Aktuálně: 2 505 inzerátů • 292 951 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 20.11.2025, 09:57:32 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.11.2025, 09:15:46

nevím, nakolik si zkracují život snášením. Ono to asi není zase tak zásadní, mají omezený počet folikulů, a když je vynesou, tak prostě dál už nenesou. Je to náročné pro ten jejich reprodukční systém, to jo. Ale když se reprodukční systém poškodí a není to nějaký fatální zánět, tak se to tam prostě vypne a slepice dožije bez reprodukce. Za mě náročnější pro tu kvočku bylo to tříměsíční kvokání, to bylo fakt drsný, to jsem jí nezáviděla, ale bohužel jsem si nenašla čas a kapacitu ji odkvokat. Měla jsem slépku s celkem blbým zánětem vnitřku, teklo z ní, byla nešťastná, ulepená, no a městnalo se jí cos v podbřišku, takže hodně špatně. No zanesla jsem ji k vetovi, odpustili jsme z toho podbřišku většinu tekutiny a nechali to vykapávat a zásah se povedl a slépka teď pokračuje v spokojeném důchodku, nevím, která to byla, tak uvidím až podle toho, která neponese. Ale teď u kastrace jsem vetovi říkala, že jsme slepici zachránili a obočí mu letělo vzhůru, že tomu teda vůbec šanci nedával.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.11.2025, 08:52:52 xxx.xxx.198.226

Včera druhé hnědé vajíčko 🙂

Já mám kurníček teda pro ty svoje soudružky také malinkatý, ale chodí tam jen spát a snášet. Nehodlám je tam nikdy zavírat, vodu jim ředíme v mrazech dvakrát denně teplou vodou, takže se dostatečně napijí, momentálně už mám to nášlapné krmítko a dámy se s tím celkem statečně pasují, jen teda pšenku už budu muset dávat suchou, aby ke krmítku nepřimrzala, až budou přes noc větší zimy. Zrzavci bude mít určitě zavedenou elektřinu, tak bude moci mít pítko vytápěné v mrazech. A když budou holky šetřit energii a neponesou, tak jí vajíčka chybět nebudou.

Co se nápadu na mechanismus podávání pití a krmiva týče, pokud to bude na té prostřední části toho kurníku a vy nechcete k tomu kurníku do té voliéry chodit, tak mě fakt nic nenapadá. Co mě napadá, je umístit to krmení a pití ke stěně voliéry tak, aby se to dalo obsluhovat zvenčí.

Pokud budou slépky nuceny pobývati ve vnitřních prostorách kurníku, pak doporučuji nezapomínat na možnosti závěsných zásobníků jak na vodu tak na krmení, které při vhodném umístění nezmenší podlahovou plochu ubikace. Takový zásobník pak může klidně viset zevnitř na dvířkách (ale voda v kontaktu s dvířky samozřejmě bude mít větší tendenci se ochlazovat, než uprostřed prostoru).

Jestli se ta světla na solár z Temu osvědčí, možná si koupím i nějaké solární světlo s časovačem a šoupnu ho slepicím do kurníku a udělám držák na misku s ranním krmením a ráno holky zapnou světlo, dají slépkám do kurníku baštu, a až automat slepicím otevře (standardně kolem osmé hodiny, zatímco koňařky chodí kolem šesté), tak budou slepice už nažrané (a napité - ráno dostávají namočené granule). Bych si mohla zvýšit produktivitu 😀 No, letos to ještě nebude…

⋮
Buggyra
Buggyra 20.11.2025, 08:30:18 xxx.xxx.198.226

Já bych vám za těchto podmínek prostě velkého a chytrého papouška pořizovat nedoporučila. Já taky nemám psa, protože na něj nemám podmínky… Ale prosím já nejsem zkušený chovatel ani papouchů ani psů. 

⋮
Buggyra
Buggyra 20.11.2025, 08:16:27 xxx.xxx.198.226

Já si oblečení kupuji na blešácích nebo na bazoši, případně mi známí nosí svoje obnošené (jako fakt, mi to nevadí). Nové jsem koupila loni vasrkecky do  moře a ještě jsem se rozčilovala, že plátěnky u vietnamce stojí tři stovky (kde to jsme?). Letos chci koupit zase zásobu punčoch, protože naposled jsem je kupovala před pěti lety a některé už prostě nedám dohromady ani záplatami (koukají palce, resp. teď už spíš celé šlapky a trhají se v rozkroku, jakože tak, že mi z toho čouhají faldy ze stehen a to po půldenním nošení pěkně řeže). Tak jsem se odhodlala letos také k nákupu nového oblečení. Letos jsem si nekoupila ani ponožky, a to je co říct, kupuji od jedné bílé vietnamky každoročně, ale ty předloňské jsem ještě nerozbalila. Je úžasné, že tahle baba vždy přiveze stejnou značku, že můžu každý rok nakoupit stejné fusky, to bych byla jinak ztracená, protože mám hromadu stejných černých, abych nemusela třídit (to je svoboda, to vám povím).

