Aktuálně: 2 507 inzerátů • 292 956 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 30.10.2025, 11:44:49 xxx.xxx.198.226

Tak jsem se tedy rozhoupala a objednala si nášlapné krmítko od Hradského sunku. Podpořím českého výrobce a snad budou mít myši po žížalkách 🙂 

⋮
Buggyra
Buggyra 30.10.2025, 11:31:47 xxx.xxx.198.226

Jak jako nejde o trestný čin, když je to opakované a škoda přesáhla desítku? To jako když někomu rozjezdím třeba oseté pole a způsobím mu škodu několik desítek tKč, a řeknu, že jsem si nevšimla, že to není tankodrom, tak taky vyfásnu “tytyty” a zaplatím možná pokutku? Víte, co stojí vjezd na tankodrom? To si asi hned nějaké pole v okolí vyberu.

A taky nechápu, že u těch ovcí už dáávno nevartujou dva oslí hřebci.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.10.2025, 11:24:55 xxx.xxx.198.226

Já mám ještě v zemi mrkve venku a rajčata na jižní straně buňky, tahám z nich červenou i očima 😄 No, ty největší bambule aspoň zoranžověly, na začátku tohoto týdne jsem zkonzumovala poslední domácí rajčecí zásoby, tak to před prvními mrazy musím dotrhat a rostliny vykynožit a hodit do kompostu. Ještě tam nějaké kilo dvě rajčat visí, tak to je slušné, letos jsem měla opravdu fantastickou úrodu, nemohu si stěžovat. Příští rok nakoupím první sazenice, co budou, a udělám jim přes tu stěnu buňky foliovníček, jestli teda nebudu zase lenorus lenorum, jak je mým dobrým zvykem 🙂 To pak budou rajčata i okurky radostně vzkvétat s předstihem. Skleník u mě nehrozí, to leda u chlapa, ale to za nějaké roky. Ten dřevěný s vsazenými skly je nádherný, takový by byl úžasný, inspiruji se asi také i u toho středového “stolu”, to je také šikovné, musím chlapovi přednést, já to nepostavím, ale on ano 😊

⋮
Buggyra
Buggyra 30.10.2025, 06:36:35 xxx.xxx.198.226

Mám takového tušáka, že všechny ty protiuhlíkový opatření roztočí jen inflaci a nic z toho. Jestli z těch vybraných peněz bude něco praktického pro lidi, to bych chtěla vidět. Naše hlavy pomazané (máslem) toho asi moc nevyplodí, navíc teď v bezvládí. Prošvihnutí termínu je celkem reálný tip. Tak zase jednou si budeme moci zatleskat, jak šikovní byli Poláci a Němci a že zase máme h**o, jako obvykle 🙃

Mně by  se třeba líbilo, kdyby se konečně začaly vyčíslovat a finančně kompenzovat environmentální služby. To by ty spolky, které spravují různé ptačí parky a kosí louky a hrabou tůně, byly najednou ve vatě… ale u nás by se to jistě uvedlo v praxi zase nějakým naprosto nesmyslným a pokřiveným způsobem, aby to hrálo do kapsičky zejména některým, tak radši nic.

⋮
Buggyra
Buggyra 29.10.2025, 12:32:15 xxx.xxx.198.226

Asi bych specifikovala, co je pozdější seč, aby někdo v důvěřivé snaze snížit koni energetický příjem radostně neběžel pro senáž z otavy 😀 

S těmi procenty opatrně, jednak 1-1,5 % suchého objemového krmení na hmotnost koně se počítá pro záchovu, resp. pro udržení trávicích pochodů, za druhé musíte z té hmotnosti té senáže odečíst vodu, a právě jsem se dočetla, že senáž může obsahovat dvoj až trojnásobek vlhkosti oproti senu, takže tady s rozmyslem.

