Zásadité látky mají pH vyšší než 7. Tam to jednoznačné je.
Řecko leží v subtropech, i zde je odpověď jednoznačná.
Vyjmenování našich prezidentů od roku 1918 po současnost a jejich chronologické seřazení by mělo být pro každého člověka samozřejmostí. Vždyť je to ta nejbližší historie…
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 18.04.2024, 14:32:46
Anet, Ori je nádherná, světlá je tak akorát, vynikne na ní ta vlkošedá kresba. Je hrozně sympatická v obličeji. Někteří vlkošedí mají v obličeji takový trochu primitivní výraz, Ori ne. Zajímavé, že mi to stejně připadá i u jiných plemen, kde se vyskytují vlkošedí psi, např. u kavkazanů.
Ten tmavý pes je též nádherný. Brala bych oba. Ale bude to muset být až v příštím životě.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.04.2024, 11:13:15
Jak to popisujete, tak ten kluk vlétl na přechod aniž by se podíval, jestli něco nejede. Chodci nemají absolutní přednost, před vstupem do vozovky se mají rozhlédnout a přesvědčit se, že můžou přejít. I na přechodu.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.04.2024, 09:30:14
Mně jako vadí, když se to přehání. Brno je velké, městských částí hodně a v málokteré se bude měřit, ale v naší na třech místech. Vám to přijde normální a vyvážené? A fakt to není proto, že by tam bylo hodně nebo více nehod. Spíš naopak. Ale máme tu tzv. aktivní blbce, pro které jsou auta nepřítel číslo jedna.
Trochu odbočím - už jste se mrkli, jestli se nebude konat akce policie v pátek i u vás? U nás jo, dokonce - jaká náhoda - jsou tam zařazeny tři ulice naší městské části. No náhoda to není, to jen někteří aktivní spoluobčané, kteří nenávidí auta a řidiče, otravovali na policii tak, že jim vyhověla.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.04.2024, 13:47:29
Jenže informování školy, tedy ředitele a třídní učitelky, ještě neznamená, že to oni budou vytrubovat na veřejnost, ostatním rodičům nebo spolužákům. Vysokoškolsky vzdělaní pedagogové by měli snad vědět, jak s takovou informací naložit, aby neublížili dotyčnému dítěti.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 17.04.2024, 13:12:08
Nikdy jsem žádné vyšetření od závodního lékaře nezažila - donesla jsem papír od praktické lékařky, ten si závodní přečetla, vyplnila jiný papír pro zaměstnavatele a hotovo. Žádné dotazy, žádná vyšetření, nic.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 17.04.2024, 11:15:12
To jsou ohledy! Držím palce, ať to dcera dotáhne.
My jsme nikdy vši neměli, ani já ani moje děti, ale tehdy vší nebylo tolik a synové měli velmi krátké vlasy stříhané mašinkou. Za nás se vši prodávaly, protože zajistily “hostiteli” pár dnů volna ze školy. A za nás taky bez pardonu prohlížely učitelky děckám hlavy. I za mých dětí.
U neteře s dlouhými vlasy se řešily vši několikrát. Vždycky je chytla v družině, kde se děti válely po koberci i hlavami. Je to strašná bezmoc, když dítě odvšivíte (nejen dítě, i všechny členy domácnosti, převlečete postele, vyperete, vycídíte co jde) a musíte ho zase poslat do té stejné školy a třídy a i když mu zakážete se hlavou čehokoliv dotýkat, tak to dítě nezvládne dodržet…
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.04.2024, 06:51:23
Tak závodní nic nedělá, podle mých zkušeností. Jen zkoukne zprávu od praktika a posoudí, zda jste práce na dané pozici schopni. A zinkasuje firmu za to, že jí dělá závodního.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 16.04.2024, 20:27:37
Pětikolce cuká u zadku, že nevyhraje volby. A tak dělá všechno pro to, aby to zvrátila. Mladí žijící v USA a jinde ve světě jsou vítanou pomocí. Ach jo…