Tady tu elektroniku stejně vyrábějí v Číně, ať to koupím z tržiště nebo tady od českého dodavatele. Stejně to tou lodí přijede. To mám jako smolíkof. No a když to můžu koupit levněji a tím pádem toho koupit více, tak bych byla blbá. No ještě uvidíme, jestli nejsem blbá, že jsem to koupila takhle noname, že to nebude fungovat. Tak od toho to otestuji. Ale tady jsem za tisku koupila dvě světla, stejný model od českého obchodu, který mám vybraný, stojí tisícpětset za jedno světlo. Tak i kdybych to měla rovnou vyhodit, to prostě musím zkusit, to bych nepostupovala s péčí řádného hospodáře… Těhle světel budu umět koupit deset, ta drahá bych musela koupit čtyři. Pokud mi za tři roky z těch deseti čtyři funkční zbudou, jsem na svém.

Značkové oblečení mám nějaké po těch známých, z blešáku a bazoše, nové bych značkové spíš asi nekoupila, nevadí mi nosit umělinu, s lecčíms si umím poradit, a když vidím, co stojí nové kousky i u toho vietnamce, tak se rosím a padají na mě mdloby, jsem holt zvyklá fungovat za levno, jak tak vidím, asi by můj šatník tady vyděsil všechny v jedné řadě. Ale jsou to kousky, co mi drží i více desetiletí (asi proto, že byly před více desetiletími vyrobené…) a já jsem si je už různě rozšlápla, rozseděla i rozležela, takže jsou mi i pohodlné a dobře se v nich cítím. A lidi okolo se nějak asi neodvažují sdělit mi své názory, to je dobře, nikdo jim o ně nestojí 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 19.11.2025, 12:10:56 xxx.xxx.198.226

Ale tak když do toho kurníčku aspoň vlezete, tak to vypadá lépe. Já se v tom svym zahradnim domku taky nepostavim, teda vprostřed ano, má sedlovou střechu, tak v hřebeni se postavim, ale dvířka metr třicet, je to holt pro pidilidi. Slepicím to neva a prostor 2x2 m využívají dle svého uvážení.

⋮
Buggyra
Buggyra 19.11.2025, 12:00:19 xxx.xxx.198.226

Uvidím, jak budou fungovat 🙂 Je tam uvedený i výrobce, což mě trochu uklidnilo, že by si tedy mohl ručit za kvalitu třeba (ale nemám iluze), no uvidíme. Jestli se to po rozbalení nerozpadne v prach, dám echo 🙂

Věci do kuchyně a dekorativní kosmetika, to jde mimo mě. Resp. věci do kuchyně kupuji na blešácích. Na allegru nakupuje chlap, ale nechce se mi na něj čekat, on než něco objedná, tak to je na dlouhé lokte. Já jsem šla, naklikala, šup bylo v poště. On přemítá týden, zda toto nebo onoto, nakonec nevybere… nemám nervy na to 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 19.11.2025, 10:42:38 xxx.xxx.198.226

todle sem nechtěla číst

Na ničem nešetříme, děvčata dostávají kvalitní bílkoviny v nativní podobě! Jsem tím chtěla říci. Taktéž porcované myši jim lahodí. Toliko k těm sníženinám. No ale maso je drahé, že. Kde brát a nekrást. Tak kradu 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 19.11.2025, 10:39:33 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.11.2025, 10:18:34

tyjo… není to malilinkaté? Jaký je vnitřní prostor? Já nějak nemám odhad, jak můžou být veliké ty cihly, ale to asi není domek, do kterého byste si mohla stoupnout, ne?

⋮
Buggyra
Buggyra 19.11.2025, 10:37:09 xxx.xxx.198.226

Já bych ráda vynesla na světlo radostnou novinu, a to, že z 10 slepic jich již 5 opět snáší, a to prosím, velký virbl……….!!! Včetně hnědky!!! ……….

Včera první hnědé vejce.

Budiž tedy ušetřena. 

Nadto kamarádka zahlásila vylíhnutí dvou kuřat, z nichž podezírá jedno z kohoutovství (je to nějaká pouliční směska) a pokud se potvrdí podezření, tak kohout je můj (jaké nadšení…), no ale vezmu ho, protože si říkám, kdyby hnědka zase příští rok tak trvanlivě zasedla, mohla by něco vysednout (při sezení 3 měs by mohla vysedět 3-4 snůšky 🤣). No a to jsou kuřata zadáčo, žeano. Tak nakonec by se to mohlo zkusit.

