Aktuálně: 2 507 inzerátů • 292 956 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 05.11.2025, 09:09:33 xxx.xxx.198.226

Na takové lidi platí jen fyzické tresty.

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 14:43:13 xxx.xxx.198.226

Hodně toho, co povídá ta paní ve videu, v tom dokumentu není…

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 11:57:31 xxx.xxx.198.226

Tak předpokládám, že budou mít údaje o lokaci toho přístroje (protože potřebují trasovat toho bobra), tak ho najdou, až se odlepí…

No a “takové výzkumy” můžou být dobré z důvodů, které klidně ještě nemusejí být známé. Třeba se díky tomu zjistí, že bobry něco odpuzuje, protože se tomu vyhýbají, a z toho se pak vytvoří přírodní repelent proti okusu. Nebo co já vím. Dost věcí se zjistilo tím, že se elektronicky monitorovaly přesuny zvířat.

Já jsem zase holt vůči výzkumům pozitivně naladěna, anžto výzkumník 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 11:53:20 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 03.11.2025, 10:48:20

to je sfiňa… Snad si ke mně taky nedojde, padací dvířka myslím si vydrží leccos, ale ta vstupní na jednu petličku možná vyztužím…

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 11:51:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 03.11.2025, 10:56:22

Já jsem to tam nechtěla tak explicitně psát, že už teď pobírám různé benefity, například za to darování krve, které je taky dobrovolné…

A přesně, z chatrnosti naší digitalizace jsem také rozpačitá, no a potenciál pro kontrolu obyvatelstva dlí v každém stupni digitalizace státní správy, to je málo platné holý fakt. Tak mi nějak úplně nevadí, že nám ta digitalizace moc nejde.

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 10:03:21 xxx.xxx.198.226

😔 to je mi líto… 

Nějak se na ně dostala v noci do kurníku a nebo přišla, když byly venku?

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 09:31:18 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.11.2025, 09:19:24

Ale jiní třeba ne a třeba o tom nevědí 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 08:50:16 xxx.xxx.198.226

No tak teď si teprve užiju! Už se těším na ty benefity za to očkování, to bude určitě minimálně v Praze dům! Šťastná já, že se nechávám očkovat, vás nechám za chvostem, budu vpředu, bohatá, oslavovaná a všude dveře dokořán, asi i poklopy od kanálů se mi budou samy otvírat…

Žádný strach, než se tady nějaké očkování zabenefituje, tak tady bude to NĚCO, co nám NN rozhodně ale vůbec nepřeje, ale už asi tři roky prorokuje. Takže v klidu, očkování pak bude náš nejmenší problém…

Tady můžete podepsat nějakou petici s tím spojenou Petice za transparentnost a svobodu volby v souvislosti s Národní očkovací strategií - Rozalio kdo by měl zájem 😉

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 07:47:54 xxx.xxx.198.226

Co vám na tom projektu s bobry vadí? Že dostali vysílače?

⋮
Buggyra
Buggyra 03.11.2025, 07:06:53 xxx.xxx.198.226

Já ty bedny zvýšené záhony nemám úplně sedět na zemi. Jsou na paletě (a paleta je na gumovém pásu), takže jsem neočekávala průnik hrabošů a jiných ohavností do půdy v bednách. Žížaly si do beden naočkuji tím, že doplňuji hlínu každoročně z hnojiště či kompostu. To je ten materiál na jaře pokaždé těmi žížalami úplně červený 🙂

Měla jsem na začátku pěstění, hrubých větví nemajíc, na dně vrstvu slámy a sena. No ale to samozřejmě za ty roky zetlelo a půda to pojala, jak klesala ke dnu a svrchu jsem doplňovala. Mně nevadí spotřeba půdy, aby bylo jasno, to je mi šumák. Spíš mi vadí, že ty bedny tolik nevydrží, když i zespoda na ně působí ta vlhká zemina, takže mi odspodu degradují. Nicméně až zdegradují, je to aspoň příležitost pořídit něco nového 🙂 Samozřejmě ty bedny mezi sezonami nevyprazdňuji, takže o to je hnití dřeva těch beden rychlejší. Sice je napuštěné nějakým jedovatým hnusem, aby to nežraly houby, ale ony se postarají i jiné organismy… Dokud bedny drží (cha, pátým rokem už…), tak se jich zbavovat nebudu 😊

⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 14:10:33 xxx.xxx.198.226

Taky mi na těch bednách vadí, že se tam spotřebuje zbytečně moc zeminy… Tak až se rozpadnou, budu také řešit něco s podlážkou výše, teď jsem klofla množství pražců, tak třeba na nohách z pražců bych mohla udělat takové “šuplíky” (nízké bedny), kde bude stačit těch 30 cm zeminy max 🙂 A hlavně se tam nezabydlí škůdci, teď mi tam nalézají od země krtci nebo hryzci či kýho čerta…

