V devadesátých letech byl boom všech severských plemen. Nejvíc bylo zápisů siibiřských husky, následovali aljašští malamuti a s odskokem samojedi, jejichž chov u nás se v těch devadesátkách teprve rozbíhal. Grónští psi byli ojedinělí.
V devadesátých letech byl boom všech severských plemen. Nejvíc bylo zápisů siibiřských husky, následovali aljašští malamuti a s odskokem samojedi, jejichž chov u nás se v těch devadesátkách teprve rozbíhal. Grónští psi byli ojedinělí.
“Znám případy,kdy jedničkářka musela na učňák,za to,že rodiče byly v SSSR-otec tam jezdil na montáže,tak tam pak asi 4 roky žili(od 1-4třídy)”
Co v tom SSSR její rodiče udělali špatně, když holka musela na učňák? Vždyť to bývalo právě naopak, tohle bývala vstupenka tam, kam se jen tak někdo nedostal, pokud neměl správný původ, a nesplňoval další “správná” kritéria. Kdyby žili někde na západě, tak to bych chápala, ale takhle?
Já jsem byla jako školačka v Jiskrách. Jako prvňáček jsem tam chtěla s ostatními dětmi. Po Jiskrách následoval Pionýr, asi ve třetí třídě. Tam jsem odmítla vstoupit. Maminka musela do školy, stála za mnou, takže žádný Pionýr. Na střední jsme museli všichni do SSM, tedy rozdali nám průkazky a rozdávali nálepky. Nic jsme ale nedělali, i když učitelka pořád chtěla nějakou činnost.
Do KSČ bych nevstoupila nikdy. Naštěstí jsem to nemusela řešit.
Taky dělám jen z cibule a s tou jsem spokojená.
Zajímá mě, jestli někdo docílil tak krásných barev i z jiných přírodnin.
Nikomu neberu nadšení z takové akce. Ale já jsem ho nesdílela.
Pro někoho zážitek na celý život, pro někoho černá noční můra.
Já jsem nacvičovat na spartakiádu nechtěla. Musela jsem. Na tu v roce 1980 i na tu v roce 1985. Byla jsem ve škole, tak se tomu vyhnout nedalo. Naštěstí jsem cvičila tak špatně, že jsem se dál “neprobojovala”. Nesnáším masové akce, nesnáším jakékoliv šaškování, organizované blbnutí. Ještě k tomu na počest KSČ…
assil:Nevím kam s tím, tak to dám sem
Už se vám někdy někomu povedly tak hezké barvy?
Vy máte utkvělou představu, zřejmě podle sebe, že každý člověk si musí udělat názor pouze podle toho, co si přečte v tisku. Opravdu to tak není. To je, může být, pouze jeden z mnoha pramenů.
Třeba že to může nastat i u psa?
Já jsem ráda, že jsem se dozvěděla něco nového.
Tohle dáváte jako seriozní zdroj?
Cituji začátek článku:
“Václav Danda připomíná děsivé výročí oděského pogromu, který připravoval jeviště pro dnešní krvavé představení na Ukrajině a přináší dokumenty, jež dokazují skutečnou tvář nacistické kyjevské junty.”
Protiproud vůbec nečtu, tentokrát jsem chtěla udělat výjimku, ale po přečtení citované věty jsem ten článek musela zavřít.
“Nacistická kyjevská chunta”? Fakt? Opravdu?
Zkuste se zamyslet nad tím, že jsou lidé, kteří se řídí vlastním rozumem a nepotřebují k tomu, aby si vytvořili svůj názor, aby jim někdo řekl, co si mají myslet.
Neodhlásilo. A to střídám noťas a mobil.
Jen mě pobavila vaše kritika anonyma.
A nejste tak náhodou úplně stejně anonymní jako ten anonym, kterého kritizujete? Nejste zaregistrovaná a čtyřikrát Jana si může tudíž napsat do jména kdokoliv.
Předpoklad, že pokud padne Ukrajina, nebude to Putinovi a tedy Rusku stačit, nemusí člověk nikde číst, na to stačí pohled do historie vzdálenější i méně vzdálené. Ruská rozpínavost je známá, však jsme ji pocítili na vlastní kůži.
Kdo by byl na ráně? Pobaltí, které Rusko považuje za své stejně jako Ukrajinu. A další státy v původní sféře vlivu SSSR. Zdá se to nereálné? To se zdál útok na Ukrajinu taky. Rozdíl je v tom, že Pobaltí i státy střední Evropy jsou v NATO.
Také jsem slyšela dobré recenze na Markoviče. Voyo nemám, platit si ho nehodlám a tak si počkám, až to bude na Nově.
Koneckonců seriál o Bartošové měl být taky jen na Voyo, a teď ho budou dávat na Nově.
Takže kdo si počká, ten se dočká.
Přesně tak.
Občanka je pro všechny lidi, tu povinnou v mobilu udělat nemohou. Fůra lidí nemá mobil nebo nemá chytrý mobil.
Datovky jsou pořád dobrovolné…
Gratuluji! 🌹
Mně by chyběly stromy, lesy. Nebyla jsem ani na Islandu, ani v Grónsku, nikdy mě to nelákalo. Stačí reportáže od tam. Zima, nehostinná pustina.
assil:Tak pobaltské republiky nejsou zrovna periferie, nad nima je ještě celá Skandinávie, periferie je třeba Island nebo Grónsko. 😀
To jo, na Islandu a v Grónsku bychom fakt na ráně nebyli. Pro mě už to není periferie Evropy, ale de facto zámoří a žít bych tam v té pustině a nehostinnosti nechtěla. Ale jo, asi by nás tam nechali na pokoji. Aspoň nějakou dobu.
Zlatý praotec Čech, že se zastavil právě na Řípu! Díky, díky, praotče!! Dal jsi nám překrásnou zem a my v ní žijeme stále i přes různá protivenství, kdy měl český národ namále.
Dájo, já myslím, že i vámi popsaný způsob se dá klasifikovat jako úprava postavení zubů a skusu. Podle mě to také není v pořádku pro další chov a na psovi s takto upraveným chrupem bych nechovala. A neměl by být, podle mého názoru, uznán chovným. Nevím, co k tomu říká ČMKU, nehledala jsem to a nikdy jsem se o to nemusela zajímat.
Snad se vám tu ozvou v tomto směru zkušenější.
EDIT: když se to do PP nezapíše a majitel psa tu úpravu nepřizná a nechá psa uchovnit, může vadu pes zavléct do chovu. To je mnohem snadnější než se pak vady zbavit a vymýtit ji z chovu (platí obecně).