Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 15.12.2024, 11:42:59
Nepovažuji se za odcházející generaci, i když mám do důchodu jen pár let. Tak, jak jsem byla vychovaná já, tedy k úctě ke starším a k vykání, jsem vychovávala i své děti.
Nesnáším automatické tykání a nelíbí se mi ani tzv. firemní kultura založená na tom, že si tykají všichni, i s nejvyššími šéfy. Prostě, kozy jsme spolu nepásli. Až ten, kdo podle bontonu může, navrhne tykání, a ten druhý přijme, pak je to něco jiného.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 12.12.2024, 11:45:42
Člověk, který nemá zlé úmysly, je nepředpokládá ani u druhých. Já to chápu. Ale žijeme v internetové době, kdy se může kdokoliv vydávat za kohokoliv a opatrnost a nedůvěra je na místě. Člověk by si měl dávat pozor. Měl by se to naučit. Tady samozřejmě o nic nejde, je to jenom diskuze.
Já inzerci nečtu, nemám čas ani chuť, tak bych na to vůbec nepřišla. Nevím tomu stejně hlavu ani patu. A vlastně mě to nezajímá. Chodím sem, na veřejné diskuze, veřejně diskutovat a ne řešit nějaké pokoutní informace šířené formou sz či jinak mimo ChZ.
Teda, vy tady z těch rozvedených mužů děláte chudáky a z žen satorie. To tak přece není. Děti jsou ve sporech rodičů ovlivňovány oběma. A co já vím, tak je dost mužů, kteří po rozvodu přestanou platit na děti. A žena, ať dělá co může, aby alimenty vymohla, a často se jí to nepodaří. To pak může mít muž plnou hubu keců, jak mu záleží na dětech a jsou to jen kecy.
Ale no tak… někteří chlapi opouštějí jak ženu, tak děti. Nenalhávejme si nic. Udělají tlustou čáru za svým dosavadním životem. Ne každý muž je dost chlap. I ženy opouštějí své děti. Sice mnohem méně často než muži, ale stává se to.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 11.12.2024, 09:55:20
Jako by se porod děl někomu jinému? To ne, takové pocity, takové vnímání, jsem neměla ani jednou. Ale příroda to zařídila tak, že - aspoň teda já - jsem prakticky hned po porodu na tu bolest zapomněla. A že byla dlouhá… Zůstala jen obrovská radost, až dusivý pocit štěstí a hrdost, že jsem to zvládla bez toho, že bych nadávala spoluautorovi, bez křiku. Po porodu jsem byla v jakési euforii, nemohla jsem usnout.