Aktuálně: 2 505 inzerátů • 292 951 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 24.11.2025, 08:49:05 xxx.xxx.198.226

Asi takové budu potřebovat do své záchranné stanice pro králíky a morčata. Tyhle bych asi nesnědla…

⋮
Buggyra
Buggyra 24.11.2025, 07:04:00 xxx.xxx.198.226

U nás lehce naprášilo až dnes přes noc, ale přes den to sleze, má být nad nulou 🙂

Irmo, na to nespaní, co nějaké cbd nebo homeopatické záležitosti? Cbd vím, že si lidi pochvalují na zvířata, že to klidní nebo co, no a homeo jsem taky zažila funkční u zvířat.

Lesnizinka:  „kam s nima“? Co se mi bude líbit, unosím (věřte, že mám hadry starší než je váš věk), a co se mi líbit nebude, dám na recyklaci sama (ještě to můžu klidně nabídnout tady tomu nějakému místu, kam se šatstvo nosí zdarma a lidi si berou, co chtějí). Že je to staré, to neznamená, že je to roztrhané nebo zamazané, ne? Taky teď dávám dokupy pytel toho, co už nebudu nosit, většinou trika, ze kterých jsem vytloustla, takže už se nedají zastrčit za pas, a to já nesnáším, když mi na zádech lezou nahoru a mám holá bedra… No co vám budu, jsou to dětská trika - to asi dám do toho sběru použitého šatstva… No a zbytek jsou roztrhané věci nebo se změněnou barvou, tak to opravdu půjde do kontejneru na odpad. No je mi to líto, nejsem zvyklá věci vyhazovat. Ale hadry neužiju ani doma ani u koní, a z těch umělin ani hadry udělat nejdou…

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 12:25:21 xxx.xxx.198.226

Já mám teda ještě takové obří průsvitné tašky taky Ikea, v kterých skladuju koňské deky… 

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 11:37:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.11.2025, 09:20:35

to je ale PŘESNĚ ta taška! Jak jste to věděla 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 09:59:15 xxx.xxx.198.226

Bože, to mě zase vytočila ta mladá kolegyňka, co bych od ní čekala, že po roce rutinované práce by už mohla být zapracovaná! Ano, před dvěma měsíci jsme udělali jakési čachry machry v drobném prodeji, něco jede s fakturou a něco s účtenkou, má to jasná pravidla, označené lístky jdou na fakturu, neoznačené jedou dál standardně s účtenkou. A ona mi vystavila dvojmo faktury i účtenky!!! (středoškolačka ekonomické zaměření s maturitou!) 

Já si toho všimla naštěstí ještě teď, kdy není konec měsíce… ale kdybych si toho nevšimla a koukla se na to fakt na konci měsíce (když to dva měsíce doteď fungovalo), tak bych byla v pr… jak Baťa s cvičkama, protože dvě uzávěrky do posledního dne v měsíci prostě nenarvu! Tak se tady s tím teď hodinu patlám, abych to dala dohromady, účtenky vystornovala a nějak se mi to povedlo nahňácat, aby to vycházelo korunově… Já se fakt picnu (fakturační vedle, která to pak musí prohnat účtem, se picne hned vedle mě). 

Naštěstí už si zacvičuju novou kolegyňku, která má více funkčních neuronů, a brzy se téhle žáby zbavím. To je asi jediné světlo na konci tunelu. Dobré je, že tadyta nová kolegyňka, když neví, tak se zeptá. Zatímco po mladý nacházím jen inovativní řešení standardních záležitostí, které jí přišly nestandardní, ale které se mnou jaksi nepotřebovala konzultovat. A že jsou to řešení vpravdě inovátorská, takže auditor by nad nimi jen kulil voko, o tom se asi nemusím rozepisovat.

A to si ještě schovává peníze od kupujících někde do někam a dává mi je, až když si o ně řeknu (a ne při první příležitosti, jak jsem jí mnohokrát zdůrazňovala). Takže se ještě může stát, že se něco jaksi úplně nenajde a já ze svého budu dorovnávat pokladnu, to bych se fakt už smála.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 08:16:14 xxx.xxx.198.226

Posledně ikea taška pohozená na zemi největší atrakce, úplně jsem se ho lekla, když z ní vystrčil jen uši. No pak mi ta taška pochodovala po bytě…

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 08:14:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.11.2025, 18:09:46

Musíte plyšáky v určitých intervalech posbírat, vyprat, dát je někam do sklepa, aby nasákli jiný pach nebo dát ještě vyprat ke známým, a pak je zase rozdávat jako nové 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 08:09:10 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.11.2025, 17:22:44

Ten pytel “vyhodit” mi pošlete, poštovné zaplatím 🙂 Co nezpracuji, pošlu dál, případně mohu vyhodit u nás… Ale v city už je i nějaký recyklační obchůdek nebo skládek nebo tak něco, tak se to dá odvézt i tam a komu se co líbí, si vezme.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 08:07:31 xxx.xxx.198.226

Nemám výplňový materiál (polštáře si schraňuji péřové), přízi ani látky. Teď až se mi podaří koupit nové punčochy, ty nejděravější asi určím na záplaty, ale obávám se, že to asi není to, co potřebujete 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 08:00:04 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 21.11.2025, 07:54:27

mno jo, je to tak, pokud s námi Rusko bude válčit, mnoho dětí padne…

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 07:56:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 20.11.2025, 21:20:26

No, je to koníček, no. Raději nebudu zmiňovat, co mě stojí moje koníčky… A stejně jako jsem já vázána ve svých koníčcích legislativou a stanovami spolků, ve kterých se sdružuji, tak jsou legislativou a stanovami spolků vázáni i myslivci. Přidávám-li se k nějakému spolku, musím dodržovat, co mi ukládá. Nechci-li dodržovat, nepřidávám se. Jednoduché, ne?