Že těch 6 kg senáže je jako 2-3 kg sena…

⋮
Buggyra
Buggyra 29.10.2025, 09:45:09 xxx.xxx.198.226

Taky se ten bazének dá zapustit pod úroveň, tj. nebude to nevzhledně trčet po zahradě, břeh se dá zpevnit, a když potřebuju udržovat, vypustím bazének třeba kalovým čerpadlem a vytáhnu ho růčo fůčo a vydrhne se venku z díry 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 29.10.2025, 09:37:44 xxx.xxx.198.226

No ale v mrazáku by jim to taky slušelo, jsou pěkní! Já teda kachny nežeru, tak nevím, kdo by to pak zpracovával… potřebuju mrazák…

⋮
Buggyra
Buggyra 29.10.2025, 06:26:04 xxx.xxx.198.226

Gigouškovi držím palce, ať mu zdraví vydrží co nejdéle 💪

⋮
Buggyra
Buggyra 29.10.2025, 06:21:06 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 28.10.2025, 18:35:44

Na naší straně kopce naopak všechno holé, asi jak je ten kraj chudší, tady objíždějí Poláci a berou to i s větvema. Jsem byla u Habartic, že jsme tam byli na akci s koňma, tak o pár dní na jabka, sbírám si je pro koně na zimu na uskladnění, a ty party to tam mezitím vybraly i z příkopů a o dva stromy jsme se tam přetahovali ještě s jinou partičkou… teď kolem cest nevidím ani jadýrko, všechno vymetený. Ještě že mám kamarádku s velkým sadem na zahradě, nasbírám si, natrhám u ní, a snad letos se mi povede si to nechat zmoštovat… To bych moc ráda zkusila. No kdybych měla ještě potřebu jablek, tak vím, kam vyrazit, díky za tip. I když zase před 14 dny jsme jeli do Křižan a tam sice podél cesty stromy celkem obsypané, ale právě taková darmá mrňavá jablíčka… To u těch Habartic byly i kousky, že to člověk neobjal do dlaně 🙂

Teď čtu o ořechách, tak Benešovsko taky, leta padají jen černé vyhnilé ořechy a letos je to tak 50/50, půlka černé, plesnivé, zcvrklé nebo duté, ale půlka slušné, tak když jsem hrabala pod ořechem listí, nasbírala jsem dvě tři lodny, půlku jedné si dovezla domů. Tady kamarádka na zahradě má asi šest ořešáků, ta má ořechy snad vždycky, na jižní stráni, ta tam tu nemoc snad ani nemá, tak jsem ráda, že ji mám.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.10.2025, 12:21:08 xxx.xxx.198.226

Oslovte někoho, kdo se nácvikem takových situací zabývá (a ideálně jsou na něj i dobré recenze). Můžete se na takový kurz jet i podívat jako divák a nasávat informace, než někoho oslovíte.

Je rozdíl, jestli kůň má k přepravníku nedůvěru a nechce se mu do něj kvůli nepohodlí nebo ze strachu z neznáma. A nebo zda se do něj bojí, protože má nějakou šerednou zkušenost z minulosti.

Pokud tyto situace neumíte rozlišit a neumíte odhadnout, kdy jde kůň do panické vývrtky a kdy jen napíná vaši trpělivost, tak to nechte na člověku, který ty zkušenosti má, a vysvětlí vám, co je potřeba pro hladké cestování udělat.

Je to ve vašem životním zájmu.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.10.2025, 09:56:06 xxx.xxx.198.226

Vezměte ji k veterináři, ten to ohledá nejlépe, může to být jen nějaký městnavý zánět a vyčistí se to a zahojí a nebo nějaká zásadnější infekce nebo cizí předmět nebo úplně jiná záležitost, to posoudí nejlépe ten veterinář.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.10.2025, 08:00:59 xxx.xxx.198.226

Nebavím se o té skutečnosti, která se skrývá za tou větou, bavím se o významu té věty. Já za demagogii považuji větu “kdyby to tak škodilo, tak se to neprodává”. To prostě neplatí. A sama jste to teď potvrdila. 