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 13:51:12 xxx.xxx.198.226

Tak já do toho nejdu s iluzema. Dokud ten pes bude relativně zdravý, schopný se pohybovat a trávit přiměřeným způsobem, tak bude požívat pohodlí, pokud nebude schopný v relativně snesitelné bolesti (či dávce analgetik) popocházet nebo pokud bude metabolicky zruinovaný tak, že by dietou (nebo jinými prostředky) zruinoval mě, tak bohužel, uspíme. Rozpočet na každého tvora u nás v rodině je daný, tedy máme rozhodnuto, kolik jsme jednorázově nebo dlouhodobě ochotni mu věnovat prostředků, a pokud to bude nákladnější legrace, tak je mi líto. Sbírky na Doniu kvůli tomu zakládat nehodlám. Samozřejmě si vyptám, jak na tom konkrétní jedinec je, ale ono těch starších relativně zdravých či zdravých na prahu stárnutí psů je v nabídce celkem dost, tak bude z čeho vybírat…

⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 10:52:48 xxx.xxx.198.226

Děkuji, děkuji, při pátečku jsem nějaká rozverná, a tak mi to udělalo opravdu radost, tož radujme se všichni, ať je veselo na tom světě 😊

⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 10:49:04 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.10.2025, 09:03:26

Veřejný seznam se mi líbí, hlavně proto, že by si tam firmy i jednotlivci mohli hledat brigádníky za levno. Potřebuju posekat, opravit ohrady, vyčistit cestu, naštěpkovat, nasbírat jablka, tady si za to študáci říkají od dvou set na hodinu, v takovém seznamu bych si našla povinnou osobu, která by mi to udělala za sto padesát, juch. Technické služby každého města potřebují tahačenka na různé sezonní práce, údržba zeleně, čištění kanálů, zametání chodníků, trvalí zaměstnanci by mohli dělat ty “lepší” práce a města by nemusela zoufale shánět lemply na ÚP.

Přihodila bych na ty seznamy všechny ty podvodníky, kteří staříkům shrábnou dotace, ale fotovoltaiku nebo zateplení nebo novou střechu neudělají nebo udělají špatně a staříci pak musejí z vlastní kapsy doplácet a rekonstruovat a nebo dluží státu…

⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 09:57:46 xxx.xxx.198.226

Náramek na nohu a po práci každý den předepsaný počet hodin veřejně prospěšných prací, to by bylo kolem dálnic čisto! A dokud ten člověk neodpracuje nebo nezaplatí odškodnění, tak bude tahat. A nemáš práci a z čeho splácet? Nevadí, my ti dáme práci na plný úvazek, budeš splácet jak mourovatej, makat za minimálku a z toho ti ještě strhneme na splátky - chceš víc peněz? Najdi si lepší práci. A po té tvojí práci pěkně do té veřejně prospěšné. A víkendy, o těch se dá také pracovat.

⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 09:54:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 31.10.2025, 09:11:24

Třikrát hurá! 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 09:53:40 xxx.xxx.198.226

Bobčo, jen jeď, ty jsi společenská, tak ti to půjde k duhu 🙂 Užij si to!

⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 07:00:02 xxx.xxx.198.226

jj, nám se ten poník schvátil právě na seně. Na Nový rok moc trávy neroste…

⋮
Buggyra
Buggyra 31.10.2025, 06:54:02 xxx.xxx.198.226

Vaše citace čerpá z publikace o rostlinách. Nevím, zda podobná teze platí i o živočiších, hlavně z toho důvodu, že mnozí živočichové se přesouvají daleko efektivněji bez zásahu člověka, než rostliny.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.10.2025, 14:07:13 xxx.xxx.198.226

Já jsem jednou s blížící se čtyřicítkou na krku machrovala (takže mi to patřilo, hehe) a měla jsem z toho zlomený kotník… tu nohu jsem dávala dohromady rok a než jsem se mohla bezstarostně rozběhnout po louce s tím, že noha udrží nerovný podklad a sem tam nějaký výmol, tak to trvalo další rok. Tak Verun zatnout zub a trpělivost. A - nepadat (!).

Tuhle se pode mnou mladej leknul a přeskočil se mnou půl výběhu pod trnitý keř (máme ty hlohy ve výběhu rády, ale…. ), tam jsem šmrncla hlavou o haluze, takže se zase leknul toho (protože mu to zašmrdlalo nad hřbetem, žejo) a zase se se mnou odtransportoval skoro na stejné místo, odkud jsme zahájili dimenzionální přesun. No visela jsem na něm silou vůle držíc se spíš než koně myšlenky, že NESMÍM spadnout a ukázat mu, že se mě může “zbavit” (i když on by to tak samozřejmě nebral… toho v tu chvíli zajímala záchrana vlastního žití a bytí a nějaký pytel na zádech vůbec nevnímal)… 

Na svůj další pád se věru netěším, koupila jsem si u takové myšlenky loni fakt kvalitní bezpečnostní vestu a na mladýho jsem si na ni ještě přidělala rukávy z nějakého prastarého typu, co se už nevyrábí, a docela jsem si libovala, že bych si nemusela urazit pádem rameno… Tak snad bude platit, že kdo je připraven, ten si nezlomí pánev… na pánev se bohužel žádné chrániče nedělají… 😏

Doporučení na naraženiny, asi voltaren a teplo (efe má pokročilejší technologie)… Já jsem měla naražená žebra, ale ve světle jednoho kotníku zlomeného a druhého taky naraženého jsem si to nějak, co si teď vzpomínám, ani nestihla všimnout.