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 06:34:33 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.11.2025, 23:47:17

Mám levnější vejce než obchody v podstatě od chvíle, kdy vejce v obchodech přestala stát dvě padesát. Moje údernice toho opravdu nespotřebují mnoho, a když si vzpomenu úsporu na jejich nákupu (pade za kus, kdo to má) a kolik let už mám stávající ubikaci a ta automatická dvířka… poslední investice nastala teď za šest stovek nášlapné krmítko. A ještě budu pořizovat jedno. No prodávám vejce za pětikorunu (by mě tady uklovali za dumpingové ceny, tak prodávám jen známým) a za měsíc si prostě holky na ty krmítka v létě vydělaly. Co vám mám povídat, slepice jsou zlatý důl.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 06:31:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.11.2025, 22:06:54

Jen teda pozor, ona není vyléčená, je to asi jako když vám rupnou záda a dostanete na to kapačky. Ta plotýnka už nikdy dobrá nebude, ale jak se to tam usadí, jde s tím celkem s malými omezeními fungovat. Já si tak na tom živém tvorovi zaexperimentovala, sbírám zkušenosti. No taky to mohlo dopadnout tak, že jsem slepici zbytečně stresovala a ona by pak po pár dnech stejně pošla (resp. kdyby přestala žrát a chodit, tak bych ji picla). Jsem za, že nejjednodušší a nejrychlejší léčení je sekerou. Taky jsem za to léčení dala jako za novou kuřici. No ale zase pro tu zkušenost… pro doktora taky dobrá zkušenost 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 06:25:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.11.2025, 21:40:36

Nenechte se zviklat, Zrzavci, jděte si za svým 🙂

Já to mám trojmo. Jednak mám dobrý pocit, že slépky ještě trochu po kariéře požijí venku přirozeným hemžením, za druhé jsou ty vynesenky fakt levné (a na to já slyším), za třetí jsou to fakt mašiny na vejce, prostě na začátku zimy po přepeření mi jich zase pět z deseti snáší. Tříletých plus. Pak tady čtu, jak z 22hlavého hejna dvě vejce denně, tak jako stačilo by mi to pro mou osobní spotřebu, ale že bych chtěla krmit 20 soudružek na dovolené, by mě ani nehlo. Já jsem rozmazlená mít vejce v nadbytku celý rok 😄 a deset slepic je taková nějaká psychologická hranice (asi i hranice toho kurníku), že u toho zůstanu.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.11.2025, 06:19:42 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 20.11.2025, 18:50:55

Já mám takhle zkamaráděnou tu hnědku. Když zatleskám, přilítne odkudkoli a lozí za mnou, co bude, tak podle toho, co je, ji krmím z ruky nebo zrovna něco reju, tak si vybere sama, nebo jsem právě odklopila nějakou dlaždici s šnečíma vajíčkama, tak si to obere. Taky ji různě poponáším 😀 Mít víc času, měla bych takhle naučených kolik bych chtěla, i na jméno by uměly.

Mně se teda taky nestalo, že by se nenaučily v krátké době snášet do kukaně (nechávám tam novým vždycky pár vajec, aby věděly, kam, nestalo se mi, že by mi to začaly žrát) no a co jsem udělala slušný hřad, vodorovný ve výšce pasu, tak se rozkládají blaženě všechny na hřad a vypadají spokojeně 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 20.11.2025, 10:14:26 xxx.xxx.198.226

Pálí se to, aby se to nedostalo do oběhu. Když to dají zadarmo do děcáku, tak děcák potom nekoupí trika od slušného prodejce, tak mi to vysvětlovali.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.11.2025, 10:12:29 xxx.xxx.198.226

To ale není ptačí vet. To je ten vesnický vet, co dělá krávy (a teď už teda i hodně koně) a psy s kočkama (a teď už teda i hodně králíky) a o slepicích se s někým baví tak leda když jim dává pro ně odčervovák. Já jsem přinesla slépku, a když na mě koukal, co s ní jako chci dělat, tak jsem si poručila, že bych si představovala tu tekutinu jako odpustit, když nic jiného, ať se to tam neměstná, ten výpotek nebo co. Tak to udělal, něco slepici i píchnul (nevím, jestli atb, myslím, že mě upozorňoval na nějakou OL, tak jsem říkala, že ji v nejhorším zkrmím soudružkám) a šla jsem s tím, že uvidíme, kolik slepice ještě vydrží. Takže tenhle vet taky nevěděl. Ptal se v první řadě, jestli ji nesu utratit…