A pokud odpovídám na konkrétní větu, tak ji ještě vložím v kurzívě, aby bylo jasno.
Když chci odpovídat přímo na více celých příspěvků, tak holt postupně, ono je to i přehlednější. Teď si představte, že byste odpovídala třem lidem, a napsala byste třeba: “To se máte”, “Děkuji” a “Příště znovu a lépe” - no a jak budete vědět, komu co z toho patřilo? Stejně byste to musela nějak rozlišit.
Nám kulhá černej už druhý (?) týden. Vystrouhala jsem, žádná změna, nic jsem nenašla, takže to nebude od kopyta, přišlo nám, že na tvrdu kulhá míň, tak snad šlacha (taky prošáhnuto a nic nenalezeno), takže dva měsíce nás čekají, no bezva. Tak holt asi fakt začnu zatahávat, nebo co… O 14 dní má přijít kovář/zubař/veterinář kouknout na kopyta, tak se zeptám, jestli ho něco nenapadne, když uvidí černýho naživo…
Já vím, co to obnáší… A otázka je, zda u té se zobákem nakřivo to bylo kvůli zakracování a nebo by ho měla nakřivo i tak, u těch hromadně produkovaných kurů se prostě “chybičky” najdou.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 21.10.2025, 06:30:45
Mno my jsme měli taky ruštinu jako školní jazyk a jak nadšeně se od ní ustoupilo. Ve vteřině, kdy se stala nepovinnou, se stala naprosto okrajovou záležitostí.
No a oni tu ruštinu začali bojkotovat opravdu velmi nedávno, zahlédla jsem článek, že právě po invazi. Takže je docela chápu. Asi by taky koukali na soukmenovce lépe, kdyby se pokoušeli mluvit aspoň lámanou ukrajinštinou… Bude to samozřejmě podle jednotlivce, někdo tu ruštinu bude hrotit víc, někdo méně, vůbec nevím, jak je to na státní a úřední úrovni, zda ji už jako úřední jazyk zrušili a pod.
Když jsme byli ve Francii v devadesátkách, tak kdykoli jsme řekli něco anglicky, tvářili se místní, jako že nám nerozumějí. A to jsme byli v Paříži. V podnicích pro místní od nás rovnou odcházeli. Na nádražích, v trafikách a podobně, tam to bylo lepší, tvářili se, ale komunikovali. Když se pokoušela mamka nějakou lámanou francouzštinu, byli usměvaví, vstřícní a úslužní, a to i ti, kteří byli na odchodu kvůli té angličtině…
Pak jsme byli ve Francii někdy po roce 2000, a v letoviscích angličtina žádný problém, na vesnicích na nás ještě koukali trochu krz prsty, ale snažili se to nějak ustát.
Takový úřad tedy není, ale lze podat podnět na Českou obchodní inspekci nebo Sdružení ochrany spotřebitelů. Státní útvary jsou potom Státní zemědělská a potravinářská inspekce nebo Státní veterinární správa, pokud témata spadají do jejich agendy.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.10.2025, 10:44:37
mně se do těch výklopných také nic nechytilo právě… Teď používám mrtvochytky, ale jsou to šunty a hned se rozbijí ☹️ Už jsem zlikvidovala 3 ze 4… tak nakonec stejně asi pořídím kočky, ale kočky žerou a chodí trousit do sena, nic o co bych stála. Tak hledám, co by fungovalo. Že to tu myš přerazí, to mi nevadí, já je stejně krmím slepicím.
To by teda chtělo, aby vám ti veterináři ještě tedy zdůvodnili, proč tomu tak je, když tomu věří. Když to nevědí, tedy nemají odpozorovaný mechanismus, tak je to lhostejné a znamená to pouze to, že se k nim hlášení o beranech dostávají častěji, což by plně odpovídalo informaci od komety, že berani mají silnější projevy infekce.
Tak jasně, že Čína v zemích, kde potřebuje těžit, staví infrastrukturu. Tu staví třeba i v Tibetu, že ano. Staví, no. Taky třeba přehrady. Bezva.
ad manipulace obyvateli Ruska: Mno je tam nějaká vláda a nějací velitelé. Co to má společného s tím, že ti lidé tam považují za veřejného nepřítele č. 1 Zelenského?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.10.2025, 10:35:15
Ani v zásadě nepotřebuji nějak zdravého. Když sejde rychle, aspoň bude místo na dalšího. Taky tak nějak přemítám, zda bych si neměla vůbec brát nějaké nechtěné staříky, ti nebudou nároční na pohyb, mohli by být vyklidnění, tj. nikoli nebezpeční, tak možná půjdu i do toho. Je to otázka za pár let, tak můžu ještě převalovat myšlenky sem a tam, jak mi libo 🙂
P. S. ty rakoviny u flatů samozřejmě nevím, že se vyskytují, mně se to plemeno líbí prostě jen okometricky, tak to je další důvod vzít nějakého jakoflata kříženého, u kterého mám šanci, že ta rakovina nebude tak upevněná (jo, uvědomuju si, že tam ta pravděpodobnost může být stejně tak od nuly do sta jako u jakéhokoli jiného vořecha).
Ona když se v lidech nevyvolá klimatická tíseň, tak kdo bude ochotný se uskromnit ve prospěch nějakého životního prostředí? Vládne se strachem. Takže ano, je to normální.
Zrovna jsem četla, jak v Rusku vyvolávají strach ze Zelenského (ha ha), aby lidi udrželi u válečných výdajů a snižování životní úrovně. Lidi sice žijí čím dál hůř, ale čekají nikoli na to, až se vzpamatuje jejich pomatený vůdce, ale až toho zločince Zelenského konečně porazí, protože to je ta pravá hrozba pro jejich bezpečnost.
A to 25 let starý auto je momentálně nejekologičtější volba, elektromobil se na něj dohrabe za dalších 25 let, takže děláte v tomhle punktu pro ŽP víc než ti, co si běží rychle koupit elektro.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 17.10.2025, 10:40:02
No oni neberou levně jen z Ruska, ale taky z Jižní Ameriky a z Afriky… Prostě kde se dá. A berou zejména tam, kde to jde levně, tj. bez ohledu na původní obyvatelstvo, ŽP, zákony…
Otázka je, zda se tahle velmoc k tomu “pokroku” posune, protože většina těch velmocí, které se posunuly, byla právě demokratická. Čína dělá jen to, co je výhodné pro Čínu, a ekologie je to jen do té doby, dokud se na ní bude dát vydělat.