Já si oblečení kupuji na blešácích nebo na bazoši, případně mi známí nosí svoje obnošené (jako fakt, mi to nevadí). Nové jsem koupila loni vasrkecky do moře a ještě jsem se rozčilovala, že plátěnky u vietnamce stojí tři stovky (kde to jsme?). Letos chci koupit zase zásobu punčoch, protože naposled jsem je kupovala před pěti lety a některé už prostě nedám dohromady ani záplatami (koukají palce, resp. teď už spíš celé šlapky a trhají se v rozkroku, jakože tak, že mi z toho čouhají faldy ze stehen a to po půldenním nošení pěkně řeže). Tak jsem se odhodlala letos také k nákupu nového oblečení. Letos jsem si nekoupila ani ponožky, a to je co říct, kupuji od jedné bílé vietnamky každoročně, ale ty předloňské jsem ještě nerozbalila. Je úžasné, že tahle baba vždy přiveze stejnou značku, že můžu každý rok nakoupit stejné fusky, to bych byla jinak ztracená, protože mám hromadu stejných černých, abych nemusela třídit (to je svoboda, to vám povím).
Tady tu elektroniku stejně vyrábějí v Číně, ať to koupím z tržiště nebo tady od českého dodavatele. Stejně to tou lodí přijede. To mám jako smolíkof. No a když to můžu koupit levněji a tím pádem toho koupit více, tak bych byla blbá. No ještě uvidíme, jestli nejsem blbá, že jsem to koupila takhle noname, že to nebude fungovat. Tak od toho to otestuji. Ale tady jsem za tisku koupila dvě světla, stejný model od českého obchodu, který mám vybraný, stojí tisícpětset za jedno světlo. Tak i kdybych to měla rovnou vyhodit, to prostě musím zkusit, to bych nepostupovala s péčí řádného hospodáře… Těhle světel budu umět koupit deset, ta drahá bych musela koupit čtyři. Pokud mi za tři roky z těch deseti čtyři funkční zbudou, jsem na svém.
Značkové oblečení mám nějaké po těch známých, z blešáku a bazoše, nové bych značkové spíš asi nekoupila, nevadí mi nosit umělinu, s lecčíms si umím poradit, a když vidím, co stojí nové kousky i u toho vietnamce, tak se rosím a padají na mě mdloby, jsem holt zvyklá fungovat za levno, jak tak vidím, asi by můj šatník tady vyděsil všechny v jedné řadě. Ale jsou to kousky, co mi drží i více desetiletí (asi proto, že byly před více desetiletími vyrobené…) a já jsem si je už různě rozšlápla, rozseděla i rozležela, takže jsou mi i pohodlné a dobře se v nich cítím. A lidi okolo se nějak asi neodvažují sdělit mi své názory, to je dobře, nikdo jim o ně nestojí 😂