Máme vykastrovaného koňa, takže dámy již spořádaly jednu polovinu vyňatých orgánů a druhá polovina je čeká zítra, dnes se ke koním nedostanu. Takže hnědčí vejce je jistě plné hodnotných bílkovin!

⋮
Buggyra
Buggyra 19.11.2025, 08:44:25 xxx.xxx.198.226

No, proto kupuji jen dvě světla zatím… potestuji nějaký týden, jestli mě to nepraští při instalaci, jestli to bude dělat, co má (dálkové ovládání a tak), no a uvidíme. V nejhorším vyhozené peníze a objednám za trojnásobek tady v CZ, co už. A Temu snad při reklamaci vrací peníze bez ptaní jsem nějak zaregistrovala… Ale fakt jsou lidi na fejsbůku spokojení s těmihle hračkami, tak jsem na to zvědavá. Ještě že to nejsou moje peníze, ale ty vaše z daní 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 19.11.2025, 08:26:53 xxx.xxx.198.226

No dokazuje to to, že vlk preferenčně loví to, co je momentálně přemnožené, což chceme a dobré to je. Až nebude prasat a srnců v přírodě, muflon třeba zaujme větší část grafu a nebo graf obsadí ovce, a pak na to můžeme zase reagovat dál. Momentálně se mi jeví graf nanejvýš užitečně…

⋮
Buggyra
Buggyra 19.11.2025, 06:18:35 xxx.xxx.198.226

Jak nevěřím Temu a podobným podivnostem, tak jsem si objednala za dodržení veškerých paranoidních opatření solární LED světlo na jízdárnu. Zatím dva kusy, uvidím, jak se to osvědčí… Uživatelé na fejsbůku pějí na tyhle věci chválu, tak to taky zkusím. Je to sada dvou světel za tisícovku, když to bude fungovat, objednám dalších šest nebo osm kousků (možná osm, chtěla bych dvě na kruhovku a osm na jízdárnu, ale stačilo by šest na jízdárnu, tak ta dvě vezmu prostě jako rezervu, protože nemám iluze, že by něco z toho fungovalo celé dva roky)… Jsou tam i různé tyhle kamery na solár na wifi nebo na SIM kartu za dumpingové ceny, tak ještě zvážím, zda bych neměla taky mít toto.

⋮
Buggyra
Buggyra 18.11.2025, 08:17:20 xxx.xxx.198.226

Aj, fotky mi firemní systém na fejsbůku zatajil, tak to nejprv musím teda rozkliknout jinde, než si troufnu to mamce ukázat. Já fotky neviděla…

⋮
Buggyra
Buggyra 18.11.2025, 07:59:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.11.2025, 23:55:07

Vím, už mi pár lahví bouchlo, v těch tedy bylo něco jiného, už nevzpomenu, co… Na druhou stranu, když bouchne, nevadí, budu rozmrazovat v misce, ono se to utento, zatento, vytento 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 18.11.2025, 07:36:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 15.11.2025, 20:42:27

lepší nevědět, odnesou to zvířata …

⋮
Buggyra
Buggyra 14.11.2025, 14:51:28 xxx.xxx.198.226

Já mám za to, že současné stavy vlků v CZ jsou tak tak. Pokud je naučíme se vyhýbat zvířatům v lidské péči, ať už jakýmikoli prostředky, tak jsme v rovnováze. Pokud je to naučíme, začnou se více soustředit na ty stavy divoké zvěře, a budou měnit teritoria podle volného území a dostupnosti volně žijící potravy, takže začnou regulovat zvěř tam, kde je to potřeba. Ale ten drobný detail, teda že naučit je se vyhýbat našim državám, ten je asi jádrem oříšku.

⋮
Buggyra
Buggyra 14.11.2025, 14:48:09 xxx.xxx.198.226

Já jsem minulý týden moštovala v nejbližší moštárně. A stálo to za to! Takže tento víkend znovu a ve velkém 😀 Mošt do mrazáku a bude hej. Jablka od kamarádky ze zahrady, ona to už nesesbírá, že si to mám vzít pro koně, to tak, herky dostaly “ovoce od cesty” (posbírané kolem silnic) a zdravé ze zahrádky si nacpu pěkně do bůčků já 💪 Mošt se taky dobře rozdává 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 14.11.2025, 12:51:38 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.11.2025, 10:29:14

Já jsem v laborce měla DNA vyhodnocenou za 4 hodiny, tak co by to neměli za 4 dny 😀

A ví bůh, kam ta jehňata zmizela… třeba chovateli do mrazáku. Nebo je najde za dva dny někde v příkopě na druhé straně louky… FAKTem je, že zmizela. O tom, kam zmizela, se článek nerozepisuje, takže toto se zrovna zakládá na faktech, překvapivě.