Větu shazuje fakt, že existují věci, které dokonce nepřinášejí vůbec žádný užitek, a přesto se prodávají. Tato věta tedy pozbývá všeobecné platnosti a nelze jí obhájit užívání jakéhokoli produktu.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.10.2025, 06:53:46 xxx.xxx.198.226

Mě zaujala jedna myšlenka:

Kdyby bylo použití běžného jedu na myši tak strašně škodlivé jak se tady někteří z toho opupínkovávají, tak nebude v prodeji.

Kdyby bylo kouření cigaret tak moc škodlivé, tak nebudou v prodeji…?

⋮
Buggyra
Buggyra 28.10.2025, 06:27:02 xxx.xxx.198.226

Já byla o víkendu na jihu, vzala jsem příbuzné na hroby. Příbuzný řídit nemůže, zdravotní problémy, tak jsem to vyvezla. Čtyři hroby, tři na Olšanech (jeden na židovském) a jeden u Kralup. Docela hoňka 😀 Měli jsme štěstí, přestávalo pršet zrovna v těch momentech, kdy jsme vylézali z auta… Na Olšanech jsme koupili množství dekorací přírodních od starší paní, která to tam vázala, v tom větru a prskání teda žádná závist, tak jsme jí dali vydělat, byla tam nejstarší a na rozdíl od ostatních tam měla jen židličku na dešti (žádný stánek) a byla tam samotinká. Tak snad i dobrý skutek se povedl. Měla teda krom jiného i krásné kytičky.

Na chatě je kočice s vrhem šesti koťat, jsou ještě  s modrýma očima, maličká, no potěš, to budou mít chataři zase veselé starání do Vánoc. Tahle kočina je plachá, zatím se nepovedlo ji chytit a vykleštit, tak se uvidí, zda letos… Ale ona vždy odchází od koťat přesně ve chvíli, kdy si řeknou, že už jsou koťata dost nakojená a už je zvládnou dopiplat na kotěcím mléce… No a dokud jsou malá, tak jsou rádi, že kojí, že stačí jen přikrmovat, a taky se o koťata trochu stará, čistí je, vynáší bobky z pelíšku a podobně, to je samozřejmě nejlepší od vlastní mámy, kdyby jí do toho vykastrovali, tak by se museli starat o potěr i o ni… no a už by nenakojila samozřejmě.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.10.2025, 06:20:52 xxx.xxx.198.226

Rapotačko, gratuluji, moc vám to přeji, aby kosti a klouby fungovaly, když se člověk nemůže hýbat, stojí to za pendrek.

Bobčo, myslím na tebe, drž se, stříhej metr, za chvilku tam jsme, čas prchá jak mrcha. A tfuj tfuj ať ti ta operace pomůže od všeho zlého! 💐

⋮
Buggyra
Buggyra 28.10.2025, 05:50:58 xxx.xxx.198.226

Upravené samozřejmě jsou, do jaké míry, to se asi nedozvíme. Googl našel rok starou fotku tuto.

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 24.10.2025, 09:11:32 xxx.xxx.198.226

To se uvidí podle toho jestli ty čísla vyjdou, ale to jestli vyjdou je už jiný příběh.

Mně vlastně nezáleží na tom, jestli vyjdou. V tom je ten vtip.

Historii slosování mám prostudovanou *mrk mrk

⋮
Buggyra
Buggyra 24.10.2025, 08:15:53 xxx.xxx.198.226

Moc jsem neporozuměla.

Pokud Putin hrozně chtěl útočit, tak se musím spoléhat na co?

Já bych chtěla byt na investici a peníze bych ráda získala pomocí sportky, ale protože ten byt na investici nepotřebuju nějak kriticky ke svému životu a své existenci, nějak mě netrápí, že ty peníze ze sportky nepřicházejí a nepřicházejí. Až přijdou, vymyslím, jak ten byt získat. Myslíte, že to takhle nebude fungovat?

270,- za celou sázenku 🙂