, ale za odměnu) a my pěkně po stezce pro pěší a cyklisty ťapkali domů. Stezka je to opravdu krásná, sem tam mírný kopeček v krásném počasí se tam moc nedá jít, ale dnes jsem potkala jen pár důchodců s hůlkami (nevím jak se ten sport jmenuje) a dva zběsilé cyklisty. Jinak musím příště vyfotit lamy a pro Daju koně. Oboje se mi dnes nepodařilo vyblejsknout. Koně odváděli do boxu a lamy zrovna majitelka svolávala ke krmení.
Asi nordic walking se tomu říká.
Buggyra:Děti se musejí chovat tak, jak jim řeknou rodiče. Jsou místa, kde děti prostě samy do lesa nebo na planiny nechodí, a když jo, počítá se se ztrátami. Nevidím důvod, proč by si děti nemohly užít přírody v městských parcích, na venkovních hřištích, na venkově na zahradách. Tady matky pouštějí děti do deseti let na hřiště mezi dva paneláky, od deseti do dvanácti nesmějí děti přes hlavní silnici, a pak už jsou dost velké a poučené, jak se mají chovat (jako že třeba když potkají chcíplé prase, tak se v něm nemají rýpat, nenechat k němu chodit psy..).
Marně dumám, jak se ekologistům povedlo dostat k nám smečky vlků a dovolit jim rozmnožit se do několika stovek. A druhak marně dumám, jak by se někomu povedlo tomu zabránit. Já bych ty vlky střílela, fakt, nemám s tím problém. Jak se někde nějaký ukáže, zastřelit. Schválně, jestli se populace zmenší. Střelci na prasata tady mají hromady krmení na dohled od baráků a potáhnou se někde do hor střílet vlky, to určitě. Takže kolik jich zastřelí za rok? Deset? Do toho.
Dobrých 20 let jsem v lese samotné děcko nepotkala, a to tam chodím docela často.
Žádný extrém není dobrý, ale některým lidem vadí všechno …hmyz, protože leze do baráku, ptáci, protože všude serou, krtci, protože dělají hromádky na zahradě, bobři, lišky atd. atd. Ani my tady nebudeme věčně, zvlášť když si všechno tak ničíme. Nedávno tady někde byl příspěvek o zoo zahradách, jak se tam snaží udržet někde vyhynulé druhy, aby je časem mohli vrátit do přírody. Hm, nevím proč to dělají, měli by se na to vykašlat, když je to pro lidstvo nežádoucí. Nedaleko odsud zuří válka, mrtvých je odhadem už víc než 150 tisíc a to neřeší nikdo, to nevadí.